Singstar

Igår hade vi middag här hemma och körde en Singstarkväll. Min röst blev rätt hes på slutet, men det var det värt. Härmed förklarar jag Singstar den ultimata partygrejen. Vi ska också införskaffa Buzz (tror det hette så iaf) som är nån slags grej så man kan köra frågesport på sin Playstation.

Kaffedax

Äntligen! Vi har lyckats ena oss om en kaffekokare, så nu blir det gott kaffe hemma:
image44
Källa: http://www.netonnet.se/index.asp?iid=74495

På afterworken

Stötte ihop med min chef på afterworken i veckan, ville helst inte det eftersom det bara känns så jobbigt, då han kan vara lite småkonstig när man sagt upp sig. Iaf så var afterworken inte så stor att vi kunde undvika varandra en hel kväll och vi stöter ihop till slut.

Chefen: Hej!
Jag: Hejsan, allt bra med dig?
Chefen: jo, hur är det med dig?
Jag: det är bara fint
*liiiite för lång tystnad*
Jag (desperat efter samtalsämne): det var god mat här idag (eh hallå hur corny får man bli??)
Chefen: ja det var riktigt gott, fin lokal också (chefen tydligen lika desperat)
Jag: ha det så bra så ses vi säkert senare ikväll (skulle inte tro det va)
Chefen: detsamma

Fan vad bajsnödigt!!!

Vad fan hände?

Okej dags för ett snack. Vad hände ikväll i idol? Jag är fortfarande i chock. Juryn träffade mitt i prick med kommentaren irländsk sjörövarrock. Bedrövligt. Sam måste ha ett gäng tondöva anhängare ute i landet. Buuuu.
För övrigt hade Marie snygg klänning idag. Hon var också riktigt snygg i håret. Fullpott. Andreas visade att han har en svart man inom sig. Tyvärr irriterar jag mig på hans hår, ser ut som en tupé.  Annars håller jag med juryn att det bara fanns en enda person som borde åkt hem, men så blev det alltså inte. Nu ska jag inte vara bitter längre. Dags att sova. 


Jag fick bara lite panik

Ingen fara egentligen. Jag har bara fått lite panik över att byta jobb. Fick ringa min underbara älskling på lunchen och få lite snabb guidance. Kändes bättre efteråt. Luv yah!


Fel fel fel fel fel

Nu blir det bok av Stieg Larssons böcker. Ryktet gick att Persbrandt skulle få huvudrollen men den gick istället till Mikael Nykvist. So far so good. Det kan jag leva med. Sen gick allt fel. Naomi Rapace. Hur fasen ska en söt gullig tjej spela en sliten Lisbet Salander? Nej nej nej. Jag säger bara Cecilia Häll. Minns ni tjejen som spelade Pamela i Tre kronor. Där har ni min Lisbet Salander. Punkt slut.

Hostile takeover

Idag kom TVTEAMET till min arbetsplats. De tog över halva rummet där jag sitter och ropar "TYSTNAD TAGNING". Sen kom ett litet tillägg "OCH INGA UTSKRIFTER HELLER". Nehe. Inget prat i telefon, inga utskrifter. TV suger. Fett.

Rolig barnpryl

På Skippertoys.com hittade jag denna pryl som skulle vara så kul att köpa åt sötnosen. Men den kostar också därefter, så vi fortsätter drömma lite :-D.


Seriösa journalister

I förra veckan stötte jag ihop med en granne som är mot vår ombildning till bostadsrätt. Jag ertappade henne med att försöka pumpa info från en annan person (hon själv få rinte så mycket info längre eftersom de sagt blankt nej till hela affären). Jag sa till henne "du får gärna fråga mig om det är något du undrar". Stackare. Hon blev helt förvirrad och började snacka om att hon läste till journalist och tänkte göra ett reportage om ombildningar och undrade om hon fick intervjua mig. Sure thing. Men jag spelade med och sa att det går bra. Som att hon ens tänkt göra nåt sånt. Som att man som seriös journalist skulle göra en artikel om nåt som man själv är så insyltad i som detta (hon och hennes man motarbetar ombildningen nämligen). Yrkesetik är sista kursen på journalistlinjen eller?

