Hemma igen!

Efter en underbart skön vecka i Norrland har vi nu kommit hem och landat lite. Igår var vi hos Alex föräldrar och käkade middag, de ringde på förmiddagen och frågade om vi ville komma ut och egentligen hade vi en del att packa upp men Filip ville träffa dem så vi tog beslutet att vi hann klämma in det. Vi hann också ut och kika lite på AC till sovrummet, men hittade inget helt klockrent, måste kolla lite till innan vi bestämmer oss.  Sen på kvällen såg vi ett par avsnitt House och bara tog det lugnt. Idag var det tillväxtultraljud och det var riktigt roligt, vi fick t o m se att det är en ganska hårig bebbe, håret på huvudet såg ut ungefär som sjögräs och vi skrattade gott åt hur det såg ut. Så det blir skoj att se om denna bebbe är lika hårig som Filip var. Sen i eftermiddag var jag och Filip ute hos V & H och fikade, barnen passade på att springa nakna i vattenspridaren och hade hur kul som helst, skönt att komma ut från stan i denna värmen. Imorgon är det TEDDY studien på förmiddagen, sen har vi inga större planer för resten av veckan, vi får ta dagen som den kommer.

Midsommardagen!

Igår kväll lyckades vi faktiskt klämma in en Wallanderfilm innan det var dags att sova, alla var rätt trötta men lite sociala vill man ju vara när man är här så sällan.

Idag har varit en supermysig dag. Vi började dagen vid åtta ungefär, då ringde älsklingens klocka, sen låg vi och pratade och drog oss en stund innan vi gick upp. Vi käkade frukost allihopa tillsammans, innan killarna skulle iväg på sin fisketur. Sen packade de lite och fyllde bilen och de var så virriga så de glömde rabarberkakan de skulle ha med sig + något mer har jag för mig, men det är inte helt förvånande, tre vimspellar som är ute på äventyr, kan det bli värre?

När de kom iväg vid 10 så bestämde jag och syrran att vi skulle åka och handla lite, så vi tog oss till ett område där de har massa storbutiker (ÖB, Ica Maxi mm). Som tur var var ÖB öppet så vi kunde fixa lite fisketillbehör som jag lovat Alex att försöka hitta tills han och Filip ska fiska i mammas stuga. Sen handlade vi lite mat på Ica Maxi och åkte hemåt igen. När vi kom hem fick vi fikabesök, sen när hon gått hem så bestämde vi oss för en liten tur till minigolfbanan i byn. Filip hade jättekul och det blev en riktigt mysig dag. Sen hann man även njuta lite av SOLEN också, vilket känns härligt, det var riktigt varmt och skönt när man satt i lä. Imorgon ska vi ta oss mot mammas stuga så ikväll ska jag packa ihop lite så att det går fort att komma iväg imorgon. Vi ska in om en gårdsbutik och handla hjortronsylt och åkerbärsylt, vårt lager är slut så jag måste fylla på och jag har min favvobutik där de gör supergod sylt i sitt eget sylteri så det är inga konstigheter i och smakar som hemgjord sylt.

Dags att gå ner och se om Filip snart är redo för sängen, han är SÅ pigg på kvällarna, måste vara ljuset som inverkar och vi låter honom hållas, det är så sällan han träffar famlijen här uppe och så länge humöret är bra så är det ju inget problem. Ha en fortsatt bra helg, imorgon blir det inget bloggande för min del (om jag inte får igång bloggningen på min Iphone).

Glad midsommar!

Jag ville bara passa på att önska er alla en glad midsommarafton. Sitter hos syster och är sprängfull av jordgubbar och glass, grillen ska snart igång och det är riktigt härligt, även om vädret är LITE för kallt. Vi har varit i byns församlingshem och kikat på när de firade midsommar där, de hade en midsommarstång och lite fika och korv + akvitieter för baren (ponnyridning och häst och vagnåkning). Sen gick vi en liten promenad förbi kyrkan och den lokala badplatsen. Det är så skönt att vara här i friska luften och bara ta det lugnt. Att köra hit gick jättebra, tog sin lilla tid men Filip sov jättebra i bilen, det var bara vi vuxna som var som zombies när vi kom fram sex imorse. Men jag har tagit två powernaps på ungefär en timme vardera idag under dagen och det har gjort susen. Nu ska jag springa iväg och vara lite social igen, tänkte passa på att blogga lite nu när vi är i civlilisationen och har tillgång till dator, när vi åker till mammas stuga får vi se hur det blir med den biten. Ha en underbar midsommar allihopa! 

Sista arbetsdagen!

