Första arbetsveckan.....

... är nu officiellt avklarad. Gick jättebra och jag längtade inte alls hem som jag var orolig för innan jag började. Kunden godkände mig så nu har jag uppdraget kirrat också vilket känns otroligt skönt, har redan börjat med överlämningen från min kollega. Igår hade vi sushi-kväll med ett par vänner, drack lite gott och pratade massa goja, precis perfekt aktivitet för en fredagkväll. Idag är Alex med ett gäng på Whiskymässan i Köpenhamn så jag och Filip ska roa oss själva, börjar dagen med ett besök hos sömmerskan för inprovning av klänningen jag syr upp. Ska bli väldigt spännande att se hur den ser ut nu.

Kundmöte...

Har nu haft mitt möte med kunden och det kändes riktigt bra så nu väntar jag bara på ett officiellt klartecken på att jag får uppdraget. Blir som projekledare på heltid så det känns otroligt spännande - mitt första projekledaruppdrag i skarp form. Just nu sitter jag på jobbet och ska precis äta lunch så därför blir det inget långt inlägg, är vrålhungrig.

Dagens outfit:
Vit kritstrecksrandig skjorta, Stockholm
Svart V-ringad väst med vita,svarta romber, Lindex
Svarta kostymbyxor, Stockhom
Armband, Imemy
Ljusbruna skinnskor, JPW

Första dagen på jobbet....

... har precis klarats av. Eller precis och precis, för ett antal timmar sen. Kändes bra, var lite slö dag idag eftersom min chef inte var på plats och därmed inte kunde introducera mig och ge mig dator osv. Men det blev bra ändå, fick mingla med kollegorna och dricka massa thé iaf. Sen bar det iväg hem till svägerskan och hennes man för att grilla, ah så härligt att få äta grillad mat igen!! Sen hastade jag iväg på ett möte med vår ombildningsgrupp i huset. Vi hade bestämt träff med Erik Olssons fastighetsbyrå för att se vad de kan erbjuda för stöd i vår ombildning. Sen ska vi träffa ett par kandidater till innan vi bestämmer oss för en av dem.

Imorgon är det dags för möte med den kund jag troligen ska jobba som projektledare för. Fast innan det mötet har jag klämt in en kort session med en av våra kundansvariga på plats för att få lite inside-information om kunden/stället innan jag träffar honom. Blir nog en trevlig dag.

Dagens outfit (passade på att ha "baravarapåkontoret-kläder" idag):
Stupisar (Vero Moda)
Bälte i retrostil (MQ)
Grått baslinne (365 Sunshine)
Grå-mörkgrå randig top (ONLY)
Halsband (Glitter)

Soft söndag.....

Igår var det en rätt skön dag, vi lufsade runt här hemma och hade det mysigt, städade lite och tog det lugnt. På eftermiddagen var jag på en förhandsvisning av filmen "La vie en Rose" som handlar om Edit Piaf's liv. Det var en riktigt mörk film - hon hade ett sorgligt liv. Jag bjöd med svägerskan (känner inte så många andra som intresserar sig för denna typ av filmer) och trots att filmen var 2 h 20 min lång så kändes den inte alls seg. När vi kom hem var det till att rusa iväg direkt till en av våra grannar, jag skulle på möte om vårat ombildning-till-bostadsrätt-projekt. Det tog som tur var inte så lång tid så efter en halvtimme var jag hemma igen och vi kunde bänka oss vid matbordet och njuta av älsklingens hemgjorda fiskgratäng. Sen umgicks vi en stund med svägerskan och hennes man. När de gick hem så såg vi "Beck - advokaten". Det var en helt ok film, fast tyvärr är jag lite besviken över att de sista Beckfilmerna nu spelats in (eller iaf Persbrandts sista vilket för mig är lika med att alla anledningar att se dem försvinner typ :-)). Samtidigt har Wallander tagit bort en av de karaktärerna jag gillade (Stefan) och eftersom Johanna Sällström så tragiskt tog livet av sig så försvann typ alla mina anledningar till att titta på dem med. Så vad händer med svensk kriminal-film nu???

Idag ska jag iväg på en ITIL-utbildning med jobbet så svägerskan ska passa Filip en stund. Imorgon ska jag intervju för ett uppdrag som de behöver projektledare till, ska bli spännande att se om jag får det. Min chef tror på att jag är rätt person, hoppas bara kunden håller med.

På klänningsfronten inget nytt, jo förresten, jag har hittat underkläder jag ska ha på mig nu, så när jag hämtat dem imorgon så ska jag ringa sömmerskan så sätter hon igång och klipper och syr så jag kan komma in på en ny provning snart. Det ska bli riktigt spännande!

Galej...

Ikväll bär det av på galej hem till några vänner. Vi har ordnat chaffis så vi båda kan ta ett glas vin/öl till maten, ska bli så trevligt så. Idag har det varit irriterande väder, det har varit strålande sol, men vinden är så isande så man kan knappt gå ut. Vi tog en promenad runt stan, macka på Subway, lite choklad från Peter Beier och lite fröer från Weibulls. Sen lite poker på Unibet. Sitter nu och väntar på att tvätten ska bli klar nån gång.

