Barn och obekväma frågor...

Igår var vi hos våra grannar på middag. Killen visade sitt förkläde för oss som var lite skämtinspirerat. När man lyfte på en flik så var det en snopp under. Filip frågade direkt "vad är det för nåt". Grannen svarade diplomatiskt (tyckte han) "det är ett komplement". Han fick då frågan "vad gör man med komplementet?". Haha vi fick oss ett ganska gott skratt kan jag säga. Bifogar en bild på ett liknande förkläde, inkl "komplement".


Kalasstil för dagen!

Idag ska vi på kalas för svärmor och jag har precis bytt om. Blir följande klädsel:




Kimonoinspirerad gravidtopp, Lauren Kiyomi (köpt på nätet från USA)
Vita mammastupisar, La Redoute
Svarta skoletter, Bianco

Dagens låt!

Fredag, partymode. Den här låten är da shit och passar perfekt som fredagslåt! Håll tillgodo!

Alex feat Sovnig - Din dag

Jane Iredale mineralsmink

När jag klarade av en av punkterna i dagens "todo" lista, så gick jag till en hudsalong. Där ramlade jag över ett nytt mineralmakeupmärke som heter Jane Iredale. Tydligen är detta märke mer skonsamt mot huden än ID Bare minerals och mer naturligt. Jag är supersugen på att testa, måste snart förnya mitt ID-kit ändå och då kan man ju prova något nytt lika gärna. Borstarna har jag ju redan så de behöver jag inte köpa igen, det är samma princip med Kabuki osv. Priset tror jag dock ligger lite högre än ID, vad jag kan se efter en snabb sökning på nätet är ca 3-400 kr för baspuder och sen får man ge ungefär 150-200 för ögonskuggorna. Men jag vet ju hur länge mitt ID-kit har räckt så det är väl investerade pengar. Jag vill inte använda massa kemiska prylar utan så naturligt som möjligt. Ska nog återbesöka den här salongen nån dag och titta lite närmare på produkterna.

Nån som hört talas om detta smink och kan ge några tips/åsikter?


Ny scarf!

Igår hämtade jag mitt paket (som bara legat 1,5 vecka och väntat på mig då jaginte haft tid att hämta det). Infogar en bild på den men den är jäkligt liten, de spärrar ju mer och mer möjligheten att "låna" bilder från webshopparna.



Haha ja ni ser ju själva, men den är större i verkligheten iaf :-p.

Klicka här för en lite större bild direkt på HMs hemsida!

Bra tempo....

Idag har jag haft en del på agendan men den börjar se mindre och mindre ut:

Klart
Skicka in tidrapport för kund + jobb 
Skicka in veckorapport för mitt projekt
Ha genomgång med ny resurs som ska hjälpa mig f r o m nästa vecka
Uppdatera planering för projektet

Kvar att göra:
Tacka av indisk kollega som ska hem imorgon Update: Fixat!
Handla gåbortpresent till dem vi ska till ikväll på middag Update: Fixat!
Gå med Filip till tandläkaren

Eventuellt (kan göras annan dag)
Gå till apoteket  Update: Fixat!
Köpa läppbalsam (ska ha ett märke som inte säljs överallt så därför är det lite krävande)  Update: Fixat!'

'Vad kan jag säga, jag är ett under av effektivitet!! :-)

FREEEEDAG!!

Jag är ovanligt pigg (eller kanske inte så ovanligt längre, det kanske är mitt nya normaltillstånd?) vilket är skönt. Vi ska ju bort ikväll så det är skönt om man inte sitter och gäspar i soffan kl 19.30. I eftermiddag ska Filip till tandläkaren på sitt treårsbesök så jag ska följa med honom dit. Ska bli spännande, han har ju varit där en gång när han ramlade och slog sig på dagis, och då fick man minsann inte sitta med honom i knät utan han skulle sitta själv i stolen och den var ju kul eftersom man fick åka upp och ner i den. Sen när han fick välja present ur lådan tog han en tandborste.... haha ja vad ska man säga. Så han ser fram emot besöket idag, att räkna sina tänder och sitta i roliga stolen.

Dags att hämta lite vätskepåfyllning!


Dagens retrolåt!

Idag får det bli lite rockigare stuk:

Bruce Springsteen - Hungry heart

Har vaga minnen att ha hört den här ett antal gånger när jag var liten. Den är iaf en riktigt bra låt.



Torsdag

Idag sitter jag ute hos kund så därför blir det inte så mkt bloggande under dagen, ska dock försöka få in ett inlägg ikväll, med nån bild eller nån retrolåt, så blir det inte så torftigt här i bloggen. Jag har börjat återfå min energi känns det som, är inte alls lika trött på dagarna och även om jag känner mig seg ibland, så har den där förlamande tröttheten försvunnit. Tack och lov, nu är man ju människa igen.

Igår hade vi möte med jobbet, det höll på till typ 20.00 och sen var baren öppen, så jag socialiserade lite och drack nån cola och pratade strunt innan jag gick hem. Jättetrevligt var det faktiskt.

Insåg idag att jag går in i månad 5 av graviditeten. Skönt är att jag fortfarande inte blivit "avslöjad" av någon, jag har lyckats ha på mig kläder som döljer magen bra, och ändå är det inga tält jag går runt i, men lite uppfinningsrikedom gör susen ;-). Nu borde det snart börja märkas oavsett vad jag har på mig, minns att i v21 var det oundvikligt att se det på mig när jag väntade Filip och det brukar ju bli större mage tidigare med andra så jag tänker att snart är det nog kört. Nu är det dags att återgå till jobbandet, men jag ska försöka hinna med lite inlägg ikväll också.

