Mors dag - i like!

Idag har det varit mors dag, det är ju en trevlig tradition. Jag valde dock att fokusera på Filip idag så vi var och shoppade kläder och leksaker åt honom. Men jag fick faktiskt årets första ask med svenska jordgubbar som morsdagspresent så det var inte fy skam. Se bilden nedan för att få en visuell upplevelse av det hela :-).


Produkttips: Handcreme + scrub

Jag har testat denna (fick prover på den) och den var riktigt underbar. Händerna blev supermjuka och jag som annars brukar ha lite torra och fnöskiga händer fick babyrumpehänder. Ska införskaffas snarast!

image16

Källa: http://www.badtval.se/sv/article/157/la_source_hand_therapy_cream_tube

Rainy day...

Idag är det en riktigt gråtrist dag - men det är ju absolut inget hinder för att få en mysig och underbar dag.  Vi hade tänkt knalla bort til St Knuts café och få i oss frukost om ett tag, sen får vi se vad som händer. Vi har funderingar på att åka till svägerskans föräldrar och hälsa på deras hundvalpar. De har en kennel så de föder upp papillon och chihuahua. Storleken på de valparna är PERFEKT för Filip att leka med och han blir helt lyrisk när han är där. Ikväll ska vi till Vegegården och käka. Sen har jag två saker på agendan för att jag ska säkra att min dag kommer att bli toppen: att hämta ut mina ballerinaskor på utlämningsstället, att gå till Weekday och kolla på ett par Cheap Monday jeans.


Tips: Handtvål med gudomlig lukt!

Måste bara dela med mig av mitt underbara fynd. En handtvål som luktar så gott så man bara vill tvätta händerna JÄMT (jag  överdriver inte). Det är "La Cie de Provence" som gör tvålen och jag har valt varianten med körsbärslukt, men de har fler att välja på. Jag hittade den på Reunion Bad och Tvål i Malmö men de har även webshop www.badtval.se för er som inte bor så nära! Bifogar en bild nedan (tyvärr kan man inte bifoga lukten ;-).

image15

Denna kan jag leva med i sommar!

Hittade ett recept på en drink som lät så läskande. Känns definitivt som något jag kommer att kunna leva med under varma sommardagar - eller vad tror ni? Jag vill gärna ha tips på läskande sommardrinkar som inte är för sötsliskiga! Nåja här kommer iaf receptet:

Frozen watermelon margerita
2 cl tequila
en halv lime
2 dl vattenmelon (mixat)
socker
rivet citronskal
ev vattenmelonessens (om melonen i sig mest smakar vatten)

Frys in vattenmelontärningar några timmar (att ha som is i glaset).

Riv citronskal och blanda med socker, blöt kanten på glaset med citronjuice och doppa i citronsockret.

Mixa vattenmelon med tequila och limejuice och häll upp i glas.

Servera och njut!!


Sköön stämning

Vi tog oss iväg trots att det regnat till och från under hela eftermiddagen. Men det var uppehåll hela tiden när vi satt på Cuba Café så det blev perfekt timing. Jag hann med hela två mojito och de var precis så goda som jag drömt om. Filip var i sitt esse och sprang glatt runt på deras gräsmatta med Linda (svägerska) i hasorna. Jag gillar verkligen stämningen på det stället, där blandas äldre med yngre, punkare med latinos så det blir en skön mix av människor. Att det är barnvagnsvänligt gör det inte direkt sämre. Filip blev uppvaktad av en kille med en uppblåsbar jätteboxhandske som skojade med honom, men han var faktiskt lite avvaktande innan han vågade sig fram och ta på den. Nu är det dags att däcka i sängen, jag är så himla trött så jag kommer sova gott inatt. Imorgon bitti bär det iväg till min tjejkompis i Helsingborg för att bruncha och shoppa lite.

ÄNTLIGEN FREDAG!!!!!!!!

Den här veckan har varit rätt hektisk så nu känner man verkligen att man uppskattar fredagar! Har en stark önskan om att sätta mig på Cuba Café inom en snar framtid, bara det inte börjar regna, men isf får jag väl se det som att jag har iaf min Mojito ;-). Jag skiter egentligen väldigt mycket i vilket - så länge jag får ha en liten after work i gott sällskap! Mina nya skor är på gång, har fått kollinr så man kan följa dem noga, just nu är de iaf i samma stad som jag, vilket är kul, även om jag helst hade sett dem på mina fötter just nu!

