Fredag - jaaadå!

Fredag, dagen började med ett nätverksstrul på jobbet så det blev ganska lite gjort fram till vår första intervju som var kl 9.30. Sen rullade det på och jag klämde i mig en sallad till lunch. Har blivit helt hooked på Sallads & Smoothies sallader och smoothies. Gudomligt goda! Nu sitter jag här och försöker få till en uppdaterad presentation inför kommande intervjuer. Ikväll får vi middagssällskap och imorgon ska vi hem till V&H och käka så helgen är officiellt fullspäckad. Nu sitter jag här och längtar hem till familjen. Imorgon är det extrapass på thaiboxningen och jag vill gärna försöka vara med där, det är kl 11 men kruxet är att Alex kan simma med Filip men var jag ska göra av Tilda under tiden jag tränar är lite mer diffust. Om det går att lösa är jag med, annars skippar jag det helt enkelt. Ha en underbar fredag!

Stil för dagen!

img_0672 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0671 (MMS)

Stil för dagen!


Smacka smacka ruta.....

.... råkade jag ut för igår, när jag kom ner i jobbgaraget så var vår ena sidobakruta krossad. Jag var så jävla irriterad. Idioter! Skönt att vi hade thaiboxning igår så man fick banka ur sig lite aggressioner :-). Dags för dagens första möte strax så det blir ett väldigt kort inlägg här. Får se om jag hinner skriva mer sen! Ha en fin tisdag allihopa!

Snygg tidningshylla från Living!

Igår fick vi äntligen hämtat vår nya hylla till vardagsrummet. Den är från Living i Malmö och det var kärlek vid första ögonkastet! Superb att ha till alla våra tidningar som bara dräller över halva rummet i vanliga fall. Idag har vi fått upp den på väggen och nedan ser ni resultatet! På soffans armstöd syns även den "bricka" vi köpt för att kunna ställa av saker när man sitter i soffan.




Skärbrädor utbytta!

Idag köpte vi ett set med nya skärbrädor som var förpackade lite fiffigt så att man kan ha dem stående framme på diskbänken.


Lindex nya sortiment! Om jag inte hade två...

img_0659 (MMS)

Lindex nya sortiment! Om jag inte hade två redan så kanske....


FREEEEEDAG!

Hör mina glädjetjut, för det är snart heeeeeeeelg! Igår åkte vi till glasmästeriet och tog hem ytterligare prover och nu har vi verkligen bestämt vilken vi ska ha, inte bara "vit" utan även vilken nyans. Så med lite tur så ringer Alex in måtten idag så vi har skivan i slutet av nästa vecka. Han måste ha lite assistans för att sätta den och jag är inte riktigt manad så han får lösa det med någon annan. Vi var även förbi Nova Lund och handlade jacka + byxor åt Filip så nu har han varma ytterkläder att leka i på dagis. Idag ska jag och min kollega vara med på chefernas interna möte och berätta om att jag ska ta över rekryteringen och vad vi ska ha för plan för nästa år. Känns lite nervöst då det är alla chefer som sitter på kontoret, men min kollega är med och hon är väldigt rutinerad så jag känner mig rätt trygg i hennes sällskap :-). I eftermiddag ska vi ha skumpa och tårta för att fira att vi blivit utsedda till ett av årets bästa företag (vet inte vilken kategori men dte var stora nyheter här igår). Sen fortsätter festligheterna hemma eftersom vi ska ha middag med några vänner vi inte träffat på ett bra tag nu. De har blivit sjuka två senaste gångerna vi haft planer så nu är det bara att hålla tummarna att ingen blir sjuk.

Nu ska jag fortsätta jobba, har varit här sen strax efter sju så jag kan åka hem lite tidigare idag! Ha en fin fredag!

Diskborsthållare från Sagaform!

Idag gjorde jag slag i saken och införskaffade följande diskborstehållare från Sagaform. Praktisk och snygg, precis som jag vill ha mina köksaccessoarer :-).


Så här är det att vara norrlänning!

+ 15°C
Det blir inte varmare än så här i Norrland, så vi börjar här.
När det är +15°C tar stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar. Norrlänningen solar.

+ 10°C
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.
Norrlänningen planterar blommor i trädgården.

+ 5°C
Malmöbornas bilar vägrar att starta. Norrlänningen cruisar i en Volvo 240.

0°C
Destillerat vatten fryser.
Vattnet i Torne älv blir lite tjockare.

