Min krassliga sköldkörtel....

Fick idag samtal från min läkare. Han meddelade att mina prover gått ner väldigt fint sen jag började med min låga dos (50 mikrogram) Levaxin som jag ätit i ca en månad nu. Det var riktigt bra nyheter tycker jag då jag undrat lite hur jag skulle svara på den låga dosen som är bland de lägsta man kan få. Men han betonade att jag är inte diagnostiserad med sjukdomen eftersom han menar att jag har för liten rubbning för att anses som sjuk. Eftersom jag varit gravid och fått missfall i våras och är i fertil ålder ville han dock att jag ska äta medicin för att få ner värdet lite om jag skulle bli gravid igen, då även små rubbningar kan påverka vid en ev graviditet.

Jag är iaf oändligt tacksam att min rubbning upptäcktes vid min årliga "studieundersökning" som jag deltar i, vilket har gjort att jag fått en chefläkare på sjukhuset som håller koll på mig och som verkligen kan sin sak. I normala fall verkar det som att många med sköldkörtelproblem får gå väldigt många år utan att få hjälp och har jätteproblem att ställa in rätt dos för att få bukt med sina värden.

Dags för eftermiddagsfika nu, men inget gottigt, jag håller på mig tills ikväll när jag får kasta mig över Peter Beier!

Något att se fram emot!

Idag på lunchen var jag inne på Peter Beier och handlade lite smarriga saker till ikväll. Jag var så sugen på att ha något gott att äta till en kopp te eller kaffe ikväll så jag plockade ihop en liten ask (samma som på bilden men med min egen selection av chokladbitar). Snacka om att eftermiddagen kommer att bli LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG!


Skor under "ingående"

Jag har fruktansvärt ömma tår just nu, vilket till 100% kan skyllas på mina nya Bianco skor som jag håller på att gå in. Idag är första gången jag går in dem utanför lägenheten, har "torrsimmat" lite hemma några dagar. Men skam den som ger sig och de blir skönare för varje meter jag går med dem :-).

Armband to die for!

Hittade detta underbara armband på nätet, så himla fint. Från tillverkaren Lia Sophia kommer det. Ibland kan det glimma till även på en måndag.....


Monday morning

Jag är så himla trött, känns inte helt ovanligt. Men inatt kom Filip in i vår säng kl 02.00 och sen sov jag inte så bra, han sparkar och har sig så att jag inte riktigt får någon djupsömn.

Idag har jag fått ett mail om att jag blivit utvald till ett mentorprogram för studenter. Det är jättekul, jag kommer att få två stycken att ansvara för och sen ska vi träffas lite då och då och prata kring utvalda ämnen. Det kommer att krävas en del förberedelse men förhoppningsvis kommer det att bli väldigt skoj för både mig och de jag ska vara mentor för.

Jag har också gått med i Röda korset idag. Känner att jag vill bidra till något bra och min långsiktiga tanke är att jag ska engagera mig i något hos dem, men just nu får det vänta lite tills jag lite mer tid över.

ZZnnnark

Nu har mat-koman infunnit sig som sig bör efter lunchen. Jag håller på att somna. Dock har lunchen varit produktiv på mer än det sättet, jag har hittat halskedja! Jag köpte en lite kantig kedja i ganska tjock variant och den passade perferkt till mitt smycke - LYCKA! Köpte även ett smyckeskrin som var på rea då jag inte hade något. Nu ska jag bara härda ut några timmar till sen är det HELG!

Gamla människor Del 2....

Idag var jag på provtagning. De öppnar sju på morgonen vilket är toppen om man vill hinna dit innan jobbet.

MEN då hade jag inte räknat med "gamla människor" (förtydligande av begreppet: folk med rullator och/eller vitt hår som uppenbarligen är förbi pensionsåldern)
De kommer "i god tid".
Gärna redan klockan 6.45.
Såna där "jag-måste-vara-här-sju-trots-att-jag-inte-har-något-annat-planerat-på-hela-dagen" gamlingar.

Jag kommer in tre minuter över sju (rookie som jag är tror jag ju att det är bra att komma så TIDIGT). Men PANG! Som en käftsmäll kommer verkligheten ikapp mig (maskerad som en nummerlapp med nr 15 i turordningen).

Greta och Ingvar har turordning 1 och 2. De kan sin sak. De har varit där tidigt (läs 6.45).  
För att verkligen komma F Ö R S T! 
7.35 fick jag komma in på provtagningsrummet, efter en dryg halvtimmes väntan. Men jag är int´ bitter......

SNÄLLA "gamla människor", ni som inte har några tider att passa, kan ni inte komma dit kl 8 istället så att vi som har en tid att passa hinner i tid.
Snälla.
Söta.
Rara.
Gulliga.
Gamla människor.
Med socker på.