"Måste man berätta....

... .. allt för den andre när man är gift  även om man vet att de vill skiljas då?". Det var frågan jag ställde till min man igår kväll när jag kom hem och hade blivit förälskad på nytt. Nedan visar jag objektet för min kärlek:



Jag hade nämligen beställt det tredje paret skor på typ tre dagar och kände väl på mig att skilsmässan stod för dörren om jag berättade sanningen. Fast älsklingen var väldigt förstående och tog mig tillbaka ;-) så nu har jag både nya skor och en förstående man!

Sushi-tajm

Sitter och väntar på att sötnosen ska komma hem med sushi, så jag passar på att blogga lite under tiden.

Idag har jag klarat av mitt första styrgruppsmöte och jag var lite fundersam hur det skulle gå men det gick bra. Jag fick beröm efteråt att det var ett väldigt bra möte.

Idag var för övrigt en riktigt sjuk dag mötesmässigt. Marias agenda idag:
7.00 Tog mig till jobbet för att hinna förbereda lite möten (ni kommer att förstå varför jag tog mig dit så tidigt)
8.00-9.00 Sjukgymnast
10.00-12.00 Möte i andra änden av stan (swish swish dit efter sjukgymnasten)
12.30 Möte tillbaka i första änden av stan (swish swish igen genom stan)
13.00-14.10 Driftmöte (gick tidigare för att ens ha en chans att äta en macka innan nästa möte - mycket SEN lunch och för att hinna förbereda de dokument som skulle gås igenom på styrgruppsmötet)
15.00-15.45 Styrgruppsmöte (här blev jag riktigt förvånad över att det tog så jäkla kort tid, men jag tror det beror lite på  att jag förberett så mycket så att alla bara kunde haka på och svara "ja" eller "nej" gällande de beslut vi behövde ta)

Jag lyckades sluta kl 16.30 och hann därför hem och ta det lugnt en stund. Tur det för inte var det slut där, kl 17.30 hade jag träff med en annan i koloniföreningens styrelse för att gå en besiktningsrunda på vårt område (vi gör det då och då för att se att alla sköter sina tomter bra). Så NU äntligen hemma igen och kan pusta ut med en sushi om några minuter (hoppas jag iaf). Däcka i soffan och bara mysa ser ut att vara en bra plan för kvällen - förstår ni varför? Såna här dagar är som tur är inte jättevanliga så det gör att man härdar ut lättare.


10 orsaker (och några fler) att älska bröllop.....

Fasen vad bröllop är härliga tillställningar. Har precis landat hemma i verkligheten efter två dagars underbar vistelse på ett slott där en av mina äldsta väninnor gifter sig . Lite kaosartat var det eftersom vi var cirka 100 gäster på bröllopet och alla skulle bo på slottet och de hade väldigt få städerskor. När klockan var 13 så började alla som inte fått sina rum än att svettas lite (eller jäkligt mycket om jag ska vara ärlig). Jag skulle  locka håret och bröllopet började kl 15 och vi var tvugna att köra kl 14.30 absolut senast för att hinna. Så när vi fick rummet runt kvart över ett (då var det inte städat men vi lyckades deala till oss med städerskan att vi fick ha rummet och göra oss i ordning och att hon städade efter vi dragit) så blev det speedat tempo. Men vi kom till kyrkan i tid. Vigseln var jättefin och en del annorlunda detaljer förgyllde det hela: säckpipa för både in- och utgångsmusik samt en operaduett som "mellanspel". Sen eftersom brudgummen är reservare så blev det lite pangpang med kanoner och så fick brudparet gå under dragna svärd (eller vad det nu kallas, men eftersom alla vet vad ett svärd är så får ni som har tvångsmässiga besserwissersymtom stå ut). Sen åkte de raggarbil tillbaka till slottet där solen visade sig lagom tills vi skulle skåla i skumpa och äta snittar - I LIKE!! Efter en stunds minglande i solskenet så blev det dags för middag och jag hamnade brevid en mycket artig kille som skötte sin roll som bordsherre klanderfritt. Inte så lång middag 3,5 timmar och inga sömninga tal heller gjorde att festen inte tappade tempo. När middagen var klar bröt vi upp och fick kaffe med avec en trappa upp i slottets bibliotek. Sen drog discot igång och baren öppnade och så var det klackarna i taket som gällde fram til ca 02.00 då korv med bröd serverades i en annexbyggnad. Jag måste säga att det var imponerande samordnat och allt klaffade suveränt. Maten var underbar och vinet riktigt bra. Imorse blev det brunch tillsammans med alla andra gäster innan det var dags att dra sig hemåt. En superduperhelg och jag är så glad att min väninna har hittat en kille som hon trivs så bra med. De strålar verkligen av lycka och kärlek och de har så kul ihop. Perfect match.