Nu är det bara timmar kvar av arbetsdagen (slutar vid lunch idag). Sen får jag vara LEDIG, jag får SOVA ut lite. Även om jag har Filip hemma så är han ju rätt lätt på morgonen, han sover ofta rätt länge (iaf till 8-9) och när han vaknar före oss så går han och slår på TVn och tittar på barnprogram. Så jag hoppas på att min energilöshet senaste tiden ska bli lite mindre överhängande om jag får sova ut lite mer. Ofta vaknar jag ju själv vid 8 på morgonen, men det är just den där extra 1,5 timmen från halv sju till åtta som gör skillnaden för mig.

Idag har jag massa rutinprylar att syssla med, men har redan jobbat undan en del:

Chefen ska intyga inkomst till Försäkringskassan - CHECK
Skriva ut lite papper - CHECK
Lämna tillbaka lånad bok till kollega - CHECK
Tidrapportera - CHECK
Skriva in autoreply i mailen om min frånvaro - CHECK
Handla lite bil-kul till Filip
Kika på MQ efter linne

MQ och prylarna till Filip tänkte jag ta på hemvägen då jag går förbi Hansacompagniet. I övrigt känner jag mig rätt redo att gå hem nu. Idag är det riktigt trist väder här, men det gör inte så mkt då vi ska ta oss härifrån i eftermiddag och köra mot Norrland. Hoppas ni får en bra torsdag allihopa och en underbar midsommar, nu blir det nog lite bloggpaus för min del, lär inte ha så stora möjligheter att blogga ute i mammas sommarstuga, men det kanske blir något inlägg om jag hittar en dator när vi är i civilisationen.

Barnmorskebesök!

Idag var det ju koll hos min barnmorska och det gick oerhört fort (max 10 min inkl blodprovstagning). Jag hade bra blodtryck, magen växer som den ska och hjärtljuden var också bra. Blodvärdet hade stuckit iväg till hela 128 trots att jag bara tagit Niferex sporadiskt (typ två-tre dagar på raken och sen glömt dem ett par dagar och sen tagit några dagar igen). Så det var ju trevligt, men det innebär ju tyvärr att min hjärtklappning inte beror på järnbrist så tyvärr innebär det väl att man får leva med den resten av graviditeten.

Nu ska jag jobba vidare sista stunden innan det är dags att hämta busungen på dagis.

Tisdag - snart ledig!

Nu känns det verkligen som att det är en liten nätt nedförsbacke resten av veckan jag har kvar. Igår var min sista dag i Älmhult och det var trevligt, åt lunch med mina kollegor och mailade + sprang runt till folk och sa hejdå. Idag jobbar jag hemifrån då jag ska till barnmorskan på eftermiddagen och det är enklare att ta sig till henne med buss härifrån än från jobbet. Imorgon är vanlig full dag men på torsdag har jag sett till att jag jobbar in lite tid så jag kan sluta vid lunch. Så resten av veckan känns som en promenad i parken. Jag avslutar mest alla lösa trådar som finns, har redan gjort överlämning till min kollega så det återstår inte mkt där heller. Det är så skönt att kunna ta det lite lugnt sista veckan.

Kvällarna är dock inte så lugna då Alex har ledningsgruppsmöte både idag och imorgon, idag skulle de tydligen jobba SENT så det innebär nog rätt sent kan jag misstänka. Imorgon ska vi få hjälp att fixa med eluttag till vårt badrum av en kompis, hoppas på att allt går enligt planerna, vore superskönt att få tvättmaskin.

Vädret idag är helt ok faktiskt, ser soligt ut just nu men lite moln på himlen gör att det nog kommer att växla lite. Hoppas ni får en bra tisdag!

Söndag - jag är utvilad

Äntligen känner jag mig lite piggare för en gångs skull, har sovit bra inatt, kan bara komma på att jag vaknat en gång och det var när Filip smög in till oss. Strax dags att kila iväg och käka frukost, idag blir det nog på Bakom muggen som det ser ut. Sen i eftermiddag har vi profylaxkursen och det ska bli jättekul (tänk att äntligen lägga hela 4 timmar på att tänka på att det kommer en förlossning om 8 veckor). Sen tänkte jag nog börja spåna lite på vad vi ska ha med oss på norrlandsresan, så att man hinner tänka igenom det noga och komma på ev saker man brukar glömma av.