Just det ja, igår kom en inbjudan till MQ klubbkväll, jag fick dessutom en check på 400 kr som återbäring (känns ju som att jag handlat EN DEL där) och om jag handlar för minst 500 kr under klubbkvällen (om ett av plaggen är byxor) så får jag 100 kr rabatt på det jag handlar. Sen var det visst 15% rabatt hela kvällen på allt, vilket inte är helt fel.


Onsdag

Idag har vi möte med jobbet kl 17 så det ska bli spännande att höra vad som är på gång. Funderar på att ta mig till Apoteket på lunchen, men får se om jag kommer så långt. Idag känner jag mig glad. Kan inte förklara riktigt varför är bara väldigt glad och lycklig. Såna dagar får man ta vara på.

Till helgen blir det ganska fullt schema, svärmor fyller år på lördag, jag och svägerskan skojade om att ge henne ett naprapatbesök i present, det är ju bra för kroppen, men samtidigt lite smärtsamt.... hihihi. Men skämt åsido är det inte helt lätt att komma på något och hon önskar sig inget så vi ska fundera lite och se vad vi kommer fram till. Innan kalaset är det ju simskola med Filip så det blir en fullspäckad lördag.

Just det ja, nu insåg jag också att vi är bjudna på fika på fredag kväll hos våra grannar, så det blir trevligt, man slipper ta sig iväg ut nånstans. Ska bli skoj att se hur det fått till det efter att ha målat om och renoverat.

Nu är det dags att återgå till jobbandet, har faktiskt haft rejält mkt att göra idag och mindre lär det inte bli.


Fettisdag utan semla!

Har haft fikasällis ikväll, Alex har ju haft möte och är fortfarande borta så jag fick underhålla gästerna själv. Jag inhandlade ett par semlor och ett par biskvier, vet att det inte bara är jag som har svårt för semlor just nu. Har ätit några tidigare i år men just nu har jag bara jättesvårt för dem. Men biskvier fungerar också. Det är ju FET-tisdag och fett finns det gott om i biskvier med sist jag kollade :-D. Iaf trevligt att inte sitta själv när Alex var ute på vift.

Jag har börjat kika efter filmer jag kan se med Filip. Känns som att det snart är dags för biobesök igen. Går ju ett par filmer som verkar rätt barnvänliga, får kika lite vilka tider som finns också. Sen kan det ju vara trevligt med sällskap också så vi får se vem vi kan ragga med oss.

Stil för dagen!

En lite ledigare stil idag eftersom jag jobbat hemma och enbart ska iväg till frisören med sonen.



Jeanstights - Vero Moda
Lila kofta - MQ
Svart trikåtröja - Gina Tricot
Beiga mockastövlar - minns ej, inte köpta i år
Halsduk - Indiska

Vår(mode) i luften!

Har varit ambitiös nog att knåpa ihop ett litet kollage. Detta är en outfit jag kan tänka mig framåt vårkanten. Kjolen har jag redan skaffat och tänkte komplettera med snygga skor och en väska som matchar. En enkel tank top till, sen är man hemma.

Kjol: LaRedoute
Väska: TopShop
Skor: Brandos



Shoppingfynd...

I helgen fyndade jag ju lite kläder (ovanligt?). Jag hittade en stickad öppen trekvartsärmad kofta (plommonfärgad) som är perfekt, den funkar ju till både gravid och ogravid mage från STOCKHLM (MQ). Sen fyndade jag en ny BH från Chantelle.

Nedan ser ni koftan, sorry för suddig bild, men jag hade redan fört över bilden till datorn när jag såg att den var suddig så jag orkade inte ta ny bild :-).


Sonens pottvanor

Utan att vi gör något (jag har ingen energi för potträning just nu) så gör sonen enorma framsteg på pott-fronten. I lördags efter frukost ville han gå på pottan. Efter några minuter hör vi hur han gastar för full hals "MAMMA PAPPA JAG HAR BAAAAAJSAAAAAT" och är helt överlycklig. Vi går dit och han visar glatt innehållet i pottan "titta en bajskorv" med världens lyckligaste min. Kissat hade han också. Igår kväll när han skulle sova ville han gå och kissa på pottan innan, och visst kissade han. Idag innan vi gick till dagis sa han "jag är kissnödig" och kissade på pottan. Kul att se att han själv drar i detta nu och då kan man själv uppmuntra det lite också när man tänker på det. Målet är att han ska vara blöjfri innan bebben kommer och det känns inte alls omöjligt just nu.

Tisdag

Idag jobbar jag hemifrån. Alex har ledningsgruppsmöte hela dagen idag + imorgon så jag både hämtar och lämnar på dagis. Idag ska jag dessutom iväg och klippa lilla busungen. Ska bli skönt, han behöver verkligen det. Håret växer ju som ogräs på honom. 

Har haft ett lååångt samtal precis med en av de andra delprojektledarna. Vissa har lite svårigheter att sköta sina egna bitar och inte klampa in på andras områden, så jag fick sätta ner foten lite. Delprojektet jag håller i rullar på bra just nu och det känns kul, jag börjar dessutom känna mig ganska rutinerad inom mitt område och känner att jag lärt mig massor om virtualisering. 
 
I år blir det nog ingen kurs i Paris för min del, misstänker att det är bättre att spara sig till efter mammaledigheten, man vill ju kunna koppla kursen till verkligheten vilket blir svårt om verkligheten består av bajsblöjor och amning (tror inte de har såna kurser där nämligen ;-). Nåja jag har ju ett tag på mig att kolla upp kurser känns det som, närmare bestämt runt 1,5 år ungefär :-D.

