Nån som vill ha ett par öron?

Isf ger jag mer än gärna bort mina, just nu kliar de jättemycket pga min förkylning. Brukar få så ibland men det går över så småningom. Men det är psykisk terror att inte kunna klia sig när det kliar som mest.


Dagens retrolåt

Pineforest Crunch - Cup noodle song

Trallvänlig pop från 90-talet.

Vårkänsla!

Idag är det sol och härligt ute så jag tänkte att jag skulle lägga in en bild som passar för dagen!


image90


Varning för gnäll!

Nu ska jag återigen beklaga mig lite, för jag har ont i halsen idag och snorar en del. Men jag ska bita ihop och ta mig genom dagen iaf tänkte jag, så att jag får vara med på vår teambuilding och femkamp senare i eftermiddag. Sen ska jag däcka i soffan!

Dagens retrolåt!

Toto - Hold the line


Låten håller fortfarande tycker jag men kommer ju aldrig ha samma glans som den hade när den var ny.....


Braiga saker just nu!

1. Cafeet runt hörnan har renoverat och nyöppnat, superfräscht och med ännu bättre meny än innan!
2. Solen och våren är här (iaf stundtals)
3. Älsklingen kommer hem imorgon.
4. Nästa vecka är kortvecka med bara två arbetsdagar
5. Glassäsongen börjar, Dolce Sicilia ska invaderas inom kort!


Robyn rokkar!

Har skaffat Robyns senaste skiva nu och måste säga att den är riktigt bra. Jag är en sån som gillade henne i början, hängde med fram till Electric-skivan, men därefter har hon på nåt sätt försvunnit ut i periferin för min del. Jag gillade faktiskt inte "Dont stop the music" alls, eller nåt från den skivan.  Nu har hon återuppstått för mig. Det började med "Be Mine" som jag verkligen älskar. Sen kom "With every heartbeat" som hon gjorde med Kleerups och även "Whos that girl" som jag faktiskt inte fastnat för riktigt förrän häromdagen när jag lyssnade på texten. Den blev ruskigt bra helt plötsligt. Skönt att höra att hon är tillbaka i gamla spår igen. Jag gillar också skarpt hennes lite oväntade samarbete med Snoop i "Sexual Eruption", låten är inte lika bra med enbart Snoop iaf.

image87

Solen skiner himlen är blå......

.... och här hemma går jag och snorar och känner mig überkrasslig. Jag har troligen fått sonens dagisbaciller, han har hostat några dagar nu och varit lite kinkig. Men jag har ingen feber, fast det känns som att jag helst bara vill dra täcket över huvudet och sova några dagar. Men eftersom älsklingen är på kurs mån-ons denna veckan så får man bita ihop och roa lillplutten så gott det går. Tur att jag hittade "Stora maskiner" (nåt slags dokumentär om traktorer och grävskopor som SVT gjort) så att han kan sitta och titta på det, han är så lugn och fin :-).

Dagens retrolåt!

Stone Temple Pilots - Plush


Den här låten köpte jag faktiskt som CD-singel, så bra var den!


Svensson-test


Hittade följande test hos maria.blogg.se som jag var tvungen att sno.

[-] Ditt efternamn slutar på -son. Nej
[X]Du känner någon som har samma förnamn som du. Ja.
[-] Du känner någon som har samma efternamn som du. Nej.
[-] I din familj är ni 2 barn. Nej.
[-]Du bor i villa. Nej.
[X] Du bor i en tätort. Ja.
[-] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla. Nej.
[X] Dina föräldrar har gift sig. Ja.
[X] Din mamma är yngre än din pappa. Ja.
[-] Din pappa heter Lars. Nej.
[-] Din mamma heter Anna. Nej.
[-] Din familj har en Volvo. Nej.
[-] Din familj har en silvergrå eller röd bil. Nej, vi har inte en silvergrå tydligen :-).
[X] Du har tillgång till Internet hemma. Ja.
[X] Du har egen mobiltelefon. Vem har INTE det?
[X] Du har ett eget rum. Har en hel lägenhet.
[X] Du har varit utomlands minst 2 gånger. Ja.
[X] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna. Ja.
[-] Du har varit i Grekland. Nej.
[X] Du har varit på Öland minst 2 gånger. Ja (fast jag har förträngt den ena) 
[X] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger. Ja.
[-] Din familj har en husvagn. Nej.
[X] Ingen av dina föräldrar röker. Ja
[X] Din pappa är lite lätt överviktig. Ja
[-] Du idrottar flera dagar i veckan. Nej.
[-] Du har husdjur. Nej.
[-] Du får månadspeng. Nej.
[X] De flesta i din familj är blåögda. Ja
[X] Du äter på Mc Donalds. Det händer.
[-] Du följer Melodifestivalen. Nej.

