Tilda har kommit till världen!

Nu blir det lite sporadiskt med bloggandet ett tag, för igår kom vår lilla Tilda till världen, kl 13.50, vattnet gick 01.00 på morgonen och sen gick allt i stadig takt fram till hon föddes. Hon är så söt och gosig och vi åkte hem från patienthotellet redan idag då allt kändes bra både med henne och mig, amningen fungerar bra och läkarkontrollen gav henne godkänt :-). Nu ska vi alla vänja oss vid att vara fyra i familjen, vilket säkert blir en omställning men Filip är så gosig mot henne och klappar henne så fint och vill gärna hålla henne så det känns som att han redan är kär i sin lillasyster.

Hon valde att komma tre veckor innan beräknat förlossningsdatum vilket jag är väldigt glad för, hon klarade sig precis en dag över gränsen för att vara för tidigt född så vi kunde gå till patienthotellet och hon slapp betraktas som för tidigt född. Hon vägde hela 3360 g och var 49 cm lång så för att vara tre veckor tidig måste jag säga att hon var en ganska stor liten tjej. Nu slipper man tjockmagen resten av sommaren vilket känns jätteskönt, tänk att kunna vända sig i sängen utan att få en sammandragning, bara en sån sak! Nu får ni alla ha en fortsatt bra helg, så får vi se när nästa inlägg kommer här.


12 årsjubileum!

Idag firar jag och min älskade Alex 12 år tillsammans. Jag hoppas vi får ett långt och underbart liv tillsammans och nu är vi ju på god väg iaf. Jag känner verkligen att jag hittat rätt! Puss på dig min älskling!


De norrbottninska satansverserna....

... började vi lyssna på igår, har fått den som ljudbok i sommarpresent från jobbet, jag fick välja mellan ett antal böcker och den verkade ganska intressant, särskilt om man själv är uppvuxen i Norrbotten. Vi fick några goa skratt emellanåt, tror älsklingen tycker att det norrbottniska synsättet på livet är ganska underhållande. Det är melankoli och mörker och depression, förmedlat av Ronnie Eriksson - kan det bli fel? Den är dock inte så lång, bara 2 timmar så vi klarade av en halvtimme igår.

Vi såg också filmen "The hangover" tidigare på kvällen. Handlar om fyra killar som drar till Vegas för att fira svensexa och den var riktigt kul, jag väntade mig ännu en hollywood-standardkomedi, men denna var riktigt kul och musiken var tung. Massor av hiphop. Bäst i filmen var brudens bror tyckte jag, men ni får själva se den och bedöma.

Idag är jag också själv, Filip är hos farmor och farfar och vi ska dit och hämta honom och käka middag senare, så jag har passat på att packa Tradera-paket och skicka vinnarmail, ska köra en tvättmaskin vid 12 också. Sen ska jag ut till svärföräldrarna tänkte jag, kan lika gärna åka dit och umgås som att sitta här själv, sen skulle även Alex bror och hans tjej komma dit så sällskap har man ju där iaf. Nu är det dags att ta tag i att äta frukost och göra sig i ordning känner jag, ha en fin onsdag allihopa!

Tradera-auktionerna avslutade!

Det blev inte helt misslyckat, jag fick in en liten slant på mina gamla kläder. Det jobbiga är ju bara att man ska skicka mail till alla som vunnit auktionerna, se till att pengarna kommer in, packa paketen och skicka det hela. Men men nu har jag provat det iaf.

Nya stereon!

Inte bara barn får leksaker, även jag och Alex har unnat oss lite, infogar en bild på vår nya stereo:
 

En Denon CD-reciever med USB uttag och stöd för MP3 mm samt ett par DALI högtalare till. Funkar superbra att koppla in en USB sticka med MP3or på, testade igår. Så nu har vi ljud i sovrummet och igår premiärtestades den innan vi skulle sova. Suveränt bra ljud, tror det kommer bli en välanvänd pryl.

HAHA nu jäklarns!