- 5°C
Folk i Skåne håller på att förfrysa.
Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.

-10°C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus.
Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.

-20°C
Stockholmarna flyr till Mallorca.
Norrlänningen slutar fira midsommar ? Hösten har kommit.

-30°C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta.
Norrlänningen börjar torka tvätten.

-40°C
Stockholm krackelerar i kylan.
Norrlänningen köar vid den lokala hembrännaren.

-50°C
Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen.
F21 senarelägger sin vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.

-60°C
Torne älv fryser.
Norrlänningen hyr video och stannar inne.

-70°C
Den falska norrlänningen flyttar söderut.
Norrlänningen blir frustrerad, eftersom det inte går att lagra brännvinet utomhus.
F21 drar ut på vinteröverlevnadskurs.

-183°C
Mikroberna i maten överlever inte.
Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273°C
All atombaserad rörelse stannar.
Norrlänningarna börjar säga till varandra: "Helvete, vad kallt det känns ute idag."

-300°C
Helvetet fryser till is. Norrlänningarna är helt ensamma!

Torsdag - veckan rullar på!

Igår var det thaiboxning och det blev ett ganska hårt pass, men ett väldigt roligt sådant. Sen slappade vi framför TV:n tills det var dags att sova. Idag har vi hör och häpna inget inbokat! Men jag har en känsla att vi kanske tar oss för något ändå. Imorgon är det middag med vänner hemma som gäller och vi tänkte göra det lätt för oss och köra tacos. Lördag ska vi iväg till andra vänner och käka hos dem. Så helgen är ganska fulltecknad.

Igår hade jag fått hem erbjudande om dagisplats till Tilda, det var helt galet tidigt, flera månader innan vi önskat. Alex vill ju börja jobba först någon månad senare så jag ska ringa henne och höra om man kan skjuta det framåt lite. Men jag är superglad att vi har vår plats tryggad iaf, det är ju alltid lite nervöst om man ska hinna få plats innan man börjar jobba igen. Tilda kommer säkert trivas bra på dagis, hon är en ganska tuff liten tjej så jag tror inte nån kommer kunna sätta sig på henne i första taget :-D. Filip har blivit superduktig på att simma nu, han fick lite aha-upplevelse i lördags tror jag för helt plötsligt var det som att han insåg att när han flyter så är nästa steg att sparka med benen så simmar han iväg.

Dags att jobba vidare, ha en bra torsdag!

En BRA eftermiddag! :-)

img_0648 (MMS)

En BRA eftermiddag! :-)


Tisdag

Idag är jag lite småseg, gick upp och åkte tidigt till jobbet så jag var här redan kvart över sju. Skönt, knappt en kotte varken i trafiken eller på jobbet den tiden så man får mycket gjort :-). Igår fick vi vårt nya larm installerat så det känns bra att ha det på plats nu. Jag var iväg och körde Zumba också, var några veckor sen sist. I förrgår bakade vi vårt goda bröd så nu har vi massor av gott bröd hemma. Kul saker som hänt i helgen är att vi käkade en gudomligt god middag i lördags med älsklingens egenmarinerade oxfile. Igår fick jag sms från några vänner vi inte träffat på ett tag och de ville komma och se huset så det är planen på fredag. 

Förra veckan var överhektisk så den här veckan ser jag fram emot att ha en lugn kväll ikväll och på torsdag iaf. Ha en fortsatt fin tisdag.

Dagens låt!

Daniel Ray-Adams - Gubben i lådan


Onsdag - teammöte och provtagning!

Idag är det dags för första teammötet sen jag började jobba igen, ska bli skoj då vi fått flera nya förmågor i teamet sen sist. Jag är mkt piggare idag och det känns bra. Igår var vi på liten shoppingtur på Nova Lund och handlade mysbyxor åt Filip (hans gamla är lite små) och lite annat smått. Jag läste en massa igår kväll och har jag läst ut Lotta Snickares bok.

Imorse var jag på provtagningen på MAS. Det är dags för läkarbesök och kolla mina värden så det var bara att ta tag i det. Superlite folk och gick riktigt fort så det kändes bra. I eftermiddag ska jag sitta ner med min kollega som arbetar med vår rekrytering och börja överföringen av information. Jag är SÅ glad och har inte riktigt kopplat vidden av det jag fått i knät. Jag är så glad att jag blev påtänkt och det är en utmaning eftersom jag aldrig sysslat med rekrytering tidigare. Men jag är övertygad om att jag kommer att klara det galant!

