Tisdag - BVC besök!

Idag har vi varit på BVC och gjort 8-månaderskontroll med Tilda. Det gick superbra, hon hör otroligt bra och hade nästan pincettgrepp redan vilket är väldigt tidigt enligt sköterskan. Men sen fick vi remiss till ögonkliniken för en koll för sköterskan tyckte sig se en liiiiten tendens till skelning på vänstra ögat så vi tyckte båda två att bättre kolla hos nån som verkligen kan bedöma det istället för att gå och undra över det. Jag hoppas inte att det är något men som Alex sa, vi har verkligen inte haft mhycket problem med Tilda, hon har sovit bra och varit väldigt lätt att ha att göra med så nånting ska väl drabba oss också :-). Han är så klok. Det är tydligen rätt lätt att korrigera med lappar i så här ung ålder och är det en skelning så är den nu enormt liten (så att den inte ens märks nästan). Jag hoppas att vi får tid snabbt så att vi slipper gå och undra.

Idag är en superhärlig vårdag här i Malmö, solen skiner och det är varmt ute, ska strax gå iväg till dagis och hämta Filip. Ikväll när barnen lagt sig blir det nog till att börja foga, Alex har köpt fog idag på Byggmax så att vi ska kunna slutföra den biten. Sen är vi klara med allt smutsarbete i köket. Det som kvarstår är att sätta upp de spots vi köpt och det ska inte smutsa ner så mkt hoppas jag.

Ha en fortsatt bra tisdag, nu måste jag springa till dagis!

Vårkänslor - stil för dagen!

Ljusa färger är det man vill ha när det är vår ute, idag skiner solen och det är superskönt ute så det blev lite vårig klädsel.



Grå tröja, EDC Esprit
Ljusblå jeansleggings, Pieces (Vero Moda)
Vita sneakers, Esprit
Rosa scarf, okänd tillverkare


Kakling av köket!

I helgen har vi äntligen fixat med kaklingen av köket, jag har aldrig kaklat innan i hela mitt liv så det var lite kul att testa det. Det var inte alls så svårt som jag trodde och jag är supernöjd. Det känns också bra att vi har så olika förmågor och intressen som kompletterar varandra. Jag tänkte på det när vi stod och Alex påbörjade att lägga fix på väggen, då tog jag tag i att fixa distanskorsen som man ska ha mellan plattorna och sen så började jag sätta kakel när han började kapa. Utan att vi ens pratat ihop oss, det bara flöt på och jag insåg att vi samarbetar fantastiskt bra, troligen blir det väl så när man känner varandra sen  nästan 13 år tillbaka. :-)

Här kommer lite bilder för att visa hur fint det blev! Nu ska vi bara välja fogfärg också, ska vi köra vitt, ljusgrått eller nåt helt annat, vad hade ni valt?




Kika på uttaget och titta hur snyggt utsågat hålet är (som ett U). Det är Alex som trixat och fått till det så att vi slipper en ful fogskarv mitt på plattan nedanför.



Här ser man en lite bättre överblicksbild över hur det blir på större yta.



Ännu ett bevis på hur snyggt det blir när Alex finlirar. Han har lyckats såga ut ett minimalt hål för en sladd i en kakelplatta!


Lördagen avklarad!

Snart dags att sova men tänkte först kika lite på nätet. Idag har varit en ganska fulltecknad dag, jag började dagen med att själv sticka till IKEA och byta lite prylar direkt när de öppnade, skönt att få det avklarat på egen hand och utan resten av familjen (det går så lååångsamt när vi är alla). Sen hem igen och slänga i sig frukost och sen var det dags för Alex och Filip att åka på simmet. När de åkt så gick jag ner med en kille i styrelsen och bytte portkod här i huset och sen stod vi och babblade med olika grannar som gick förbi. Det tog nån timme innan jag var hemma igen och då var det dags för en eftermiddagsfika med svärföräldrarna. När de gått hade vi en stund att montera lite handtag i köket och börja organisera lådor och skåp. Sen var det dags för nästa happening som var våra grannar som kikade över för att visa bilder från sitt bröllop i Peru och käka lite. När de drog sig hemåt var Alex så trött så han gick och lade sig och här hamnade jag :-). Imorgon ska Alex iväg och fiska så mina planer att se en film på eftermiddagen blev lite grusade. Men jag tyckte faktiskt nånstans att han jobbat så hårt med köket så att han faktiskt borde unna sig att åka iväg en sväng coh koppla av lite, han har haft lite magkatarrsymtom senaste dagarna också så jag vill verkligen att han taggar ner lite. Jag får se filmen en annan gång helt enkelt. Nu börjar mina ögonlock bli väldigt tunga så det är dags att sova. Sov gott allihopa!