Tokstolle

Vi har en konsult där jag är som inte känns helt stabil (får utbrott på folk och har skällt ut även sin uppdragsgivare ett par gånger). Många ogillar honom. Det enda han lever på är att han kan fjäska för folk efter att han skällt ut dem. Sluta nu fjäska, man kan aldrig fly från sin personlighet (som är en blandning av en blyg nördig skolpojke och en dynamitbit). Inte bra. Jag håller mig därifrån. Over and out.


Shoppingtajm

Av min blogg att döma kan man nästan tro att jag inte gör så mycket annat än att shoppa. Men det är fel. Idag ska jag dock shoppa på Nova Lund. Ska bli jätteskoj, de har en del roliga butiker där som inte finns nån annanstans. Och JA Nattvinge- du kan hoppa upp och sätta dig på att vi ska till EH!!

Shoppingspree

Idag ska vi iväg på kalas. Har dock hunnit shoppa lite på morgonen. Äntligen hittade vi skor till Filip.


Källa: http://www.barnskobutiken.se/bilder/utbud/timberland/Timberland%2059861%20Tot.jpg

Jag tyckte de var riktigt fina så vi slog till direkt. Sen köpte jag en kofta från Soaked in Luxury till mig själv, behövde en svart kofta att ha under jackan nu när det börjar bli kyligare.


IDOL tankar

När det gäller IDOL igår så måste jag bara undra en sak "vem stylade Marie"? De lyckades iaf få henne att se stor och grotesk ut. Att sätta en sån gördel på nån med den bysten gör ju inte saken bättre, både bysten och rumpan växte några storlekar pga det tilltaget. Med rätt kläder ser hon ju hur cool som helst ut, men igår var det KATASTROF.

 
Källa: http://www.tv4.se/idol/584067.html


Fredag

Äntligen helg...  vi tog en slömiddag och gick till La Empanada och käkade, passade på att handla lite småprylar på vägen (tvål, ögonbrynsfärg och en ny svart polotröja). Sen kikade vi in på Kahls och köpte några tryfflar, de var försvinnade goda ;-). Sen har vi mest slöat och kika på Idol, många besvikelser ikväll, men jag älskar ju Summertime med Justin så den satt ju som en smäck för min del. Det har varit en rätt hektisk vecka och jag har jobbat febrilt för att få iväg beställningar och vi fick iväg inte mindre än fyra stycken i veckan vilket känns bra, dessutom har vi fem som trillar in på måndag troligen, så nu rullar det på bra. Men sen har det varit en del strul också som tagit en del tid i anspråk.

En kul sak var att jag blev uppringd av en dansk kvinna idag, hon jobbade på Accenture i Köpenhamn och ville rekrytera mig, men jag fick säga att hon tyvärr var nån månad för sent för det. Tyckte jag var jäkligt bra som valde att prata danska med henne, hon frågade mig om  vi skulle köra engelska men jag tyckte det var mer utmaning att köra danska och jag fattade allt så det var ju bra.

Nu ska jag bara schlöööa lite tänkte jag och sen läsa lite i min bok kanske. Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Har kommit 160 sidor in i den nu så det börjar hända lite.

Pulstullare

Kom på att jag måste börja berätta lite drömmar här, det är så sjukt och så jävla härligt skrattretande hur man kan drömma ibland. Eftersom jag inte minns nån dröm från senaste dagarna så tar jag en gammal dröm jag minns. Jag har faktiskt drömt fram ett nytt ord. Helt sjukt är det men ganska kul. Jag drömde att jag och en kompis drack alkolhol tillsammans med en bekant till henne. När vi sitter där så frågar jag personen i fråga om denna är en pulstullare (alltså bara namnet, var fan i min hjärna har det legat och lagrats alla dessa år?). Han fattar ingenting och frågar vad en pulstullare är. Jag förklarar då för honom att en pulstullare är en sån som dricker sprit utan att blanda ut den.

Kan tilläggas att jag använder det lite då och då numera eftersom det vore totalt slöseri att inte använda ord man kommer på. Vassegoda att använda det ni med, men glöm aldrig innebörden ;-).

Heroes säsong 2

Så var man klar med den. Vemodigt men slutade helt ok. Lite cliffhanger faktiskt. Men nu ska jag inte göra detta till en spoiler. Jag ser fram emot nästa säsong, så mkt kan jag säga.

Trött tröttare tröttast

Fattar inte vad som är fel, jag är så jäkla trött så det liknar ingenting. Klockan är halv åtta och jag är redo för sängen. Men hålla mig vaken måste jag göra, för jag ska iväg och träffa de andra i vår BRF styrelse om nån timme. GÄSP.