Måndag - ovanligt pigg

Måndag morgon och jag är för ovanlighetens skull rätt pigg. Vi hade en riktigt mysig helg. Lördag lämnade vi Filip hos farmor och farfar och sen åkte vi hem och lämnade bilen. Vi tog sen en runda i stan, Alex hittade jeans och jag hittade en tröja. Sen tog vi en fika innan vi gick hemåt. Därefter var det dags att bege sig till bion. Filmen var helt ok, jag väntade mig ingen oscarsnivå på den och det var en helt ok film, inget mer eller mindre. Sen tog vi oss till El Patio och åt middag. Maten var inte så fantastisk där. Räkorna jag beställde till förrätt var en besvikelse, istället för lite stora vanliga räkor så var det burk/frys variant vilket jag tyckte var dåligt. Sen gick vi hem och satt och pratade innan vi gick och la oss. Söndag vaknade vi rätt tidigt och gick och åt frukost på Element. Sen åkte vi till Nova Lund och shoppade lite, hittade några tröjor och en vårjacka till Filip. Tog en fika på Espresso house och rekade TopShops utbud av mammakläder utan framgång. Sen på eftermiddagen hämtade vi Filip. Det var en mysig helg, vi ska försöka göra om det snart igen.

Kan konstatera att det varit mkt fikande iaf, och det gillar jag, det är så mysigt att sitta inne och ta en god latte när det är kallt och ruggigt ute.

Fredag - äntligen!

Idag jobbar jag hemifrån och det är pga 2 saker. Nr 1 är att det pågår en ombyggnad på kontoret som gör att det blir KNÖKfullt överallt, ibland har folk fått dela skrivbord. Nr 2 är att jag har varit så trött och slut den här veckan att jag kände att jag kan sova lite längre om jag jobbar hemifrån, man slipper gå upp och piffa till sig osv.

Ikväll har jag ställt in min AW, jag kan ju ändå inte dricka något och har varit så trött hela veckan, så att mingla och umgås med kollegorna får stå tillbaka för ett besök hos några vänners dotter som fyller 3 år idag.

Idag ska jag iväg till frisören, ska försöka hitta läppbalsam också, är så jäkla torr om läpparna just nu.

Dags att ta tag i veckorapporten och tidrapporteringen nu.

Torsdag - Älmhultsdag!

Hinner få i väg ett inlägg innan jag ska iväg till tåget. Jag är ganska trött men iaf glad. Igår bokade vi ett femstjärnigt hotell i Göteborg och har bestämt att vi drar dit på en weekend. Inte Paris eller Köpenhamn direkt. Men när vi kollade priserna i Danmark och insåg att danska kronan står i 1,45 i kurs så blev det inte lika skoj längre. Vi sa att vi kör en kortweekend fre-sön nu och så får vi köra en välplanerad lite längre weekend till Paris vid ett annat tillfälle. Jag pratade med en kollega igår också som menade på att det var nästan att "kasta bort" en Parisresa att åka i mars, man ska uppleva våren i Paris :-). Vi slog till på ett superfint hotell och eftersom vi inte får samma hotellbudget som tex om vi åkt till Köpenhamn eller Paris så kommer vi att använda en del pengar för att kunna shoppa loss lite istället som kompensation. Vi ska också försöka hitta nån rikigt mysig restaurang däruppe, men där är vi lite lost så min man ska kolla med sina kollegor som bor däruppe vad de har för tips.

Vi måste bara säkra barnvakt också, vi har preliminärt fått erbjudande från svägerskan som är själv nån dag då också och gärna ville ha lite sällskap, men vi måste ju såklart kolla så att det funkar fortfarande.

Igår hämtade vi ut biobiljetterna inför lördag, det blev Rosa Pantern. Tyvärr var senaste föreställningen 17.50 men det är helt ok så äter vi efteråt istället. Vi har siktat in oss på El Patio som har trerättersmenyer till riktigt bra priser. Eftersom simskolan är inställd pga sportlovet så har vi bestämt att vi ska sticka och bada nånstans på förmiddagen innan vi lämnar Filip hos svärföräldrarna, frågan är bara var. Vi har sneglat på Vanningen i Vellinge, men ska också kolla upp ett bad i Staffanstorp. Svågern tipsade om Burlöv också. Kräver lite research med andra ord.

Dags att dra sig iväg, ha en underbar dag allihopa!

Dagens retrolåt

Roxette - I could never (give you up)

Den här låten älskade jag mer än något annat, och tycker fortfarande att den är ruskigt bra! Tyvärr är det utan video till men det får man överleva....



Gårdagen....

.... blev jättetrevlig, vi blev bortbjudna på fika (sånt är ju alltid supertrevligt). Blev lite sent i säng för Filip men det spelar mindre roll, en vanlig kväll tramsar han ju till 22.00 ibland. Det sköna när man varit borta sådär är att han oftast somnar utan trams. När han hade somnat pratade vi lite om weekendplaner och såg ett antal avsnitt av "21/2 män".

Nu har vi också spikat att gå ut och käka och se en bio på lördag. Vilken bio vi ska se är inte helt bestämt, men jag föreslog en komedi.

Onsdag - falska väderrapporter?

Fick sms från min mamma imorse att de sagt på vädret att vi har minus 15 grader i Malmö. När jag kom ut kändes det visserligen kallt men jag gissade runt 7-8 minusgrader. Sen när jag ringde hem för att förvarna familjen om att ta på långkalsonger så sa älsklingen att det var 7,5 minusgrader ute. Alltså ungefär hälften mot vad vädertanten sagt. Det som var så kul var att jag prickade så exakt rätt i min gissning när jag själv kom ut. Lite känsla för kyla har man väl utvecklat under sin norrländska uppväxt.