Skam den som ger sig, jag har haft ett halvt öga öppet på varje affär jag varit efter mjuktennis-set, och poff sa det bara häromdagen när vi var på Babyland och kikade på bebissaker. När vi går mot kassan för att betala så bara ligger de där i sin korg, en massa svarta, fula, mjuktennisset med gula skumgummibollar. Precis så fula de ska vara. Nu är uppdraget slutfört och vi kan åter sova gott på nätterna.....


Barnfri

Idag har jag en riktigt skön dag, Filip är hos farmor och farfar och det är faktiskt välbehövligt för oss båda. Han är ju inne i en rätt trotsig period just nu så det blir en del tjafs om onödiga saker, tror inte han tramsar lika mkt med andra människor så det är nog skönt för honom att få lite lugn och ro från tjatiga mamma också :-D. Jag har varit hos barnmorskan och allt såg bra ut, nu har den lilla bebben fixerat sig också, vilket jag blev förvånad över, har läst så mkt om omföderskor och att barnet ofta bara förblir ruckbart, så det kändes skönt. Sen var jag och käkade lunch med älsklingen på en restaurang i närheten av hans jobb. Nu är jag hemma och tar det lite lugnt, sen ska jag hämta honom på jobbet och så får vi se vad vi hittar på.

En sjuk liten samlare.....

Helt klart nåt slags boande är det som försiggår i mitt hem just nu. Jag har helt plötsligt en osviklig lust att RENSA, STÄDA, RÖJA, FIXA och DONA. Jag sorterar och har mig och har organiserat barnkläder i kartonger, varav en ska ner i förrådet då de kläderna är i lite större storlekar. Jag har också gått igenom massa gamla lådor med mina egna saker och rensat ut sånt som jag inte har så mkt användning för (känsliga läsare varnas nu för vad som ska avslöjas). Bland de saker jag kastat ut är bland annat:

* en plåtburk med sand och snäckor och stenar som jag sparat sen vi var på semester på Öland runt slutet på 80-talet nån gång, hur sjukt är inte det egentligen, att ha en burk med sand i 20 år?
* massa gratisvykort jag sparat på som samlarobjekt, bara det att jag haft typ 10 av varje sort av vissa sorter, de åkte också ut
* oändligt massa skräp jag sparat under åren, bland annat har jag kastat massor av mina tändsticksaskar som jag samlat på mig på olika barer

Av dessa ovan avslöjanden kan man lugnt konstatera att jag har en samlare inom mig. Jag jobbar hårt på att göra mig av med massa gammalt skräp för jag har helt klart för lätt att bli sentimental kring gamla (värdelösa) prylar. Särskilt om det är från nån avliden släkting eller nån jag tycker väldigt mycket om. Jag ska ta ett varv i förrådet också sen, jag har bara börjat mitt korståg mot gamla skitsaker som bara tar plats.

Andra boande-tendenser är att jag tvingat min älskling att skruva ihop spjälsängen idag och har slängt upp madrassen iaf, det är ju bara tre veckor kvar drygt och jag resonerar som att det är bättre att ha den färdigmonterad nu så att det inte blir panik om denna bebisen är omtänksam nog att välja att komma ut tidigare än beräknat. Vi var idag och köpte den Denon CD-recievern vi kikade på häromdagen, den var helt perfekt att ha i sovrummet så att vi kan lyssna på ljudböcker därinne, jag kan också köra min avslappnings-CD inför förlossningen. Vi monterade upp den så nu ska jag strax gå coh lägga mig eftersom vi tänkte börja lyssna på en ljudbok vi haft ett tag som vi inte orkat lyssna på än.

Sov så gott på er allihopa!

