Flygturer och skräddarsydda skånegrisar!

Jag hatar att vara förkyld och flyga flygplan, trots en massiv nässpraysattack så ville min näsa jäklas ändå. Jag fick spänningar i pannan när vi började inflygningarna (på båda flygen). Igår när vi kom hit var den jäkligt hektisk dag, först iväg till Sunderbyns folkhögskola för att hämta mina specialbeställda marsipangrisar (beställde en änglagris och en med skåneflagga på). Sen gick jag och mamma med Filip till hennes jobb och hälsade på så att alla fick se honom live. Dessutom lämnade jag en bit ål som offergåva till en av mammas kollegor som så snällt lånat ut bilbarnstol åt oss. Han blev själaglad vilket var kul, själv är jag inte så förtjust i ål, men det där är väl nåt som bara skåningar och knasputtar förstår sig på.

Falafel 70 kr tack!

En rolig företeelse med att komma "hem till byn" igen är att man får hosta upp 70 kr för en falafel. Väldigt underhållande för någon som kommer från Malmö där man max betalar 15 kr för en falafel. Falafel består (för er som inte är så insatta) av typ malda kikärtor. Kikärtor kostar väl sisådär 15 kr för en jumbopåse som då blir dubbelt så stora när man kokar/blötlägger dem och räcker troligen till MÅNGA falafelbollar. Jag konstaterar lugnt att grabbarna som har kebabhaket här i stan säkerligen har råd med både BMW och flådig villa.

Im outta here (there)!

Idag var sista dagen på jobbet (ska gästspela lite den 27 men det blir mest bara lämna dator/passerkort/telefon-trams. Hade jag varit lättrörd hade jag bölat, nu är jag inte det så jag bölade inte. Inte nog med att jag fått hyllningar från min styrgrupp och kunden senaste dagarna för ett väl utfört projekt. Nä idag hade mina kollegor skramlat ihop till en liten blomma (med betoning på LITEN), men jag skiter i storleken (yeah storleken har verkligen INGEN betydelse - iaf inte här) för det är rätt sällan de skramlar till någon när de ska sluta så bara att de gjort det nu fick mig att känna mig väldigt omtyckt och att folk kommer att sakna mig när jag slutar - ja man blir helt enkelt varm i hjärtat av sånt! Dessutom har jag idag suttit och mailat hejdå till alla jag känner på jobbet, och fick många varma hälsningar tillbaka. Jag får känslan att de väldigt gärna vill ha mig tillbaka om jag känner att jag valt fel, det märks genom att både min chef, vår regionansvarige samt vår kundansvarige för kunden jag är hos har sagt att om jag ångrar mej så är jag mer än välkommen tillbaka. Det känns bra att sluta med flaggan i topp och jag ser nu fram emot nya utmaningar på mitt nya jobb. Jag kommer att sakna mina kära kollegor otroligt mycket, jag har jobbat med folk som jag vet att jag kommer att ha kontakt med lång tid framöver, och dessutom har jag skapat kontakter som jag också tror kommer att bli väldigt värdefulla i framtiden.

Nu ska jag ta mig an lite packning inför morgondagens flygtur norrut.

Helg och dundersnuva

Har haft en jättetrevlig helg, tacomiddag med familjen i fredags och i lördags var det Singstar (min son säger singson åt det) hos en tjejkompis. Jag kände mig lite krasslig i halsen redan innan jag åkte iväg på lördagen, så jag anade vad som skulle komma på söndagen, men valde att förtränga det och satsa på en kul kväll. Det blev riktigt kul och det var rejält ös och jag sjöng tills halsen var helt förstörd. Älsklingen var hemma och såg film med sin bror så de hade haft en trevlig kväll de med. Vid ett kände jag dock att det var dags att åka hemåt. SEn när jag vaknade på söndagen hade jag så jävla ont i halsen och dessutom hade jag feber. Febern steg och steg och på kvällen hade jag över 39 grader. Jag tog alvedon innan jag skulle sova och det gjorde susen för jag sov rätt bra och under natten sjönk febern ner och har inte gått upp igen. Imorse hade jag inte mer än 38 grader och nu har jag nog ännu mindre. Så jag är jäkligt glad och tacksam för imorgon och onsdag har jag diverse avslutande styrgruppsmöten och överlämningsmöten då det är mina sista dagar hos kunden innan jag byter arbetsgivare, så jag var lite orolig för att jag hade fått ta 10 alvedon och ta mig iväg om jag mådde kasst. Men det löste sig ju självmant tack och lov. Var otroligt länge sen jag hade feber och fy sjutton vad mör man är. Idag fick jag släpa mig iväg till tandlabbet för färgtagning trots mitt tillstånd, det fanns ingen annan utväg då jag har möten hela dagen imorgon och på onsdag och sen ska tanden sättas fast och då är det för sent. Men det gick riktigt bra och jag tror resultatet kommer att bli jättebra. Nu kom mina älsklingar hem så det är dags för mat.