Måndag morgon

Så var det måndag igen, ny vecka, nya utmaningar. Var riktigt trött imorse men det brukar lätta framåt förmiddagen. Glömde skriva det igår att jag fick Me & I kläderna till Filip. De var så himla fina och jag är så nöjd med de jag valde. Ska lägga in bilder här sen tänkte jag.


En störig kommentar....

... kom i förra veckan när jag var inne och pratade med vår Account Manager för den kunden jag är hos. Det han sa var apropå att kunden tydligen sagt att han var jättenöjd med mig och det har jag ju själv också hört. Hans kommentar till det hela "inte för att du ska ta detta personligt, men den här kunden bryr sig mer om personkemi än om kompetens". Han kunde lika gärna sagt "men lilla vän, inte ska du gå och tro att du har kompetens, nänä, du har PERSONKEMI". Jaja dessa gubbar. Jag tyckte det var ganska skrattretande för kunden har ju själv pratat med mig om hur det fungerar och därför vet jag ju att jag består av mer än personkemi, men jag lät vår account manager tro att han hade pejl. Snart är jag ju borta därifrån iaf så det känns onödigt att ens bry sig.

Helgen slut

Har varit en bra helg. Igår firade vi Alex pappa som fyllde år, fast det blev inte så långt firande för Alex del, han var på Whiskymässan på Slagthuset och dök inte upp på kalaset förrän vid halv åtta på kvällen. Men de hade haft väldigt trevligt så det var ju skoj. Idag var vi ute i stugan och rensade massa skräp, vi ska sälja den till våren har vi bestämt så nu ska vi bara göra oss av med massa skrot, fixa till massa småfixar och skönhetsfläckar så att vi lättare kan sälja den sen. Vi har kommit fram till att vi hellre gör något roligare med vår tid än att vara därute, där vi mestadels jobbar ohc sliter ändå. Förhoppningsvis har ju värdeökningen gjort att det blir en bra slant över som vi kan ha som kontantinsats om vi hittar ett hus. Sen har vi haft en lugn och skön söndag, svågern och Filips kusin Valentina kom förbi en sväng med ett par vänner och deras barn så det blev lite umgänge med dem. Sen käkade vi sushi till middag (ingen av oss orkade laga mat). Ikväll har vi plöjt igenom de sista Heroes avsnitten och nu är vi helt klara med hela säsongen. Shit vilken spänning. Jag gillar skarpt den serien så jag hoppas de gör nåt vettigt av nästa säsong. Dags att sova nu så man orkar med morgondagens utmaningar. Ser fram emot att ta upp problematiken från i fredags med en strulande plotter i Hässleholm, HP ska komma ut på besök då så jag hoppas de får rätt på den, annars är tempot bra i projektet så det känns riktigt bra och hoppfullt att slutföra det innan jag börjar hos min nya arbetsgivare i januari.

Kalas-terror

Inte så snällt att kalla det så kanske men nu har vi en riktigt jobbig period på året. Födelsedagskalasens mekka. Från 26 september till början av november har vi inte mindre än 7 födelsedagar i familjen. Den enda trösten i det hela är att iaf två av dem är uppe i Luleå vilket innebär att det inte blir kalas de datumen iaf. Jag har funderat på att börja bli lite mer selektiv när det gäller vilka man går på. Kanske bara närmaste familjen? Jag vill ju ha lördagarna till att umgås med mina vänner också, vilket det är omöjligt att göra nu när kalasen haglar över en. Hmm tål att tänkas på så att man inte gör någon besviken, men samtidigt är det ju avlägsna släktingar i vissa fall som knappast bryr sig om vi avstår ett kalas emellanåt.

Att lyckas kostar på....

... tror jag iaf. Därför funderar jag på hur lyckad man egentligen vill bli? En person i min närhet (vem det är spelar mindre roll) har berättat att sen hon/han fick en ledande befattning på jobbet så märks det att man hamnar lite ute i kylan. När man kommer in på fikarasten så blir folk lite tystare, lite stelare än vanligt. Folk man umgåtts med frågar kanske inte längre om man ska luncha. Som social person tycker jag att det verkar fruktansvärt att inte få vara med i gemenskapen, men det kanske vägs upp av andra faktorer när man väl är där? Men iaf, tanken dyker ju upp att man kanske ska hålla sig lite "lagom lyckad" för att slippa det problemet. Helt i enlighet med den svenska måttligheten.