Badterrorister

http://sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/article502032/Kulturkrock-vid-badbryggan.html

Hur kan man som normal individ bete sig så här? "Lära upp" andra människor i ritualer som man själv hittat på på en allmän brygga? Att en av personerna dessutom är en välkänd diplomat gör väl inte saken bättre. Han har tydligen på ett ickediplomatiskt sätt tillrättavisat en barnfamilj som råkade spatsera ut på bryggan när han hade PAXAT den. Oh my god vilken skandal att de inte förstod att hans fula tofflor innebär "HÅLL ER BORTA". Man undrar om vi lever på 2000-talet eller 1800-talet. Men adliga efternamn tycks medföra sig rätten att "reclaima" saker fritt. Jag menar om de i artikeln hade varit piercade ungdomar med tuppkam som lagt beslag på en allmän brygga, hade det varit ok? Hade kommunen avstått från att ingripa i det hela? Dont think so. Nu har jag iaf irriterat ur mig detta så kanske jag kan gå vidare, för detta har upprört mig. Den stora trösten i det hela är att alla kommentarer jag läst på artikeln (orkade inte läsa alla) verkar rörande överens om att det är förjävligt och att man borde åka dit och trotsa reglerna för att visa vad "allmän brygga" betyder. You go folks, jag är höggravid och bor lite för långt bort för att orka haka på, men jag stöttar er mentalt!



Magen v37

Tänkte att jag skulle slänga in en bild på magen nu i v 37, nu känner man sig ganska stor och otymplig kan jag säga.....


Idag har jag 24 dagar kvar till beräknat förlossningdatum!

Söndag!

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar men i fredags fyllde Alex år så då hade vi fullt upp. Han fick en tillbehörssats till sin Festool borrmaskin och han blev riktigt glad för den, så det kändes som en perfekt present. Sen åkte han och jobbade på förmiddagen och på eftermiddagen tog vi oss ut på en runda på stan. Vi gick och åt lunch med Linda och Kristoffer och sen gick vi runt och strosade i olika butiker. Framåt eftermiddagen tog vi oss till 1 rum och kök för att käka, men då hade de bytt ägare så det blev en positiv upplevelse. T-Bone hette det numera och hade grillmeny nu istället. Maten var verkligen suveränt god, jag åt lax med scampispett och de andra tog ryggbiff. Vi satt där en stund innan vi gick hem till oss och avslutade kvällen, blev en riktigt trevlig födelsedag. Igår var vi ute och shoppade lite bebisprylar, jag köpte ett påslakanset till bebben och en rosa supermjuk filt. Påslakansetet var Filip med och valde så det blev Laban. Slänger in en bild nedan:




Efter att ha varit i babyaffären åkte vi ut och fikade med Alex föräldrar och lämnade igen lite saker de glömde här när vi hade kalas förra helgen. Sen åkte vi på vägen hem in ohc handlade lite gott och såg på "Änglar och demoner" på kvällen. Den var helt ok tyckte jag, varken dålig eller superbra, men underhållande. Idag har vi haft lyxbrunch, omelett med bacon samt hemgjorda pannkakor - inte illa. Alex åkte iväg och fiskade med sin bror och pappa nu på eftermiddagen så jag har donat på här hemma, städat och rensat ut massa skräp. Har lite mer jag kan rensa ut känner jag så jag ska ta ett ryck till efter vi ätit middag. Hoppas ni haft en bra helg, nu är det dags att börja med maten!

Härlig torsdag!

Idag har jag och Filip haft bilen för att vi skulle kunna åka iväg och bada. Linda och Kristoffer var i hennes föräldrars hus som har en stor pool, dock bara 20 grader varmt ca, men för Filip räcker det ju, han var i tills jag tvingade upp honom coh då var han nästan blå stackarn. Två vändor hann han med, sen fick han plaska i barnpoolen de satt upp, där var 25 grader så det passade honom lite bättre. Vi fikade och hade allmänt trevligt, sen tog vi oss iväg och fixade presenten till Alex inför imorgon. Han fyller ju år då. Förhoppningsvis går allt som det ska och han har eftermiddagen ledigt imorgon, vilket ska bli härligt. Vädret ska inte bli toppen men jag ser fram emot att vi kan umgås alla tre. Kanske flyga drake på Ribban om det blåser tillräckligt  (det verkar som att det finns potential för det). Sen hoppas jag på en mysig fika nånstans.

Nu är det dags att dona vidare här hemma, ha en fin kväll allihopa!

Tradera-premiär!

Så har jag då provat på att lägga ut lite kläder på Tradera, ska bli spännande att se hur utfallet blir. Har inte satt så höga utropspris då jag vill bli av med det så fort det går.

