Stil för dagen!

img_0425 (MMS)

Stil för dagen!


Testar mobilbloggning idag så om det ser k...

img_0422 (MMS)

Testar mobilbloggning idag så om det ser knepigt ut vet ni varför! Kommentar: det blev konstigt för texten under bilden föll bort.


Stövla runt med stil!

Hittade dessa söta stövlar som jag SÅ gärna skulle lägga vantarna på. Vad tycker ni, ska jag slå till?


Källa: www.gardengirl.se


Måndag - mycket på gång!

Helgen började bra med visit i Hörby på schemat. Tyvärr avslutades besöket där med att Filip kräktes på deras hallgolv. Vi tror oss vara relativt säkra på att det var maten vi åt, vi åt på ett litet "hak" och han var den enda som åt hamburgare. Maten kom upp bara några timmar efter att vi ätit och han kräktes ca 3-4 gånger totalt och sen var det färdigt. Han var aldrig lös i magen heller. I lördags var han hur trött som helst eftersom sista kräkningen kom 3 på natten så han sov och vilade rätt stor del av dagen men på eftermiddagen blev han väldigt pigg när han fick chansen att spela Wii, sen spelade han hur många timmar som helst. Igår var han helt återställd och åt och härjade precis som vanligt :-). Så idag blev det dagis, de har ju sin 48 timmarsregel för när man haft sista kräkningen och den klarade vi, även om jag som sagt inte ens tror att det var magsjuka. Ingen har ju magsjuka just nu, det var ju nån månad sen nån på dagis hade det sist. 

I veckan har vi mycket på schemat, på onsdag får vi nämligen finfrämmande från Norrland. Min systers sambo kommer ner för att jaga havsöring tillsammans med Alex. De ska nog fiska varje dag om jag känner dem rätt så jag hoppas att de lyckas få något kul. På fredag blir det lugn valborg här hemma med några vänner och på lördag storkalas för svärmor + svägerska som fyllt år. Har haft lite funderingar på att hälsa på en kollega som bor i Helsingborg som precis opererat handen och inte ska jobba på en månad, han har lite svårt att köra bil med handen i gips så jag erbjöd mig att komma upp till honom för en lunch. Jag har ju tillgång till bil, så varför inte. MEn vi får se om det blir den här veckan eller kanske nästa, den här veckan känns LÄTT hektisk. Men det är inte enbart jobbigt utan kul också. Mina underbara vänner är ju en viktig del i mitt liv så att träffa dem kommer jag alltid att ta mig tid för, även om livet ibland är lite småstressigt. Nu blev jag lite sentimental här också på måndagsförmiddagen men det måste man ju få bli ibland också.

Ha en fortsatt fin måndag, nu hägrar min kaffekopp!


Måndag!


T-shirt, MQ
Grå omlott-top, Saint Tropez
Jeansleggings, Vero Moda
Svarta pumps, Bianco


Stil för dagen!

Tänkte att jag ska ha lite finare kläder idag eftersom vi ska iväg på middag ikväll, så jag kör kanske lite väl fint nu under dagen men vadfasen, det är ju fredag ;-).


Klänning med fickor fram, Marc O'Polo
Vinröda strumpbyxor, Falke
Skor - inte bestämt än!


Fredag - i väntans tider!

Idag är en spännande dag på många sätt, mer vill jag inte skriva. Det är sol och på agendan står ett besök hos svägerskan och sen middag med vänner som bor i Hörby. Idag känns livet allmänt superbra. Ska till och med slänga in en bild för dagen också, vilket jag inte ofta hinner med. Det är momentet med att ta bilden och sen maila över till datorn och sen logga in och slänga upp den som gör att det fallerar, jag har försökt uppdatera via min Iphone men publisme.se jobbar inte bra tillsammas med min telefon kan man väl lugnt säga.

Ha en superfin fredag och en bra helg om jag inte hinner skriva mer i helgen.