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent. 15 x 3 = 45% svensson



UPPDATERING:

  Jag har varit på Öland två gånger och vår bil är inte silvergrå. Så jag har korrigerat detta. Antalet kryss blev detsamma som innan så det blir samma procent iaf.



Dagens retrolåt!

Tänkte mig en ny kategori där jag letar upp guldkorn från gamla tider (kan vara en riktigt okänd skum dänga). Först ut är:

Vildsvin - Vi ses igen

Denna låt var populär runt 1997 och jag kommer ihåg hur bra jag tyckte den var.

Ljuv musik.....

....  just nu:

4 minutes - Madonna och Justin
Like a boy - Ciara
Enjoy the silence - Depeche Mode (MKT RETRO men skön)
Push up on me - Rihanna
Good girl gone bad - Rihanna
Ingenting - Kent

Söndags-slö!

Idag har vi haft en riktigt härlig dag, jag lunchade med en tjejkompis och sen gick vi runt och shoppade lite, lyckades faktiskt hitta lite kläder. Bland annat följande fynd från Gina Tricot:



Funderar på om man kanske ska ha trikåer i nån fin färg till, men är inte säker på vilken jag vill ha isf. Så jag får leta inspiration och se vad jag kommer fram till.


Come to mama!

Har precis klickat hem en liten trevlig klocka från en engelsk klockaffär. Med äkthetsbevis och garanti och allt, helt ny, men till halva priset ungefär mot vad det kostar i Sverige. Nedan ser ni en bild på skönheten:

image85

Fredag, det luktar HELG!

Efter en ganska händelserik vecka är det äntligen helg. Jag känner att jag fått mycket gjort vilket alltid gör att man kan ha lite extra fredagskänsla. Sen har jag också fått beröm och eftersom jag är en junkie för beröm så sitter det extra fint med en liten fredagsklapp på axeln.

I helgen händer det inte enormt mycket, ikväll tänkte vi faktiskt försöka ta oss till Max och käka, det var SÅ länge sen och jag tycker att man måste fira att jag idag gått in i vecka 13 (med lite FET mat). Imorgon är det ju simskola med lillplutten och sen ska vi bort på middag på kvällen och träffa en liten hundvalp. Jag misstänker att sonen kommer att go bananas. Söndag ska jag ha lunchdejt med en tjejkompis och jag ser lite fint framför mig hur vi sitter i solglajjor på en bänk och sippar på en latte med solen gassandes och 15 grader varmt. MEN jag kan ju ha fel så ta inte det som nån slags väderprognos nu.

Det tråkiga är att jag känner att min garderob är så jäkla begränsad då min mage valde att träda in i svullotillstånd redan i vecka 10. Mina relativt nyinköpta supertighta jeans var ju bara att lägga på hyllan (fast de kommer ju att vara väldigt fina och fräscha den dagen jag kommer i dem igen, OM jag kommer i dem igen dvs).

Jag var iaf hos frisören igår och fräschade upp håret, det var verkligen dags...