Nästa vecka ska vi ju till Bakken på torsdagen, så det blir skönt då jag slipper vara själv med Filip. Det tar en del på krafterna just nu då han är så aktiv och vill göra saker hela tiden, men jag får ju säga nej emellanåt när jag inte har ork. Igår tog vi oss iaf in till stan och handlade lite (fyndade babykläder) och sen stannade vi till i parken där han fick spela lite strandtennis (jag fick köpa ett sånt istället för mjuktennis då det var stört omöjligt att hitta).

Igår kom älsklingen hem och hade äntligen haft sitt lönesamtal, han fick 1500 i löneökning + 5 extra semesterdagar så nu har han 35 dagar per år den fuskisen. Stackars jag har bara 30. Det kändes bra iaf att den biten är klar och nu får han utbetalt löneökningen retroaktivt sen april så det blir ju lite extra klirr den här månaden. Inte helt fel då det är sista månaden med två fulla löner, sen är det mammapeng som gäller för min del så då blir det till att hålla igen lite.

Nu ska jag ta tag i att plocka undan i köket lite efter frukosten, får se om jag skriver lite mer här senare!

Dagarna lunkar på....

Nu har jag fixat och donat halva kvällen igår och lyckats få till en jättefin fotobok för Filip. Ska bara finjustera den och sen skicka den för framkallning tänkte jag. Ska bli jättekul att se hur det blir.

Igår åkte Alex iväg med sin bror och kikade på fiskespö, han ville hitta ett nytt då hans gamla gått sönder. Jag och Filip stannade hemma, kände att jag blir bara rastlös och ville inte stressa honom.  Han kom tillbaka med ett jättefint spö så han var verkligen nöjd med sitt fynd. Han prutade rätt rejält på det så jag tror han kände sig riktigt nöjd över köpet.

Jag börjar verkligen räkna ner nu inför förlossningen, jag tänker rätt mkt på hur skönt det ska bli att kunna ha VANLIGA kläder igen. Ska försöka bli iväg med lite mammakläder på Tradera tänkte jag, om jag bara orkar ta tag i det. Har en hel del kläder från i våras som antingen inte passar längre, eller som känns för varma att ha nu på sommaren.

Igår var vi nere i förrådet och letade inlägget till vår bilbarnstol och trots att vi letade igenom varenda kartong nästan så hittade vi den inte. Jag blir tokig på sånt, men i värsta fall får vi ta en frågerunda och se om nån har en sån vi kan låna, det är ju bara första månaderna man behöver den, sen tar man ju bort den så det borde inte vara omöjligt att hitta nån som kan förbarma sig en sån kort period.

Dags att ta tag i att hitta på något för dagen, har lite uppslag men inget bestämt än.....

Ha en bra tisdag allihopa!

F***ing mjuktennisset - ska det vara så svårt?!

Det är sommar. Barn vill leka. Hur f-n kan det vara så j-a omöjligt att hitta ett mjuktennisset nånstans? Jag har varit i alla leksaksaffärer jag kan komma på, har surfat på nätet och letat och det bästa jag hittat so far är denna på Netonnet:
http://www.netonnet.se/index.asp?iid=132031 och tror ni inte den jäkla produkten är slutsåld i hela Sverige förutom Kalmar. I övrigt - NADA. Jag börjar fundera på om de slutat tillverkas. Om nån har nån aning om var man hittar dessa så kom med förslag. Har redan kikat på Harald Nyborg, ett par Statoil, BR leksaker (flera butiker), Toys r us samt ett okänt antal mindre butiker. Suck säger jag bara!

To do!

Har försökt sammanställa lite prylar jag behöver fixa inför bebisankomsten och kom på följande saker:

* Leta upp inlägg till bilbarnstolen (försökte göra det idag men fick avbryta då lampan i vårt förråd var paj)
* Framkalla bilder till scrapbookalbum
* Packa BB-väska
* Röja i garderoben i hallen så att vi kan få in bebisgrejer där (påbörjat)


Var väl det jag kunde komma på spontant iaf, får fylla på listan om det dyker upp mer saker.....


