Tidningen Okej (80-talsblaska) online!

Har hittat en lite kul sida som lagt upp ett antal gamla nummer av den klassiska 80-talsungdomstidningen OKEJ.

På följande sida kan du kika på några nummer:

Okejklassiker

Dagens retrolåt

Har återupptäckt en låt med Elton John som jag verkligen gillar, den symboliserar det glada 80-talet riktigt bra:

Im still standing

Jag kan lyssna på den hur många gånger som helst och jag älskar den verkligen. Den finns dessutom med på en singstar skiva så den lär ju snurra några varv ikväll om jag får påverka något ;-)

Jobbar hemma!

Idag var jag på jobbet kl 7 för att hinna klart massa inför mötet kl 9. Sen satt jag på kontoret till kl 13 ungefär och nu har jag tagit mig hem för att jobba sista stunden hemma. Alex ska iväg och handla lite så jag kan lika gärna skriva projektdefinitionen hemma som på jobbet, nästan bättre hemma eftersom jag slipper vara social ;-).

Nu har jag iaf fått på mig lite skönare kläder, på jobbet hade jag kavaj och trikåtröja och stuprörsjeans, nu lägger jag in en bild på min "jobba-hemma outfit".

Tunikan är från Me & I (trodde aldrig jag skulle köpa något från dem men gillade den här "mystunikan").


Ridbyxor införskaffade!

Eftersom jag tänkt mig att rida någorlunda regelbundet så kan jag inte fortsätta som jag hittills gjort med tights och andra halvdana alternativ som gör att man glider runt som en oljad blixt i sadeln. I tisdags var jag och Linda och shoppade ridbyxor och det känns jättebra. Helst hade jag velat ha ett par skor också, men man kan ju inte få allt på en gång. Nu ska det bli skoj att se skillnaden med helskodda ridbyxor mot vanliga bomullstights.

FREEDAG!

Och den här veckan är det verkligen skönt att det är fredag. Ikväll står middag med kompisar på programmet och jag har annonserat att vi också kommer att damma av vår Playstation 2 och Singstar mikrofonerna.....

Idag har jag bara ett möte på förmiddagen och sen ska jag eventuellt jobba hemifrån på eftermiddagen. Beror lite på utfallet av mötet. Jag håller precis på att starta upp mitt andra delprojekt som jag ska ansvara för vilket har gjort att det blivit en liten arbetstopp, skriva projektplan och räkna på resurser och så vidare. Men det var inför mötet idag så nästa vecka lugnar det sig förhoppningsvis lite.

Imorgon lördag ska vi på middag hos några andra kompisar, var ett tag sen man såg deras bebbe nu så det ska bli skoj att se hur han växt till sig. Söndag är det först ridning på förmiddagen och sen kalas för Alex morfar på eftermiddagen. Så jag misstänker att helgen går väldans fort när man har så mycket planerat, men vi har ju haft några lugna helger tidigare så det är kul att det händer lite.

Nu har vi också planerat in vår inflyttningsfest som kommer att gå av stapeln 29 november. Ska bli riktigt skoj och totalt har jag bjudit in 33 personer. Får se hur många som kan. Räknar med ett visst bortfall pga att julen närmar sig och folk brukar ha mycket då, men det känns som att det är dags att ha något så vi tar den risken.

Dagens retrolåt

KENT - Kräm

Denna skiva snurrade hektiskt på min skivspelare en period!

Hektisk dag

Idag har varit en sån sjukt hektisk dag så jag har inte haft en sekund att skriva blogginlägg, inte ens på lunchen. Nåja det kommer fler dagar, orkar inte skriva så mkt ikväll heller då jag är helt sjukt trött efter två Älmhultsdagar på raken. Man går ju upp 5.20 på morgonen så det känns kan jag säga.....

Jag har skakat hand med Ingvar Kamprad!

Och en kram fick jag på köpet......  en vanlig dag på jobbet........


IKEA i Älmhult 50 år!

Idag firar det första IKEA varuhuset (som ligger i Älmhult) 50 år. Vi ska gå dit på lunchen och äta, det lär vara massa jippon så vi tänkte att det får vi inte missa. Är man i Älmhult en dag som denna är det absolut krav att delta på ett litet hörn i firandet iaf! Kanske får man en skymt av Ingvar också, mina kollegor som sitter ovanpå varuhuset hade träffat honom igår tydligen, men jag sitter i källaren i en annan byggnad så det är nog inte så fet chans att jag får göra det....

Dom kallar oss mods...

Denna film (som ingår i Mods trilogin) såg jag och Alex för några år sedan. Jag blev nyfiken på filmen då jag hörde introt i en Latin Kings låt (Cashen dom tas) där de saxat lite munhuggande mellan de två huvudpersonerna. Filmen handlar om Kenta och Stoffe som är knarkare i Stockholm. Den är inspelad på slutet av 60-talet och har en ganska komisk underton många gånger. Däremot märker man efter hand att de fastnar mer och mer i sitt missbruk.  

I uppföljaren "ett anständigt liv" blir det hela lite allvarligare då Stoffe dör av en överdos, Kenta har försökt övertala honom att sluta med heroin men lyckas inte. Kenta är fast i alkoholmissbruk

I tredje och sista filmen "Det sociala arvet" skildrar man hur barnen till dessa mods och missbrukare påverkats av sina föräldrars sätt att leva.

Jag kan verkligen rekommendera filmerna, inte som ett fredagsnöje utan mer som en slags "sociologisk studie" i hur Sverige förändrats genom olika tider. I första filmen ser man tydligt hur modsen har en dröm om att leva på ett visst sätt och i sista filmen ser man hur deras barn har en helt annan livsstil i ett samhälle som ser helt annorlunda ut. Men det är ganska tunga filmer så man ska inte förvänta sig att det är någon lätt sak att plöja igenom dem.....