Playstation 2

Nu har vi äntligen skaffat oss en playstation 2. Inklusive två mikrofoner och ett par Singstar spel. Så nu blir det skråla av här hemma :-).

Ute ur garderoben.....

... kan man säga att jag är nu. Jag har äntligen fått berätta för mina kollegor att jag sagt upp mig. Känns skönt, gillar inte att smyga runt och ha hemlisar (är för övrigt väldigt dålig på det också). Så idag har jag berättat för de jag känner bäst i alla fall (runt 5-6 personer). Den sista jag berättade för sa "ryktet går redan" så där hann jag tydligen inte först. Shit vilken djungeltelegraf vi har på jobbet, tur jag inte berättade förra veckan när jag sa upp mig, då hade väl alla fått reda på det ryktesvägen (inklusive kunden också).

Sån är jag....

Detta är en klassiker, inte ny på något sätt men jag tycker den är skoj....

Källa: http://www.skrattnet.se/kategorier/skamt.php?cat=2&sub=79&id=697

Barnböcker du aldrig hittar i bokhandeln:
  • Du Är Annorlunda Och Det Är Inte Bra
  • Pojken Som Dog När Han Åt Alla Sina Grönsaker
  • Kossan Magda, Pappas Nya Fru
  • Roliga Ord På Tre Bokstäver Som Man Kan Dela Med Sig Av
  • Hammare, Skruvmejsel, Sax och Såg: En Gör-Det-Själv-Bok
  • Barnens Guide Till Hur Man Liftar
  • Karin Var Så Olydig Att Mamma Slutade Älska Henne
  • Nicke Nyfiken Och Högspänningsledningen
  • Tommy Och Annika Pippar Pippi
  • Alla Katter Kommer Till Helvetet
  • Pappa Stal Min Brandbil
  • Den Lilla Skvallrande Morsgrisen
  • Nu Får Det Vara Slut, Du Ska Adopteras Bort
  • Farfar Får En Kista
  • Den Magiska Världen Inuti Det Övergivna Kylskåpet
  • Katten Gustaf Får Leukemi
  • Främlingar Har Det Godaste Godiset
  • Du Är En Olycka
  • Saker Som Rika Personer Har, Och Som Du Aldrig Kommer Att få
  • Gubben i Månen Är Egentligen Satan
  • Se Katten Måns. Se Katten Måns Flyga.
  • Dina Mardrömmar Är Verkliga
  • Var Vill Du Begravas?
  • Ägg, Toalettpapper Och Din Skola
  • Gnällande, Sparkande och Gråtande: Så Får Du Som Du Vill
  • Varför Herr Gaffel och Fru Väggkontakt Inte Kan Vara Vänner
  • Ställen Som Mamma Och Pappa Gömmer Spännande Saker På
  • Pappa Dricker För Att Du Gråter
  • Ploff! Säger Hamstern ... Och Etthundra Andra Roliga Spel I Mikrovågsugnen

Go Sylar....

Har tänkt lite på Heroes och en liten del av mig hejar på Sylar. Fan vad ballt det vore om han lyckades få alla superpowers och kunde använda dem allihopa (eftersom jag själv är en samlare kanske jag tilltalas av hans sätt att samla på krafter - dont know). Sen påpekade Alex för mig att "ja men då skulle han ju döda alla och förstöra världen". Men daaah älskling - då är det ju bra att heja på honom för då är man ju hans kompis.... killar alltså....


Whats the dealio Timbaland?

Allt han gör blir en hit. Han har ju jobbat med ALLA stora artister och han har verkligen förmågan att skapa hits. Jag älskar hans beats och oavsett vem han samarbetar med så gillar jag det.  Det började redan med "brickibrickibricki baby girl" på Aaliyahs tid och det lustiga är att hans trademark är fortfarande detsamma och funkar ändå! Han kör sin datoriserade röst lite här och där i låtar han producerar och det känns på nåt sätt ändå alltid fräscht, fast man hört det förr. Kunde inte bry mig mindre var han får allt i från, fortsätt bara spotta iväg beats och producera för glatta livet så blir det så bra så!