LYCKA!

Efter ett besök av en urtrevlig VVS-kille är vår blandare och vårt avlopp inkopplat! Det är lycka på hög nivå. Det har skapat lite nytändning energimässigt efter senaste två dagarnas bakslag med kranarna. Dags att koppla av med ett glas rött sen känner jag! Ha en trevlig helg!


Ny blandare!

Så fick jag idag se till att rätta till problemet med blandaren utan diskmaskinsavstängare. Så nu har vi investerat i en Mora Cera blandare med avtagbart munstycke för att lätt kunna skölja disk (blev lätt förälskad i den funktionen).


Källa: http://www.moraarmatur.se/sv/Produktinformation/Koksblandare/Mora-Cera/Mora-Cera/Mora-Cera1/


Det går framåt...

... med köket, även om det känns som att det går med myrsteg emellanåt. Igår kom dessutom en granne förbi för att låna mollyplugg av Alex och fastnade på en whisky och så försvann en halvtimme där :-). Men det är ju så det ska vara, det ska vara lite kul också och inte bara hårt arbete och slit... Nedan ser ni hur långt vi kommit nu. Fläkt och alla överskåp på plats, samt en hel del köksluckor monterade också.


Torsdag!

Eftersom det blev tidig uppstigning idag så hinner jag t o m blogga innan vi får gå till dagis. Normalt sover jag vid denna tid nämligen :-D. Igår blev det lite mindre kul upptäckt när vi insåg att blandaren vi valt på IKEA inte har diskmaskinskoppling (det visste vi iofs redan) och att det inte var ok ur försäkringssynpunkt när det kommer till vattenläckor. Så det blev till att montera ner blandaren osm jag ska återbörda till IKEA idag och sen får vi hitta nån alternativ blandare istället. Men det kommer säkert att bli bra och det är egentligen ingen total kris. Ikväll är det VIP-kväll på TopShop på Nova Lund och det ska bli trevligt. Nu är det dags att se till så att vi alla får frukost i oss innan dagis, ha en bra torsdag!

Stil för dagen!


Khakifärgad klänning, Esprit
Strumbyxor, Lindex
Sjal, Pieces
Skor? yet to decide...


Dagens köksbild!

Så här fint har det blivit i köket idag när jag varit ute på galej:


Diskmaskinen är nu på plats, samt den första lådsektionen. Vattnet är inkoppat (iaf varmvattnet, för kallvattnet behöver ytterligare en mojäng innan det är påkopplat). Jag är grymt imponerad av Alex kunskaper, han kan både fixa med vattenkopplingar, eluttag och massor av andra "bra att ha" saker!


Tisdag!

Idag har jag varit rätt produktiv so far, jag lämnade Filip på dagis vid nio och sen gick jag till vår ekonomiska förvaltare som vi har i vår brf, det var lite papper som skulle lämnas över och lite saker att gå igenom. Det var superhärligt väder ute så det var skönt att komma ut på en liten promenad i solen. Sen var det ju inte alls negativt att tjejen jag träffade sa "men oj vad du har gått ner i vikt". Vi har inte setts på 1,5 månad ungefär så det kändes ju kul att få höra att det tydligen hänt en del sen sist.

Ikväll är det dags för middag hos en tjejkompis och tillika kollega. Vi blir fem personer och det är blandat med kollegor och fd kollegor (några har gått vidare till nya jobb). Det är superkul att vi håller kontakten och ses ibland trots att alla jobbar på olika ställen.

Nu har jag precis landat hemma och matat Tilda och lagt henne att vila, själv tänkte jag nog sätta mig med en kopp te och läsa min nya Ulf Lundell biografi jag köpt. Handlade med mig en kaka från Espresso House så att jag kan ha en liten mysig stund och ta det lugnt innan Filip ska hem från dagis. Om jag hinner slänger jag in en bild sen på dagens outfit, men just nu prioriterar jag min fikastund ;-).