Men visst, vädret mäts ju troligen ute på Sturup och säkerligen vid fem på morgonen och då var det säkert minus 15. Alex föräldrar som bor nån mil utanför Malmö brukar ju ha några grader kallare än vad det är i stan, så det skiljer ju lite. Jag är dock glad att det bara var 7,5 minus, det räcker så bra så.

Weekendplanerna fortsätter...

Nu har vi diskuterat lite och är överens om att vi ska hitta på något, vi ska kika runt lite, Paris är på tal, även Köpenhamn. Jag har också kollat upp spa i närområdet men det blev lika dyrt som Paris nästan så det är inte aktuellt. Fördelen med Köpenhamn är att vi slipper ta ledigt från jobbet och det blir enklare att leja bort Filip två dagar än fyra. Just när det gäller att åka iväg så måste vi ju informera dagis om att vi ska bort och att de måste ringa nån annan om något händer, och då får de ju reda på att vi är lediga och när vi är lediga måste vi hålla Filip hemma från dagis enligt reglerna. Så det blir ju lite meckigt att få ihop det . Annars måste den som passar honom vara ledig och det känns inte heller som att man kan be någon om. Så för enkelhetens skull när det nu är lite snabba puckar som gäller så får vi kanske lägga Paris på vänt. Dessutom fick jag höra att Paris var som bäst i maj, och att åka nu var synd då man missar lite av charmen när det är så kallt och grått. Det stämmer kanske lite, så det man kan göra är ju att ta en annan weekend nu i mars och sen se om jag mår bra nog och känner mig tillräckligt pigg för att sticka nånstans i maj, då kan man ju överväga Paris då isf. Ikväll ska vi ha lite planeringskväll så jag hoppas att vi kan slutligen bestämma destination och upplägg då. Spännande, oavsett var vi hamnar så längtar jag efter att komma iväg några dagar!

Stil för dagen!

Idag har jag en väldigt basic klädsel, eftersom jag jobbar hemifrån. Men jag ska inte fega ur för det utan lägger in en bild på kreationen. Det är en grå topp med vita blommor och ett par lila mysbyxor. Soft och skönt!


Stylish mama!

Hittade ett par snygga saker som jag definitivt hade kunnat leva med. Den blå klänningen sitter ju som ett smäck med vårens marina trender.....


källa: www.maternalamerica.com


Källa: www.queenbee.com.au

Paris!

Satt och funderade på att det var länge sen vi reste nånstans nu (i somras till Tunisien för att vara exakt). Jag insåg att jag skulle vilja hinna iväg på nån weekendresa innan nästa bebbe kommer, sen hamnar ju resandet på vänt något år framåt iaf. Då slog det mig att Paris vill jag verkligen åka till. Jag var ju där på kurs med jobbet i höstas men det räknas inte. Jag vill åka dit med min älskling och inte med mina kollegor. Så jag har kikat lite på priser och verkar som att vi kan komma undan till ett hyfsat pris för tre nätter. Jag har t o m kollat datum som funkar för oss båda. Ikväll får vi sätta oss och se om vi kan realisera detta också, jag är supersugen nu och hoppas på att vi kan ro iland detta. Vi har alltid varit rätt så spontana när det gäller resande, men det är ju så livet ska vara när det är som bäst!

Fortsättning följer.....


Måndag - sjukt trött!

Idag gick jag upp tjugo över fem vilket satt sina spår. Hela dagen går i ett töcken typ. Men jag kämpar tappert, snart kommer älsklingen hem så då blir det lite mat. Veckan har en rätt lugn start, fredgen går i jobbets tecken då de arrangerar årets första after work med dryck, plockmat och trevligt sällskap. Sen har jag spånat lite på om jag och Alex ska försöka komma iväg på middag på lördag kväll. Får kolla med honom vad han säger, vore urmysigt att få en middag på tu man hand, var ett tag sen sist. Tiden får utvisa helt enkelt.

Just det ja, jag ska klippa mig på fredag och färga håret, längtar, känner mig trist och glåmig just nu och behöver glamma till mig lite, ska nog våga mig på en rejäl färgändring denna gången, är lite less på det här blondaktiga jag haft ett tag nu. Vi får se vad frisören säger.....

Datorväskor!

Hittade några tappra försök att "hotta" upp datorryggsäckar. Slänger in några bilder nedan, vet inte vad ni tycker men jag är skeptisk. "You can take the ryggsäck out of the oglamorösa, but you can never take the oglamourösa out of ryggsäck".... typ......



Jag gillar då mer denna och hade inte nekat till att glida runt med den.....















Källa: www.style4it.com

Söndag och mys!

Idag har vi haft lite sovmorgon, sen åt vi en rejäl frukost tillsammans och efter det bar det iväg på en långpromenad. Vi hade först en massa vilda idéer: åka till Österlen över dagen och ha utflykt (försöka åka pulka om vi hittade backe för det) eller att åka och bada nånstans (ett antal ställen kom på tal). Men det slutade med att vi kom fram till att vi tar en promenad ut och går i Malmö istället och går förbi Espresso house och köper varsin varm choklad som vi kan smutta på för att värma oss. Det var jättefint väder och riktigt mysigt, vi var ute i två timmar och när vi kom hem var jag helt slut i hela kroppen. Jag orkar inte mycket för tillfället märker jag ;-).



Så här ser det ut när Filip simmar själv till kanten!

Fredag den 13:e

Det spelar ingen roll att det är en otursdag, men en fredag är alltid en fredag. Basta. Så jag väljer att jubla iaf, trots otursstämpeln. Nu är det bara ett par timmar kvar av arbetsdagen, sen en lååång skön helg med familjen. Hoppas på att det blir samma toppenväder imorgon med strålande sol! Dags att återgå till viktiga saker (fika och sånt).....


