Stil för dagen!

img_1084 (MMS)

Stil för dagen!


När Tilda petade in en ärta i näsan....

Häromkvällen fick vi åka till akuten med Tilda då vi upptäckt att hon lyckats pilla in en ärta i näsan på dagis. Ingen där hade märkt något och vi insåg det först ett par timmar efter att vi hämtat henne så det kändes lite sådär, den hade svällt en del också så vi hade aldrig kunnat få ut den själva. Men en superduktig öronläkare lyckades plocka ut den och även om hon var lite ledsen precis när han gjorde det så var hon superduktig och slutade gråta så fort vi släppte huvudet (vi fick hålla i rejält så hon inte skulle röra sig när han pillade inne i näsan). Tuff liten tjej är hon. Många har frågat om hon lyssnat på Madicken och svaret är nej, detta kom hon på helt själv ;-).

Stil för dagen

img_1083 (MMS)

Stil för dagen


Stil för dagen!

img_1082 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_1077 (MMS)

Stil för dagen!


Påsken över!

Och vilken påsk sen, vädret har varit över 20 grader i princip hela helgen på dagarna. Kvällarna är lite kyligare men det är ju så den här årstiden. Fredagens 40-årsfest var supertrevlig, massor av skoj folk och även om dansandet kom igång först vid halv ett på natten så körde vi på bra fram till strax efter 2 då lokalen stängde. Sen väntade vi en bra stund på taxi och avrundade kvällen med lite eftersnack hos födelsedagsbarnet. Lördag åkte vi en vända till Hornbach på förmiddagen och fixade matta till uterummet. Sen lämpade vi av den hemma och åkte ut till svärföräldrarna och hängde där för att sen avsluta dagen med påskmiddag med hela familjen. Igår var vi ute rätt mycket och sen på kvällen var Alex och fiskade, jag skippade alternativet att umgås med svärmor eftersom jag skulle till en tjejkompis och hämta en vinbärsbuske. Det blev aldrig av men jag valde att vara hemma och ta det lugnt istället för att ta mig ut till Oxie igen.

Idag var det dags för utflykt till Alnaprsparken, väldigt fint och grönskande var det och vi avslutade parkturen med en fika innan vi drog oss hemåt. Ikväll har vi varit hemma och tyvärr så var grannflickan inte helt snäll mot Filip, hon hade två andra tjejer på besök och när de kom så sprang de ifrån honom och ville inte leka med honom. Han försökte gå dit nån gång senare och då passade det att leka när hennes vänner var hemma och åt. Så fort de kom tillbaka efter middagen så dumpade hon Fliip igen. Han ville inte visa att han blev ledsen men han tjatade väldigt mycket o att han skulle gå till henne och ringa på och att hon nog ville leka med honom nu igen. Så vi tog en härlig cykeltur hela familjen för att få hans tankar på annat håll. Jag blir så ledsen när man ser hur barn kan vara. Sen är ju de tjejerna nåt år äldre än Filip så jag kan ju förstå att de inte vill ha en lillkille efter sig jämt, men samtidigt leker han ju med grannes flicka väldigt ofta härute så det känns lite som att det passar så länge hon inte har nån annan att leka med, och det känns ju inte heller skoj att han ska vara nån slags substitut som hon bara dumpar så fort nån annan visar sig, särskilt inte som Filip själv är så generös och låter henne vara med trots att han har kusiner och vänner på besök. Sen pratade vi lite om vänner och annat och det kändes bra att få prata ut lite med honom om såna saker. Så jag tror att han avslutade dagen på ett bra sätt trots allt. 

Nästa helg är det Valborg vilket känns lite galet med tanke på att påsken precis är över. Min tanke är att ta reda på var det finns en majbrasa i närheten, borde finnas på kommunens hemsida tycker man.

Nu ska jag strax sova, har fått så mkt frisk luft idag så man kommer nog att somna gott!

Påsk!

Idag är sista dagen innan långledigt och det ska bli SÅ skönt! Barnen lämnas hos Alex föräldrar redan idag så vi har två nätter av ostörd sömn. Så det kommer att bli konstigt, första gången sen Tilda föddes vi lämnar bort barnen två nätter på raken. Sen kommer bekämpnings firman ÄNTLIGEN och sprutar mot våra misstänkta vägglöss. ALLA våra kläder har genomgått torktumling eller tvätt i minst 60 grader med undantag för vissa plagg som inte går att hantera så. De får väl besprutas eller nåt så att ev kryp dör. Alla täcken och kuddar har åkt torktumlare varje kväll sen vi hittade första betten. Detta för att ev kryp inte ska få fäste där. Samma sak med bäddmadrassen och ev överdrag till sängen. Allt som tagits ut ur sovrummet till andra rum har genomgått den behandlingen för att inte sprida dem. Vi har inte fått fler bett sen förra lördagen i vårt rum, däremot har Filip fått ett par till. Överlag känns det som att allt förekommer i hans rum vilket är riktigt märkligt med tanke på att han inte rest någonstans och vi inte haft några väskor inne i hans rum. Vi misstänker att då min mamma fick ett bett och vi har fått enstaka så är det när Filip kommer över i vår säng han dragit med sig något. Samma med mamma då han sov inne hos henne när hon var på besök. Det skulle kunna förklara att allt upphört i vårt rum efter att vi rengjort som galningar därinne och varför det inte hjälpt i Filips rum, där är de kanske fler. Iaf så hoppas jag att våra egna förberedelser ska bidra till att vi blir av med det, det är ju inget enormt problem än och vi fick in bekämpningsfirman inom 7 dagar från första bettet så det bådar gott, att vara snabb är tydligen en av success-faktorerna bakom vägglusbekämpning. En annan viktig faktor är hur noga man själv förberett genom att tömma garderober och liknande i sovrummet och det har vi ju verkligen gjort med råge :-).