Fredagsvibbar

Äntligen fredag. Idag har trots den tidiga timmen redan hänt massa saker. Jag har hunnit vara och lämna blodprov. Jag har blivit invald i konstföreningen på jobbet och haft ett första möte. Och klockan är inte ens elva.

Helgens planer ser ut så här just nu: Ikväll ska vi träffa svågern och hans tjej, imorgon är helt oplanerad och det är medvetet då vi behöver ta det lite lugnt och bara mysa med familjen. Sen på söndag ska vi ut på en skogspromenad igen, som vi gjorde förra veckan. På söndag eftermiddag ska vi till Lomma och umgås med våra kompisar där. Ska försöka hitta något riktigt gott vin på systembolaget och även lite goda ostar vore ju inte helt fel inför lördag.

Gamla människor

När jag var på kurs för ett tag sen så hade vi en kille i kursen som efter varje lektion i princip RUSADE ut genom dörren och med raska steg tog sig til toan. Så var det efter varje lektion som varade ca 1 timme. Jag tänkte för mig själv "är det bara jag som reagerar på att han tycks ha bråttom iväg".

Men jag är inte den som är den så jag lät tankarna stanna där.

Jag tänkte att maten kanske inte passade hans tarmsystem.

En dag berättade han att  "blåsan blivit mkt sämre nu när han blivit lite äldre". Han berättade att han fick springa upp och kissa på natten också. Killen som ansåg sig själv ha uppnått "äldre dar" var 36 år. HALLÅ 36 ÅR!

Må min barnmorska förlåta mig för slarv med knipövningar efter sonens födelse! Jag lovar bot och bättring så att jag aldrig blir som min kursare "på äldre dar" (läs: om fyra år).

Nya dojjor!

Dessa skor fyndade jag när jag var och shoppade i helgen, de är från Bianco och de var helt perfekta i klackhöjd och utförande tyckte jag! Priset? 600 kr och skorna är helt i skinn.

Ny vinterjacka...

.... behöver jag. Har kikat på en modell typ den nedan (parkas) då jag inte tycker om att frysa och har lätt för att göra det. Finns rätt många såna i olika fabrikat. Denna variant finns på Stadium och är från North Face. Men jag har också sett en del intressanta modeller hos Peak.

Hallbergs guld har rea!

De har medlemsveckor där man får 25% rabatt på hela ordinarie sortimentet om man är med i deras kundklubb. Jag fick ju ett hängsmycke av Alex när jag fyllde år som inte passar i min gamla guldkedja (för stort lås) så mitt mål är att hitta en snygg guldkedja som passar till hänget. Perfekt att få 25% rabatt också då jag behöver den i vilket fall som helst.



Halvtid!

Onsdag, och veckan är nu halvt avklarad. Sitter i Älmhult idag. Filip är sjuk, fick feber igår så han är hemma från dagis. Eftersom jag hade möte här idag så tog Alex VAB på förmiddagen och sen på eftermiddagen ska svärmor komma till oss eftersom Alex också hade ett möte då som han inte kunde missa. Igår beställde jag en Brobizz, som ska ge oss billigare resor över Öresundsbron. Den ska tydligen komma vilken dag som helst nu så jag hoppas på att den kommer innan helgen. Vi funderar nämligen på att åka till Danmark på söndag.

Har faktiskt inte så mkt planer för helgen än, får se lite hur Filip är, men han kändes inte så varm imorse. Vi ska iaf ta oss ut på skogspromenad någon dag. Förra helgen var rätt lugn så det känns som att den här måste bli lite mer aktiv, annars blir jag nog rastlös. Men vi får se vad som händer.

Fadderbarnets födelsedag..

.... närmar sig. Jag hade bestämt att jag skulle se till att skriva på spanska så att han får ett personligt brev från oss direkt och inte något som någon annan skrivit och översatt. Jag har redan skaffat ett kort med svenska flaggan på och som har porto till hela världen inkluderat för 49 kr, det tyckte jag var billigt. Nu har jag kommit på att jag ska skriva på engelska och låta någon översätta till spanska åt mig så att jag själv kan skriva till honom direkt. Då slog det mig att en kollegas flickvän (dessutom de som flyttade in i vår gamla lägenhet) är från Peru och jag frågade om hon kunde tänka sig att hjälpa mig. Hon blev jätteglad och ville gärna hjälpa till. Nu har jag skickat det till henne för översättning och sen ska vi bara få iväg det också innan han fyller år i oktober.

Helgen över...