Igår var en sån dag när allt gick i ett, sen åkte vi ut lite tidigare till svärföräldrarna då vädret var bra och Filip älskar att cykla. Älsklingen blev direkt tilldelad rollen som grillmaestro och jag intog en solstol i uterummet och slappade där. Kalaset blev jättetrevligt och både mat och fika var riktigt smarrigt. Sen invigde jag också min nya väska igår på kalaset, första dagen utan regn och en Bayswater förtjänar faktiskt solsken första gången den används tyckte jag :-D.

Nu ska jag springa och göra mig iordning för frukosten, ha en mysig söndag allihopa, här är vädret jättefint så jag ska försöka njuta lite av att vara ute idag!

Stil för dagen - kalasdags (igen)!

Idag är det svågern som fyller år, det som är fördelen nu mot slutet av graviditeten är att linjerna mellan festkläder och vardagskläder suddas ut lite, man har inte SÅ många plagg så det känns helt ok att variera lite olika och på så sätt använda plagg både till vardag och fest. Idag blev det följande val (sorry för att bilden är lite suddig men jag upptäckte det när jag redan laddat över bilderna ohc då var det för sent):


Vitt linne, HM Mama
Korallfärgat linne, MQ
Kofta Stockhlm, MQ
Vita jeansleggings, MQ
Armband, Maloa
Röda/korallfärgade skor, Vagabond

Fredag - lugnt på provtagningen!

Idag blev en rätt tidig morgon, det var dags för provtagning och eftersom älsklingen också skulle ta prover så åkte vi dit tillsammans. Det som var positivt var dock att det bara var 13 nr före oss när vi kom dit - FATTA - 13 nummer. Senaste gångerna jag varit där har det aldrig varit mindre än 70-80 personer före. Så det gick riktigt fort och smidigt och vi fick insidertipset att måndagar och tisdagar var dåliga dagar att gå dit på, och jag har nog ofta varit i början av veckan. Senaste gången jag var där var det runt 150 nr före men då sa t o m personalen att det var extremt. Nu är det iaf avklarat och förhoppningsvis blir det bara en gång till under graviditeten, sen får jag nog återgå till mina halvårs eller årliga kontroller vilket känns skönt.

Idag är det ett jävla väder här, storm och regn och man vill verkligen inte vara ute mer än nödvändigt. Ikväll ska vi till V & H och käka pizza, kändes som en bra avrundning på veckan, egentligen hade jag funderingar på att delta i AW på jobbet men i början av veckan kände jag att jag är inte alls på humör, inga roliga kläder att ta på mig och det blir inte riktigt samma sak när man är lite trött och seg rent allmänt så jag tänkte att jag får ta igen såna saker när bebben kommit ut. Så nu hinner vi träffa vännerna en gång till innan vi drar på semester också vilket är trevligt. Nästa vecka kommer troligen gå ganska fort, måndag är sista dagen i Älmhult för min del så då ska man väl hinna säga hejdå till alla man jobbat med. Sen tisdag är det besök hos barnmorskan och onsdag läkarbesök för att kolla läget på min sköldkörtel (har verkligen haft bra värden och inte några problem alls så jag hoppas det fortsätter så nu sista månaderna också).

Idag ska jag fortsätta jobba på dokumentation för överlämningen till min kollega, tror inte det kommer bli några större problem, han har assisterat mig till och från under våren så han har sett hur alla rutiner ser ut. Nu är det dags att återgå till jobbandet, ha en underbar fredag allihopa!

Torsdag!

Idag är det grått och mulet ute men ändå hyfsat varmt (16 grader). Jag börjar planera lite för vår norrlandsresa nu, mkt man måste kånka med sig. Jag kommer ju att stanna någon dag med min syster innan vi åker vidare, våra grabbar drar vidare på fisketur dagen efter vi kommer fram till dem. Ska bli skönt att få komma iväg och få lite miljöombyte, jag är ganska trött för närvarande så det kommer nog att bli bra att få komma ut och aktivera sig lite.

Igår gjorde Alex middag, spaghetti och köttfärssås och det var supergott, därefter cyklade vi iväg till Entré och mötte upp hans bror med sambo, som skulle fixa lite prylar åt oss inför resan (cigguttagsgrej med USB uttag, samt grenkontakt för cigguttag). Vi ska även ha en FM-sändare men det ska han kolla upp åt oss så att vi får en bra sån, finns tydligen lite olika kvalitet på dem och man vill ju ha bra ljud när man väl köper en. Sen gick vi även runt i lite andra butiker och jag hittade ett linne på MQ, jättelångt och perfekt för växande mage. Sen blev det avslutning med en fika på Waynes, hur trevligt som helst.

