Golden oldie...

Tack till Nattvinge för detta bidrag. Det är ett test där du ser hur gammal du blir. Själv blev jag 115 år gammal, inte så pjåkigt. Ålderstestet hittar du HÄR!

Triologin avklarad!

Äntligen klar med Stieg Larsson triologin. Men då uppstår direkt nästa fråga, vad ska man läsa nu?

Underbar nostalgi

Här hittar ni en nostalgisk återblick på en svunnen tid. Är väl mest av intresse för dem födda på 70-talet eller början av 80-talet tror jag. Tack till Oskar Falk för bidraget.


Mördare

Tydligen blir de flesta som mördas mördade av någon de känner. Alright tänkte jag, vilken tur att jag inte känner nån mördare då. Sen slog det mig att det vet man ju inte förrän man blivit mördad. Inte kan man vara säker nånstans!


80-talet det ljuva

Jag och Alex kikade på "Girls just wanna have fun" häromdagen och hade så kul (midjekorta kavajer med uppkavlade ärmar, gym-mode, frisyrer som var och en skulle kunna förstöra hela ozonskiktet med all den hårspray som gått åt osv osv). Musiken var också riktigt nostalgisk. Nästa film i min jaktlista är "Flashdance". Har också funderingar på att se "The Goonies" eftersom jag gillade den starkt förut, väl medveten om att risken finns att jag förstör mina goda minnen då filmerna ofta inte ter sig lika roliga numera. Men jag tar den risken.

En sak jag verkligen rekommenderar är ju att sitta och hitta rätt på skådisar som slagit igenom senare men som börjat sin skådiskarriär med att hanka sig fram i små tonårsfilmer. I "Girls just wanna have fun" har man ju några guldkorn, Sarah Jessica Parker som huvudrollsinnehavare, Helen Hunt som sidekick till Sarah Jessica Parker och Shannen Doherty (Brenda i Beverly Hills) som spinkig, irriterande lillasyster. En riktigt kul twist när man upptäcker nån som blivit riktigt stor och att de också varit stammande fjortisar i begynnelsen.

Full rulle

Nu har vi haft min syster på besök sen i torsdags så det innebär att det varit en hel del att pyssla med, därav att jag inte uppdaterat i samma tempo senaste dagarna. Vi har varit och shoppat en hel del (hon är riktigt bra på sånt vilket jag också är så vi gör ett bra team där känner jag). Filip har fått massor av uppmärksamhet så att moster är här är riktigt kul för honom. Jag var ledig i fredags så då var vi först ute på stan och shoppade hela dagen, sen käkade vi lunch med Alex när han slutade (han jobbade halv dag). I helgen har vi inte gjort så mycket egentligen, lite mer shopping, varit på IKEA, tagit det lugnt. Hade tacomiddag igår med Alex bror och hans sambo så efter maten kom mikrofonerna fram och sen skrålade vi på en bra stund. Imorgon är det jobb igen så strax är det dags för sängen känner jag.

Plockepinn

Jag och min syster som är på besök gjorde slag i saken och gick till Plockepinn och käkade i fredags. Jag har länge velat gå dit men det har inte blivit av. Nu är jag glad att vi gjorde det. Det är så att menyn består av små rätter som man själv väljer ihop till en måltid. Jag tog pilgrimsmussla, lufttorkad skinka (nä jag orkar inte ens försöka stava till pråschutto ;-), kronärtskocka, getostfylld paprika och en shitake sallad. Sen tog jag nån grönmögelost som lite kronan på verket. Allt var verkligen supersmarrigt. Syster tog en kyckling, pommes, getostfylld paprika, quesadillas och en rostad majskolv. Hon var också nöjd. Så jag kan verkligen rekommendera det stället, vi hade turen att hamna vid ett lågt bord med fåtöljer som stolar vilket gjorde att man gärna satt kvar en extra stund. Vi hade inte förbokat och kom dit en fredagkväll, men det gick bra ändå.


Hårda tider

Häromdagen kom några flickor i huset och ringde på vår dörr. De var lite smått utklädda och sa "bus, ängel eller godis". Och jag tänkte "näää vad söta de är små flickorna" "undrar vad ängel innebär". Så jag upprepade det lite frågande och sa "bus ÄNGEL eller godis?". Och då kom förklaringen "nä inte ängel, PENGAR". Hann inte ens börja visualisera hur de änglalikt sjöng en liten sång. Nu handlade det om PENGAR. Så de fick några slantar eftersom jag inte hade nåt godis hemma. Sen lämnade de mig med en insikt om hur hård världen blivit sen man själv var barn.

RSS 2.0