Festligheter!

Det har varit en bra helg, i fredags var vi hos några kompisar och grillade och umgicks. I lördags var vi hemma hos svågern och hans sambo och käkade och spelade Wii. Igår hade vi födelsedagskalas för Alex. Han fyller egentligen år på fredag men vi valde att ha det igår av praktiska skäl. Det blev supertrevligt och tack och lov har vi inte så farligt mkt mat och fikabröd över, ibland får man ju så sjukt mkt över. Idag är det vardag igen vilket är trist då älsklingen jobbar, men jag och Filip ska försöka roa oss själva idag så gott det går. Alex har planerat att ta nån strödag semester här och där så vi ska försöka hitta något kul att göra så att vi kan planera in en ledig dag snart hoppas jag.

Profylaxträning & shoppingtur!

Idag har jag varit duktig och kört CDn vi fick på proflyaxkursen, känns som att det är läge att börja köra den regelbundet nu med bara 4 veckor kvar. I eftermiddag när Alex kom hem åkte vi ut på en liten shoppingtur, vi skulle hitta strandtennisset åt Filip men lyckades inte särskilt bra. Nu står vårt sista hopp till nån bensinmack för inga leksaksaffärer verkar ha såna saker (med plastracket och mjuk boll). Sen åkte vi förbi Stoff och Stil och handlade tyg till kaninen vi ska ha till bebisen. Alex mamma ska sy en och hon kom på att hon inte tyckte att vi skulle ha samma färg till vår kanin och den som kusinen ska få så vi fixade nytt tyg som är i andra färger. Sen åkte vi förbi Alex föräldrar och lämnade tyget och scannade in lite bilder. Sen tog vi en fika innan det var dags att bege sig hemåt.

Nu sitter vi och försöker ta oss igenom ett avsnitt av House men Filip har tramsat på rätt mkt så Alex gick och la sig med honom för att få honom att komma till ro, så jag passar på att skriva lite här under tiden.

Nu verkar det dock som att vår busunge somnat så nu ska vi sätta oss och kika vidare på House.


Onsdag - svalare väder!

Idag är det iaf lite svalare ute (även om solen lyser). Har inte hunnit tänka ut vad vi ska hitta på idag, så vi får se vad som händer. Igår kväll var vi och hämtade ut Alex biobiljetter inför torsdagens biobesök, han ska dit med sin bror och en kompis till oss som alla tre har gemensamt att de gillar Transformers. Ingen kunde vara gladare än jag att han har hittat fler som gillar såna filmer då jag har enormt svårt för just scifi.

Nu pockar Filip på uppmärksamhet så nu ska jag ta och avrunda här, ha en bra onsdag allihopa!

Not so passive agressive!

Just nu är jag rent allmänt irriterad. Det jag är irriterad på (och jag är riktigt förbannad inombords) är att den JÄVLA solen måste visa sig idag. Det började ju jättebra med mulet och runt 20 grader och det kändes som en skön dag. Men nää det går visst inte för soljäveln att hålla sig borta en hel dag. Sur är vad jag är!

Jag känner att dessa fyra veckor som återstår till beräknat förlossningsdatum kommer bli JOBBIGA om det ska bli så här varje solig dag! Var bara tvungen att avreagera mig lite!

Skön lördag!

Idag har dte varit en riktigt härlig dag. Jag och Filip tog det lugnt hemma tills Alex kom hem från sin fisketur. Han hade som vanligt fisk med sig så nu har torskförrådet fyllts på igen. Sen gjorde han sig klar på fem röda och sen åkte vi mot Höganäs. Vi kom dit i god tid innan de stängde och fyndade glas precis som vi hoppats på. Sen när vi åkte hemåt var klockan halv fem så vi började fundera på middagsplaner, vi körde genom Höganäs men hittade inget klockrent ställe, fortsatte mot Viken och av en ren händelse hamnade vi i hamnen. Där hittade vi en mysig thairestaurang med uteservering bara några meter från hamnen, så man kunde sitta och spana på båtar medan man åt. Skugga fanns det också så jag var riktigt nöjd. Maten var supergod, jag tog en fried rice med massa skaldjur, personalen var supertrevliga och allt var toppen. När vi var klara så åkte vi hemåt, tog en liten avstickare in om Väla och skulle kolla på tennis-set till Filip men hittade inget. Nu är vi hemma sen någon timme och svettas i vår varma lägenhet, snart dags att köra igång ACn för kvällen och då blir det lite svalare iaf i sovrummet. Imorgon är planerna att åka till Folkets park, eventuellt ska vi köra frukost på St Knut, vi får se när vi vaknar och hur vi känner då. Nu ska jag däcka i fåtöljen en stund och sen hoppas jag på några House avsnitt i sällskap av iskall saft.