Kan också berätta att nya diskmaskinen är på plats nu, har inte lagt upp nån ny bild för jag tänkte ta den ikväll när Alex fått fixa lite till med rör och annat under vasken. Det måste ju hända lite innan man slänger upp nya bilder.

Ha en fortsatt fin tisdag så lovar jag att försöka slänga in en bild lite senare!

Lördagens dagsverke!

Så har vi kommit ett steg närmare vårt färdiga kök, Alex har jobbat på superbra idag och han fick hjälp av sin pappa med att sätta bänkskiva + diskho för det var en sån sak han inte kunde göra själv (och jag orkar inte lyfta en sån tung skiva heller). Nu ska jag däcka i soffan, vi är helt slut efter en låååång dag!


Fredag - lite sent på det?

Blev verkligen ett sent inlägg idag men hela dagen har gått i ett kör så det har inte varit mycket tid över. Vi hade lekdejt med Filips två dagiskompisar på förmiddagen och åt lunch ihop och fikade lite efteråt. Sen efter det lyckades jag få tid för klippning av min lilla sötnos, så nu ser man honom igen. När Alex kom hem så hade han hämtat köksfläkten på hemvägen vilket var superbra så vi kan slutföra monteringen av den så fort köksskåpet är uppe. Vi beställde mat på Anytime idag, de har supergod takeaway och vi ville lyxa lite efter allt trist McDonaldsmat i veckan. Sen åkte faktiskt jag på shoppingtur med Filip på egen hand. Jag behövde handla lite prylar åt barnen och han ville själv påverka inköpet så varför inte? Det var riktigt trevligt, Entré var rätt lugnt och tomt på folk och jag lyckades hitta allt vi skulle inhandla, samt en kofta till mig själv. Det är en vit kofta med marinblå ränder från Sisters som jag spanat på lite till och från. Superfin. Sen hittade jag en riktigt fin jacka åt Tilda som hon kan ha längre fram i vår/sommar. Skulle egentligen hitta en overall åt henne men lyckades inte särskilt bra. Nu sitter jag och surfar lite efter spisar, är supersugen på att skaffa en ny nu när vi ändå renoverar, men vi får se om vi hittar nåt bra kap! Annars får det vänta.

I helgen ska Alex iväg och hämta sin älskade båt, ska bli kul att se den sen. Annars blir det väl mest att sätta kök som står på agendan känns det som. Idag orkar jag inte med några stilbilder så det får vänta tills en annan dag, just nu känns det som att jag skulle kunna somna när som helst! Ha en fortsatt bra fredag!

Golvet klart!


Stil för dagen!



Röd T-shirt med tryck, Zara
Svart bolerokofta, ONLY
Stuprörsjeans, Denimbirds
Sneakers i skinn, Puma


Kakling - vad tycker ni?

Jag har tagit två olika bilder, på affären hade de satt kaklet (som de visade) som vanligt (kant i kant med biten under). Men vi själva tror nog att vi ska köra på att kakla det som en tegelvägg ungefär, dvs lite förskjutet mot biten nedanför. Jag lägger in två bilder så får vi se vad ni säger om de olika alternativen, vilket är snyggast?


Variant 1 som är som en teglad vägg.




Variant 2 som de visade det i butiken.


Golvet börjar komma på plats!

Nu har vi börjat få golvet på plats och nedan ser ni en lite halvtaskig bild över hur det artar sig!


Torsdag - tomt i kalendern - YIHAAA!

För första gången på drygt tre veckor är det helt blankt i kalendern - både dagtid och kvällstid för oss alla! Det innebär tid över att jobba på i köket! Igår jobbade Alex på jättebra i köket på kvällen och slipade ner spacklet på väggen samt satte primer där vi ska kakla (så den kan fästa på betongen). Filmen igår var superbra, en av de bättre filmerna jag sett på länge så det kändes superkul att vi bokade in detta. Sen hade det varit roligt om vi hunnit shoppa lite mer före, men det tar vi nästa gång :-D. Vi spånade lite på en biodejt med barnen, Grodan och Prinsessan är ju nya Disneyfilmen och den kan de nog uppskatta, men vi får nog ta det om nån vecka när vårt kök blivit lite mer färdigt. Idag funderade jag på att åka och hämta vår nya köksfläkt som kommit. Det är ingen fancy fläkt alls utan en vit vanlig tråkig enkel (billig) sak. Mest för att slippa den bruna 80-tals variant vi hade innan som känns så fel i ett nytt fräscht kök.

