Stil för dagen!

img_0958 (MMS)

Stil för dagen!


Freedag :-)

Idag är jag bara SÅ glad. Kan inte förklara varför men jag bara tänker "vad bra livet är just nu". Skönt med såna dagar! Nu är det också fredag vilket kan bidra till den euforiska känslan i kroppen. Jag ska strax ner och käka frukost med mina kollegor. Sen blir det förhoppningsvis en inte allt för sen dag idag så barnen slipper vara bland de sista på dagis igen. Vi kommer väl bli ökända för att vara "föräldrarnasomhämtarbarnensistavalla" men just nu är det så vi måste göra så vi försöker tänka att de har ju varandra och de verkar alltid glada och nöjda och har hur mysigt som helst när jag kommer så jag tror det funkar rätt bra.

Igår var Filip med sin bästa kompis hos frisören och de var hur lyckliga som helst. Kul att se och han var sjukt nöjd med sina coola färger. Kompisen fick rosa hjärtan med glitter i håret, hennes lycka var total!

Nu har vi bokat bio på lördag, ska se "Trassel" och det blir skoj, tycker att det är roligt att Filip kan få göra lite "vuxna" saker med nån av oss utan att lillsyrran är med. Så får han känna sig lite stor och utvald ibland han med. Hoppas på en bra film, men den har fått bra betyg så det finns ju hopp.

Helgen annars är ganska lugn. Kan kanske bli en chans att ta en långpromenad hela familjen, det är ju fint där vi bor och nära till vattnet så det kan vara mysigt om det inte är allt för kallt eller blåsigt.

Ha en fin helg!

Stil för dagen

img_0942 (MMS)

Stil för dagen


Stil för dagen!

img_0938 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0934 (MMS)

Stil för dagen!


Fredag

Äntligen fredag! Dagen har börjat med ett par rejäla asgarv så det verkar lovande. Igår fick jag min första fortkörningsböter vilket var lite surt, men å andra sidan har jag ju kört rätt många år så det var väl inte mer än rätt. Bara att betala och se glad ut ;-). Imorse hade jag fått en drös härliga inlägg på fejjan om det så det var väldigt underhållande att läsa vissa. Sen fortsatte dagen i underhållningens tecken när jag stod och pratade med mina kollegor och frågade den ena om hans telefon var en android och hur han gjort för att få igång mail osv. Haha det var bara det att det inte var nån telefon utan en svart blank samsung hårddisk som såg ut ungefär som en bred smartphone. Kan berätta att jag bjöd alla kollegor som hörde det på dagens skratt och jag asgarvade själv så jag fick tårar i ögonen. Ja vad ska man säga, har ju bara jobbat med servrar och hårdvara i 10+ år men att skilja på en hårddisk och en smartphone är inte lätt....

Ikväll blir det middag borta och imorgon ska vi träffa vännerna och köra singstar och middag så dte blir en social helg, hoppas nu ingen blir sjuk bara. Ha en fin fredag, idag blir det nog ingen stil för dagen för jag glömde totalt bort det imorse och vi har dåligt med helkroppsspeglar på jobbet.

Torsdag - "Carolina Wallin Perez"-konsert!

Igår lyckades jag komma iväg och träna, heja mej! Så skönt det var att få ta ut sig lite. Får försöka bli bättre på att ta mig dig helt enkelt, men sjukdomar har satt stopp för det senaste månaden. Ikväll är det andra roligheter, ska gå på konsert i Malmö med Carolina Wallin Perez som gjort en massa covers på Kent låtar. Exempel på en låt finns här: http://www.youtube.com/watch?v=yeV5GTtNxXs . Jazzig och skön musik tycker jag. Ska dit med en tjejkompis och vi ska ut och käka lite först så det blir trevligt att få lite egentid.

Ha en fin torsdag!


Stil för dagen!

img_0930 (MMS)

Stil för dagen!


Hjärnan-Maria 1-0

Idag har jag HUNNIT MED. Vilken frihetskänsla. Baksidan är att då passar min hjärna på att åka till Bahamas. Hjärnan tänker "aha nu har jag inte gått på 130% kapacitet på ett tag, jag känner mig överflödig, nu drar jag". 

Resultatet blir att jag gör saker som att komma 35 minuter för sent till ett möte (for realz! ;-)). Och klockan är bara 11 än. Ser med spänning fram emot eftermiddagen.....

Stil för dagen!

img_0925 (MMS)

Stil för dagen!


Tisdag - vardagspusslandet igång!