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Igår = inte toppform

Tack vare min tågförsening så kom jag hem ungefär halv sex igår (isf vid fyra) i följande skick:
Kissnödig så in i h-vete då jag skippade att kissa innan tåget skulle gå för att jag kunde hålla mig en timmme (då visste jag ju inte att det skulle bli totalt tre timmar)
Hungrig så in i h-vete då jag dels åt en väldigt tidig och dessutom ganska tunn lunch (då hade jag inte räknat med att äta middag vid kl 18).
Allmänt irriterad då mitt blodsocker var i golvet (fanns inget att köpa på tåget)
Allmänt jättetrött då jag varit vaken i 13 timmar

Därför tog jag snabbt beslutet att detta var inget kul underlag för att gå på nätverksträff på jobbet så jag skippade det. Det kommer fler chanser och jag ville bara hem och krama kudden. Kändes så underbart att komma hem och slänga sig i soffan!

Resegaranti, men ändå inte..

Skånetrafiken har resegaranti. Tycker DOM. Jag tycker inte. Igår var mitt tåg försenat cirka 1,5 timme på hemvägen. Jag fyllde glatt i en anmälan om detta för att resegarantin ska ersätta mig. Sen såg jag villkoren och blev ARG. De hade undantag för: olyckor, större händelser de inte kan påverka, extrema väderförhållanden, force majeure, krig, svält, sjukdom, nakenhundar, tanter med fula hattar - YOU NAME IT. Fet chans att man kommer att få några pengar från dem. Nästa gång jag åker tåg ska jag inte ha mitt färdbevis förberett när konduktören kommer och ska se biljetterna, som HÄMND. Muahahaha, dont mess with me!

Ute ur garderoben

Nu har jag berättat för chefen att jag ska ha barn i slutet av oktober. Han reagerade spontant och sa "grattis, vad kul" och jag blev lite förvånad. Vet inte vad jag väntat mig, att hans huvud skulle explodera kanske, men det gjorde det alltså inte. Så nu känns det bra faktiskt, att både chefen och uppdragsgivaren tog det med ro och att chefens huvud inte exploderade.

Saker som räddar dagen...

Jag kommer osökt att tänka på att mycket i mina inlägg idag handlar om mat, kanske pga mitt mattrauma vid lunch. Vi fick iaf en trevlig inbjudan på tacokväll hos svågern och hans sambo, vilket jag inte behövde tänka två gånger för att tacka ja till. En riktig frossarmiddag var vad jag behövde för att trösta min kropp och kompensera för den tragiska lunchincidenten.

Men innan vi åkte iväg hann vi faktsikt få vår nya TV levererad så nu står den så fint med inställda kanaler och allt i vardagsrummet och glänser.


Hormoner som spökar?

Idag hade vi seminarium med en stor kund hela dagen. Vi var på ett fint slott här i Skåne och fick en massa information. Jag åt frukost vid sju på morgonen innan jag åkte iväg och tänkte att det blir väl nån fika på förmiddagen. Jojo, det kunde man ju drömma om. Jag panikåt två äpplen som fanns i fruktskålen i salen vi hade (HEY NÄR BLEV BANANER UTE??) vilket inte alls hjälpte så bra mot hungrig mage. Så jag klamrade mig panikartat vid det magiska 12.00 slaget då lunchen skulle inträffa. Men då hade jag inte räknat med HENNE. Hon den ondskefulla individen som hade oturen att vara sist denna FÖRSENADE förmiddag. Jag hatade henne i exakt 43 minuter. Det var tiden mellan 12.00 och 12.43 när hon använde min L U N C H för att babbla om gud vet vad, jag minns ju såklart inte ett ord av vad hon sa, dels för att jag var upptagen med att hata henne väldigt intensivt och dels för att min hungersmärtande mage gjorde det svårt att tänka klart.

Dagens fråga är således, kan detta ha med graviditetshormoner att göra?

Ny TV!

Nu har vi införskaffat en ny TV, vi hade egentligen inte tänkt skaffa en ny, men så slog vi till. Det blev en platt TV med icke-blank front (väldigt bra för kladdiga barnfingrar tänkte vi). Så imorgon får vi den hemkörd och så blir det massa fixande gissar jag. Fredagskvällen är RÄDDAD!

image84

RSS 2.0