Idag ska jag ut på stan en sväng på lunchen tänkte jag, ska försöka boka in frisörtid nu så länge jag inte har uppdrag, det är så nära till frisören och när jag får uppdrag så är det ju mkt jobbigare att få till tider.

Dags att jobba vidare nu, ha en fin onsdag!

Tisdag - gäääsp!

Igår var det en ganska seg dag, precis som idag. Jag har kommit in i en bokläsarperiod och just nu parallell-läser jag följande:
"Vill du ha din frihet så får du ta den" - biografi om Ulf Lundell skriven av Måns Ivarsson (totalt 1000 sidor så den är rätt maffig)
"Det finns en speciell plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" - Lotta Snickare/Liza Marklund

På lut ligger:
"Dyngkåt och hur helig som helst" - Mia Skäringer
"Risk" - Dan Gardner
"Kjell" - Kjell Eriksson

Har malt igenom ett par böcker redan och känns som att jag kommer att fortsätta så länge jag orkar och hittar skojiga böcker. Har några till som ligger hemma och väntar men jag kom inte ihåg dem på rak arm men totalt har jag nog 6-7 böcker jag har olästa.

Har varit rätt trött senaste dagarna, sover nog lite för lite. Igår var det thaiboxning och jag hade först inte tänkt gå för jag har känt mig lite halvkymig i halsen och var orolig för att det skulle bli värre, men jag tog mig dit och idag mår jag som vanligt. Idag fick jag en förfrågan om jag ville vara med och jobba med rekrytering på ca 25% av min tid. Om jag vill!! Jag har redan börjat hjälpa till lite men nu blir det till att helt ta över vissa bitar och det innebär att hålla intervjuer och annat så jag är lite nervös och glad på samma gång :-D. Är superglad för att jag fått chansen och att allt mitt hårda arbete och flit har lönat sig och att nån uppmärksammat det! Måste nog fira lite ikväll känns det som! Ha en fortsatt fin tisdag allihopa!

Fredag och steget är taget!

Äntligen fredag. Och äntligen har vi fått tummen ur...  vi har ringt glasmästeriet och bokat in dem för uppmätning av glasskivan vi ska ha ovanför diskbänken. Det var ju inte svårt. Alls. Vilken skön känsla att ha den stenen i rullning och snart har vi alltså ett kök som är helt färdigt och inte bara halvfärdigt.

Igår hade jag PompDelux party hemma och GUUUUD vilka fina saker de har. Tyvärr var många plagg slut i Tildas storlek men det löste jag genom att gå upp en storlek på vissa saker. Ska boka in nästa säsongs visning tidigare så att det inte blir samma sak i vår. Priserna var helt ok så det kan varmt rekommenderas!

Idag är det fredag och vi har after work på jobbet. Ska bli superkul, var inställd på att ta taxi hem men lyckades haka på en kollega som bor i närheten som ska köra hem så nu slipper jag det. Vår nya VD kommer och pratar lite och sen blir det lite trevligt småprat med kollegorna. Hoppas ni också får en trevlig fredag. Skickar en extra tanke och kram till V och H som ligger hemma i lunginflammation och bronkit, hoppas ni kryar på er snart så att vi kan ses. Saknar min prommiskompis :-(.

Kökets renovering

Nu har vi blivit så klara i köket att jag kände att det var läge för en "före/efter"bild på hur det såg ut när tanten bodde här och hur vi förändrat genom vår renovering. Håll tillgodo!


Tildas rum!

Har knåpat ihop ett kollage över före och efter i Tildas rum. Dock får man ha överseende med att det egentligen bara är golvet som är klart, väggarna ska målas i ljusare färg men man ser iaf hur annorlunda det ser ut när man ändrar möbler och golv därinne.


Kökets omvandling!

Tänkte att jag skulle visa lite hur kökets renovering gått till Första bilden är den som är tagen när tanten bodde här (när huset skulle säljas) och den andra bilden är tagen tidigare i veckan. Fortfarande saknar vi kakel/glasskiva ovanför diskbänken men man ser ju ändå hur själva köket ser ut nu efter vår renovering.