Da Mafioso de la SJ

Var uppe sjukt tidigt idag (fem klassas som det i mina ögon iaf) för att ta tåget till Norrköping. Väl där gick allt som på räls och jag var klar långt innan mitt tåg skulle gå hem. Då försökte jag boka om till ett annat tåg som skulle gå tidigare, men det fanns inte så mkt platser kvar så jag fick rådet att prata med konduktören. Det gjorde jag och han sa "nåja låt gå" typ när jag erbjöd mig att sitta i cafévagnen utan plats trots att jag ändå betalt fullt pris för min biljett. Efter typ en halvtimme hör jag hur konduktörerna (en kvinnlig och två manliga) står och diskuterar något och sen hör jag kvinnan säga "det gäller bara att säga saker rätt, man måste ju kunna diskutera med folk utan att de ska bli irriterade". Sen några minuter senare inser jag vad de pratat om, då hon går fram till en mamma med sina två barn som sitter i caféet också. Hon frågar dem om de har platsbiljett och mamman svarar ja (hon har redan diskuterat detta med en av de manliga konduktörerna och då förklarat att hon bara bokat plats till sig själv eftersom hon fått det rådet när hon bokade resan, konduktören sa då till henne att "låt gå sitt du här" och att hon skulle boka platser åt barnen till nästa resa). Den kvinnliga kontuktören tyckte dock inte att det var riktigt rätt och förklarar väldigt korthugget att om man har platsbiljett så ska man sitta på den eftersom de måste ha rotation i cafévagnen (det var aldrig så fullt att nån fick gå därifrån under hela tiden jag satt där för övrigt) och att de måste gå tillbaka till sina platser. Så mamman får snällt ta sina två barn (typ fyra och två år gamla) och trava tillbaka för att sätta sig på en plats, när det ändå fanns gott om plats i cafévagnen. Det värsta är att ingen ifrågasatte att jag satt där trots att jag satt där nästan tre timmar. Dessutom hörde jag rätt mycket hur konduktörerna snackade sinsemellan och det kändes inte som att de direkt älskade sina jobb (eller passagerare heller) om man säger så. Nåja iaf är jag hemma igen nu och är tacksam för att jag fråade den manliga konduktören, annars hade det nog varit tvärnej har jag en känsla av.


Dagens lista....

Snodde följande lista från http://michis.blogg.se/.

10 Favoriter :
Färg: Svart
Mat: Sushi
Band: Kent
Film: Beck-filmerna
Bok: Allt av Karin Alvtegen
Sport: att utöva: tennis,  att se på: amerikansk fotboll
Årstid: Höst
Veckodag: fredagar
Glassmak: Seven-eleven yoghurtjordgubbsglass
Tid på dygnet: Kvällen

9 För tillfället:
Humör: trött och glad
Smak: kryddigt
Kläder: svarta grovstickade tights, marinblå tunika och vitt linne
Bakgrund: ingen bakgrundsbild i datorn just nu
Nagellack: guldskimrande
Tid: 21:24
Omgivning: vårt kök
Irritationsobjekt: hmm har inget särskilt just nu

8 första:
Bästa vän: Jenny
Screen name: Surfing_Girl
Husdjur: fågel som hette Jakob
Piercing: hål i öronden
Förälskelse: David (mellanstadiet)
Musik: Carola
Bil: Saab 900i
Kyss: nåt partaj i mellanstadiet

7 senaste:
Cigarett: det var nog tre år sedan iaf
Mat: Chicken Tikka Masala och Chicken Mango
Dryck: mineralvatten
Biltur: igår hem från inflyttningsfesten jag var på
Kyss: idag
Spelad låt: Britney Spears - Gimme More (måste veta vad jag skvallrar om ;-)
Tv-program: Ensam Mamma söker

6 Har du nånsin:
Dejtat nån av dina bästa vänner:
Ja
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på tv: Hmm inte vad jag vet
Kysst någon du inte känner: Ja

5 nej tack:
Kläder: blommiga mönster är jag inte så förtjust i
Mat: filmjölk
Musik: dansband
Dryck: lättöl
Personlighetsdrag: egoism och snålhet

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Sminkade mig, gick på fest, lagade mat åt Filip, umgicks med Alex
Du kan höra just nu: Kylen som surrar, datorfläkten som snurrar, knapprande på tangentbordet, svagt tv-ljud i bakgrunden
Du inte kan leva utan: kärlek och familjen
Du gör när du har tråkigt: försöker aktivera mig och göra något roligare

3 personer:
Du kan berätta allt för: Alex
Du tycker om: Alex, Filip, familjen, mina vänner
Du inte gillar: inga namn nämda men oftast är det arroganta personer jag inte gillar

2 val:
Kaffe eller te:
Grönt te
Vår eller höst: Höst

1 önskan:
Att jag och familjen får vara friska och att vi får ett långt lyckligt liv

"Ensam mamma söker" analys!

