Onsdag

Vilken hektisk tid som börjat. Jobbet - har blivit involverad i femtioelva nya saker senaste veckorna. Det bara kommer saker över mig hela tiden. En av dem är att delta i ett intensivt förarbete till en stor affär. Detta är begränsat till en insats på några veckor och det är jag, en kille till från vårt kontor och sen en massa chefer och internationella personer som bara jobbar med det och åker runt i hela världen. Ett ganska häftigt uppdrag med andra ord och jag är så smickrad att ha blivit tillfrågad. I övrigt är det högtryck i allt jag gör, rekryteringen har vi många ansökningar, mitt ena kunduppdrag är inne i en aktiv fas där vi ska planera och genomföra utbildning av användare i 31 länder och som tur är har mitt andra kunduppdrag inget särskilt på gång för då hade jag nog gått in i väggen på två dagar.

Så nu har jag förklarat varför jag inte bloggar så mycket just nu :-).

I övrigt har Tilda varit krasslig, hostan hon haft har blivit värre så i helgen fick vi åka på akutbesök hos läkaren. Det var inget som smittade då det var rossel i rören och hon fick luftrörsvidgande, men hon var lite småhängig så hon fick vara hemma och vila sig på måndag också. Nu verkar det som att det kanske blivit lite lugnare med magsjukan på dagis, förutom att halva avdelningen var borta förra veckan så hade vi även folk i vår omgivning som kräkts så man gick lite på helspänn och väntade på ett eventuellt utbrott, men det blev inget som tur var.

Själv har jag också känt mig lite förkyld senaste veckan, hoppas inte det blir mer av det än så här. Igår hade vi en väldigt trevlig lunch, jag och några kollegor köpte lite mat med oss och satt nere vid kanalen utan jacka och gottade oss i solen medans vi åt vår lunch. Vågar man hoppas på nån långlunch på Lilla Torg inom kort kanske? En härlig tid som börjar nu.

Vi har fått en fråga från några vänner om att ses och istället för att ta en söndagsbrunsch som det var tänkt först så styrde jag om till en fredagsdejt med middag och lite gemyt på stan. Skönt med lite vuxentid då vi för det mesta umgås med andra som har barn och då det inte så ofta ens är aktuellt att lämna barnen ifrån sig och gå ut på middag. I övrigt har det varit lite stiltje på umgängesfronten pga sjukdomar och annat.

Nu dags för lunch - me hungry!

Stil för dagen!

img_0992 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0991 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0990 (MMS)

Stil för dagen!


SMS-inlägg

img_0981 (MMS)


Stil för dagen!

img_0976 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0975 (MMS)

Stil för dagen!


Sitter på tennisen med Filip och lyssnar t...

Sitter på tennisen med Filip och lyssnar till ljudet av prestationsångest. En pappa vars dotter bara vill hem som inte ens vill vara på planen. Pappan: " kolla så fort de andra springer, jag tror inte du kan". Undrar varför hon vill hem.... Undrar vem som egentligen vill gå på tennis...


Hagelkaos i Malmö!

img_0973 (MMS)

Hagelkaos i Malmö!


Snabbmiddag - bacon, ris och purjolökwok!

En gammal goding som mamma gjorde när jag bodde hemma, som faktiskt är en bra snabbmiddag. Tar max tio minuter att göra om man använder samma frusna rismix jag hittade på ICA, annars kan man ju koka ris och då tar det väl ca 25 minuter att göra hela måltiden.

2 paket bacon
1 purjolök
Ris  (jag avände en mix som hette Kina-mix som fanns i frysdisken som tar några minuter att laga till).

Bryn purjolök och bacon i stekpanna, blanda ner Kina-mix (eller färdigkokt ris) i bacon/lökröran och värm på några minuter till. Färdigt. En väldigt god och enkel snabbmiddag tycker jag. Mängden ris kan man styra själv beroende på hur man vill ha propotionerna i woken. Det är också lätt att utöka receptet för att passa fler personer, jag gissar att denna mängden är bra till ca 4 personer. Men det beror självklart på hur mycket ris man vill ha i.

Smaklig spis!

Torsdag - VAB

En son som kräktes igår och vips så var det VAB idag. Rätt skönt iofs man får ta det väldigt lugnt och dricka god latte ;-). Trist att vädret är som det är då vi känner oss rätt tvingade att vara inomhus. Igår blev således en väldigt lugn kväll och vi somnade rätt tidigt. Idag har jag varit och handlat lite på förmiddagen, fixat hem lite basgrejer som vi behövt ett tag som vi aldrig tagit tag i att ordna. Har ett projekt också att göra goda pickles jag ätit ute, men som jag inte har något bra recept på så jag ska försöka hitta ett tänkte jag.

