God Jul!

Nu är det nog mitt sista inlägg innan jul så jag vill bara önska alla en riktigt god jul. Vi ska fira med svärföräldrarna och min mans syskon, ska bli trevligt eftersom det är första julen vi alla är samlade sen 2001. Jag är väldigt glad just nu, har hänt lite roliga saker den här veckan vilket har gjort att det känns riktigt bra inför det nya året! Nu är det dags att ha lite uppesittarkväll med familjen, imorgon är det en heldag ute hos svärföräldrarna så man vill hinna mysa lite idag innan det blir fullt ös runtomkring.

Julklapps och grantankar!

Igår var vi på middag i Lomma, supertrevligt och pizzan de gjorde blev riktigt god, inte som den vi själva brukar göra. Blev lite småtrött framåt tolvtiden så då fick vi åka hem. Det blir övernattning där på nyårsafton så slipper någon köra hem. Idag har vi tänkt åka och titta på gran. Får se om vi hittar någon bra. Filip lyckades klara sig från kräksjukan på dagis vilket är enormt skönt. Nu är det bara att hoppas att han inte blir sjuk nästa vecka heller.

Till veckan ska jag och en kompis lämna ungar och makar hemma hos oss och ta en julklappsshopping som avrundas med en fika. Ska bli jättetrevligt, skönt att slippa gå runt med någon som bara vill hem så fort det går :-).  Vi har ett ganska bra upplägg i familjen, vi ska köpa julklapp åt bara en person vilket underlättar enormt då man slipper tänka ut konstiga saker att ge till alla. Jag fick Alex morfar och han hade önskat sig en pyjamas och skrivit storlek och allt. Vi satte en gräns på 250 kr men jag tror att pyjamasen kommer att kosta lite mer än så, men det gör inte så mycket tycker jag, viktigare att hitta en pyjamas som är fin och som han uppskattar. Får se vad man kan hitta.

Falskt alarm?

När sonen kom hem från dagis så verkade han inte så farligt hängig, lite trött möjligen men vid rätt gott mod. Han fick sätta sig i soffan och titta på film och jag tog fram en hink för säkerhets skull. Han satt där och åt bananen jag gav honom, åt sen maten vi hade lagat och lite yoghurt efteråt. Inga problem med aptiten där. Jag frågade typ var femte minut "mår du illa? har du ont i magen?" men fick nej till svar hela tiden. Sen bajsade han också och det var hur normalt som helst. Så jag tror han klarat sig, eller jag hoppas det iaf, vi får se efter inatt hur det gått. Men nu uppstår ju det kära problemet att man vill ju inte skicka honom till dagis imorgon när det är värsta smitthärden där. Så nu får vi hålla honom hemma i vilket fall som helst och försöka lösa det, både jag och Alex har saker vi behöver göra imorgon på jobbet. Men de löser sig säkert på nåt sätt, jag får jobba förmiddag och Alex eftermiddag kanske.

... och så ringde maken!

Man ska ju aldrig säga något sådär som jag gjorde (att jag ser fram emot Lomma besöket imorgon). Nu hade tydligen dagis ringt och meddelat att sonen var väldigt kelig och satt i knät på en av fröknarna. Tydligen har kräksjukan börjat härja och att han är kelig och sitter i knät är ju inget bra tecken (det gör han bara när han är sjuk eller riktigt trött). Så jag gissar på VAB imorgon? Om det inte visar sig vara falskt larm förstås, men det vet man ju först imorgon. Suck, jag osm tyckte vi klarat oss bra genom förra utbrottet, men nån gång ska man ju drabbas. Hem och äta vitpepparkorn nu för mig då känns det som.

Klappjakt!

Idag ska jag försöka hinna in till en affär och hitta julklapp åt Alex innan jag går hem. Har några uppslag men vet inte om det blir bra, så jag måste kika i ett par butiker. Annars är dagen rätt så seg, nu börjar det bli mörkt ute och klockan är bara strax efter tre, bläh. Idag kände jag att jag kommer att sakna att inte få se snön i jul, eftersom vi ska stanna i Skåne. Kanske en utflykt till norra skåne nån dag i julhelgerna kan råda bot på det, ibland får de ju snö däruppe när vi har grönt härnere.

Imorgon är det sista dagen innan helgen och det känns skönt, vi ska ha luciafirande på dagis på eftermiddagen och sen åker vi till Lomma direkt efteråt, så det ska bli trevligt, fick ju ställa in förra veckans Lommabesök då jag blev sjuk.

Till veckan är det nog dags att ta en runda på stan för lite julklappsshopping, hoppas på lite sällis, då det är roligare (så kan man kanske "råka" landa på något mysigt cafe också och sitta nån stund).