Njaaaa....

Jag måste säga att jag tycker nog att det är lite för snabbt för min del att återuppliva bodyn som plagg. Jag tycker att vissa 80-tals prylar är skitsnygga och helt ok att ta tillbaka (lång tshirt, tights osv) men bodyn, den har jag svårare att smälta..... Denna modell finns hos www.asos.com


Bianco nyheter!

Hittade denna sko hos Bianco och tyckte att det såg ut som en rätt bekväm vardagssko. 650 kr kostar den.


Pott-genombrott!

Filip har inte varit överdrivet intresserad av pottan, men imorse när han vaknade sa han "mamma jag vill gå på pottan". Okej, jag erkänner att jag verkligen trodde att det var någon slags fint för att komma undan påklädningen (jag hade precis hämtat hans kläder). Men han satte sig på pottan och kissade direkt. Jag blev så imponerad, detta var första gången han verkar ha känt av att han behövde kissa och själv tagit initiativ på att gå på pottan. Kul. Hoppas att det fortsätter så här, de tränar tydligen mycket potta på dagis och där går han flera gånger per dag, men hemma har han inte velat alls och man vill ju inte pusha för mkt.


Lunch

Så var lunchen avklarad. Jag är också klar med förberedelsen för mötet så nu har jag 35 minuter på mig att jäsa lite, inte illa. Stötte ihop med en granne som jobbar på ett annat företag i samma hus som jag. Vi snackade ditt och datt och kom fram till att vi tyckte att det snart var läge för ett nytt försök i vår ombildning till bostadsrätt i vårt hus. Vi ska ragga upp ett par nya friska krafter till styrelsen så får vi se vad som händer sen.


Onsdag - veckan rullar på!

Så var det redan onsdag, skönt att helgen närmar sig. Idag har jag sista mötet med mina "adepter" som jag är mentor för. Två studenter från systemvetarprogrammet som ska få lite inblick i arbetslivet. Jag hade totalt glömt detta så jag har några timmar på mig att förbereda mötet, men jag ska prata om konsultrollen och då jag varit konsult i snart 10 år så känns det som att det mesta sitter i ryggmärgen vid detta laget, så det blir nog att jag pratar från huvudet.

Idag blev det ingen bild på min stil för dagen, jag hade dagislämning så morgonen blir alltid lite mer stressig då. Försöker skicka in något imorgon istället. Jag tyckte att jag var väldigt knåpig som fick ihop ett sånt fint kollage med skor från Brandos igår, så ni får hålla tillgodo med det så länge.

Idag snöar det här i Malmö och snön ligger faktiskt kvar ute så det är lite vitt, inga djupa drivor direkt men det är vitt ute. Trevligt. Jag och sonen hade snöbollskastning på varandra på vägen till dagis, kul att se att han gillar snön så mkt.

Skor, skor, skor!

Lite inspiration från www.brandos.se (min no1 skosajt på nätet som ni kanske märkt vid detta laget)



Boktips: Ron Jeremys självbiografi

Har precis läst klart Ron Jeremys bok och måste erkänna att den var riktigt underhållande. Ingenting för blyga violer dock. För er som inte vet vem han är (det visste inte jag heller innan min kollega satte boken i min näve) så är det en av de största manliga porrstjärnorna genom tiderna. Han har väl gjort ca 1700 filmer och även regisserat filmer. Han är bundis med oerhört många stora kändisar i USA. Det som gör honom så fascinerande är att han inte bara är en korkad porrfilmsskådis, han har en master utbildning från college samt har också arbetat lite med ståupp komik, vilket märks i boken. Han har en rejäl portion självdistans och driver gärna med sig själv.

Provtagning avklarad!

Så har jag äntligen klarat av provtagningen. Det är pga graviditeten jag måste gå och kolla mina sköldkörtelvärden var fjärde vecka nu så att de inte ballar ur. Än så länge har jag klarat mig bra, värdena har sett bra ut. Men lite tröttsamt är det att springa där var fjärde vecka. Inte för att jag har något som helst problem med själva provtagningen, men att sitta och vänta i 30 minuter för att få komma in, och att behöva joxa sig dit på morgonen (jag ska vara fastande) DET har jag problem med. Nåja nu är det förhoppningsvis 4 veckor till nästa gång.

Tisdag - stil för dagen!

Ska iväg och lämna lite prover på provtagningen och tänkte att jag slänger in en bild på min stil för dagen innan dess:



Svart skjorttunika
Rosa scarf
Blå jeanstights med zip längst ner  (syns inte så bra)
Svarta skoletter

Orange kuvert - depression som levereras till din dörr!

Vilken deprimerande läsning det var att få sitt pensionsbesked. Jag hade visserligen gått lika mycket minus som genomsnittssvensken men ändå. Jag menar min pension blir ju inte roligare för att det är fler som har det knapert....

En vacker dag ska jag ta tag i mitt privata sparande, men jag ska bara vara mammaledig först, vill ju vara lattemamma även denna gången och det går ju inte om man måste snåla hela tiden :-D.



Måndag - bloggtorka!

Precis som vanligt så är måndag (och även torsdag) tysta dagar i den här bloggen. Jag sitter ute hos kund hela dagen och orkar inte släpa med min egen dator och deras har restriktioner på surfandet. Helt ok men lite trist för de som vill läsa lite här såklart.

Har precis sett på Design Simon & Thomas, gillar verkligen det programmet.

Är supertrött idag eftersom jag gick upp i ottan för att ta mig till jobbet, får försöka ta igen det imorgon istället. Dags att återgå till TV-soffan och mysa med älsklingen en stund. Lovar att bomba med inlägg imorgon istället för att kompensera för idag.