Igår och idag har varit riktigt hektiska på jobbet, gårdagen var nästan en logistisk mardröm med telefonmöte med kunden som drog över tiden med sådär 40 minuter, vilket gjorde att jag hade en halvtimme på mig att äta lunch och förbereda en anställningsintervju. INTE särskilt skoj men det gick vägen. Snacka om att jag fick stressa mig igenom dagen. Idag var det lite lugnare men ändå stressigt då jag skulle ut till min kund i Helsingborg och på vägen dit råkade jag ut för en rejäl försening pga ett trafikarbete. En sträcka som normalt klaras av på ca 30 min tog 55 minuter. Tur att jag åkte med lite marginal och trots det var jag ändå några minuter sen. Mötet gick dock bra och jag kan nog se fram emot att lite merförsäljning inom uppdraget vilket är tacksamt. Idag blev vi räddade av vännerna som kunde ta sig an Filip till gympan (<3 till V) för att jag hade förskoleråd på dagis. Så hem och hämta båda ungarna, slänga ihop mat och få ihop gympasaker till k 17.15, men tyckte nog att jag lyckades väldigt bra med logistiken faktiskt. Nu har jag landat hemma och ska gå iväg på en kopp te hos V om en stund tänkte jag, väntar på att alla barnen våra ska somna.

Ha en fin tisdagkväll, imorgon ska jag förhoppningsvis hinna skriva något under dagen kanske, men vem vet, jag lovar inget ;-).

Stil för dagen!

img_0924 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0922 (MMS)

Stil för dagen!


Sitter och väntar på Filip så jag passar p...

Sitter och väntar på Filip så jag passar på att blogga lite snabbt. Gårdagen blev rätt lugn. Vännerna blev sjuka så vår spontana kväll blev inställd. Idag hade vi inga planer heller men blev imorse bjudna på pizzaparty så det blir skoj. Vi har varit bra på att hålla lördagarna öppna men nu känner jag att jag behöver mer socialt umgänge för att fokusera på annat än jobb så då känns det viktigt att planera in lite. Fredagar är mindre bra då alla är trötta. Vi funderade på en liten utflykt idag men vi får kolla först när vi ska vara borta. Ha en fin lördag allihopa!


Stil för dagen!

img_0918 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0917 (MMS)

Stil för dagen!


Tildas rum!

img_0914 (MMS)

Tildas rum!


Onsdag - äntligen avklarad!

Idag har varit en sån där hektisk dag. Upp vid 6.15 för att sen åka mot Sturup 7.15 och sen när jag kom dit och mötte upp en person från vårt partnerföretag som bokat samma flight så visade det sig att vår flight var 1,5 timme försenad. Vilket innebar att vi blev ungefär lika sena till vårt möte däruppe. Nåja vi kom lagom till lunch och det var ju inte fy skam. Sen körde vi järnet till 15.00 och sen var det in i taxin igen vid 15.15 för att åka hemåt igen, som tur var avgick flyget i tid för när man är på väg hem vill man bara hem.

Nu har jag fått supergod middag som var klar i princip när jag kom in genom dörren - LYX! Funderar nu på om jag ska orka gå en runda innan det är dags att slappa lite. Har börjat fundera lite på aktiviteter för helgen, har levt lite socialt isolerade lite väl mycket senaste tiden pga sjukdomar så nu är det dags att göra något kul!

Har också börjat spåna på att åka iväg på nån spavistelse över en fredag-lördag eller lördag-söndag, tror inte Alex är så sugen så jag får försöka lite tjejer, kan vara rätt mysigt att åka iväg med några tjejkompisar också. Får göra ett tappert försök då jag är i behov av lite rekreration och tänk vad skönt att åka iväg och få lite massage och ligga och slöa i en varm pool? Ska bli projektet för februari att hitta nåt bra ställe (Ystad saltsjöbad är tydligen riktigt fint) och försöka få ihop ett par intresserade.

Ska smsa in en bild också på Tildas rum så får ni se hur fint det blivit!

Ha en fin onsdagkväll allihopa!

Stockholm är vackert!

img_0915 (MMS)

Stockholm är vackert!


Tisdag - snurret borta!

Idag är jag inte snurrig i huvudet tack och lov. Kanske var nån virusgrej eller något annat, kände mig ganska hängig igår som att jag hade något i kroppen. Idag är det en ganska lugn kväll som hägrar, är äntligen klara i Tildas rum förutom listerna i taket som måste inhandlas nya då de gamla var för trista även när vi målat om dem. Nu har jag fått upp en tavla på väggen som syrran gav henne i namngivningspresent och även en spegel hon har fått sen tidigare av mamma. Känner mig nöjd men matta kvarstår + gardiner så jag ska försöka hitta något fint.

I eftermiddag är det gympa för Filips del, får se om jag åker hem eller om jag stannar kvar under tiden. Det är inte överkul att sitta där en hel timme själv (det har jag provat ett antal gånger i höstas innan kompisen också började gympan), men med tanke på hur omöjligt det var att få parkering förra veckan när jag hämtade dem så känns det som att det ändå finns en poäng att stanna. Sen ska det diskuteras gympakalas med gympafröken också så det är ännu en anledning att stanna kvar. Tiden får utvisa helt enkelt!