Ha en fortsatt bra lördag alla!

Bodarpsgården!

Idag blev en riktigt härlig dag, Alex kom hem från jobbet strax efter lunch och vi satt och spånade lite i IKEA katalogen och planerade för det vi behövde köpa. Sen åkte vi iväg mot Bodarpsgården. Härlig biltur ner mot Vellinge och vidare mot Trelleborg, sen svängde man av stora vägen och körde på lite småvägar en bit, det var riktigt fint, fält och odlingar och riktigt mysigt. Bodarpsgården var en ganska spartansk gårdsbutik där de hade tre-fyra olika kakvarianter (pajer + en glasspaj) och till det kunde man välja på att dricka kaffe eller hallonsaft. På en gård som odlar hallon väljer man dock det senare så vi drack saft allihopa. Till det hela fick man låna en korg och sen gick man ut och hittade en bänk bland hallonraderna där man fikade sitt fika. Kaffe får man tydligen i termos vilket känns praktiskt när man ska bära ut det. Till borden fanns parasoll vilket jag verkligen ger ett plus i kanten, jag som helst vill sitta i skugga för närvarande. När vi hade fikat färdigt gick vi en liten sväng bland hallonraderna och Filip matade deras kanin med maskrosblad, vi gick också en tur ner till deras damm där de hade gäss och även får, men de låg så långt borta så man kunde bara ana dem. Jag känner på mig att detta ställe kommer att få fler besök av oss i sommar, perfekt avstånd och riktigt lantlig känsla, skönt att komma ut från stan och bara njuta av lugnet. Vi handlade också lite färska hallon från deras butik, jordgubbar samt en burk hallonsylt och en flaska hallonvinäger.

När vi kände oss klara där åkte vi hem och lämnade av bären så att de skulle slippa sitta i bastu i bilen under tiden vi var på IKEA. Sen tog vi en rejäl runda på IKEA och hittade lite mer än vi tänkt, så vi kom hem med nytt datorbord, kontorsstol, byrå till sovrummet samt lite andra småpryttlar. Ikväll har älsklingen varit så duktig att skruva ihop alla stora möbler så imorgon blir det väl till att ställa iordning allt. Han ska dock iväg och fiska på förmiddagen så det blir senare under dagen vi får ta tag i det.

Vi har dock lösa planer på att ta oss till Höganäs och besöka outletbutiken de har där (keramik och tallrikar och sånt). Vi får se vad klockan är när fiskegänget återvänder, annars får vi ta det en annan dag. Nu börjar det bli dags att sova, ACn brummar för fullt och jag längtar in till det svala sovrummet, jag trodde jag skulle ha problem att sova med den igång för den låter en del, men tvärtom har jag sovit enormt BRA när den står på. Jag tror att det beror på att vi normalt har haft fönstret öppet och då hör man rätt mkt bilar som racar på gatan och folk som skriker på väg hem från krogen och de ljuden kommer plötsligt och får mig att vakna till, nu står ACn  konstant och brummar och stör ut såna ljud vilket gör att jag tror att hjärnan vänjer sig vid ljudnivån och därmed sover jag bättre, men det är ju bara en novis teori.....

Sov så gott allihopa!

Fredag - tjusningen med helg lite sargad...