Men nu ska jag se fram emot en lugn helg, UTAN torktumling 24/7 - bara det! Så ska vi försöka få fint i vårt uterum också under helgen, det är vår plan iaf.

Ha en underbar påsk allihopa!

Nya trenchen!

img_1030 (MMS)

Nya trenchen!


Stil för dagen!

img_1027 (MMS)

Stil för dagen!


Svensson-test!

[-] Ditt efternamn slutar på -son. Nej
[X]Du känner någon som har samma förnamn som du. Ja.
[-] Du känner någon som har samma efternamn som du. Nej.
[X] I din familj är ni 2 barn. Ja.
[X]Du bor i villa. Ja.
[X] Du bor i en tätort. Ja.
[-] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla. Nej.
[X] Dina föräldrar har gift sig. Ja.
[X] Din mamma är yngre än din pappa. Ja.
[-] Din pappa heter Lars. Nej.
[-] Din mamma heter Anna. Nej.
[-] Din familj har en Volvo. Nej.
[-] Din familj har en silvergrå eller röd bil. Nej.
[X] Du har tillgång till Internet hemma. Ja.
[X] Du har egen mobiltelefon. Vem har INTE det?
[X] Du har ett eget rum. Ja.
[X] Du har varit utomlands minst 2 gånger. Ja.
[X] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna. Ja.
[-] Du har varit i Grekland. Nej.
[X] Du har varit på Öland minst 2 gånger. Ja (fast jag har förträngt den ena) 
[X] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger. Ja.
[-] Din familj har en husvagn. Nej.
[X] Ingen av dina föräldrar röker. Ja
[X] Din pappa är lite lätt överviktig. Ja
[-] Du idrottar flera dagar i veckan. Nej.
[-] Du har husdjur. Nej.
[-] Du får månadspeng. Nej.
[X] De flesta i din familj är blåögda. Ja
[X] Du äter på Mc Donalds. Det händer.
[-] Du följer Melodifestivalen. Nej.

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent. 17 x 3 = 51% svensson
(15 x 3 = 45% svensson var det resultat jag fick i april 2008)

Det närmar sig, jag har blivit 6 % mer svensson sen sist jag gjorde testet ;-).

Stil för dagen!

img_1023 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_1011 (MMS)

Stil för dagen!


Onsdag - kurs

Idag är det dags för heldagskurs, ska bli väldigt skoj då det är ett nytt system vi ev ska börja leverera så jag är med på ett hörn (eftersom jag tydligen är med på ett hörn i allt vi gör just nu känns det som :-). Alex är hemma med Tilda som har magsjuka, hon kräktes på dagis igår och var lös i magen, men framåt kvällen hade det lugnat ner sig iaf, får se hur dagen avlöper. Jag håller tummarna för att hon blir bättre idag för då innebär det att vi kan köra med vår flyttade fredagsaktivitet (gå ut och äta) som blev inställd förra fredagen. Men vi har meddelat våra vänner att vi håller lite öppet, barnvakt har vi dock iaf och så får vi hålla tummarna för att Tilda inte är lös i magen eller kräks idag. Vi har dock redan bestämt att barnen får vara hemma hela veckan från dagis även om hon är bättre idag, vi har råd att ha en extra VAB dag tyckte vi :-D. Kanske vore nåt för alla andra också att fundera över, nån måste ju ha skickat en sjuk unge till dagis för snabbt eftersom magsjukan bara går runt runt. Men eftersom hon kräktes på dagis kan man ju alltid hoppas att den som smittade henne fick tillbaka smittan igen... elaka tankar jag vet men jag är SÅ less på hur det är på det här nya dagiset. På det gamla var Filip magsjuk två gånger på tre år. Och här får man magsjuka på löpande band. Normalt - dont think so. Eller så är det så att folk inte har råd att vara hemma ordentligt med ungarna när de är sjuka. Vet inte vilket men irriterande är det. Nu ska jag sluta negga och ha en trevlig kursdag, hoppas ni får en fin dag ni med!

Stil för dagen!

img_1004 (MMS)

Stil för dagen!


Helg igen!

Efter en lång vecka var det dags för helg igen, dessvärre har Alex fått nån influensa så han har haft ont i kroppen, feber och frossa hela helgen. Så jag och barnen har fått roa oss själva. Jag har fått en hel del gjort ändå, städat upp hemma + röjt lite i trädgården och lyckats ta bort en massa gamla löv och torra kvistar så att man faktiskt ser våra fina lökväxter som börjat komma upp. Har också tagit bort ytterligare en överflödig buske som vi ska ha bort. Nu började det regna för en stund sen så det blir nog inte så mycket mer trädgårdsarbete idag gissar jag. Funderar på att åka och handla gräsfrön och tomatplantor, men får se om jag orkar ta mig iväg. Ikväll var det middag hos svärföräldrarna men jag avböjde eftersom Alex är sjuk än. Jag orkar inte dra med mig båda barnen och åka dit och det är massor att göra hemma eftersom Alex legat däckad hela helgen och diskberget växer och likaså tvättberget. Så det kändes skönt att bara vara hemma och ta det lugnt istället för att jäkta iväg någonstans. Ha en fortsatt fin helg allihopa så ska jag försöka skriva snart igen!

RSS 2.0