Nu ska jag surfa vidare lite medan Tilda sover och ringa några samtal kan jag nog också hinna med om jag har tur! Ha en fin torsdag allihopa.

Köket is killing me softly...

Sorry för min totala avsaknad av inlägg, det är inte barnens fel nu utan vårt kök. Sen vi rev ut det i lördags är mitt liv kaos och det kommer nog bli lite sisådär med bloggandet tills köket är klart. Det blir SÅ fint och jag har en superhändig älskling som är så duktig så. Men just nu är det lite småjobbigt då vi har diskstuga i toaletten och köksskåp i vardagsrummet. Var man än går blir man påmind om vad som pågår. Idag var Alex hemma på lunchen och la lite golv så det har kommit framåt lite. Ikväll ska jag på bio så då måste han vara med barnen och då blir det inte mycket gjort i köket heller, men jag hoppas på att han ska få en stund att jobba när jag kommer hem, vi ska på tidiga bion så det ska nog gå bra, att lägga klickgolv låter inte så mkt så det kan man pyssla med rätt sent. Ingen stil för dagen blir det just nu heller då jag strax ska iväg till bion, för en snabb macka innan den börjar. Kanske när jag kommer hem senare om jag orkar då! Ha en toppenonsdag allihopa!

Stil för dagen!

Okej okej okej, jag erkänner att jag svek när jag inte la upp nån bild igår, men jag hamnade vid datorn vid elva på kvällen och hade då problem med min mail som gjorde att jag inte hann. Så, nu har jag bortförklarat mig nog och här kommer dagens bild iaf.



Klänning, NoaNoa
Strumbyxor, Lindex
Skoletter, Bianco


Fredag - kalas på schemat!

Idag är schemat digert återigen. Först på förmiddagen lekstund med Filips dagiskompisar. Sen på eftermiddagen börjar familjen trilla in, först svägerskan och sen resten. Vi ska ha surpriseparty för svärmor som fyllt 60 här hemma. Så i eftermiddag blir det till att blåsa lite ballonger och fixa iordning lite, men det är bara kul. I helgen ska vi börja riva vårt kök och det ska bli otroligt spännande att se hur det går, vi har försökt att göra en realistisk tidsplan som innefattar att enbart riva + bygga upp överskåpen den här helgen och ta underskåpen nästa helg. Man vill ju göra allt på en gång men vi ska försöka bärga oss så slipper vi maximal röra. Igår blev jag inbjuden på middag hos en kollega, vi är fem stycken som brukar träffas och käka och snacka lite med jämna mellanrum och nu var det dags igen.

Imorgon är det 90talstema på Deep igen, men jag lyckas alltid pricka in så att jag INTE kan gå dit. Men det kommer fler chanser, jag måste ju dra ihop ett gäng som går dit också, för jag tror det kan vara riktigt kul. Tydligen är musiken riktigt bra enligt de som varit där, en enda stor nostalgitripp till min gymnasietid (som mestadels spenderades på lokala discot) så vad kan gå fel liksom?

Nu är det dags att äta frukost och sen ska vi kila iväg!

Torsdag - snabbt inlägg!

Idag är en rätt stressig dag så därav frånvaron av inlägg, skulle träffa min chef 9.30 imorse så hela morgonen krävde disciplin minst sagt. Kan avslöja att jag varit inne på medarbetarsamtal med min chef (ville själv ha ett nu trots mammaledigheten) och det var ett väldigt bra samtal som gick precis så som jag själv tänkt mig. Ska kontakta en annan person på vårt företag och med lite tur så får jag godkänt att byta team till det renodlade projektledarteamet vilket kommer att gynna min framtida utveckling. Håller alla tummar jag har för att hon godkänner det, för i sådana fall får jag börja där direkt efter mammaledigheten. Sen har jag lunchat med en kollega och fått lite skvaller från honom. Sen tog vi en tur inne i stan och jag hittade lite böcker på bokrean. Nu är jag hemma och väntar på att få besök av svägerskan. Ikväll kommer mammas man ner till Malmö så han ska komma hit och käka med oss så som ni förstår så är ordet stressig inte någon överdrift direkt.

Ha en fortsatt bra torsdag så hoppas jag på att hinna ta nån bild och lägga in senare, men jag lovar inget!