Tavla och smycke i ett?

Idag hade vi ett möte med en konstnär vi funderar på att köpa in till vårt konstlotteri nästa år. Hon gör lite annorlunda saker i metall och jag fastnade för en otroligt häftig grej som innebär att hon har en tavla med tre små plattor i mitten. Dessa utgör själva konstverket och sen kan man dessutom ta loss dem och ha dem som hängsmycke. De finns i olika utföranden och ett exempel finns nedan. Vill man läsa mer kan man kika HÄR!




Dagens retrolåt

Idag har jag valt ut följande som dagens retrolåt:

East 17 - House of love

Måndag och ny vecka!

Idag är jag inte så farligt trött för en måndag och det tackar jag helt och hållet vintertiden för. Skönt att ha lite mer energi när man vaknar. Idag har jag fått en hel del gjort jobbmässigt, har börjat planera för en aktivitet vi ska genomföra vecka 47. Sen ska jag också försöka få min nya medarbetare på banan i projektet.

Jag har hunnit vara inne på MQ och byta Alex nya tröja som inte passade riktigt, har också hämtat ut medicin (sköldkörteljoxet) samt hjälpt en kollega att avstyra ett galet köp av en fluffig glansig dunjacka.

Imorgon ska Filipis dagis på utflykt til Skånes Djurpark, det ska bli kul för dem och jag tror att de kommer att ha jättekul.

Den här veckan är det ingen läxläsning på schemat pga novemberlovet så det blir en ganska lugn vecka. Jag ska och rida på söndag med Linda och det ska bli skoj, måste försöka hitta ridbyxor innan dess men hittills har jag bara sett priser från 700 och uppåt och jag har inte lust att betala så mycket för byxor man inte använder mer än någon gång i månaden.

Mysig söndag

Idag har vi haft en rätt trevlig dag, varit runt på lite affärer under förmiddagen och sen avslutade vi med att handla mat inför vår inflyttningsmiddag med familjen. Maten blev riktigt god och jag tror alla tyckte det var en trevlig kväll. Nu är det snart ny vecka och jag hoppas på att kunna få iväg inbjudan till vår inflyttningsfest vi planerat i november. Tyvärr blev det ju inte den helgen vi tänkt först då de som flyttat in i vår gamla lägenhet bjöd oss på inflyttningsfest då. Men vi är flexibla och hade ju inte hunnit bjuda nån än så det gör inte så mycket.

Hockeyfrilla-frossa

Har hittat en sida där man kan frossa i hockeyfrillor. Det finns en del olika typer och alla har sin egen beskrivning. Min favorit är "Trailerpark". Vilken är din favorit?

Hockeyfrossa


Ett under av effektivitet

Jag måste bara dela med mig till omvärlden av min hittills väldigt produktiva dag:

* färgat ögonbryn
* haft en mysig frukost med Filip
* åkt till ramaffär och lämnat tre tavlor för ramning
* gått runt i stan och shoppat både tröjor till mig själv och Alex samt present till min systerson

Nu är jag hemma igen och sonen sover i sin säng. Får se vad eftermiddagspasset bjuder på. Har lite pods från Nespresso som ligger på posten och väntar så de ska definitivt hämtas under dagen, så jag och Alex kan njuta av den nya special edition ikväll. Får se om den är god, men vi ville iaf prova den.

Trevlig fredag!

Igår var vi hos våra vänner på middag. Det var supertrevligt. Irriterande var att det tog mig sjukt lång tid att ta mig hem från jobbet för det var ett vägarbete så ett fält mitt i centrala stan var avstängt och ja i rusningstrafiken blir det ju 50% mindre bilar som kan passera där typ. Killarna stack ner till Lomma hamn och kastade lite med fiskespö innan de hämtade upp vår pizza. Sen fick vi sötpotatispaj till efterrätt och det var riktigt gott. Smakade som en blandning mellan cheesecake och pepparkaka typ. Idag är Alex på fisketur med sin bror och jag och Filip ska roa oss själva. Vet inte vad vi ska göra riktigt, funderar på att ta en tågtur, men måste samtidigt fixa en ram som behöver göras vid och då är det ju nödvändigt med bil. Hmm lyxproblem... :-)

Slöfock!

Jag har fått en extra resurs i mitt projekt. Det är en tjej som ska avlasta mig med saker som vi tycker är lämpliga att lasta över på henne. Superbra. Hon började i projektet den här veckan och idag skulle vi sitta ner och gå igenom lite grundsaker. Jag var på jobbet halv åtta, klockan halv nio dyker hon upp. När vi då börjar prata om när vi ska sätta oss får jag svaret "jag ska till frisören kl 9 så efter lunch får det bli".

Hmm tänkte jag för mig själv men lät det bero. När jag gick på lunch halv tolv var hon inte tillbaka än. Nu är klockan halv ett och hon är ännu inte här. Jag har ju varit på jobb tidigt och tog superkort lunch så jag ska hemåt vid senast halv fyra. Så vi får se hur mycket vi hinner idag. Händer det fler gånger kommer jag säga till men jag orkar inte vara barnvakt åt någon som är 10 år äldre än mig själv.

Storasyster vs Personlig assistent

Efter en hel veckas avstånd från bloggvärlden har nu Blondinbella återvänt. Kul att hon hittat tillbaka. Jag måste erkänna att jag smålog när jag läste om hennnes "nyfunna vän" Linda Rosing och deras relation. Linda har också en ganska hög speed i allt hon gör (ena veckan gör hon slut, andra gifter hon sig, allt i Aftonbladets rampljus). Blondinbella lanserade sitt utträde ur bloggvärlden för någon vecka sen för att hon "behövde tid för sig själv och sina vänner" och nu är hon tillbaka igen. Jag tror de kommer att trivas bra ihop.