Ärlighet in absurdum?

Läser precis en bok som heter "konsten att vara snäll". Intressant bok och den tar upp massor av intressanta saker kring ämnet snällhet. Bland annat det här med att vara "ärlig". Att "alltid säga vad jag tycker" har blivit ett slags hederskodex för att visa att man minsann inte är falsk och ljuger, utan vågar stå för sanningen i alla lägen. Att kalla sig "ärlig" har för mågna blivit en slags "sköld" för att säga elakheter och sen gömma sig bakom argumentet "jag var ju bara ärlig, skulle jag ljugit". Ett slags legitimt sätt att lätta på trycket på bekostnad av sina medmänniskor. Han som skrivit boken menar att man inte alls ska säga sanningen i alla lägen. Om tex en god vän precis köpt en tröja som de verkligen älskar och är jätteglada för men som man själv inte gillar, ska man då vara ärlig och säga till den personen "nä vilken ful tröja" och kanske förstöra deras glädje? Till vilken nytta? Stephan Einhorn heter iaf författaren om någon blir nyfiken på boken.

Söndagsbrunch!

I found heaven on earth! Idag tog vi oss iväg med några vänner och deras barn (dottern är lika gammal som Filip) till Scandic St Jörgen för att äta brunch. Vilket toppenställe. Det kostade 125 kr per vuxen (Filip som är 3 år kostade ingenting vilket jag tyckte var toppen). Sen hade de ett jättefint barnrum i anslutning till matsalen där barnen kunde leka under tiden vi föräldrar pratade och åt. Kunde inte bli bättre. Man är ju något mätt nu men det är ju ett gott betyg tycker jag. Kan verkligen rekommenderas för barnfamiljer, då man kände att de verkligen hade tänkt på att underlätta för oss. För första gången på länge så kunde man slappna av när man var ute och åt, och slapp jaga runt en uttråkad son i halva lokalen, jag menar om det finns ett helt rum fullt av roliga saker, då håller man sig ju där.


Snajsiga dojor!

De här skorna från Hush Puppies kan jag överväga att skaffa, de har anständiga klackar (för min förmåga) och är precis en sån röd härlig färg som jag är på jakt efter. Priset är 849 kr hos Brandos.se och de har ju fraktfritt hela tiden så det tillkommer inga konstiga kostnader. Skorna finns även i svart.



Middag och melodifestival

Har precis kommit hem från tacomiddag och melodifestivaltittande hos svågern och hans sambo. Jag diggade att Alcazar gick vidare men Caroline af Ugglas, ursäkta mej svenska folket men vad hände?? Ingen typisk schlager tycker jag, fast iofs var det ganska magert utbud.

Idag har vi haft en ganska mysig dag, frukost tillsammans och sen åkte vi och simmade. Jag och Filip däckade efter simmet och sov nån timme, vi var trötta som små barn båda två :-D. Nu ska jag slökolla på Rosa pantern (så länge jag orkar) och sen blir det nanna för min del. Har en trevlig brunch inbokad imorgon, så kul att ha något roligt att se fram emot en söndag förmiddag, som annars brukar vara ganska händelselös.

Kurr kurr

Är svinhungrig, tog en banan för en halvtimme sen men klarar mig nog ändå nätt och jämnt till lunch. Funderar lite på vad man ska äta, nån ska äta medhavd mat, då kan man ju knalla till Vår tids mat och handla med sig lite och äta här, men jag vet att några ska ut på stan och härja så man kan ju se var de ska, vet inte vad jag är sugen på så jag hoppas på att nån annan ska bestämma något bra så jag kan haka på bara.

Uppdatering: Det blev SPOT (Italiensk restaurang här i krokarna) och det var riktigt gott!

Dagens låt!

Veronica Maggio - 17 år

Man kan känna lite flashbacks till tonåren när man lyssnar....

Freeeeeedag!

Idag är det fredag och jag är faktiskt rätt pigg. Kom till jobbet vid tjugo över sju så man kan sluta lite tidigare idag. Jag hade tänkt ta en bild på min stil för dagen imorse, men hann inte (eller glömde är väl mer rätt). Men jag kan nog kanske komma ihåg det när jag kommer hem istället. Är sjukt nöjd med mina nya jeanstights, tog dem med blixtlås längst ner idag.

Idag har jag inget särskilt på agendan, inga möten eller nåt vilket är rätt skönt. I helgen får vi se vad som händer, just nu har vi bara en brunch inbokat på söndag, men om jag känner mig/oss rätt lär det väl hända lite mer, men idag blir det nog en lugn hemmakväll iaf.

Dagens retrolåt!

Idag kommer en riktigt toppklass retrolåt, många kritiserade henne men jag älskade den här låten (JA jag erkänner att jag äger CD-singeln) och gillade skarpt hennes kaxiga attityd.

Melinda Wrede - Relationsteorin

Dagens låt

Kim - Three floors down

Ja jag vet, så coooorny, men jag älskar den låten :-p.

Räkmacka!

För att fortsätta spinna vidare på temat mat, så fick jag på en inflyttningsfest för nån månad sen ett tips (vi pratade räkmackor och delade tips om goda ställen) om att Bjerreds Saltsjöbad hade något i särklass goda räkmackor. De kostar visserligen runt 115 kr men om de nu är så outstanding som källan anger så kan det ju vara värt det. Kruxet är att maken är skaldjursallergiker, men de kanske har andra goda saker också.

Gubbröra!

I någon veckas tid har det i bakhuvudet funnits en märklig önskan att äta: GUBBRÖRA?!? Jag vet knappt vad som är i, tror att det är anjovis och ägg iaf, vet knappt hur det smakar, men sugen på det är jag tydligen.