The bäst älskling in the whole world!

Har jag. För idag erbjöd han sig att skjutsa mig till tjejmiddagen så jag kan dricka nåt glas vin. Det är äkta kärlek! ;-)

Stil för kvällen

Uppdaterar lite inför kvällens tjejmiddag (är ju inte nån utgång eller så så det får vara lite low key).



Randig tröja, ONLY
Jeansleggings, Pieces
Stövlar, Bianco
Bronsigt armband, okänt märke


Stil för dagen - mysdag!

För stunden har jag bara myskläder som ska bytas ut sen när jag ska iväg ikväll.



Svart trikåtröja, Gina Tricot
Lila mysbyxor, Juicy Couture
Rosa mystofflor, okänt märke - present
Lila pashminasjal


Onsdag - slapp dag!

Igår var överhektisk så idag är en lugn dag. Filip är hemma från dagis för han ska till tandläkaren vid lunch så jag tyckte det var enklast så. Det gör att man kan softa lite extra. Ikväll är det middag hemma hos en tjejkompis i hennes nya hus så det ska bli spännande. Nya bilen är helt underbar, vi körde lite igår men inga längre rundor. Automat är helt galet bekvämt. Dags att kika till Tilda som vaknat! Ha en fin onsdag!

Ett hem i kaos...

.... ser ni ytterligare bevis på här, det är vårt nuvarande kontor och Tildas blivande rum (som det känns som att hon kommer att få tillgång till när hon blir typ 15 år gammal). Bilden visar vårt nya kök i sin nuvarande form :-D.



Tisdag - ny bil!

Så har det då äntligen blivit dags att hämta vår nya bil. Ska bli så kul. Vi får bara göra en sista koll så att vi inte glömt något i bilen, vi rensade ut det mesta häromdagen nämligen. Igår var Alex på IKEA och handlade det mesta till vårt nya kök, men det var lite som saknades i lager så han måste dit en gång till innan vi ska sätta underskåpen. De ska vi dock göra först nästa helg så vi har gott om tid, det känns som att det är bra att börja handla i god tid då lagret på IKEA inte alltid är det mest välfyllda. Nu slipper vi få panik över att vissa saker inte fanns utan kan åka dit senare i veckan, eller kanske nästa vecka. 

Sen på lördag ska Alex riva kökets överdel tillsammans med en kompis, jag flyr fältet för att undvika byggdamm och skräp i kombination med småttingar. Söndag ska nog Alex sätta överskåpen i köket om de hinner riva det de behöver på lördagen. Vi får väl se, han är ju en tidsoptimist av rang min älskling, så risken finns att hela helgen går åt till att riva.

Det vi måste göra är att hinna med att köpa diskmaskin också, jag beställde köksfläkt igår så det är in progress, diskmaskin har vi hittat en intressant på Expert så jag ska kolla deras hemsida och funderar på att besöka dem under dagen idag och beställa den om den ser bra ut (jag känner ju Alex rätt så bra så jag vet att han har inget som helst intresse av att titta särskilt noga på den innan vi bestämmer oss utan det kommer ändå att bli jag som fäller avgörandet). Inte för att jag diskar mer än honom men för att han inte bryr sig så hemskt mycket om detaljer kring designen utan mer om de tekniska delarna. Så vi kompletterar varandra riktigt bra.

Nu ska jag dona vidare så att jag hinner något innan Tilda vaknar igen. Ha en superfin tisdag!

Stil för dagen!


Insåg för sent att bilden var lite suddig, det är det som är nackdelen med att använda mobilen, men det är så jobbigt att ta med vanliga kameran (stativ och annat jox) så detta får duga helt enkelt!



Stickad kjol, Anna Holtblad
Svarta strumpbyxor, Lindex
Hallonrött linne, H&M
Svart stickad tröja, Tiger


Bussgods suger fett!

Mitt paket på väg till syrran med gamla barnkläder (och lite nya) har försvunnit, det är tre veckor sen jag skickade det. Det är väl inte hela världen, paket försvinner titt som tätt men det som är intressant är hur man hanterar detta hos företaget i fråga. 