Blondinbella om Linda när de gick ut på Stureplan och festade:
"- Hon är en jättegullig tjej. Jag ser henne som en storasyster, som jag aldrig haft. Hon hjälpte mig att hålla koll på mina väskor och motade bort killar som skulle komma fram och prata med mig"

Det är väl bar att gratulera dem båda, Linda har äntligen hittat någon som ser upp till henne, och Bella har hittat en helt gratis personlig ass.... nä förlåt jag menar "storasyster".

Dagens låt

Star Pilots - In the heat of the night

Riktig partylåt!

ÄNTLIGEN...

... har det blivit fredag igen. Ikväll hoppas jag på middag med några vänner, sonen tycks ha bättrat på sig och hade inte ont i örat längre. Imorgon har Alex bokat en fiskedag med sin bror, det blir nog en tidig morgon som det verkar, men det gör mig ingenting, så länge jag får sova ;-). Jag och Filip ska ha det mysigt imorgon, blir inget sim då han har varit sjuk så vi får se vad som händer. Har fått förfrågan om att gå i stan, men vi får se.

På söndag ska vi ha inflyttningsmiddag för hela familjen, vi har fått några påpekanden om att vi ännu inte haft någon sådan så vi vek oss för trycket och bjöd in dem. Nu har vi ju fått klart toan och kommit lite mer iordning så det är kul att visa upp vad vi gjort hittills. Men vi har storslagna planer, vi har lite spännande projekt på gång och vi får se hur det slutar. Har massa uppslag om vad vi vill göra så nu ska vi bara få tummen ur.

Saker jag hoppas fixa i helgen:
* kolla ut färg på Flugger, vi har fått rekvisition från hyresvärden till hallen nu.
* hänga upp spegel i hallen
* kika en sväng på IKEA för lite prylar vi behöver


Dagens sjukdom: Öroninflammation

Jag insåg precis att jag faktiskt har underlag till en egen kategori "Dagens sjukdom" där jag kan berätta vilka åkommor som härjar i vår lilla familj för dagen.

Idag är det öroninflammation och vi har besökt tant doktorn idag som skev ut vilande recept på penicillin som vi ska hämta ut om sonen inte är bra på lördag.


Ögonblod!

Diggar verkligen min sons uttalanden och språkliga kreativitet. När min svåger var hos oss på besök så sa sonen "Du har ögonblod". Till saken hör att svågern var rätt så röd i ögonen, så helt dumt tänkt är det inte. Därefter har han upprepat det emellanåt om någon är väldigt röd i ögonen, då får de helt enkelt diagnosen "ögonblod".

Me&I in da brevlåda!

Fick ett trevligt sms om att mina varor har kommit nu, spännade, ska snarast möjligt besöka utlämningsstället och hämta paketet....

Vad duktig jag är!

Nu har jag avklarat mitt tandläkarbesök. Själva borrningen tog inte mer än nån minut och då jag skippade bedövning så var det hela över på mindre än 15 minuter. Skönt att slippa den stolen på ett år nu.

Dagens retrolåt!

Babylon Zoo - Spaceman

Denna låt var med i en Levis reklam och kom 1996.


Sexualkunskap á la mellanstadiet....

Igår var det ju dags för läxhjälpen igen och de ungarna är ju bara för roliga ibland. Igår fick jag tex frågor från 10-11 åringar om jag var gift, lesbisk samt om jag hade "gjort sex". Jag fick ju erkänna att jag iaf haft sex en gång eftersom jag har ett barn (busted liksom). Men de var ju ganska insatta så de kontrade då med att "man kan ju använda skydd också". Haha det är ju iofs bra att de iaf har koll på den biten redan. Jag och en annan tjej som jobbade där konstaterade att sexualkunskapen som i mitt fall inträffade på högstadiet kanske skulle haft en roll att spela redan på mellanstadiet, kanske med en annan inriktning, men behovet att prata om sånt verkar ju finnas.

Snart borr-tajm!

Usch vad jag inte ser fram emot kl 10.20 idag då jag har tid hos tandläkaren för att laga ett litet hål. Trösten är att det brukar gå väldigt fort. En annan sak som inträffade idag var att sonen vaknade med ont i örat och var väldigt ledsen för det. Så vi har tid hos vårdcentralen kl 11.30 för att se om det är öroninflammation eller ej. Det börjar ju bli en vana det här att VAB-a en gång i veckan (MINST)......


Handskar!

Förra hösten köpte jag ett par lila mockahandskar som var helt underbara, nu är de dock lite solkiga och slitna så jag vill byta ut dem. Har letat förgäves efter ersättare men inte hittat något - förrän idag. På Accessorize.se finns dessa som är precis rätt färg (lite varmare ton och inte så plommonfärgade). Tyvärr finns inte accessorize här i Malmö....


Dagens låt!

Eftersom jag även känner ett enormt behov av att dela med mig av musikaliska godbitar som inte alltid är RETRO, så har jag härmed skapat även kategorin "dagens låt" där jag även får lov att dela med mig av lite nyare alster. Först ut är:

Alicia Keys - Superwoman (från hennes senaste album "As I am")

Jag är LITE partisk då jag älskar det mesta hon gör, men detta är min del av etern så jag utövar den rättigheten stenhårt!



Lilla landet lagom...

Fasen vad vi skrattade i lördags när vi såg reportaget om den arbetslöse göteborgaren...... my god. Nedan finns en länk till femmans hemsida där man kan kika på gamla program.

Lilla landet lagom - avsnittet om Göteborg

Ondsdag - half way there...

Den här veckan har varit lite chokad hittills så därav att jag slarvat med att skriva här. I måndags kväll var jag på första mötet för ett mentorprogram jag ska vara med i. Jag ska vara kontaktperson för två studenter. Det kommer nog att bli lärorikt och kul. Ikväll är det läxläsning i Rosengård som står på programmet. Jag är sjukt trött så ´jag hoppas på att kvickna till innan dess.