Det är iofs ingen rocket-science att se att Sami inte verkar vara allt för engagerad samtidigt som han visar tecken på svartsjuka - bad combination. Jag skulle bli förvånad om han får vara kvar nästa vecka. Skoj är iaf att se att alla tjejerna har valt så likadana killar. Lenita har raggar-grabbar (mogna och småmulliga), Susanne har lite yngre sportigare killar och Veronika har valt känsliga romantiska killar.

För övrigt tycker jag att det känns otroligt underhållande att se stackars killarna svettas lite när de tappar bort barnen. Jag menar hur kan man bara sätta tre ungar inne framför tvn och tro att de sitter kvar? Särskilt när det gäller barn med den energinivån som de barnen har. Övergår mitt förstånd, tur att barnen kom till rätta iaf, när de nu ska utsättas för sådana experiment.


Slö-söndag

Var på inflyttningsfest igår så jag var lite småseg imorse, dock inte bakis. Trevlig fest för övrigt, träffade ett par gamla studiekompisar som jag inte träffat på länge. Idag har vi haft en mysig frukost på St. Knuts Bageri och sen varit i parken med Filip. Sen tog vi en långpromenad i solen och kikade in i lite butiker och planerade lite för ny stereo. Vi har svårt att bestämma oss, men nu har vi nog hittat den perfekta kombinationen av högtalare och musikanläggning. Får mäta och ha oss lite innan vi bestämmer slutgiltigt. Senare ska vi käka middag med Jennifer, Roberto och Valentina här hemma. Jag ska till Norrköping imorgon och tåget går 6.14 så jag gissar att det kommer att bli en inte allt för sen kväll.


Boktips

Har precis läst klart "skuggor i vattnet" av Inger Frimansson. Det var en spännande bok som jag rekommenderar alla att läsa. Har nu beställt två nya böcker. Fick tips att flera olika personer att Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" samt "flickan som lekte med elden" och "luftslottet som sprängdes" var bra. Det är en triologi så jag började med att beställa de två första iaf. Såklart beställde jag på Adlibris som jag tycker är överlägset bäst av bokhandlarna på nätet. De har fraktfritt om man tar beställningen via PrivPak (vet inte exakt vad det innebär men tror det är en konkurrent till Posten) och är riktigt snabba.

IDOL-kommentarer

Jag diggar Andreas. Inte för att han är bäst. Utan för att han är så jäkla skön. Allt han säger låter som att det kommer från ett barn. Love it love it love it.

Snyggast outfit idag hade Amanda. Alla andra tjejer utom Ewelina hade tunika/stortshirt och tights vilket jag tycker är lite trist. Killarna hade inget som lämnade något särskilt minne i mitt huvud, de har oftast inte lika mycket utrymme att spexa med sina scenkläder känns det som. Sen undrar jag vad fan som hänt med Maries hår? Dont like.

Låtmässigt tycker jag att Ewelina överraskade, jag älskade hennes version av Chesney Hawkes "The one and only" och hon var helt klart min favorit ikväll. Jag gillar att bli överraskad!


Jag blev en Bullmastiff!

Bullmastiff
Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.

Vilken hund blir du?

Hittade testet på http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489 efter tips från http://bloggissen.blogg.se/

Butikstips

Jag har hittat en butik i Malmö som är som en liten godisaffär för smink. Den heter Bon Visage och har hemsida http://www.bonvisage.se/. Där har de massa skoj smink och krämer och annat. Jag har varit på makeupgenomgång där och det var hur bra som helst. Märket de säljer heter Peggy Sage. Ett tips till er som har vägarna förbi Malmö alltså är att kika in där.

Förståsigpåare går fetbort!