Ha en bra tisdag!

Haremsbyxor - nej tack!

Befriande att höra en kommentar från självaste Sofie Fahrman "vem passar egentligen i såna byxor?".

Skönt och befriande att höra att jag inte är den enda som har svårt för dessa byxor. För trots flera säsongers enträget tjat från modeindustrin är jag fortfarande fast i min åsikt att jag inte alls gillar detta plagg! Så det så!

Måndag!

Idag var det dags för dagis igen, Filip var frisk och Tilda har klarat sig från magsjukan den här andra omgången. Idag fick hon vara nån timme själv på dagis innan det var dags att gå hem, hon hade varit lite ledsen en gång vid maten, men annars gick det hur bra som helst. Helgen har varit rätt lugnt, Filp var dålig natten mellan torsdag coh fredag så därför var han i karantän fram till lördag vilket innebar att vi inte har gjort så mkt. Vännerna vi skulle träffat i lördags var också magdåliga så vi timade in det bra. 

Nya telefonen fungerar bra och jag har nu kallat in expertis som ska hjälpa mig få igång alla finesser på den också.

Igår bakade jag och Filip, vi bakade en sockerkaka från hans bakbok och sen gjorde jag en kladdkaka med chokladbitar i + nougattäcke ovanpå. Behöver jag säga att den var RIKTIGT god?

Nu ska jag jobba vidare, är hemma och jobbar på eftermiddagen eftersom jag varit rätt yrslig hela dagen i huvudet. Så jag körde två intervjuer på jobbet och sen åkte jag hem och sitter hemma där jag kan vila lite mellan varven så att huvudet hänger med.....

Ha en fin måndag allihopa!

Mobilen har anlänt...

... det glömde jag ju totalt skriva. Den är SÅÅ fin och jag är så nöjd med inköpet. Nu ska jag bara joxa till så att jobbmail och kalender kommer in i den också så är allt perfekt :-).

Lördag - helgen tickar på!

Fort fort går det, särskilt som sömnen varit crap natten mellan torsdag och fredag så man orkar ju inget. Idag har vi också hunnit vara till Nova Lund och handlat lite gympaskor åt Filip och även lite nytt te, behövdes fyllas på. Jag är ju grönt te människa och min absoluta favvis alla kategorier är "japansk jordgubbscolada" som jag köper på ett teställe i Luleå när jag är där på visit. Det innehåller grönt te och jordgubbar och kokosbitar och smakar underbart. Även de mest inbitna grönt-te-hatarna har blivit förvånade och tyckt att det var gott. Idag blev det dock inga gröna teer utan bara svarta.

I helgen har det varit lågt tempo och lite aktiviteter för vår del. Vi måste få klart i Tildas rum så det är fokus för helgen att hinna klart därinne. Är sugen på att köpa lite nytt dit också så vi får känna in när vi flyttat tillbaka allt vad som behöver bytas ut och vad som ska vara kvar. Är så nöjd över resultatet, det blir så ljust och fräscht. Har hittat lite inspiration också hur jag kan tänka mig att ha det så det känns bra.

Ha en fortsatt fin helg!


Ice Cube som nanny...

.... är vad jag hotat min son med när han för tjugoelfte gången började tjata om att spela på datorn (fast vi båda två förklarat tydligt att så blir det inte idag).

Sen visade jag en video med Ice Cube och sa att vi skulle anlita honom som barnvakt. Fick kommentarer som "han bor så långt borta så det tar flera tusen månader att åka hit" (hoppet är det sista som överger människan?) eller "man får inte ha elaka i huset".....

Men egentligen tror jag inte han brydde sig så värst mycket om Ice Cube, han tröttnade nog bara på att tjata.... :-)

Dagens retrolåt: Adam F feat Lil Mo - Wheres my ****

http://www.youtube.com/watch?v=hCRNFdZ6_uA

Gammal goding som passar bra en fredag :-)

Äntligen helg!

Men av olika anledningar är jag väldigt trött idag, Tilda ligger och vilar nu och jag tänkte nog ta mig en tupplur eftersom Filip sysselsätter sig själv just nu med Cartoon Network. Det blir skönt att vila upp sig lite känner jag, morgondagens planer blev inställda pga sjukdom så helgen ser ut att bli rätt soft. Just det ja, glömde nästan att berätta att min nya mobil kommit nu så jag måste bara ta tag i att hämta paketet. Ser verkligen fram emot att få lite ny funktionalitet i min telefon, den jag har nu på jobbet är verkligen KASS och framförallt kan den inte visa mail och kalender vilket är en stor nackdel i mitt jobb.