Dagens retrolåt

LL Cool J - Loungin


Stepbrothers - filmtips! (non-spoiler)

Igår kväll såg vi denna filmen äntligen. Jag har väntat på den sen jag först såg en trailer och tänkt att " det där är nog något som passar min humor". Tyvärr är det ju lite farligt när man väntar på något, man hissar upp förväntningarna och sen blir det bara pannkaka. MEN i detta fallet infriades mina förväntingar. Will Farrell är helt underbar tycker jag. Sen att filmen innehöll pubertal humor (vad sägs om en scen där Will gnuggar sina kulor på sin styvbrors trumma för att jäklas - man måste bara älska sånt). Men jag varnar känsliga tittare för har man inte kiss och bajshumor och tycker om fjantiga pubertala skämt så bör man nog skippa denna filmen helt.


Helgen i kortversion

Det blev en riktigt bra helg när man summerar den. Supertrevlig AW i fredags fast den blev lite senare än beräknat. Lördagen blev också bra, shoppade det jag planerat (ny ram till Filips tavla samt dessutom två reclinerfåtöljer till vårt kontor). Kontoret ska framöver få funktionen "filmvisningsrum" då vi har vår projektor som bara står och dräller. Vi ska därför sätta upp projektorduken i taket och skaffa projektorfäste så att även projektorn kan vara i taket. Eftermiddagen på lördagen blev lugn, packade upp fåtöljerna och gjorde iordning i kontoret. Sen hade vi en lugn och skön kväll och skrattade gott åt humorprogrammet "Lilla landet lagom". Söndagen började med att jag och Linda var och tog ridlektion och sen var det raka vägen hem och dusha inför "Me & I" visningen jag skulle ha på eftermiddagen. Fick sent återbud av en kollega men totalt blev vi ändå 8 personer. Alla hittade något att köpa och jag köpte fyra tröjor till Filip och en till mig själv. Det enda jag och en annan mamma ojade oss över var att vi inte har flickor, de hade en helt underbar klänning/tunika med flugsvampar på som var så ofantligt söt. På kvällen var det slöande framför tvn och planerande av vad vi har kvar att göra i lägenheten. Vi gick igenom rum för rum och skrev ner vad vi vill göra och vad som behövs köpas.

Sänggavel!

Har hittat en fin sänggavel. Synd bara att priset är LITE högt, men drömma kostar ingenting....



Ridtur!

Så har jag avklarat dagens ridlektion. Det blir bättre för varje gång och det är riktigt kul tycker jag. Linda var snäppet mer avancerad så hon fick galoppera redan idag, men jag har nog någon gång kvar innan jag är där. Nu är det bara någon timme kvar till Me & I visningen här hemma. Hoppas på att hitta massa fina saker.

Själv är bäste dräng!

Ibland så kan jag inte upphöra att förvånas hur folk beter sig..... egoismen är verkligen en kraft att räkna med....




Retrolåt #2 för dagen

Twisted Sister - We're not gonna take it

Denna låt var en av de första hårdrockslåtarna jag lyssnade på när jag växte upp. Classic!

Ridlektion

Imorgon ska jag och Linda iväg på en ridlektion. Det ska bli riktigt skoj och jag hoppas på att den ger lite mer än den jag provade i veckan där nivån var alldeles för hög för min del. Vi har pratat om att sätta igång och rida regelbundet på ridskola, så vi kollar just nu lite alternativ för det.

Dagens retrolåt

Idag får det bli lite lugnare tongångar i återhämtningens tecken:

Commodores - Nightshift

Dagens önskelista

Idag skulle jag vilja fixa följande saker:

* Ny ram till Filips affish (IKEA)
* Kika på Mio, de har ett hallskåp vi är nyfikna på


Gårdagens AW!

After Worken igår blev jättekul. Jag gick dit vid kvart över sex och tänkte bara stanna till åtta ungefär. Men det blev ett riktigt glatt gäng och jag hade så kul så jag kom hem vid efter tolv. Först St Gertrud och sen drog vi till Lilla Torg och fortsatte. Några härdade själar ville fortsätta ännu längre, men där var det dags för mig att gå hem. Nu har jag även fått invitation till Singstar kvällar med några tjejer på jobbet. Kul att hitta fler som älskar att sjunga singstar då det inte blir allt för ofta vi kör det hemma. Lite seg är man idag men faktiskt inte särskilt bakis vilket känns bra.

Retrolåt #2 för dagen!

Eftersom jag ska på after work så tänkte jag att jag måste även ha nåt lite mer upptempo tips. Så därför kommer här bidrag nr 2 för dagen i "retrolåt" kategorin! Alla bidrag kommer från 90-talets eurodisco era.

The Prodigy - No good (start the dance)
Pharao -  I show you secrets

Med detta hoppas jag alla får en trevlig fredagskväll!


F--K svenskt inrikesflyg!

Nyss (för cirka fem minuter sen) kollade jag flygpriser från Malmö till Skellefteå nästa helg. Fick prisbeskedet 10300 för hela familjen (jag + make + son). Jag tänkte för mig själv att det är nog inte meningen att man ska flyga inrikes i Sverige...

Gick precis in igen bara för skojs skull och kikade samma sträcka, samma dagar, samma ALLTING och får svaret:
8300 kr.

Hur stabilt känns det? Priserna är fortfarande helt uppåt väggarna, men 2000 kr i skillnad?!? På bara några minuter?!?


Dagens retrolåt

Nicolai Dunger - Something in the way

Denna låten fullkomligt älskade jag på 90-talet. Det är svensk pop och videon är lite humoristisk. Finns på youtube att beskåda: Nicolai Dunger - Something in the way

TGIF!