Måndag

Idag är en solig men iskall dag ute. Det är bara runt 5,5 grader så jag raskade på stegen hem från dagis för att inte frysa ihjäl i min tunna vårjacka. Helgen har varit supertrevlig, i fredags var vi bara hemma och tog det lugnt eftersom jag kände mig lite halvrisig i magen. Lördag var vi först och simmade med Filip och sen åkte vi och handlade en sparkcykel åt honom och gjorde honom till en väldigt lycklig liten pojke. På kvällen var vi på inflyttningsfest och det blev väldigt trevligt det med, vi drog oss hemåt i lagom tid för att orka upp i vettig tid på söndagen. Då hade vi först lite hemliga saker för oss och sen var vi på 2-årskalas hos några kompisar. Idag ska jag inte göra särskilt mycket då jag fortarande är ganska trött och seg, men nu vet jag iaf orsaken till det (troligen iaf) och det är att mitt TSH stigit igen så att jag fick börja knapra Levaxin i slutet av förra veckan. Så nu ska det väl förhoppningsvis bli ordning på värdet igen. När jag åt det innan var de tinte särskilt svårt att justera in mig och jag hoppas på samma sak nu igen.

Stil för dagen!


T-shirt, MQ
Kofta, Stockhlm MQ
Jeansleggings, Vero Moda
Skor, Esprit
Sjal, Gobigobi


Fredag - härligt väder!

Idag är det fredag och vädret är helt underbart, har precis kommit in från en skön sväng nere på gården. Nu ska jag strax ta emot VVSkillen som kommer i eftermiddag så därav att min vistelse ute blev kort. Ikväll blir det inget särskilt för vår del, skulle egentligen till några vänner i Hörby, men då tjejen i fråga hade feber och mådde kasst och jag själv varit lite halvrisig senaste dagarna så sköt vi upp det till nästa vecka istället. Dags att kila strax, ska försöka hinna få in en stil för dagen också innan jag går iväg! Ha en underbar helg!

Tisdag - swosch sa helgen!

Igår hade jag inte en sportslig att hinna blogga, vi hade skyddsrumsinspektion hela förmiddagen och sen var det glassa i solen som gällde på eftermiddagen. På kvällen körde vi en spontanare med V och H, trevligt som vanligt, barnen leker superfint och vi vuxna också ;-).

Vi hann iaf med rätt mycket i helgen även om det inte blev allt vi tänkt oss, vi åkte till soptippen och slängde massor av saker som stått alldeles för länge, vi rensade t o m ut en del från förrådet. Sen skippade vi IKEA, vi tyckte att det fanns roligare saker att lägga tid på än sånt så det tar jag i veckan. Vi skissade också på ev garderobslösning för hallen. Allt som allt en rätt produktiv helg. Lite trevligt umgänge hanns också med.

Idag är en lite lugnare dag, dock har jag träffat en tjej från tandläkarmottagningen kl 7 imorse så man är lite trött, men annars är det enda vi har på schemat idag en diskmaskinsreparatör som kommer i eftermiddag för att förhoppningsvis få rätt på vår bänkdiskmaskin som läcker vatten. Det är egentligen ingen biggie, för vi ska inte ha kvar den men den är ju lättare att sälja om den är hel.

Sen är planen att vi ska byta till Tildas nästa bilbarnstol i bilen och sen kan vi göra oss av med den gamla stolen. Det är en bekant som ska köpa den av oss så det känns bra att den kommer till användning och att vi slapp annonsera ut den på Blocket.

Nu ska jag återgå till morgonsysslorna, ha en toppendag!

Stil för dagen!


Skjorttunika, Vero Moda
Sjal, Gobigobi
Jeansleggings, Vero Moda
Skor, Esprit
Armband, HM
Armband, hemgjort av en bekant
Armband, Maloa


Helg igen!