Ha en toppenhelg allihopa.


Bäst...

... med att jobba hemifrån är att kaffet är godare och man kan göra en rejäl balja. Idag har jag faktiskt fått jobbat rätt mkt, rapporten som ska in imorgon är klar i princip och mina duktiga utvecklare har löst alla buggar utom en den här veckan så kunden är nöjd och glad. En bra avslutning på en vecka som kändes helt galen när den började. Nästa vecka är det enormt hektiskt schema men det händer massa skoj saker också så jag ska inte klaga.

Idag var vi på BVC och Tilda växer och frodas som hon ska, hon fick en vaccination också, hon var lite snorig men det var tydligen inget problem för en vaccination. Jag nämnde för sköterskan att det verkar vara en SJUKT smittsam magsjuka som går i år då typ ALLA jag känner med småbarn blivit drabbade hittills. Hon sa då att hon fått ca 100 samtal kring det ämnet så hon höll med om att det är en riktig epedemi i år. Nu är vi iaf friska *peppar peppar* och jag hoppas att vi slipper få det igen....

Dags att sova nu känner jag, är svintrött efter en natt med en liten busig Filip som smög in i vår säng och låg och småsparkade på mig halva natten....

Tvångsresa till Egypten...

Nu ska jag vara lite elak och uttrycka min irritation över de människor som poserade i Aftonbladet som "offer" för resebolaget som "TVINGADE" dem att åka till det kaotiska Egypten.

För det var ju egentligen så att de "KÄNDE SIG TVINGADE" att åka för att de inte vill riskera att inte få tillbaka pengarna för resan, ingen tvingade dem att åka. STOR skillnad i min värld iaf. Vet inte vad en resa till Egypten kostar exakt men säg 5000. Då kan man ställa frågan till dem "tycker du att ditt liv är värt 5000"? Så hade valet kanske blivit enklare....

Sen tycker jag ändå att resebolagen agerar fel, men bara för att de agerar fel behöver man ju inte själv börja fatta beslut som är direkt livsfarliga. Bättre då att avstå från att resa och lägga krutet på att jaga medial uppmärksamhet för det faktum att resebolagen betett sig illa och försöka se till att iaf få en ersättningsresa.

Men det är ju bara min "ödmjuka" åsikt.. ;-)

Uppdatering: könlösa inbjudningar

Jag lyckades!! Hittade fina kort med pastellfärgade dinosaurier på, definitivt könlösa, det finns hopp för världen!

Dagisinskolning

Så har jag klarat av min första dag med Tilda på inskolningen, Alex har varit där tidigare och  nu var det min tur. Hon verkar trivas jättebra, fast det bara var tredje dagen gick det jättebra när jag gick ifrån en stund (blev lite hastigt så eftersom vi glömt overallen hemma). Hon var inte det minsta ledsen och vinkade glatt och sa "hejdå" när jag gick. Sen var de ute en ganska lång stund vilket var bra tyckte jag. Nu sitter jag och jobbar och Tilda ligger och sover helt utslagen av dagisvistelsen :-). 

Ha en fin torsdag!

När man behöver lite extra fokus....

img_0899 (MMS)

När man behöver lite extra fokus....


Könlösa inbjudningar

Jag ska på lunchen försöka hitta inbjudningskort till barnkalas som INTE får ha Hello Kitty eller Spiderman (eller andra könsstyrda motiv heller för den delen). Är det ens möjligt?

Tiden får utvisa!

Idag har jag haft möte...

... med en kollega som varit involverad i projektet som jag nu är ansvarig för att förvalta åt kunden. Jag har inte fått mer än fragment av bitar av atomer från historiken och nu har jag fått rejält med bakgrundsinfo och FÖRSTÅR vad jag gör!

Tack kollegan!


Dagens retrolåt: Awa Manneh - Hip hop ballad

http://www.youtube.com/watch?v=1hwPCW3mA68

Har några år på nacken men Awa håller måttet!

Stil för dagen!

img_0897 (MMS)

Stil för dagen!


Arrrrrrgggghhhhh!

Snorhalt ute, underkylt regn, jag höll på att glida av vägen när jag körde hem från granngatan (typ 500  meter). Så prommisplanerna fick läggas på is.... (haha kunde inte låta bli)....

Vulkaner vulkaner...

.... i mitt huvud vulkaner. Igår blev jag så skraj så jag nästan dog när jag läste om vulkanen som ska döda oss alla när som helst. Idag var det inskolning av Tilda på dagis och då hade jag inte tid att tänka på jordens undergång på en stund.

Tur att verkligheten finns som kan ta ner en på jorden emellanåt!

Stil för dagen!

img_0895 (MMS)

Stil för dagen!


RSS 2.0