Äntligen fredag, och jag VAB-ar dessutom idag så det blir inte jättemycket jobb, möjligen några timmar eftersom jag skickar in rapporter för projektet på fredagarna och det kan man inte komma ifrån. Ser fram emot en helg som bjuder på följande aktiviteter:

Ikväll har jag AW med jobbet, ska bli jätteskoj, har sett fram emot det i någon vecka nu. Det blir Tant Gertrud och även om det kan vara väldigt tjockt med folk där när det är AW så är det en trevlig lokal.

Imorgon har vi sim på förmiddagen, tvättid på eftermiddagen och sen har vi faktiskt inget planerat. Troligen kommer det att förbli så också då det är otroligt skönt att ha en lördag hemma i lugn och ro, men man ska aldrig säga aldrig, vi får våra infall emellanåt.....

Söndag ska jag ha Me& I visning hemma. Det ska bli jätteskoj, har än så länge skrapat ihop fem gäster, men många faller bort pga att det är rätt dyra kläder. Totalt hade jag bjudit in 15 personer, så några fler borde väl trilla in tycker man. Kul är att två tjejer från jobbet kommer också.


Skumpigt

Igår var jag på en ridlektion för första gången på 20 år ungefär. Det var skumpigt och troligen väldigt kul att bevittna. Jag fick inte riktigt kläm på att rida lätt så där satt jag emellanåt och skumpade hejdlöst i sadeln. Jag ska försöka boka in privatlektion som hon rekommenderade, då denna gruppen var lite för avancerad för mig. Så jag får säga: to be continued.........

Dagens retrolåtar

Här kommer några gamla godingar som jag tycker förtjänar att dammas av och se dagsljuset igen:

Something for the people - My love is tha ssshhh  (riktigt skön RNB ballad)
Tania Evans - Prisoner of love (90's eurodisco)
The Standards - Always (svenskt popband med Jonas Leksell som hade denna hiten, vet inte om de hade fler faktiskt).
2Pac - I aint mad at cha (tidig 90-tals hiphop)


Ultimat klantpella!

Igår lyckades vi så äntligen ta oss till IKEA och fixa en ram till en affish till sonens rum. Det har bara hängt över mig i ungefär 86,5 dagar så det var på tiden minst sagt. Sen kom vi hem och skulle lägga affishen i ramen och när glasskivan skulle på så sprack den. Vi tryckte väl för hårt nånstans eller nåt. Vad vet jag. Vad jag dock vet är att det var jävligt klantigt gjort och att jag är väldigt sur på mig själv för det. Nu får vi åka tillbaka till IKEA en gång till och känner jag mig själv rätt kommer det att ta ungefär 86,5 dagar innan vi fixar detta nästa gång.....


Koll på bloggen

Ska prova på ett nytt koncept som heter bloggkoll, får se om det är något att ha.

Följ min blogg med bloggkoll

Doktorer...

Idag fick jag en fråga av sonen på knappt 3 år som löd "vad gör doktorerna?".
Och jag ställde frågan tillbaka "ja vad gör doktorerna?"

Sonen: "doktorerna tar på pojkarna"

I såna lägen är man ganska glad att:
a) jag har en fantasi som gör att jag associerar denna mening på ett helt annat sätt än sonen troligen gör
b) att jag alltid varit närvarande när sonen varit hos doktorn


Hört på tåget....

Igår satt jag brevid några ungdomar på tåget och man måste bara älska deras tonåriga svängningar. Från att vi steg på och de var puttinuttiga med varandra till att ha ett stormigt bråk, till att försonas och det under en timmes tid - man kan inte annat än beundra det intensiva liv en tonåring lever.

Saxat från konflikten  (som började med att killen fått pengar av en kompis och tjejen ville inte att han skulle ta emot pengar från sin kompis)

Killen: men bebis, du klagade inte när du fick en tågbiljett och mat av honom, du är så otacksam, han är ju jätteschysst.
Tjejen: jag tänker inte följa med och handla mat, jag vill inte ha någon mat!
Killen: men bebis, du måste ju äta!
Tjejen: vad ska jag med mat till?
Killen (skrattar till): men bebis, lyssna på vad du precis sa, du sa "vad ska jag med mat till", vad ska du annars leva av?Luft? (här sitter han och låtsas ta massa tuggor i luften vilket såg otroligt kul ut).
Tjejen: jag vill inte ha mat längre. Jag är ju så otacksam.

Sen tjafsade de på i säkert en kvart om det. Tills de var överens igen....  tågresan gick väldigt fort och var riktigt underhållande!

Retrolåt i ny tappning

Brenda Russel - Piano in the Dark

Denna har snappats upp av DJ Sixty som gjort en låt kallad "rainbow" som är en modern discocover på hennes låt. Jag gillar den nya versionen som är lite mer upptempolåt än originalet.


Ge mig ett V, ge mig ett A, ge mig ett B....

.... och här är vi igen!

Detta leder osökt till en fråga som måste besvaras:

Hur många gånger på en vecka kan ett barn ha hur många olika sjukdomar?

Tacopaj!

Tänkte bidra med ett alternativt sätt att äta tacos på. Denna paj är jättegod och kan verkligen rekommenderas!

Botten:
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
75 g smält smör
2 ¼ dl mjölk

Fyllning:
5-600 g köttfärs
½ gul lök
några vitlöksklyftor
1 påse tacokryddor
1 burk krossade tomater

Täcke:
3 dl creme fraiche (går bra med lätt creme fraiche också)
1 dl majonnäs
2 dl riven ost
2-3 små starka peperoni (hackade)
Salt+peppar efter smak
Rödlök för dekoration


1. Gör degen. Tillsätt mjöl tills degen slutar kladda. Lägg degen i en pajform. Degen ska täcka både botten och kanter i formen. Förgrädda pajskalet i 8 minuter (225°).
2. Bryn köttfärsen, hackad lök samt vitlök. Blanda i tacokryddorna tillsammans med någon deciliter vatten och de krossade tomaterna. Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet.
3. Blanda samman alla ingredienser för "täcket" och lägg ovanpå köttfärsblandningen.
4. Grädda pajen i 250° i cirka 10 minuter eller tills den fått lite färg.