... och det blev en ganska lugn historia. I fredags hade vi svågern + hans sambo på middag. Jag och svägerskan slappade framför tvn medans killarna fixade med kablar i vårt kontor. Sen på lördag var Filip lite snorig så vi skippade simmet och tog en shoppingtur istället. Vi var på Nova Lund och jag hittade nya jeans (mina älskade Denimbirds) och ett par kostymbyxor från Stockholm (jag vet, jag är lite junkie för det märket). Sen tog vi oss till Bolagret och kikade lite och slutanhalten var Plantagen. Men först tog vi en vända in i Sova butiken, vi har ju pratat om nya sängar rätt länge. Besöket föll väl ut, så nu är vi stolta ägare till varsin Jensen madrass. Vi provlåg allt från A-Ö men detta var den jag gillade absolut bäst. Så om tre veckor får vi äntligen hem dem och jag längtar redan. Totalt fick vi nästan fyra tusen i rabatt, vilket känns helt ok. Sen handlade vi lite Entrecote och potatisgratäng och gjorde en riktigt lyxig middag. Vi satt och planerade lite för lägenheten också, mycket som ska fixas och donas med nu.

På söndagen böjrade vi dagen med att åka till Bokskogen och njuta av det soliga vädret. Vi tog 2 km slingan eftersom vi hade lite tidspress för att Alex skulle iväg och fiska på eftermiddagen. Filip orkade gå hela rundan och jag var så imponerad av honom. Vi bestämde att vi ska göra detta lite regelbundet och nästa gång tar vi en längre slinga och så får Filip gå så länge han orkar, sen får han sitta i vagnen så får vi gå i vuxentempo en stund också. Det var riktigt härligt och vi hittade massa spännande att titta på, det är så kul att se Filip i full action när han ska upptäcka allt han ser. Sen var Alex på fisketur hela eftermiddagen och halva kvällen så jag och Filip tvättade och sen fick han bada. En lugn och skön eftermiddag/kväll med andra ord.

TGIF!

Ska bli jätteskönt att få lite helg, vi behöver ta det lugnt. Planerna idag är att käka middag med svågern och hans tjej. Sen ska vi ev till skogen i helgen, blev så sugen på att ta mig ut lite. MEN prio 1 är att komma iordning i lägenheten så idag på lumchen har jag varit runt lite på stan och inhandlat diverse piff-prylar som ska göra hemmet lite mysigare.

Konst-ig

Jag har börjat bli lite smått intresserad av att utöka konstbeståndet hos oss. Igår var jag med två kollegor på ett galleri i Helsingborg och fastnade för en konstnär som heter Maria Ronnehed, som gör väldigt färgglada abstrakta saker. Nedan finns ett litet exempel på hur hennes tavlor ser ut:


Utan snus i fem dagar......

.... fast byt ut "snus" mot "internet" och "fem" mot "15" så börjar vi närma oss min tillvaro just nu. INTE COOLT!

Favoriter

Lista jag snott från Nattvinge:

Klädbutik - MQ
Inredningsbutik - Vera Trend, Living (kanske mer möbelaffär egentligen men jag älskar deras butik)
Godis - Peter Beier praliner
Stad - Kuala Lumpur (shoppningmässigt iaf)
Dryck - Grönt te
Musik - Alicia Keys
TV-serie - One Tree Hill (fast det går väl inte just nu iofs....)
Film-jag-vill-se - Mamma Mia
Träning - box aerobics
Bakverk - baklava
Kaffe - latte machiato
Land - Sverige
Mat - sushi
Smycke - mina diamantörhängen
Rum - vardagsrummet
KändisTjej - Angelina Jolie
KändisKille - Mikael Persbrandt
Fik - Element
Frukt - mango

Kräftskivan i fredags

Ja så var det ju kräftskiva i fredags, ingen bra utgångspunkt för att flytta på lördagen men jag tänkte att det löser sig säkert. Det fick jag inte ångra, herregud vilken kul fest och vilket ös. Det började med att vi blev indelade i lag på kontoret som alla fick tillverka sina egna hattar, sen fick vi "färdkost" och en karta och promenadinstruktioner till festlokalen. På vägen fanns olika stationer där vi fick tävla mot de andra lagen. Sen fick vi också uppgift att skriva vår egen snapsvisa. Det var riktigt kul och efter middagen var det disco för hela slanten. Jag buggade (eh hur det nu kan se ut när man gör det med någon som inte kan bugga och dessutom är lite småfull.... ) och dansade ända fram tills de var tvugna att slänga ut oss för att lokalen stängde. Sen drog vi vidare till Lilla Torg ett par stycken (efter att ha stått och tittat på när två kollegor sandbrottades och nästan blev gripna av polisen pga det.... haha). Jag kom hem vid halv tre så det var helt ok och jag klarade av att ta mig upp och flytta på lördagen iaf, även om man var lite trött. Ser fram emot fler såna tillställningar.

PS. Kräftorna var supergoda havskräftor (svenska) och riktigt stora och fina, bland de godaste jag nånsin ätit faktiskt DS.