Idag är det ju fredag som normalt genererar fredagskänslor, men när man är ledig är det inte riktigt samma magi med att det är HELG. Varje dag är ju liksom helg just nu. Idag ska iaf älsklingen sluta vid lunch så vi ska hitta på lite kul i eftermiddag om bara vädret håller i sig. Igår fick vi iaf tummen ur att bjuda in tjocka släkten till Alex födelsedagskalas. Så nu återstår bara planeringen för mat och annat.

Igår lyckades vi också komma fram till en bra lösning för hur vi ska göra med byråer, babykläder och annat så nu återstår bara att ta sig till IKEA och fixa det hela också. Får se om vi hinner i eftermiddag, vi ska prioritera mysiga och trevliga saker idag så IKEA blir det om det finns tid över.

Igår kväll blev det en lite runda till 7-eleven och där köpte vi slushisar. Alex och Filip provade festis-slush med olika smaker och jag tog en med cappuchino smak som var grymt god.

Nu ska jag gå och göra lite nytta här hemma tänkte jag, hoppas ni får en bra fredag!

Torsdag - fortfarande sommar!

Idag är det fortfarande helt underbart väder så man får passa på att njuta så länge det går. Igår kväll blev det ett spontant besök på Dolce, jag beställde en espresso med glass i, smakade helt ok men nästa gång blir det nog en mjölkdrink med glass istället. Gissar på att "nästa gång" inte blir allt för långt bort. Imorgon har älsklingen planer på att ta halva dagen ledigt så jag hoppas på att han kan göra det, ev hade han en anställningsintervju som kunde ställa till det, annars blir det mysigt att få lite tid tillsammans.

Igår eftermiddag körde jag lite tvätt, tvättade upp bilbarnstolarnas överdrag + vagndynan så nu är alla såna saker som nya igen. Det tog inte lång tid alls eftersom det bara blev tre maskiner, så det var skönt. Nu har vi tvättat igenom alla babykläder också, problemet just nu är bara att vi inte har någon lösning för var vi ska ha dem. Vi ska försöka bestämma oss för om vi ska ha babysaker i kontorsrummet eller i vårt sovrum innan vi åker till IKEA och tittar på möbler. Man måste ju liksom veta var möblerna ska stå innan man kan handla dem.

Nu börjar det bli dags att göra sig klar så att man kan njuta av vädret idag! Ha en bra torsdag allihopa!

Onsdag - värmebölja!

Igår var vi på TEDDY-studien och Filip var så duktig. Inte en tår fälldes under blodprovstagningen, trots att det är svårt att träffa rätt och de får lirka lite innan de får ut blodet. På eftermiddagen tog vi det lugnt innan jag skulle iväg på ett möte vid halv fem. Sen när vi kom hem tog vi med oss grannen och åkte till Media Markt för att kika på AC. Det lyckades bra och vi kom hem med en AC som vi kopplade in, inatt har vi haft rätt ok temp i sovrummet men vi stängde av den när vi la oss för den låter rätt mkt. Skönt att ha den igång dock och den går för fullt nu på dagen, den klarar upp till 90 kvm så stänger man igen några rum här hemma så ska den klara att kyla nästan hela lägenheten.

Idag har vi varit i lekparken en stund, sen har vi ätit lunch på Element och nu ligger Filip och sover middag, har också legat och vilat en stund men kände att jag ville fixa lite på datorn så jag passar på nu när han sover. Just nu är dagarna rätt oplanerade vilket är jätteskönt, så kan man känna av dagsformen innan man bestämmer vad som ska göras. Har ett par saker jag vill göra innan sommaren är över men det är ju ingen panik, det finns en gård söder om Malmö där de odlar hallon bland annat, där man kan fika och köpa färska bär under juli-augusti, dit vill jag verkligen ta mig. Men det vill jag göra på helgen så att älsklingen också kan få följa med på lite saker.

I eftermiddag ska jag tvätta, fick ta över tvättiden från en granne som inte behövde den och det är alltid tacksamt, förhoppningsvis blir det inte så mkt tvätt, så det ska gå rätt fort.

Nu ska jag susa vidare och fixa lite saker innan Filip vaknar. Ha en fin onsdag allihopa!

RSS 2.0