Dagens retrolåt(ar)

Idag kände jag att jag var lite på pophumör så idag är dagens låtar (det blev två från samma album):

Cardigans - Rise and shine
Cardigans - Sick and tired


Dessa låtar tycker jag håller bra än idag och även om jag gillar deras utvecklade sound så är det något särskilt med deras första skiva där dessa finns med. Skivan heter Emmerdale och den har ett väldigt brittiskt sound.

Rabarberchutney

1 liter rabarberbitar
6 dl farinsocker
1 dl rödvinsvinäger
2 hackade gula lökar
1 tsk finmalen svartpeppar
1/2 tsk kanel

Häll ner alla ingredienser i en gryta och låt sjuda långsamt utan lock i 45 min. Rör om ofta så att det inte bränns fast i botten. Häll den färdiga chutneyn i burkar (noggrant rengjorda) och sätt på lock direkt.

Detta recept har jag använt själv och det är ett bra sätt att göra något annorlunda med dina rabarber.

Inte-tummen-mitt-i-handen!

Min man har som tur är inte tummen mitt i handen när det gäller elektriskt/tele jox. Ikväll har han tillsammans med sin bror rett ut problemen med vårt bredband och dragit om våra telejack så att de fungerar klockrent! Tur att han är så händig, hur hade jag klarat mig annars?


Dagens retrolåt!

Dagens tips är en gammal eurodiscodänga,  "Keep your love" med 49ers. Det var en ganska stor låt men gruppen är ändå ganska bortglömd. Men nu dammar jag av dem igen!

Mjölkpaketstandard!

Läste ett inlägg på en helt annan blogg och helt plötsligt slog det mig att mjölkpaketen har helt olika färger i olika delar av Sverige. Därför har jag gjort en snabb undersökning och översatt mjölkpaketfärger mellan norra Sverige, Stockholm och södra Sverige.

 MinimjölkLättmjölkMellanmjölkStandardmjölk
NorrmejerierBlåGulRödGrön
ArlaGulBlåGrönRöd
SkånemejerierGulRödBlåOrange

Det är ju nästan så att man får känslan att alla suttit och ansträngt sig för att INTE använda samma färg som de andra leverantörerna har.....

 


James Rizzi

En konstnär jag fått upp ögonen för är James Rizzi. Vi köpte in ett verk av honom till vår konstförenings utlottning och jag blev direkt förälskad i hans glada färger. Det roliga är att hans tavlor är i 3d. På hans hemsida www.jamesrizzi.com finns mer info om hans konst. Jag vet att Galleri Miva i Malmö säljer hans tavlor så min plan är att besöka dem någon helg för att se vad de har inne.

Så här kan ett konstverk av honom se ut:

Rån!

I helgen har jag för första gången i mitt liv använt det rånjärn jag ärvt av farmor. Det blev inte riktigt som hennes rån men det tror jag till viss del beror på receptet jag hade. De blev inte lika frasiga som hennes och lite för tjocka, men det får man väl träna upp....

Här kommer bildbevis på att det faktiskt hänt:



Så här ser själva rånjärnet ut:



Uppdatering

Sonen har tajtat oavbrutet att få äta något och är så sur när han inte får så nu lät vi honom få en mugg med havrefras. Vi resonerade som att det är bättre att han får trycka i sig dem och kräks han sen kan man förklara varför vi inte ville ge det från början. Nu har han ätit en hel mugg med havrefras och bälgat i sig ett glas vatten. Nu har vi en spännande väntan framför oss innan vi vet om det kommer upp igen eller ej....

Uppdatering 2:
Han åt även en banan, och nu är klockan 11.40 och han har inte kräkts igen och är VÄLDIGT pigg och leker för fullt. Så jag tror inte det var någon magsjuka den här gången, han har dessutom bajsat utan att vara lös i magen vilket ytterligare indikerar att han inte är magsjuk. Ska ringa dagis i eftermiddag och prata lite med dem och se om han kan komma imorgon.


Måndag - ny vecka

Denna vecka började ju inte helt optimalt. Filip kräktes på hallgolvet precis när vi skulle ta honom till dagis. Så idag jobbar jag hemifrån. Han tittar just nu på filmen "bilar". Det är ju ett par timmar sen han kräktes och han har inte visat tecken på att vilja kräkas mer iaf, han hade precis druckit massa välling + mineralvatten så jag vet inte om det var att det blev för mycket i magen. Vi får avvakta och se helt enkelt. Han känns dock inte så sjuk utan är pigg och glad i övrigt.


Bredband - inte stabilt!

Vårt bredband strular massor, det går upp och ner hela tiden så att försöka sitta kopplad på tex MSN är helt omöjligt. Hoppas på att det löser sig snart för det är extremt irriterande att inte ha fungerade nätkoppling.

På andra sidan

På andra sidan vaddå kan man undra. Jo förut när jag jobbade som IT-tekniker, då fascinerades jag över hur folk kunde spara dokument på skrivbordet, som var så ologiskt ställe att ha saker på. H: tex var ju mkt mer lättillgängligt. Men det kunde ju inte de hjälpa för de förstod ju inte bättre....

Igår ringde jag supporten för att få hjälp med min dator, det som krånglade var offlinefilerna, så jag kunde inte komma åt filerna när jag jobbade utan nätverkskoppling. Jag såg i teknikernas ögon att de tänkte. Som jag brukade tänka.

Filerna ligger nämligen på skrivbordet.
Det är över.
Jag är på andra sidan.


Nya tavlorna!

Nu har vi varit och hämtat tavlorna och så här ser de ut!