Klipp från barndomen...

Hittade ett litet nostalgiklipp på nätet idag för alla er som växt upp med trasdockorna! Klicka här för att komma dit.

Hittade även detta klipp från introt till Boktipset!

Barnprogram i TV2!

Minns du sagostunden?

Tecken till varandra - tänk att vi hade såna pedagogiska program på TV....

Kapten Zoom

Det är riktigt skoj att gräva efter gamla skatter i YouTube-träsket!

Andra advent!

Idag är det andra advent, jag och Filip har haft en riktigt mysig frukost med adventsljusstake och massa gott. Han gillar att "musit med luset" fast han föredrar att blåsa ut dem framför att bara titta på dem. Älsklingen åkte till Tyskland tidigt imorse för att shoppa alkohol med en kompis, så han kommer inte tillbaka förrän sent i eftermiddag. Det roliga var att när vi satt och åt frukost så skulle Filip som vanligt testa mig (för er som inte är så bevandrade på det här med barn så kan jag berätta som bakgrund att är man två år gammal så klarar man inte många minuter i sträck utan att testa en gräns) så han slängde upp foten på matbordet. Det vet han att man inte får göra men jag provade att ignorera honom och sa ingenting. Efter någon minut verkade han märkbart förvånad över att jag för en gångs skull inte sa något och sa då "pappa inte". Jag förstod direkt att det var en reaktion från honom över att jag inte sa nåt "hey, sover du eller, pappa låter mig inte göra så här så det är meningen att du ska säga ifrån nu också". För igår kväll när vi åt så gjorde han samma sak och då fick han en tillsägelse på skarpen av sin pappa som sa att "så får man inte göra". Så han håller koll på att jag inte slarvar med disciplinen. Det är så jäkla skoj nu när man förstår mer av det han säger och att han själv börjar tänka och agera på eget bevåg. Det kan bli riktigt skoj men också riktigt irriterande. Ha en bra andra advent allihopa!


Högmod går före fall

I fredags på julfesten snackade jag med en äldre kollega (50+) som jag ser lite som en mentor. Trots att han har en nyckelposition på ett bolag i en stor koncern så är han ändå oerhört jordnära och enkel som person. Han var också en av två personer från jobbet som fick reda på att jag sökte andra jobb innan jag sagt upp mig. Iaf så pratade vi lite om att jag ska sluta och han (som har rätt bra kontakt med våra chefer) berättade att han vid ett tillfälle pratat med min chef som då hade sagt (angående att jag ska sluta) att "NN är precis en sån person som vi behöver ha kvar hos oss". Han har inte sagt ett ljud till mig detta, men det värmer ju i hjärtat ändå att jag faktiskt tycks vara en person att räkna med i chefens ögon. Det ändrar dock inte min önskan att röra på mig, det är dags nu, men det känns skönt att veta att trots att man inte får höra det själv så har man ändå gjort ett intryck på folk. Men det är ändå synd att han inte klargjort detta till mig eftersom en av anledningarna till att jag sökte mig bort var den totala avsaknaden av omsorg om oss anställda. Men stolthet är en viktig egenskap för många människor och då får man också betala priset för detta.

Da cream

Nu har jag gjort något ovanligt - gått på en hype ;-). Iaf så har jag införskaffat krämen på allas läppar No 7 Protect & Perfect Beauty Serum. Får se om det är så bra som alla säger, men jag får väl utvärdera några veckor innan jag uttalar mig bu eller bä om den.

image49

Rapport från julfesten

Igår var det julfest med jobbet. En lyckad tillställning, jag tog mig dessutom hem i lagom tid för att avsluta när allt var på topp. Jag träffade många kollegor som jag inte pratat med på ett tag och det är alltid lika skoj att mingla runt lite och prata strunt. Hade ett jättetrevligt bord där vi sjöng och skojade friskt under middagen. Högt betyg till min sista julfest på det här företaget alltså, sen får vi se hur det blir på nya stället.

Hårda klappar

Tänk om tomten kom med en sån här julklapp

image45

Källa: www.hifiklubben.se


Upphottad frisyr

Så har jag äntligen varit hos frisören, kändes verkligen att det var dags nu och det blev riktigt bra faktiskt. Färgade och klippte mig, det var nog bara cirka 2 månader sen sist, men då jag inte klippte så mycket då utan mest toppade var det dags att ta lite mer denna gången. Ska försöka få ut en bild här så småningom. Det blev jäkligt snabba puckar då min frisör skulle bort några veckor kring jul så det fanns inga helgtider lediga utan jag fick ta det på en långlunch. Man vill ju vara lite fräsch i håret inför alla helger och festligheter.

RSS 2.0