Middagspaus...

Idag har jag bokat in middag med några kompisar i Staffanstorp. Visste om att vi precis skulle flytta denna helgen när jag gjorde det, så det var avsiktligt jag gjorde det för att jag misstänkte att vi skulle behöva lite andrum från allt stök. Ska bli jättetrevligt och att ha middagsplaner på en måndag gör ju att måndagen känns betydligt roligare att se fram emot....

Flytten avklarad!

Så har vi då med hjälp av underbara vänner lyckats få över alla våra saker i vår nya lägenhet! Vi hade fem starka killar som sprang fram och tillbaka med kärror och på rekordtiden 3 timmar så var lägenheten överflyttad till den nya. Inte illa. Svägerskan hjälpte mig med att städa ur vår gamla lägenhet och det tog desto längre tid. Sen på söndagen tog vi tag i att få iordning Filips nya rum så att han skulle känna sig välkommen hem när han kom från farmor och farfar. Nu återstår bara det roliga arbetet med att komma i ordning i lägenheten också. Lär ta sin tid men vi har ju gott om det nu när vi inte måste måla och dona varje kväll ;-).

Går under jorden..

Nu kommer jag att gå lite under jorden närmaste veckan. Förutom att jag ligger nån vecka efter med post osv efter min kurs förra veckan så har jag dessutom denna veckan målning och städning i nya lägenheten på agendan. Sen kommer själva flytten i helgen. Dessutom har jag idag haft teammöte på jobbet, på fredag är det kräftskiva med jobbet på Kallbadhuset och på lördag har jag en kollega vars band ska spela med Dan Hylander på en pub här i stan så han har tjatat på oss att vi ska komma dit några stycken och titta. Vet att tajmingen inte är den bästa men ibland blir allt samlat på en gång och jag gissar att kl 9 på kvällen är vi nog ändå klara med flytten i vilket fall som helst.

Så den här veckan är det inget personligt om jag är svår att få tag i på telefon eller inte hör av mig till er alla! Jag gottgör det sen när jag landat i nya lägenheten.....

Floating...?

Fick presentkort på ett SPA i födelsedagspresent och jag funderar på att prova floating. De hade det där och jag har varit nyfiken på det ett tag. Det verkar väldigt avkopplande och det skulle verkligen behövas efter flyttrush och annat. Ska kolla upp det iaf......

Hemma igen...

... från kursen i Paris. Var otroligt kul, en fantastisk miljö och massor av nationaliteter (hela 9 olika bara i min kurs). God mat och gott vin och massa nätverkande. Känner att jag har med mig en mängd nya kunskaper hem som jagkommer att ha nytta av i mitt dagliga arbete.

Lägenheten har vi fått nu och vi jobbar febrilt för att hinna klart målning och städning innan vi ska flytta på lördag. Jag har städat ur köket idag och nu är alla skåp rengjorda, nu återstår bara spis och ugn innan vi är redo att flytta in kökssaker. Sen måste vi också måla snickerierna därinne, väggar och tak är redan klart. Alex är i lägenheten nu och målar vårt sovrum. Det är en fördel iaf med att ha den så nära, man kan springa över lite när som helst och fixa småsaker. Jag hoppas innerligen att vi är klara med målning osv innan helgen så att vi kan flytta massa kartonger och småsaker innan dess, så går själva iordningställandet snabbare sen också. Vi har en del saker vi behöver köpa också, tex en hylla till kontoret, så det måste också göras så fort kontoret är färdigmålat.

Je suis en Paris.....

.... på kurs med jobbet i en helt otroligt inspirerande miljö. Vad sägs om att ha ett klassrum där ena väggen är ett fönster som ligger ut mot en grönskande skog? Vilken tur att jag satte mig på rätt plats första dagen säger jag. Allt är helt fantastiskt bra, maten är oerhört lyxig, lokalerna kan jämföras med ett fint hotell och undervisningen är toppklass.  Igår hade vi undervisning till kl 18 och sen bestämde jag och en till att vi skulle ta en promenad innan maten för att inte bara sitta och jäsa. I vår grupp har vi folk från Belgien, Sverige, Norge, Finland, Nederländerna, Kanada, Storbritannien, USA och Portugal och ändå är vi bara 15 personer. Ganska internationellt spridda med andra ord. Idag tänkte jag försöka haka på en amerikansk kille på lunchen, tydligen finns det en tysk bunker från andra världskriget fem minuter från där vi är som han hittat när han var här förra gången. Det är ju alltid intressant att se lite annat än kurscentret, även om det känns som att det inte kommer att bli så mkt chanser förutom på luncherna.

Tack för era grattis SMS också, det är kul att få när man firar födelsedagen på egen hand härnere!

Dags att duscha och käka frukost!

RSS 2.0