Hoppla!

Nästa torsdag har jag blivit medbjuden att ta en ridlektion med en kollega som rider en gång i veckan. Jag vill först testa hur mycket jag kommer ihåg innan jag vågar mig ut på egen hand, men tanken är att vi ska ta oss ut och rida utomhus när jag känner mig redo. Känns det bra på torsdag kan jag tänka mig att börja ta lektion mer regelbundet. Detta ställe är ett privat stall som ger enstaka lektioner så man binder inte upp sig för en hel termin osv vilket passar mig bra.


Jag blir 100 år!

Jag hittade ett test hos Rollywood och har nu fått veta att jag kommer att bli 100 år. Fan vilken ångest på en fredag och allt. Den stora frågan är, hur ska pengarna räcka så länge, jag kanske måste lämna tillbaka tavlorna jag köpte igår? Måste jag börja pensionsspara mer nu? Fan jag måste börja leva mer dekadent så löser det sig självmant.....

Vågar du göra testet? Här hittar du det.....


Snabba cash!

Efter inte ens ett dygn på Blocket är sängarna sålda. Jag gillar snabba affärer!

Ledig imorgon!

Eftersom de har "planeringsdag" så är dagis stängt imorgon. Har lite kul saker på lut, ska iaf hämta tavlorna och sen ska vi iväg till en antikaffär och bli av med lite gammalt porslin och sånt som vi rensat ut efter flytten. Vet inte om det är något att ha alls, men vissa saker ser ut att kunna ha ett visst värde så vi får kolla det innan vi kastar bort dem.

Susanne Ydo

Så har vi avklarat konstnärskvällen på jobbet, det blev väldigt lyckat och jag ser fram emot nästa tillfälle. Jag hittade ett par intressanta tavlor men vågade inte slå till själv så jag fick kalla in Alex för second opinion, så han och Filip kom på besök på jobbet och hjälpte till att välja. Det blev faktiskt två stycken som jag ska hämta imorgon. Riktigt bra priser var det, vi köpte ju direkt från konsntären utan mellanhand och hon översatte dessutom priset direkt från danska, kostade en tavla 2000 danska så tog hon 2000 svenska för att göra det enklare. Har tyvärr inga bilder på tavlorna men infogar ett par bilder på andra verk av henne. Vi köpte en tavla i varje färg som representeras nedan och tyckte de matchade varandra bra.

  


"Herrgårdens röster"

JAg fick ett musiktips av en liten kille som jag hjälpte på läxläsningen i veckan. Han sa att det finns en rapgrupp som heter "Herrgårdens röster" som man tydligen kan hitta på Youtube. Det är ett gäng småkillar som bor i Rosengård som utgör "bandet". Jag har ännu inte hunnit leta upp dem men ska göra det ikväll tänkte jag. Ville bara dela med mig så att ingen annan missar dem. Lär säkerligen bli en intressant upplevelse.....

OBS! Jag tar inget ansvar för texter, så jag gissar att känsliga lyssnare bör hålla sig borta.....

Oinspirerad

Idag känner jag att min inspiration är lika med noll. Har en jobbig huvudvärk och vill bara ligga i sängen ohc dra täcket över huvudet typ. Men jag har redan haft en ganska produktiv förmiddag så jag känner mig rätt glad att jag fått lite gjort.

Filips rum är nu nästan klart, vi fick upp hans taklampa häromdagen och även en tavellist där vi ställt några sagoböcker. Nu har vi matta och flanellograftavlan kvar och det ska vi nog lyckas få rätt på ganska snart hoppas jag. Ska lägga in lite bilder här tänkte jag så att ni kan se hur det blivit, med lite tur redan ikväll.

Konstnärskväll

Ikväll har vi konstnärskväll med konstföreningen på jobbet (jag ramlade ju hipp happ in i styrelsen för några veckor sen) och det ska bli skoj. Tack vare sänginköpet tror jag dock inte det blir någon tavla idag. Men däremot ska jag spara ihop så jag kan köpa något när vi bjuder in Tomas Müller om nåogn månad, hans tavlor gillar jag verkligen.

Flanellograftavla

Nu blir det nostalgi och "vill ha"i samma inlägg här. Iaf har jag funderat lite på vad vi ska hänga på väggarna i Filips rum nu när vi börjar bli så klara att vi kan få upp saker där. Sen slog det mig. Jag vill ha en sån tavla vi hade när jag gick på dagis/förskola/lågstadiet. Såna fluffiga tavlor där man kunde fästa djur, textbitar och allt möjligt i pedagogiskt syfte.

Jag googlade igår och sökte på "filttavla". Så outbildat. Så infantilt. När det heter :
FLANELLOGRAFTAVLA.

Så jag har alltså hittat denna relik till salu på vissa kontorsföretag för ungefär en tusenlapp. En sån ska vi ha. Sen kan man också köpa sagor och tillbehör som kan fästas på tavlan också, men det får komma sen. Ska bara hitta vilket företag som levererar till privatpersoner, sen ska det handlas.

Sängar!

Och nu är även sängarna på ingång, levereras imorgon. Detta börjar ju bli en intressant dag!

Bredband!

Och idag kom sms om att vårt bredband fungerar, och klockan är inte ens lunch.......

Kalasfin!

I lördags var vi på kalas och jag tog faktiskt och köpte en ny klännign dagen till ära. Hittade en Marc o'Polo som var jättefin, sen köpte jag ett par lila "strumptights" är väl bästa namnet på dem. De går upp till låret och sitter som strumpor, men har inga fötter. Jag tog en bild på outfiten som är hemma i datorn, men så fort jag får bredband ska jag lägga till den här tänkte jag.

Så länge så får ni nöja er med beskrivning:

Svart klänning Marc o'Polo
Mörklila "strumptights"
Svarta skoletter Bianco

UPPDATERAT: Nu kan ni se bilden nedan på kläderna!