I förra veckan ringde jag och då skulle de göra en efterlysning, sen skulle jag återkomma i början av den här veckan. Måndag är för mig början av veckan. Nu hamnar jag hos SÄR nr 2 (nr 1 klarade jag av i förra veckan när de gjorde efterlysningen). Kortfattat så vill han inte göra en sökning på paketet åt mig utan tycker att det kan jag ju göra lika gärna själv via Internet. Eh okej, fel nr 1, när du har en kund på tråden som troligen blivit av med ett paket via ditt företag, är väl det minsta du kan göra att göra en sökning i datorn och se om det finns någon ny info sen sist kunden ringde? Eller nä vänta, det  är ju JOBBIGT, när kunden själv kan få gå in på nätet och knappa in fraktsedelnr istället. Doh!

Update: Nu gillar jag dem LITE bättre, ringde deras kontor i Göteborg istället och fick prata med en supertrevlig person där som hjälpte mig, efter 10 minuter efter vi lagt på så ringde han upp och hade lokaliserat mitt paket på rätt mottagarort men med fel nummer till mottagaren. Så paketet kommer till syrran idag. Tänk så lätt det var när någon väl orkade ta tag i det! Visste väl att göteborgare var rediga typer!

Stil för dagen!


Jeansleggings, Vero Moda
T-shirt med spetsmönster/puffärm, MQ
Rosa/silvrig sjal, Pieces
Armband, HM
Skor, Bianco


Måndag - köket i kaos!

Tänkte lägga upp lite bilder på vårt kök som är work in progress..... röra är bara förnamnet. Det enda som är klart är den nya hörnan som bara har bänkskivan som saknas. Så håll tillgodo. Resten av köket ska rivas till helgen, spännande!




Filmkamera!

Häromdagen kom darlingen hem med en filmkamera han införskaffat (jag hade ingen aning om att han planerade detta). Det blev en Canon Legria HF200 och det är superkul för nu kan vi filma Tilda och Filip lite. Vi måste dock lära oss videoredigering så att vi kan göra vettiga filmer av allt vi filmar. Slänger in en bild nedan på kameran, klicka på den så kommer du till en sida där man kan läsa mer om den. Verkar vara helt ok, har ännu inte testat den men det kommer så fort jag får lite tid över :-).



Källa: Canon


Söndag - what to do?

Idag var planen att vi skulle slutföra den nya hörnan i köket (sätta ny bänkskiva) men vi fick skjuta upp det lite. Vi får se om det kan bli imorgon istället, bänkskivorna väger en del och de ska upp på biltaket så jag vågar inte hjälpa Alex och han lyckades inte få någon hjälp från annat håll. Men jag tror att han styr upp det i veckan och ringer nån kompis så att det blir gjort, nästa helg ska vi ju fixa med köket hade vi tänkt, men då vet jag att han redan anlitat ett par kompisar, så han inte blir stående där helt själv och river/bygger. En av dem är snickare så då ska det väl gå hyfsat smidigt att bygga upp det hela också.

Så nu har vi en hel dag att spendera tillsammans, fast vi ska iofs iväg på fika hos Alex syster i eftermiddag, men en promenad i solen ska vi nog hinna med känns det som!

Ha en underbar söndag alla, för det ska jag ha!


HM The Garden Collection - släpps snart!

Hittade http://www.hmthegardencollection.com/ och tyckte att vissa saker såg lite trevliga ut, bland annat följande plagg:


Källa: http://www.hmthegardencollection.com/still-life-3/

Fredag!

Idag är det tidig morgon eftersom vår fastighesskötare ska komma kl 9 för att diskutera lite saker kring huset. Vi har inte fått till hans runda riktigt än så idag ska vi finslipa så att allt blir bättre. Vilket påminner mig att jag måste ringa VA-syd också pga deras miss med tömning av våra kärl. Blev inget Criminal minds igår eftersom älsklingen kom hem och vi satt och pratade istället. Jag har ju kvar avsnittet så jag kan se det ikväll istället, med darlingen förhoppningsvis då han också är helt frälst i det. Nu är det dags att fixa lite frukost till Filip. Ha en fortsatt bra fredag allihopa!

Torsdag - gräsänka!