Kökets inredning består av följande:
Köksskåp (IKEA)
Högblanka dörrar Abstrakt (IKEA)
Handtag Strecket (IKEA)
Induktionsspis Elektrolux (EHD68210P)
Bänkskiva svart granit (www.diapol.se)
Ekparkett (Kährs Nice)
Diskmaskin utan knappar framtill, de sitter på ovansidan av dörren och ger ett lite stilrenare intryck! (Siemens SN46T590SK)

Snart hoppas jag även att kunna lägga till Lacobel glasskiva till listan ovan, den ska isf sitta ovanför diskbänken!

När det gäller val av olika material och annat så tog vi IKEA skåp och dörrar helt enkelt för att vi inte tror att skillnaden är särskilt stor på tex stommar av IKEA eller annat fabrikat. När det gällde vitvaror har vi gått runt och tittat och klämt på olika varianter och funderat över vilka våra behov är och vad som kändes viktigast för oss. Det resulterade i att vi köpte Siemens på diskmaskinen tex och Elektrolux på ugn och spis. Vi har köpt Samsung-kyl/frys och även där har vi undersökt väldigt noga och köpt efter våra specifika behov. Vi köpte från flera olika ställen, kylen fanns endast hos Tretti.se så den tog vi där, många av de andra sakerna tog vi från Gränsbygden.se och de kan verkligen rekommenderas för sin trevliga service och snabb och smidig leverans. Vi fastnade direkt för den snygga designen på diskmaskinen, så trots att vi överskred budgeten lite på den posten så kändes det helt rätt, den är väldigt snygg och smälter in bra eftersom man inte ser några knappar på framsidan. Plus i kanten för att den är supertyst.


En kul grej är att elektrikern som hjälpte oss att koppla in spisen/ugnen blev väldigt förvånad när han hörde att vi köpt skåp och dörrar på IKEA, han tyckte inte alls att det såg ut som ett IKEA kök. Kanske är det bänkskivan (icke IKEA) som gör det eller något annat men kul att nån som sett så pass många kök blev lite lurad. Då har man lyckats sätta nån slags personlig prägel på köket.


Söndag - arbetsdag!

Idag står trädgårdsarbete på schemat och därav stilen för dagen i föregående inlägg :-). Byxorna är en present från älsklingen och jag tyckte de var helt ok i utseende för att vara arbetsbyxor. Inköpta på Biltema: http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Arbetsklader-och-Skyddsutrustning/Arbetsklader/Arbetsbyxor-dam/.

Nu ska jag ta och göra klart så att vi kan få i oss frukost, blev lite sovmorgon för hela familjen idag. Här skiner solen så det kommer att bli en härlig dag att jobba i trädgården! Ha en fin söndag.

Snygga arbetsbyxor för tjejer!

img_0623 (MMS)

Snygga arbetsbyxor för tjejer!


Snyggt soffbord från Kant design!

Idag har vi äntligen kommit ett steg till på vägen mot att få klart i vardagsrummet. Vi hittade äntligen vårt soffbord. Det är från Kant design Vi har sneglat på det tidigare och idag var vi ute för att kika lite om vi hittade något annat bord vi gillade mer. Men det gjorde vi inte så vi slog till. Bordet är med vit ovansida och undre skivan är i valnöt och nedan ser ni en bild på hur det ser ut. Sjukt nöjd är jag. Nu återstår bara mattan.




Fredag - yeeeey!

Idag är det fredag och det är SÅ skönt. Måste börja med att bikta mig lite, angående bilderna från huset och det  vi gjort där. Jag har påbörjat processen med att lägga in dem men hade inte något bildredigeringsprogram i datorn så det stupade på det igår kväll. Men bilderna är överförda till datorn och kanske under helgen att jag får tid att fixa det, men jag lovar inget :-). Annars är planen för helgen att umgås med vänner och även att försöka kika på soffbord till vardagsrummet. Vi behöver även handla lite tråkiga saker som lådor till garderoberna i hallen, men det är från IKEA så det ska väl inte behöva ta allt för lång tid hoppas jag. Igår var vi ett gäng på jobbet och käkade på Operagrillen, det var ärtsoppa och som dessert pannkaksbuffe. Det var helt gudomligt gott (ja inte ärtsoppan då för det var bara ärtsoppa liksom, men pannkakorna och frukten man fick till....). Så, nu ska jag strax gå ner och äta frukost, magen kurrar lite redan. Ha en fin fredag allihopa!

Stil för dagen!

img_0618 (MMS)

Stil för dagen!


RSS 2.0