Dagens nöd-outfit (vad gör man med alla kläder i tvättmaskinen)
Naturfärgade linnebyxor, VILA
Brun v-ringad top, Gina Tricot

Kvällens outfit
Ljusblå, grå, svart mönstrad tunika, Sorbet
Nylon-leggings, Vero Moda
Halsband, Pilgrim
Svarta stövlar, Skopunkten

Sy upp klänning

Så har jag då äntligen bestämt mig.  Jag ska sy upp klänning till min barndomsväns bröllop i maj. Har velat fram och tillbaka : köpa eller sy up, sy upp eller köpa. Men nu har jag fixat tyg, måttat mig hos sömmerska och hittat vilken typ av klänning jag vill ha. Det är ett högtidsbröllop så det ska vara hellång galaklänning. Jag infogar lite bilder längre ner på modeller jag gillar på klänning samt tyget jag köpt. Jag har bestämt mig för någon typ av halterneck modell, men inte exakt hur den ska se ut. Det är lättare att se längre fram när man börjar prova ut den. Det  finns många val att göra, vilken ringning ska man ha (oval, rund, kantig, lite högre, visa lite klyfta osv), hur halternecken ska sitta (långt ut på livet, lite tätare, brett band som går bakom nacken eller bara lite tunnare), hur kjolen ska se ut (ställas ut rätt högt upp på kroppen eller bara vara utsvängd längre ner). Hmm jodå så nog finns det utrymme för beslutsångest än. Jag har dock hittat ett antal modeller och man ser rätt fort en gemensam nämnare för dem oavsett vilka ringningar, axelbandslösningar osv de har så det känns som att jag är inne på samma spår. Nåja hur som helst ska det bli SÅ skoj att få gå på ett riktigt festligt bröllop i maj och jag hoppas kunna gå dit i en jättefin klänning som jag trivs bra i.


Klänningstyget (mörkröd thaisiden)


Halterneckmodell jag gillar skarpt!



Gillar kjolformen på denna klänning


Melodifestivalen & schlöö söndag.....

Vi hade några vänner här hemma och drog igång vår projektor för att ytterligare förstärka upplevelsen ;-). Det var en helt ok melodifestival, jag är väl inte den som varit ett hängivet fan (om man bortser från 80-talets glansdagar när jga älskade schlagerfestivalen) men det var faktiskt helt ok.

Idag är det en seeeeg söndag. Älsklingen är krasslig så jag och sonen får roa oss lite på egen hand. Har kikat på husannonser i tidningen idag, jag är JÄKLIGT sugen på ett nybyggt hus, hittade några riktigt trevliga som ska byggas i Vintrie utanför Malmö. Det ligger lite lagom nära det mesta: Öresundsbron, motorvägen och inte så långt in till Malmö centrum heller. Lättillgängligt är väl det bästa ordet man kan beskriva det med. Men jag är lite tveksam eftersom de bygger citytunneln (tågförbindelse till Danmark) där i krokarna, så man vill ju helst inte ha ett hus som passeras av tåg dygnet runt. Men men, var sak har sin tid, nu är det prio på att försöka få fart på bostadsrättsbildningen här i huset så vi kan göra en liten vinst på lägenheten och SEN kan man fundera på hus. Vi har ju vår kolonistuga också som ökat en del i värde så det ser rätt ljust ut för vår del när det gäller att skrapa ihop en kontantinsats iaf. Sen får vi väl se var vi hamnar.

I eftermiddag (om maken orkar) så ska vi till hans syster och käka ostfondue - MUMS!

Dagens schlööö-outfit:
Vita mysbyxor, Cubus
Grå huvtröja m. dragkedja, Bikbok
Mystofflor, ASOS

I have found heaven on earth!!

Jag skojar inte! Himlen på jorden heter "Skattkammarön" och ligger vid Jägersro utanför Malmö. Här var jag idag med min drygt ettåriga son och hade en HELT UNDERBAR stund. Han är ju ganska vild och galen av sig och här kunde han härja fritt bland madrasserade väggar. Visst, de stora pojkarna kastade bollar på honom i bollhavet (han brydde sig inte och det som inte dödar härdar en - right?) och han var lite bully mot en yngre pojke som bara kunde krypa och satte sig lite grensle över hans ben och klappade honom på huvudet (han bankade iaf inte honom i huvudet) men annars gick det hur bra som helst. Han rände runt och lekte helt utan en tanke på mig. Hans klätterfasoner i soffan hemma kräver ju ens totala närvaro varenda sekund och det här var en skön kontrast, att få sitta och äta sin lunch samtidigt som man ser honom leka och ha kul på egen hand - LOVELY! Ikväll kommer älsklingen hem lite sent för han är i Köpenhamn på kurs, men det ska bli så mysigt med helg, två hela dagar tillsammans. Nu sover sötnosen sött i sin säng, helt däckad av förmiddagens aktiviteter!

Dagens (lek)outfit:
Dieseljeans
Svart polo La Redoute
Blå halsduk/scarf

Så ska man då blogga....

Får väl erkänna att jag trots min yrkeskarriär i IT-branschen lyckats stå totalt utanför hypen med att blogga. Men nu har jag tänkt att jag får väl prova detta och ge det en chans. Idag är det babyrytmik på schemat med min lilla sötnos. Han älskar det så det är alltid skoj att gå dit. Om tre dagar är han btw 1 år och 2 månader, shit vad tiden sprungit iväg - och nu ska jag börja jobba om 2,5 veckor.... gaaah! Well, det blir nog trevligt. Har precis haft en skön morgon, druckit te i lugn och ro och hunnit duscha också när lilla sötnosen valt att sova lite längre än vanligt - skönt! I eftermiddag blir det fika här hemma med två från mammagruppen.

Dagens outfit:
Svarta leggings Topshop
Svart A-Linje klänning Topshop
Lila polotröja H&M
Lång silverkedja med olika "attiraljer" Glitter


RSS 2.0