Idag har Filip fått vara hemma från dagis, vi skulle iväg och hälsa på Linda som bor hemma hos sina föräldrar och vaktar deras hundar (jag räknade ju inte exakt hur många det var men det var nog 5-6 papillion och 2 stycken chihuaua - stavningen kan diskuteras :-p). Filip var i himmelriket och busade på med hundarna hela eftermiddagen. Sen på kvällen upptäckte jag att Tilda hade klet i ena ögat så jag tror att det är ögoninflammation på G men vi får se imorgon. Vi käkade middag och drack kaffe och hade allmänt trevligt. Nu är jag hemma och har precis fått båda barnen i säng och har lite egentid. Idag var jag förbi banken med lånepappren, vi ska ju flytta vårt bolån till vår egen bank från SBAB (vi fick bättre ränta hos dem). Så hela dagen har bara sagt swisch. Alex är på internkonferens med tillhörande aktivitet ikväll så han kommer nog inte hem på en stund gissar jag. Vi har iaf fått besked nu att vår nya bil kommer på tisdag - lycka! Sen ska vi börja riva köket nästa helg har vi bestämt så nästa vecka lär bli körig och jag gissar att IKEA blir vårt andra hem då när vi behöver handla hem massa saker inför byggandet av köket. Hoppas älsklingen frågar folk nu så att han får hjälp med rivning/byggande och inte står själv och donar, han är bra på att hjälpa andra men dålig på att fråga om hjälp, han ska alltid klara allt själv envis som han är. Han har iaf fixat massor av bra verktyg från jobbet så att han har bra förutsättningar för det hela. Sen har jag ordnat så att vi har ett förråd i huset där vi bara kan ställa ner saker vi river, så slipper vi åka till soptippen omgående och kan fokusera på riva/bygga.

Idag har jag pratat med min chef och bokat in utvecklingssamtal nästa vecka, jag har lite funderingar på vad jag ska pyssla med när jag kommer tillbaka så jag passade på att haka på nu när alla andra också har sina samtal, istället för att vänta till efter sommaren. Får se om mina önskningar kan gå i uppfyllelse, får koppla på stora charmen nästa torsdag :-). Vi har justerat lite i vår organisation (enbart positivt för min del) och tagit bort vissa enheter och turligt nog är min den som ska vara vårt stora fokusområde framöver.

Nu känner jag att det är dags att slänga sig i soffan en stund, har försökt ladda ner dagens avsnitt av Criminal minds som jag precis missade, så jag hoppas det är klart nu. Ha en fortsatt bra torsdag allihopa!

Dagens låt!

Andreas Grega - Dom hade mycket att säga

Det här är SÅ bra.... !

Dagens retrolåt!

Limp Bizkit - N 2 gether now


Ny tavla!

Har då äntligen kommit till skott och tagit bild på tavlan jag vann i konstlotteriet!


Konstnären heter Alain Berck-Vitz men tavlans namn är okänt för mig.


Nespresso - HUR tänkte ni nu?

Var hos några kompisar i helgen på middag och de hade köpt hem lite nya Nespressopods, lite nya varianter vi aldrig provat. En av dem hette Rosabaya och jag kunde liksom inte fokusera på kaffet när man hörde namnnet. Jag menar Y eller inte kan ju kvitta för alla uttalar det ju ändå så att man får en fnissattack bara av att tänka på det. Hur kaffet smakade? Inte en aning för det är förträngt, men jag minns iaf hur vi alla skrattade gott åt namnet....

Måndag - luxury!

Idag började dagen med att tramsa lite med Filip som var hur seg som helst med mackätande, påklädning och i princip allt han skulle göra, så vi var inte på dagis förrän vid 10. Men så började jag tänka efter, varför är jag så stressad och ska vara där prick 9? Stressa till dagis kommer jag att hinna med sen när vi båda börjat jobba igen så det är liksom ingen risk att jag går miste om den biten ;-).

Sen nu när jag kom hem la jag Tilda och sova en stund och sitter nu själv vid datorn med en latte, lite prosciutto, calabra, roquefortmacka och bara njuter av tystnaden. Jag hoppas på att älsklingen hinner fixa en bänkskiva på vägen hem från jobbet idag, det hade varit guld att få klart vår "nya hörna" i köket! Då kan vi få in massor av prylar där inför vårt stora ingrepp att byta resten av skåpen!

Ha en fortsatt bra måndag, nu ska jag ta itu med att köra en tvättmaskin!

Stil för dagen!


Top, 365 Sunshine
Kofta, Stockholm
Jeansleggings, Pieces
Stövlar, Bianco
Armband, Dyrberg & Kern


RSS 2.0