I helgen blir det en rätt lugn start iaf med tanke på Filip som varit dålig, han är inte ok att träffa andra förrän fredag kväll (om man ska vara petig är det väl vid 20.00) men vi tänkte ta oss på simmet iaf, har inget inträffat kl 17.30 så känns det löjligt att avstå simmet pga att man är 1,5 timme från gränsen (gissar att 48 timmar är en tumregel och inget absolut mått). Sen har det ju bara varit våra barn i gruppen hittills. Rena lyxen med privatundervisning på simmet faktiskt och eftersom Filips grupp är för hela terminen är det väl inte så stor chans att det hoppar på fler mitt i terminen. Man ser verkligen skillnad på hans tidigare simskola och denna, men såklart får man då ta i beaktande att instruktören har tid att verkligen visa honom varje moment och rätta till hur han sparkar med benen och simmar osv. Han är superduktig på att dyka efter ringar och förra helgen avslutade instruktören med att låta honom dyka efter alla ringarna och han gav sig inte förrän alla var uppe. Så vi fick lite extra långt simpass den veckan, verkar inte vara så petigt med tiden eftersom det inte är någon grupp efter vilket jag tycker är ännu en positiv sak. Det är lugnt i duschrummet och det gillar vi.

Söndag ska vi umgås med halvgrannarna som har besök från Norrland och få se lilla knodden, jag har redan träffat honom en gång på en matbutik i Luleå i somras lite spontant men det blir trevligt att få se honom lite mer ordentligt. Ikväll blir det AW för min del om Alex inte kommer hem allt för sent från sitt ledningsgruppsmöte.

Ha en fin torsdag!

Onsdag

Idag har jag vaknat oerhört pigg för en gångs skull. Somnade i soffan 21.30 igår kväll och vaknade till och såg färdigt på det jag tittade på. Sen däckade jag direkt vid 22.00 när jag gick och la mig och sov hela natten. Behövdes verkligen efter Tildas förkylningshosta som stört sömnen ett antal dagar nu. Igår kväll rensade jag lite i min garderob och fyndade massor av saker jag lagt undan i en låda. Kul att kunna damma av sånt man var lite trött på som fått ligga till sig och som man nu är redo för igen. Särskilt när man har köpstopp :-). Det fungerar för övrigt superbra, har inget sug att shoppa alls och jag har inte utsatt mig för frestelser heller utan struntat i att springa i affärer. Bäst så tyckte jag. Igår var det gympa för Filip, han var lite nere för att kompisen inte skulle åka med oss men det löste sig när de fick träffa varandra där. Jag satt och tittade hela passet och det gick jättebra för honom. Han och kompisen höll handen halva passet kändes det som - gullungar. Sen missade jag att kompisens mamma hade försökt ringa mig, får bli bättre på att slå på signalen på telefonen när jag går hem, har den på ljudlöst för att skona kollegorna från ringade på dagarna, men hemma är nackdelen att jag ALDRIG hör när nån ringer. I-landsproblem?

Nu kom kontorets bitch (en person som är administratör och är väldigt bitter över att hon inte har roligare jobb misstänker jag) och gnällde lite. Så nu får jag gå och hålla handen med henne lite så att hon slutar stressa så mkt över konstiga saker.... ;-)

Ha en fin onsdag!

Stil för dagen - fynd i garderoben!

img_0972 (MMS)

Stil för dagen - fynd i garderoben!


Tisdag - sicken vecka!

Efter en supertrevlig helg med kalas och annat så fick vi en ganska tuff start på veckan, tack vare vår bil som havererade förra veckan. Att samåka när en jobbar i Staffanstorp och en i Malmö är mindre optimalt, men eftersom Alex företag har en "överbliven" leasingbil som en fd medarbetare återlämnat så har han från och med idag en egen bil igen. Finansieringen är inte spikad, men det är väl en av fördelarna med företaget han jobbar på att det är ganska fritt med sånt. Tror det kommer bli nån slags mellanlösning att han betalar lite av leasingkostnaden till i höst och sen ser vi om han ska köpa loss eller om vi hittar annan bil eller hur vi gör.

Idag hade jag maratonmorgon, vi skulle först lämna barnen på dagis, sen skulle jag skjutsa Alex till jobbet och själv hinna till mitt jobb, innan mitt möte kl 8.30. Innan mötet skulle jag dessutom hinna klart en presentation till mötet efter (kl 10.00) som var ute hos kund. Men jag hann med allt så jag var imponerad av mina skills vad gäller logistik. Effektiv lämning av barnen och lite snabba ryck löser det mesta ;-). Slipper iaf hämta Alex då han fått bilen nu. Skönt är det då det knappt hade fungerat för att få ihop tiden med tanke på gympan som inträffar idag. Sen imorgon har vi ett infomöte på lokala fotbollsklubben, Filip ska ÄNTLIGEN få börja spela fotboll. Det är bara 6 gånger i vår och 6 gånger i höst så det är ganska lite, vilket känns skönt.

Nu ska jag återgå till jobbandet, ha en fin eftermiddag!

Stil för dagen!

img_0968 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0963 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen!

img_0959 (MMS)

Stil för dagen!


RSS 2.0