Måndag, halvkrasslig efter produktiv helg

Idag är en seg dag och det är mest för att jag fått en svullnad precis under käken (var på vårdcentralen imorse och läkaren trodde att det var en lymfkörtel som svullnat upp till följd av en infektion). Jag slipper medicin men är allmänt rätt hängig, dock utan feber.

I helgen har vi fått gjort MASSOR, vad sägs om detta:
* kaklat färdigt lilla toaletten (bara liten yta men iaf) och fogat och silikonat klart
* satt upp spegel med tillhörande hylla
* satt upp handdukskrokar
* piffat (hängt upp handdukar, lagt in matta, satt in papperskorg, fyllt på med prylar)
* hängt upp gardinstång + gardiner i sovrum och kontor
* slängt ner massa onödiga prylar i förrådet
* firat 2 års kalas för Filips kusin
* haft fika med 2 kompispar och deras vilda bebisar

Lilla toaletten är nu helt klar och det känns otroligt skönt. Nu ska vi bara komma på något kul att göra med kontoret också,k det kommer ju finnas lite yta kvar när vi fått i ordning dator/hyllor och allt det andra.

Fredag!

Äntligen helg och jag är så trött efter den här veckan så jag behöver verkligen ta det lugnt några dagar. Igår hade vi sällskap till middagen och det var väldigt trevligt. Lasagne med färska plattor går väldigt fort att göra och kommer att användas fler gånger. Filip är så himla glad när han får besök av sin "tjejkompis" och han är så foglig hela dagen när man berättar att hon ska komma på besök. En kul bisak i det hela är hur hans rum såg ut igår när de var färdiglekta. Shit, jag borde tagit en bild alltså, tror han hade lyckats hälla ut varenda liten pinal han. Men så länge de hra kul så kan det ju kvitta.

I går hade jag så jäkla mycket att göra så jag hann inte skriva ett enda inlägg här. Men jag kan meddela att läxläsningen i Rosengård var en annorlunda upplevelse. Jag fick sitta med en 11-årig jättecharmig kille som ritade en jättefin teckning till Filip när han fick höra att jag hade en son. Jag ska dit nästa onsdag igen och jag tycker att det kändes jättebra att få bidra någonstans där man verkligen behövs. Men det är otroligt slitet och nergånget där i det området där vi höll till, man fick gå genom krossat glas inne i porten för att komma in i vår lokal tex.

I helgen händer följande: ikväll kommer svåger och hans tjej på middag, först ska jag och hans tjej iväg på IKEA och handla present till Filips kusin som fyller år imorgon. Under tiden ska Alex och hans bror fixa till något att äta. Sen blir det väl att sitta och slappa och umgås i all enkelhet. Imorgon ska vi på kalas för Filips kusin som fyllt två år. Före det har vi simmet på förmiddagen. På söndag kommer fyra kompisar över på eftermiddagsfika och vi ska titta på bebbe och lite större bebbe. Det ena parets son har hunnit bli tre månader nu och de andra har en dotter på 9 månader så det ska bli skoj att träffa dem igen och se hur de växt sen sist.

Livet går fort....

Denna hittade jag hos Soul och var bara tvungen att låna den, så himla tänkvärt och bra!

Om jag fick leva om mitt liv igen, skulle jag göra fler misstag nästa gång. Jag skulle vara galnare än jag varit den här gången. Det finns väldigt få saker som jag tar allvarligt längre. Jag skulle definitivt vara mindre hygienisk.


Jag skulle ta fler chanser, jag skulle bestiga fler berg, jag skulle simma i fler floder och jag skulle njuta av fler solnedgångar. Jag skulle äta mer glass och mindre bönor. Vi skjuter allihop upp saker till den där dagen i framtiden som aldrig kommer.


Lite nu och då skulle jag uppträda som en galning. Jag skulle ha fler verkliga bekymmer och färre inbillade. Du förstår, jag var en sådan där människa som levde profylaktiskt, förnuftigt och förståndigt, timme efter timme och dag efter dag.

Åh, jag har haft mina ögonblick och om jag fick göra om alltihop igen skulle jag ha fler sådana ögonblick. Faktum är att jag skulle försöka att inte ha något annat än ögonblick, det ena efter det andra, istället för att leva så många åt i
framtiden.


Jag har varit en sådan där människa som inte gick någonstans utan en termometer, en hetvattenflaska, munvatten, en regnrock och fallskärm. Om jag fick göra om alltihop igen, skulle jag resa med mycket mindre bagage - mycket mindre. Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren och hålla på längre om hösten. Jag skulle åka karusell, heja på fler människor och plocka fler blommor och dansa mycket oftare - om jag fick göra om alltihop igen.


Men du förstår - det får jag inte.

- En 82-årig mans funderingar över livet och dess förgänglighet.


Läxor i Rosengård

Jaha, idag blir en spännande dag, jag ska nämligen på första tillfället av "läxläsning i Rosengård" projektet som jag slängt in mig själv i. Jag har gått med i Röda Korset och frågade lite om vad de hade på gång och VIPS så fick jag fråga om jag ville komma på detta redan idag. Det kändes spännande och jag tackade ja. Så efter jobbet idag så styr jag kosan till Rosengård och ska hjälpa barn i åk 1-6 med att läsa läxor mellan 17.30-20.00.


HM-paket

Igår kom en restnoterad sak från HM. Det lustiga med dem är att de skriver ofta "leverans i november" och sen kommer saken ändå 30 september?!?. Missförstå mig inte, jag klagar inte men man blir ju lite förbluffad varje gång det sker. Det var en tröja till sonen och nedan ser man alstret.


Bloggstrul...

Nu har jag ett uppdämt behov att skriva lite inlägg efter att bloggen varit oåtkomlig hela förmiddagen.

RSS 2.0