Är det så här det är att vara gravid, det hade jag totalt förträngt......

Ultraljudet gick bra!

Glömde ju skriva det igår att ultraljudet gick bra. Det var jätteskoj att se sprattlandet på skärmen, till skillnad från alla ultraljud med Filip som mest var som stillbildsupplevelser (han sov på varenda ultraljud).  Vi ska dit igen om fem veckor på rutin-ultraljud, ser verkligen fram emot det. Det var några nyfikna som undrade hur det gått igår, såklart lite frågor om kön, men det skriver jag inget om här, det var lite invecklat :-D.

Äntligen hittat stretchjeans!

Igår var jag inne i stan och ramlade förbi Veromoda som hade ett par riktigt snygga tights i jeanstyg. Det är ingen gylf eller nåt, man bara drar på dem, men de ser ut som mörkblå jeans och är supersköna. Trots att magen börjar bli lite bullig. Dessa kommer att funka länge och är perfekta gravidbyxor, jag älskar modet för våren. Sen idag när jag var inne och slog till på dem så gick jag förbi MQ och fick där syn på likadana byxor fast då ett par svarta. Högg dem och de satt skitbra också, så nu har jag vips två par "stretchjeans" fast dessa är mkt skönare än normala stretchjeans. Skönt att ha lite tjockare "tights" på sig nu när det är kallt också. Kul detalj på Veromoda varianten var att det var blixtlås längst ner, något som jag verkligen hoppats på att hitta....




Torsdag - snart är veckan slut!

Skönt att veckan snart är slut, för det är jag också. Ikväll är planen att äta semlor, jag har varit så j-a sugen på det sen i förmiddags då en kollega hade möte och bjöd alla deltagare på fika. Synd att man inte var med på det mötet. Idag gick jag och några kollegor och lunchade på IKEA-varuhuset, det blev standard-köttbullar och sen en liten twist, pannkakor som efterrätt, man kunde köpa till det eftersom det var ärtsoppa och pannkakor som dagens idag där. MUMS!



Bloggtorka

Idag har det varit tomt på bloggsidan, jag har varit ute hos kund och jobbat och då får man inte vara på vilka sidor som helst. Boring men jag har vant mig så det är rätt ok. Ska kompensera med att skriva några inlägg imorgon istället.

Cake kiss!

Har ju totalt glömt att skriva om min nya läppbalsam, Cake Kiss. Den finns i flera smaker och jag valde "pink berry". Luktar ungefär som luktsudden man hade när man var liten. Finns på www.badtval.se och de har onlinebutik för de som inte är privligierade nog att bo i Malmö och kunna kika in i butiken själva.


Stil för dagen!



Eftersom det är kontorsdag idag så körde jag följande klädsel:
Jeans, kavaj och linne. Självklart med en sjal till när jag går ut.

Paket nr 2

Sonen fick ett paket från moster med familj i Skellefteå. En mycket fin present som var en supportermössa för Skellefteå AIK, svart och gulrandig som en liten geting ungefär. Den kommer han att glida runt på stan här i Malmö med.


Onsdag - halvtid!

Idag är det mitt i veckan och jag ser fram emot ultraljud vid lunchtid. Spännande men lite nervöst, man ska ju kika på anatomi och annat och man vill ju såklart att allt ska se bra ut. Uppdatering kommer efter besöket!


Bitchen blev glad!

Fick meddelande från en gammal kursare idag, han har flyttat till Stockholm nu så vi hinner inte ses så ofta numera, dock har vi turen att han jobbar i Älmhult ibland och då brukar vi ta en lunchdejt för att uppdatera vad som hänt. Han är så jäkla kul och vi har alltid supertrevligt när vi ses. Hans fras "hur är det med min favoritbitch" fångar vår vänskap precis, glimten i ögat och kärlek bakom.....  Han är gay och jag älskar hans historier om galna gaydiskon i Barcelona med 10000 pers som dansar hela natten lång. Han lever ett helt sjukt annorlunda liv än jag i Stockholms coola gaykretsar (går på middagar med massa gaykändisar och skvallrar järnet om detta vilket uppskattas av undertecknad... hehe) men han är ändå sjukt jordnära när man ses. Är kul att få lite andra perspektiv på tillvaron än sitt vanliga svenssonliv ;-). Visserligen har jag varken villa, vovve eller Volvo än, men en treårig son drar ju upp Svensson faktorn en hel del. 

Vi har pratat om att ses nästa vecka, hoppas det går i lås för nu var det nån månad sen sist.


Ibland smälter man bara!

Var ute på promenad med min 3-årige son häromdagen när vi för en gångs skull hade lite snöfall i Skauneland. Vi pratade då lite om snön och hur fint det var ute och jag sa " jag älskar när det snöar". Då fick jag till svar "jag älskar min pappa, och jag älskar min mamma också". Alltså, det finns inte mycket som toppar såna kommentarer........


Jag vill så gärna....

.... se Veronica Maggio. Har hennes platta "Vinnare är.... " och den är så underbart bra. Vet att hon kommer till Malmö och Babel den 21 mars, MEN jag kommer att vara i vecka 20 då och är osäker på dels ljudnivån för bebisen och dels på om jag verkligen orkar med en ståplatskonsert? Vet inte om man kanske kan boka bord för mat innan och sen sitta kvar, men jag ska undersöka det för det här vill jag inte missa. Hon har ju inte världens skränigaste musik så det kanske funkar ändå? Måste bara hitta sällskap, för jag tvivlar på att min älskling vill följa med på den här konserten. To be continued.....


Can't blame a girl for trying.....