Idag jobbar jag hemifrån, har suttit och jobbat lite på överlämningen till min kollega, det ska skrivas ner kontaktpersoner och lite annat som han kan ha nytta av. Idag är jag i v 32 och det känns som att veckorna bara rasslar iväg, vilket jag är otroligt glad för, just nu vill jag bara snabbspola fram till 12 augusti och slippa denna stora bökiga mage som är ivägen hela tiden :-). Jag är verkligen ingen person som njuter av att vara gravid, det är bara något man får acceptera för att få söta små bebbar.....

Hoppas ni alla får en bra torsdag!

Onsdag

Idag (precis som igår) vaknade älsklingen ofantligt tidigt (han åkte till jobbet strax efter 6 imorse). Vet inte varför han blivit så morgonpigg, men jag tog därför Filip till dagis så han kunde komma iväg. Idag skulle de ha utflykt på dagis så Filip var väldigt glad och uppspelt. Det blir Alex som hämtar idag då han kom iväg så tidigt, lite ombytta roller. Jag är ganska trött idag, vi kom i säng 22.30 pga att vi tvättade sent. Ett avsnitt av House hann vi också med mellan tvättrundorna. Nu är det dags för frukost känner jag, mackorna står uppdukade i fikarummet och jag är HUNGRIG! Ha en bra onsdag allihopa!

Vita sneakers!

Jag är inte helt nöjd med mina vita sneakers jag köpte förra våren. De börjar bli väldigt solkiga och ovita numera. Jag har försökt smörja in med vanish-gele och tvätta dem men inget tycks hjälpa, det finns fläckar som inte går bort. Jag gjorde misstaget att jag inte behandlade skorna innan jag började använda dem och det var ju mkt dumt inser jag nu. Ska man tvingas köpa nya redan? Suck, kan detta klassas som I-landsproblem eller vad? Men irriterande är det iaf.

Det kom ett samtal....

.... från iisa igår eftermiddag.

Gissa vem som numera har en Oakfärgad Bayswater ståendes hemma på matbordet? Jag impregnerade den igår ett varv och tänkte ta ett till innan jag börjar nöta den, vädret just nu är inte gynnsamt. Gissa vem som är glad idag?

Tisdag!

Idag hade jag och Filip en ganska mysig morgon, gott om tid och vi hann sitta och mysa i soffan en stund innan vi skulle till dagis. Jag är fortfarande rätt trött och seg, gick och la mig runt 23 igår så det är väl iofs mitt eget fel. Vi försöker hålla en lugn vecka utan allt för mycket planer, eftersom helgen är rätt fullspäckad. Idag har jag iaf haft en liten runda på stan på lunchen, fixat lite apoteksgrejer samt fyndat armband. Var ganska oinspirerad när jag gick runt så det var ett under att jag kom till skott med armbandet. Nu är det snart bara 7 arbetsdagar kvar och jag räknar verkligen ner. En positiv sak var att mitt slutskattebesked kom idag, jag hade 14 kr i restskatt att betala, älsklingen får tillbaka pengar. Ikväll har vi tvättid, risken är att det är sista chansen innan vi åker nästa vecka, vilket inte känns helt bra. Men vi får se om vi kan klämma in oss i tvättstugan nån kväll nästa vecka kanske och paniktvätta nån maskin i värsta fall. På nåt sätt löser det sig säkert. Nu ska jag jobba vidare mina sista timmar för dagen, hoppas ni får en fortsatt bra tisdag!

Snygga armband!

Idag på lunchen tog jag en liten tur och unnade mig själv ett armband från Maloa. Har gått och suktat efter det ett tag men inte orkat ta tag i att kika på dem, men idag var det dags. Blev följande utförande (glada sommarfärger):


Blogg/nätbutik - heminredning!

Har hittat http://www.juliasvitadrommar.se/ som är en blogg/nätbutik som har SÅ underbart söta saker. Lantlig stil och hur mysig sida som helst. Rekommenderas verkligen ett besök! Man kan drömma sig bort och bara njuta av den idylliska atmosfären.....

Måndag!

Seg och trött som en zombie är just vad jag är! Men det är måndag och jag har nu bara 8 hela arbetsdagar kvar + ett par timmar idag förstås. Viktigt med de där detaljerna, just nu är jag så trött och slö så jag vill bara sluta jobba NU. Idag har vi inte något särskilt planerat, ska slappa och kanske hinna med något avsnitt av House, vi har hela säsong 5 redo. I veckan måste jag ta mig till provtagningen för att se hur mina prover ligger, men de har varit rätt stabila senaste månaderna så det är säkert inga problem. Tyvärr är jag inte så kul och inspirerande att läsa idag känner jag, har noll inspiration men ville iaf skriva några rader. Ska även lägga in ett tips på en UNDERBART mysig blogg jag hittat.