Hela familjen ska förresten på gospel-julkonsert, det är några kollegor till mig som ska dit då en av kollegorna har en man som sjunger i kören. Det brukar tydligen vara fullsatt så man får vara ute i god tid. Passar perfekt då vi pratat om att gå på någon julaktivitet i kyrkan och det här är inte alltför kyrkligt utan lite mer lättsamt.

Längtar till jul!

Just nu är det KÖRIGT på jobbet, jag ska dels köra på som vanligt i mitt projekt, + att det ska planeras inför nästa år. Sen har vi haft lite missförstånd när det gällde en sak vi skulle få gjort innan jul, så det blir eventuellt problem att hinna med det, men vi får se. Jag längtar till jul och att få vara ledig och vila ut läääänge.

Idag är Alex på julfest med jobbet och jag körde honom till Grand i Lund där de ska vara. Det blir säkert riktigt skoj. Själv sitter jag hemma och jäser framför tvn och det trivs jag alldeles utmärkt med. Jag har spanat in en väska som jag blev småkär i. Det var en Burberry och innan har jag inte sett någon jag direkt fallit för hos dem, men den här, den var inte illa. Vi får väl se vad som händer efter julhelgerna. Jag har lämnat in två tips på rekryteringar på jobbet, och går någon av dem igenom så får man ju 25 000 kr och då kan jag lova att det blir väska! :-D



Nu ska jag återgå till jäsandet i soffan, är schlööö idag......

Trött, tröttare tröttast....

Det är jag i ett nötskal, har varit i Älmhult idag så det är förklaringen till det hela. Jag har börjat fundera så smått på julklappar, Filip är easy-peasy men Alex? Ja vi får väl se vad jag kan komma på, har några tankar, men är lite osäker på vad som blir bäst. Den här veckan har vi knappt nåt planerat (än). Men då jag känner mig lite rastlös gissar jag att vi kommer att aktivera oss på nåt sätt, bara sitta hemma och jäsa är ju inte så kul heller.

Vi har massa kul idéer till hur vi ska få lite finare och mer praktiskt här hemma, i köket och sovrummet. Sen ser vi fram emot renoveringen av badrummet som vi ska få utfört efter helgerna nån gång, vi valde att lägga det efter jul och nyår eftersom man inte vill ha massa stök här hemma under helgerna. Parketten ska slipas också, så det blir väl ungefär samtidigt gissar jag.

Nästa vecka har vi julfest med jobbet och Afrodite (från melodifestivalen) ska uppträda tydligen. Det blir lite skoj med liveframträdande.

Skönt med helg!

Nu har det varit sån där hemsk bloggtorka här senaste veckan. Sorry får jag säga, det har varit väldigt mycket på gång. Förra helgen hade vi inflyttningsfest. Det var en hel del förberedelser kring mat och sånt, men festen blev jättekul och alla verkade ha trevligt. Vi skrålade Singstar fram till tvåtiden på natten. Sen övergick vi till något lugnare Wii spel och höll igång till halv fyra på morgonen.

Dagen efter var man lite "trött" om man säger så. Men det var inte så farligt så vi kom iväg vid ett och hämtade sonen hos farmor och farfar. Den här veckan har varit rätt hektisk på jobbet också, mycket som händer och nu verkar det som att mina två delprojekt ska slås samman till ett enda vilket är jättebra. Då får jag ihop fler resurser sammantaget till min certifiering. I förrgår blev jag jättehängig och kände mig yrslig på jobbet, frossade som attan gjorde jag också. Jag åkte hem lite tidigare och när jag kom hem så visade tempen på runt 38 grader så det var inte så konstigt att jag mådde lite konstigt. Igår hade jag också feber hela dagen och var helt utslagen, låg i sängen hela dagen (eller iofs så bytte jag till tvsoffan några gånger också). Idag är jag på bättringsvägen, men krafterna har inte riktigt återvänt.

Nu har vi äntligen (tror vi) hittat en sängram vi vill ha. Vi ska kika in den lite närmare nån dga och sen får vi se om vi slår till. Jag har så många tankar om inredning i sovrummet så jag bara väntar på att få sätta igång. Byrå och sängstomme är ju bara början, sen kommer det roliga med "the piffing" som Simon och Thomas på Kanal 5 skulle sagt.

Idag blir bara en slö kväll i soffan för att återhämta krafterna, vi skulle egentligen åkt till Lomma och ätit, men då de också hade analkande förkylning och jag hade feber så kände vi att vi fick skjuta på det hela. Inte kul att vara social när man är krasslig. Imorgon är det kalas i Hörby så det är ett mindre projekt att åka dit, men det blir säkert trevligt, jag hoppas på att ha krafterna åter då så att jag kan följa med.


RSS 2.0