Så var det fredag coh helgen är här igen. Härligt. Ikväll vankas vår grillpremiär för i år, vilket ska bli trevligt, jag älskar grillad mat! Imorgon ska jag själv med Filip på simmet och Alex ska iväg till båten, sen frågade Alex föräldrar om de fick låna Filip för en övernattning och det är inga problem alls för vår del. Vi passar på att åka hem på middag/köksinspektion till några vänner som renoverat lite i sitt kök. Eftersom de har en son som är 1,5 år så blir det rätt bra att åka dit utan Filip, de är lite för olika i ålder för att ha något större nöje av varandra.

En av grejerna jag måste hinna med i helgen är att åka till IKEA och lämna tillbaka ett par saker som är över sen köksrenoveringen (vi har slirat för länge med det och jag är less på att se dem stå här i hallen). Vi msåte också ner med lite bråte till källaren samt slänga lite skräp som är kvar i köket. Alla såna småsaker gör så stor skillnad på något sätt.

Nu ska jag strax ner och möta upp en elektriker här i huset, men ni får ha en fortsatt bra fredag coh en underbar helg!


Nya projekt!



Här ser vi en bild på nästa projekt i lägenheten, att få ordning i Tildas rum. Vi har iaf fått in hennes säng där igår och jag rensade ut allt som hörde till köksrenoveringen och flyttade in i köket. Sen återstår lite andra prylar vi måste få ut därifrån men det känns skönt att ha börjat arbetet i alla fall.

Förutom hennes rum har vi också börjat skissa lite på hur vi ska byta ut garderoberna i hallen. Vi ska nog bara byta till vanliga enkla dörrvarianter, men det är lite man måste klura på innan vi gör det då vår hallvägg svänger lite, så vi måste se till att bara byta fram till där väggen börjar svänga. Sen har vi hittat en perfekt lösning på ett problem vi haft bakom badrumsdörren, där har vi ju idag 60cm breda garderober men IKEA har bara 50 och 100 vilket gör att det inte blir bra, antingen får vi över 30 cm om vi tar tre som vi har idag, eller så blir de för långa och sticker ut framför ytterdörren (inte helt bra va?). Men så hittade jag deras köksskåp (högskåp) som är samma format som garderober och samma mått och allt, och de finns i 60 och 40 varianter. Så då kan vi helt sonika ersätta de vi har idag med tre 60cm högskåp och problemet är löst. Så glad man blir för såna små saker i vardagen.

Vi väntar också in offert på att få in en kran i badrummet, han var här i förrgår och kikade och det ska bli skönt att få en ordentlig lösning på tvättmaskinsproblemet vi har + en ballofix så att vi kan stänga vattnet själv i badrummet om vi vill det.

Uj uj, när jag läser detta inlägg är det ett enda ord som beskriver känslan jag får: KATCHING!


Spots uppe!

Vi har nu jobbat på (om än lite långsammare) i köket sen senaste bilderna och har nu fått upp spots ovanför diskbänk och nya hörnan. Vi har också fått tillbaka överskåpen ovanför kyl och frys och tagit in alla köksprylar från resten av lägenheten, så nu är ordningen lite återställd (men bara lite). Nedan ser ni bilder på spotsen, det är en jättesuddig bild men det blir så när man ska fotografera i dåligt ljus med kass kamera.


Fredag - stil för dagen!

Ett tag sen nu, jag har haft så stressig vecka så jag får skylla på det :-). Här kommer stil för dagen iaf!


Vitt linne med spetskant, Gina Tricot
Marinblå kofta med puffärm, MQ
Stuprörsjeans, Denimbirds
Armband, HM
Skor - inte klart i skrivande stund...


Torsdag - gääsp!

Idag fick jag gå upp orimligt tidigt för att ta mig till provtagningen på MAS, har skjutit på det allt för länge nu kände jag. Det är uppföljning av mina värden efter gravididteten, när jag fick äta Levaxin för min sköldkörtel, så nu ska vi se så att värdena är bra fast jag slutade med tabletterna. Mår iaf toppen så jag ser inte att det ska vara några större problem faktiskt.