Ha en superbra måndag!

Söndag - helgen går fort!

Vi har haft en jättetrevlig weekend ända sen i torsdags. Då var vi hos några vänner och grillade och hade supertrevligt. Fredag kväll var vi här hemma och grillade med några andra vänner och det blev lika lyckat det. Igår lördag hade vi en ganska hektisk dag då vi först tog oss in till stan och käkade frukost, sen handlade vi en sverigetröja till Filip så att han var preppad för matchen. Därefter bar det iväg hemåt då vi hade några vänner som kom förbi på en eftermiddagsfika. Sen vid 16-tiden bar det iväg på BBQ+fotbollskväll hos några andra vänner. Vi hade jättetrevligt och kom hem först vid halv ett inatt så idag har vi sovit länge hela familjen. Tyvärr blev ju matchen ingen höjdare men det är ju sånt man får ta. Jag vann iaf en slant på att jag satt att det skulle bli mindre än 2,5 mål i matchen, alltid något :-). Idag ska vi iväg till älsklingens jobb en sväng, de har lite aktiviteter och grillning där. Eftersom han är chef så får man ju iaf visa den goda viljan och åka dit och vara med en stund. Nu ska jag joina övriga familjen i frukostplaneringen. Ha en superbra söndag allihopa och glöm inte att rösta i EU-valet!

Update: Nu kikade älsklingen precis in och föreslog frukost på St Knuts - behöver jag säga att jag är inte så svår?

Onsdag - Gekås igår!

Igår eftermiddag bar det av mot Gekås. Jag fyndade massor av saker, bland annat hade jag turen att komma över en skötväska, Brio original Totebag i samma färg som vagnen vi köpt (olivgrön) för 250 kr. Riktigt bra pris då den normalt kostar 700 kr. I övrigt fyndade jag en hel del babygrejer (kläder, sängkläder och diverse tillbehör). Filip fick också lite saker, men inte så farligt mkt ändå, tror jag räknade till att jag köpt 3-4 leksaker till honom samt lite strumpor och nån tröja. Till mig själv handlade jag nog minst, men det var ju lite tanken också. Vi drog iväg på eftermiddagen och kom hem ungefär halv nio på kvällen men då var man helt slut. Det var en trevlig tripp, men nu får man återhämta sig ett tag innan man orkar med en sån resa igen.

I måndags var jag i Älmhult, nu är det inte många resor kvar dit innan ledigheten. Känns jätteskönt på sätt och vis även om jag kommer sakna mina kollegor såklart.

Nu börjar nedräkningen tills vi ska åka till Luleå, det ska bli så skönt att komma iväg lite. Bara 2 veckor kvar drygt, känns helt galet nära och det kommer säkert gå rätt fort också för vi har mkt inplanerat innan dess.

Dags att återgå till jobbandet, ha en underbar onsdag alla!


Lista om ditt och datt....

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa?
Roadtrip i USA, köpa hus, åka på en galen shoppingspree till typ Paris, ge bort en del till släkten, och en massa annat jag inte orkar skriva!

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jepp (min älskling gör det titt som tätt)


Vilken svordom använder du mest?

Fan och jävlar används flitigt


Tittade du på tecknat när du var liten?

Ja det gjorde jag, minns att jag såg på tecknade pärlor på TV iaf.

Hur många syskon har du?

2 underbara systrar


Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?

Nääh, det där har gått i vågor men just nu är jag helt nöjd utan.


Vad har du för väder just nu?

Sol (på väg ner)


Vad åt du till middag lunch senast?

Lunchen var en bakad potatis med tonfiskröra, middagen var hemgjorda hamburgare (tur att denna fråga besvarades en dag när vi för omväxlings skull faktiskt lagat mat själva så ser jag LITE seriös ut iaf)

Kan du vissla?
Jajemen.


Vilken film kan du alla replikerna till?

Skulle väl vara nån sällskapsresan som ligger närmast till hands gissar jag.


Hur många stolar står kring ditt köksbord?

6 vanliga och 2 barnstolar


Har du en stationär dator eller en bärbar?

Stationär


Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Engelska


Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Försöker nog tänka positivt


Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nej.


Om du var född av motsatt kön, vad skulle du vilja heta?

Ingen aning!


Har du åkt moped någon gång?

Oh yes, hade en gubbmoppe när jag var 15.


Vad lyssnar du på nu?

Älsklingen som spikar upp lister.

Tack till Nattvinge för denna roliga lista!


RSS 2.0