Idag har jag iaf FÖRSÖKT att vara lite nyttigare när jag skulle ta eftermiddagssnacks. Jag tog en banan (börjar ju riktigt bra eller hur?) sen satte jag ner lite marabou choklad i den (skårade bananen först), sen in i micron en snabbis och sen serverade jag det med lite vaniljglass.

Hey, det var faktiskt vitaminer i bananen.....



Posten kom!

I posten låg följande:



Kan det månne vara min nya skjortklänning?


Stil för dagen!

Tänkte försöka bli lite bättre på att lägga in bilder på mig här, svårt vanliga arbetsdagar men jag ska försöka, ska ha stativet till kameran i sovrummet så blir det kanske lättare att komma ihåg.



Idag har jag på mig en svart skjortklänning (ej gravidmodell än), lila strumbyxor samt en ljuslila pashminasjal. Behöver jag säga att den här årstiden lever jag med sjalar/halsdukar :-D.

Löss och skimming!

Dubbel misär blev det för oss när vi var på Plantagen och handlade för nån vecka sen. Först kommer vi hem och efter nån dag upptäcker jag att det är löss i blomman (stor orkidée vi köpt). Det är bara till att sätta den i karantän och döda lössen om man ser dem. Har inte sett några på en vecka nu så jag hoppas på att ha fått bukt med dem. Nästa "surprise" var att de hade inbrott och deras kortläsare stals. Eftersom de haft problem med skimming innan jul så trodde man även att det kunde varit samma sak den här gången, så alla kunder som handlat där efter nyår skulle kontakta sina banker. Så maken fick glatt klippa sitt kontokort och invänta ett nytt, då det fanns risk att nån kunde missbruka det.

Ska vi åka till Plantagen inom en snar framtid - i dont think so........

Lunchtankar....

Funderar lite på vad man ska äta till lunch idag, är inte så jätteinspirerad, men det finns ett mysigt café runt hörnet där jag bor, kanske ska orka ta sig dit, deras räkmackor är inte helt fel.....


Tisdag - godmorgon!

Jobbar hemifrån idag och det är superskönt, man slipper gå upp och göra sig iordning, kan bara ta det lugnt. Min skjortklänning skickades igår så jag hoppas på att den dyker upp de närmsta dagarna, spännande. Dags att fixa lite frulle, är i valet och kvalet mellan:

1. Rågfras med hallon (som jag har i frysen) och mjölk samt en macka till det.
2. Mackor med avocado och soltorkade tomater.

Eller ska man ha båda? :-D


Uppdatering:
Det blev alternativ nr 1!


Den här var inte dum!



Får kanske ta mig till Lindex nån dag och prova lite.....


Kläderna har kommit!

Provade dem och de kommer att funka ypperligt som sommarkläder. Kjolen är rätt tunn och lite nedanför knät, byxorna är i linne och riktiga sommarbyxor. Slänger in några bilder på sakerna.

 

Måndag

Idag har varit en rätt seg dag, så är det alltid när man måste upp så tidigt som jag går upp måndagar och torsdagar. Fick precis min leverans av Tupperware prylar. Nu är jag lycklig. Måste diska upp allt och börja fylla burkarna jag ska ha i skafferiet.

Fick dessutom SMS idag att mitt paket med ett par byxor + kjol från LaRedoute hade kommit så jag ska iväg snabbt och hämta det tänkte jag. Uppdaterar med bilder senare på det jag köpt.

Tävling

Jag är med och tävlar i Annas hälsa och träningstävling. Länk hittar du här!

Vad vann jag då?

Så här ser den ut:


Jag vann!

Det gick bra i auktionen på Tradera och jag vann en skjortklänning (svart) i mammamodell. Ska bli spännande att se hur den passar, annars får man väl slänga ut den igen.

Wife of the year?

Trots att maken är i onåd så var han trots allt ändå lite besviken över förlusten av sin tröja. Så jag knallade förbi MQ när jag var på promenad och köpte in en ny (annan färg och modell iofs) tröja åt honom. Han är ute en sväng så det får bli en glad överraskning när han kommer hem igen. Dagens goda gärning - check!

Make i onåd!

Min något tankspridda make har återigen visat tecken på sinnesförvirring. I tisdags när vi hade tvättid tycks han ha glömt sin Lyle&Scott tröja i tvättstugan. Han har letat överallt + i tvättstugan men inte hittat den. Gissar att nån är lycklig ägare av en blå ullLyle nu. Aja baja maken!


Precis den här modellen och färgen var den, dock med gul logga.

Jag projicerar!

Nu ska sonen lida för att mamma är född på 70-talet. Idag beställde jag hem följande åt honom:



En minikånken som de så fint kallas. Med sittunderlag i ryggen som sig bör.

Svärmorscitat

Tror jag ska byta "dagens husmorscitat" mot "dagens svärmorscitat". Kommer bli minst lika underhållande.

Jag fick igår höra en skön kommentar min svärmor yttrat när de var på restaurang hela familjen (vi var givetvis inte med för när vi är det är hon fullt upptagen med att vara övertrevlig så då hinner hon inte säga såna saker). Filips kusin fick en klubba av restaurangpersonalen och ville ta en till Filip, men då var svärmor snabbt där och sa "nej för Filip får inte det för sin MAMMA" (hon vet mycket väl att vi är rörande överens om det här jag och Alex, men hon hanterar det inte så bra för hon tycker att vi är väldigt taskiga som inte låter vår 3-årige son äta godis). Och hennes hämnd blir då att försöka söka förståelse hos Filips 2,5 åriga kusin. Nog är hon ju lite patetisk ändå...

OBS! bilden nedan har IIIINGEN koppling till texten ovan......


RSS 2.0