En reflektion idag när jag satt i maratonmöte (möte som varar 8 timmar kan omöjligen klassas som något annat) var att förståsigpåare (besserwisser funkar också som begrepp) är otroligt jobbiga och borde inte få prata högt. Att avfärda andras åsikter med "det där vet jag redan nu att det inte kommer att funka" när det handlar om saker som ingen i hela vääääärlden kan ha en aning om i dagsläget, det måste vara bland det drygaste man kan göra. Tummen ner och blä för dem. Som tur är har jag inte stött på så jättemånga av dem än, men jag är ju ung (ni som vet hur gammal jag är - spela med nu) så det kommer väl längre fram.

Nu e det heeelg!!

ÄNTLIGEN helg. Imorgon ska jag på inflyttningsfest så det blir en extra rolig helg hoppas jag. Ska bli skoj att träffa massa gamla studiekompisar från Lund. Se vad som hänt med dem och kanske träffa nån fler kul typ. Idag ska jag bara slappa framför tvn och kolla på IDOL.

Heroes går emot naturlagarna

Mina naturlagar det vill säga. Anledningen är att jag tittar på den trots att den innehåller följande element:

  • Folk i serien kan övernaturliga saker - flyga, läka sår, läsa tankar
  • Det förekommer resande i tiden
  • Någon kan se in i framtiden

Dessa saker förbryllar mig, jag brukar vara självmordsbenägen efter sådär 10 min av Transformers, Star Trek, Star Wars och dylika filmer. Kanske är som med såna psykologiska klipp som visas en millisekund eller nåt som hjärnan uppfattar som man inte inser att man uppfattat. Kanske innehåller Heroes såna små klipp som intalar mig att jag tittar på en rolig komedi? Who knows, men tittar gör jag iaf. Dags att gå till TVn - dags för HEROES! :-)


Jul i Lulé

Så har man då äntligen betalt julens resa till familjen i Lulé. 6500 kr är väl som hittat när det gäller inrikesflyget eller vad säger ni? Man förstår ju att SAS måste flyga med halvtrasiga plan (Dash varianterna) eftersom de får så dåligt betalt från sina resenärer.

Får de inte sex eller?

Det är en fråga som dök upp i mitt inre när jag får höra om våra bittra grannar som startat en motkampanj mot vår bostadsrättsombildning. De har skickat brev med ganska skarpa ord och anklagelser till vår ordförande. Helt smaklöst och oerhört onödigt. Dock är de pingstvänner så man kanske ska förstå det bättre då (men gud borde väl ha bättre omdöme än så tycker man).  Boring är det att jobba i motvind, men vi håller fanan högt och kämpar för att få in två till som vill köpa, då är vi i mål!

Kanelbullar i massor

Idag har det varit Kanelbullens dag. Det har man märkt kan man ju lugnt säga. Tre olika personer har bjudit på bullar på jobbet idag (olika avdelningar dock men iaf).

IDOL

Hoppas Amanda vinner - eller fan förresten inte. Tycker verkligen hon förtjänar bättre än ett IDOL-slavkontrakt. Låt nån menlös typ som inte har en chans till karriär få vinna istället. Tyvärr är det ovanligt få menlösa typer med i år. Anderas är dock härligt felplacerad, men det är kul att han fortsätter köra sina 80-talslåtar, nostalgi smäller högt hos oss halvgamla tittare ;-).


Liten lista

Hårfärg: Mörkblond-ljusbrun
Ögonfärg: Blå
Längd: 172 cm
Studerar: inte nu längre
Favoritklädesplagg: mina mörkblå stuprörsjeans
Har alltid med mig i väskan: mobiltelefon & plånbok
Dricker jag läsk dricker jag: coca cola
Tatueringar, piercings: hål i öronen är väl knappast piercing?
På datorns skrivbord har jag en bild av: just nu ingenting
Imorgon kommer jag: lunchdejta med en tjejkompis
I sommar kommer jag klä mig i: bikini eller regnställ
Jag är född: 1976
Om jag fick byta klädstil med någon tv-roll skulle det vara: kanske Rachel i vänner
Min all time favourit parfym är: Laura
Nu ska jag: gå och lägga mig
Kändis jag på något mystiskt sätt alltid läser om: Britney Spears, Brangelina, Justin Timberlake mfl mfl (skvaller maniac)
Senaste blogg jag upptäckt: minns ej


Jobbyte!!

Nu var det äntligen klart! Jag byter jobb i januari. Ska bli så skoj. Jag = GLAD!

RSS 2.0