Nu börjar det bli dags att slänga sig i soffan och softa hela kvällen lång, de förtjänar man efter 60 mils bilresa.

Skor, skor, skor.....

Ikväll har jag fyndat på nätet igen.... denna gång är det två par skor som jag var tvungen att skaffa: 


Sneaker





Loafer



Källa: www.brandos.se

Jag känner mig riktigt nöjd, har haft för avsikt att hitta både ett par nya loafers då de gamla blivit något nerslitna, samt ett par sneakers och nu hittade jag både och på mindre än 15 min. Imorgon är det dags för min väninnas bröllop och nu har jag lyckats ta en bild på klänningen (sydd av Madde på Ballroom här i Malmö):


Dags att krypa till kojs snart så man är pigg och alert imorgon, har ju några timmars bilresa innan själva festligheterna börjar!


Bröllop & annat

Så börjar det då äntligen dra ihop sig till bröllop till helgen. Jag har längtat en del dit, det är alltid kul att få klä upp sig riktigt fint och att få handla lite accessoarer till sin outfit. Jag har nu allt i kläd/accessoarväg - hittade väska idag och det kändes riktigt bra. Knuffar in lite bilder nedan på mina skor + väska.




Idag hade jag bara halv dag på jobbet vilket var jätteskönt, nu ser jag fram emot en lååång härlig helg. Imorgon blir det grillning hos några kompisar men innan jag kan njuta av sån lyx måste vi kapa häcken i kolonistugan med vår lånade motorsåg (kram och tack till Viktoria och Håkan!). Vi får väl se, än så länge tycker jag nog att jag är den mest lämpliga kandidaten för att göra det, Alex har ett sånt destruktivt förhållande med vassa saker så jag vet inte om jag vågar släppa lös honom med en motorsåg. Men vi får väl se.

Dagens outfit:


Svart linne, Cue/MQ
Mullvadsfärgad topp, TopShop
Svarta tights, TopShop

Möhippedags

Fan vad jag är dålig på att blogga, men jag skyller på att företaget där jag är uthyrd just nu har en jäkligt strikt säkerhetspolicy gällande surfning så när jag försökte gå in på www.blogg.se så fick jag upp en varning om att jag bröt mot någon regel. Då fortsätter man inte gärna :-). Så mitt bloggande får enbart utföras när jag kommer hem och april har varit en sjukt hektisk månad med mycket aktiviteter så det har inte blivit av helt enkelt. Imorgon bitti kl 7 går mitt tåg till Stockholm för att ta mig till en väninnas möhippa. Vi har varit kompisar sen cirka 15 år tillbaka så det kändes självklart att åka upp för detta, även om det blir lite crazy med en blixtvisit till Stockholm bara sådär.

Det är planerat att hon ska bli kidnappad på förmiddagen och sen ska hon få fäktas (jag ansluter först efter detta eftersom mitt tåg ankommer vid tolvsnåret). Sen ska vi ha picnic i Hagaparken för att sen ta oss till Sturebadet Haga för några timmars härlig avkoppling. Därefter blir det middag hemma hos en av tjejerna för att avsluta kvällen på Sturecompagniet. Låter ju som en helt ok dag faktiskt och jag hoppas det blir riktigt kul. Har bara massa problem vad man ska ha på sig (ovanligt- NOT). Men jag slänger med ett par alternativa outfits så jag kan välja lite.

Just det ja, nu har det ju hänt massor sen jag skrev sist. Min klänning till bröllopet är klar nu! Den blev jättefin och jag är så nöjd.

Dagens outfit:
Svart mönstrad kortärmad tröja, Stockholm
Vitt linne, 365 Sunshine
Mörkblå jeans, Crocker


RSS 2.0