Skönt att hinna slinka in om ett Cafe och handla frulle åt oss alla. Alex var hemma med barnen så att jag slapp ta med dem dit vilket var toppen. Det som var lite kul var att jag träffade på min gamla chef därinne så vi snackade bort all dötid, han har bytt jobb och berättade lite om sitt nya företag och vad han gör där (verksamhetschef och konsultansvarig). Var inne och kikade på deras hemsida och det verkar vara ett kul företag enligt hans beskrivning. Det drog igång lite tankegångar i mitt lilla huvud, men nu får jag ge mig, jag har ett toppenjobb och har ingen anledning att börja snegla på nya egentligen, det är bara min rastlösa ådra som ungefär varannat år behöver nya utmaningar och saker som gör att jag inte blir uttråkad. Dock skulle det vara skoj att jobba på ett lite mindre företag i motsats till alla jättekonsultbolag jag varit på hittills. Men vi får se vad som händer, jag har inte hög prio på jobbyte men får man rätt erbjudande så kan man ju alltid överväga det ;-).

Igår var vi en sväng till Triangeln (egentligen mitt hatshoppingcentrum nr 1) för att fixa galonbyxor till Filip och då hittade jag en tröja på MQ, dock var färgen inte klockren så den ska bytas ut förhoppningsvis redan idag. Dags att ta tag i lite grejer här hemma innan Tilda vaknar.

Nytt knivblock!

Slänger in en bild på det knivblock vi hittade i helgen, har funderat på det ett tag nu och slog till i lördags. Det är från Eva Solo och SÅ fint och praktiskt!


Tisdag - barnvakt!

Idag har jag varit barnvakt åt Filip och Tildas kusin Amanda när Linda och Kristoffer var på begravning. Det gick hur bra som helst och båda barnen somnade efter en stund och sen när de vaknade var de jätteglada. Påskhelgen har varit supertrevligt, massor av umgänge och roliga händelser, men igår avrundade vi med en rätt lugn och skön dag. Alex var visserligen vid båten till tvåtiden men sen när han kom hem tog vi oss till Triangeln och hämtade ett paket jag fått och handlade lite finkaffe på Kahls och sen gick vi hem och pysslade lite i köket. Alex gjorde en fantastiskt god måltid bestående av lammfärsbiffar med fetaost samt klyftpotatis i ugn. Slurp! Sen hade vi en ganska lugn och skön kväll med lite småpiffande här hemma. Nedan slänger jag in en bild på en av mina orkidéer som verkligen tagit sig ordentligt. 15 blommor+knoppar räknade jag till häromdagen. Det är lite galet, jag som alltid bara tagit kål på mina blommor :-). Ha en fortsatt bra dag!


Bilder på kakelfog!




Kakelfog satt - det finns hopp om lite påskvila!

Nu är fogen klar och den smutsiga delen av köksrenoveringen är för alltid över. Nu återstår att sätta upp några spots som vi köpt som ska vara ovanför diskbänken, men det blir max lite spån när man borrar fast dem och inget sånt fint byggdamm som jag för alltid lärt mig hata intensivt under dessa veckor vi renoverat!

Vi har massor av planer för påskhelgen, idag middag hemma med K&L, imorgon middag med V&H, lördag födelsedagsfest, söndag middag med familjen och måndag - TOMT I KALENDERN!?! Så det finns hopp om att vi ska få lite tid nån dag att börja flytta tillbaka in i köket kanske. Jag ska ut imorgon förmiddag och plantera lite i trädgården här i huset med en annan tjej i styrelsen. Jag har varit och handlat lite blommor och krukor idag så det ska bli spännande att se vad vi kan få till av det jag köpt.

Ha en fin påsk!

RSS 2.0