Loftsäng beställd!

Så har vi äntligen hittat en säng som vi båda gillade och som passar perfekt i Filips rum. Den fanns på MIO och det var ca 10 dagars leveranstid så vi beställde den direkt och det lutar ju åt att den inte hinner komma innan vi flyttar men annars får vi klara det några dagar utan den sängen. Nedan ser ni en bild på sängen, observera att vi inte valde att köpa skrivbordet till, jag tycker att det är bättre att sängen är som den är och sen kan man ha ett skrivbord separat när den tiden kommer. Plus i kanten med just denna sängen var att stegen var lite som en trappa, med breda fotsteg och lite förskjutna för varje trappsteg, vilket gör att det känns lite säkrare när de ska upp och ner ur sängen själva.



Källa: http://www.mio.se/templates/MioProdukt.aspx?id=8309&p=1

Fototapeter - vicken grej!

Projektet att få det lite roligare i Filips rum har påbörjats, nu ska vi snart måla väggar och tak därinne och vi beslutade oss för att prova något nytt - fototapet! Vi har ju en son som är helt tokig i Spiderman så vi körde på och beställde en fototapet till ena lilla väggen i hans rum, så blir det inte "all over the place" liksom. Nedan ser ni motivet och man kunde beställa enligt specifika mått så jag upplevde det väldig smidigt med deras webbeställning faktiskt. Återstår att se hur det går med leverans och uppsättning av tapeten men jag återkommer med rapport så fort dessa moment är avklarade!

Här ser man en bild på motivet:


Källa: http://www.photowall.se/photo-wallpaper/spider-man-climbing-building

Soffa, soffa eller soffa, fåtöljer - vad tycker DU?

Vi har sålt vår gamla IKEA skinnsoffa till en bekant och han hämtar den senast efter helgen. Detta stressar på vårt inköp av ny soffa, vi har inte ens börjat kika. Men jag gillar inte skinnsoffa längre, det är jobbigt att sitta i när man har shorts/kjol, man liksom klibbar fast och det är inte alls behagligt. Sen är det visst praktiskt att man kan torka av den men de flesta tygsoffor är ju behandlade med nånting som gör att det inte är så mottagligt för smuts ändå och kan man bara tvätta klädseln så är det ju inga problem alls. Jag tycker tygsoffor är mysiga och jag vill ha antingen två bautasoffor mittemot varandra, alternativ en bautasoffa + två stora mysfåtöljer mittemot. Båda lösningarna innefattar ett bord emellan. Ska man köra på två soffor eller på fåtöljvarianten? Några snygga varianter som jag sneglat på är dessa från www.living.se i Malmö:


http://www.living.se/soffa-lazy/


Kanske en sån och två såna här till?

http://www.living.se/fatolj-hampton/


Det underlättar INTE att båda varianterna kan fås med sisådär 150 olika klädslar....


NYSTART!!!

Bloggen kommer framöver att få en helt annan karaktär, det är mest för att vi nu äntligen hittat ett hus som vi fått och detta har ju gjort att min bloggfrånvaro varit enorm senaste tiden. Fokus flyttas från mig själv till att handla mer om huset och inredning och sånt, men självklart blir det säkert ett och annat inlägg om mig också. Jag vill inte lova att det kommer att hagla inlägg framöver men jag ska börja med att uppdatera lite kring huset och vad vi pysslar med där. Det är ett 70-talshus så det är inte mycket charmfaktor egentligen, men desto mer utmaning att få ett hus som man känner är unikt och präglat av vår stil.

Vi har börjat med att sätta upp väggar och bygga ett extra sovrum, ska försöka komma över en planritning från mäklaren så att jag kan visa hur huset är planerat. Därutöver har det gjorts ett syllbyte i hela huset (alla träreglar under golvet är bytta) av säljaren innan vi tog över huset. Vi har tagit ner en vägg mellan kök och vardagsrum för att få lite öppnare planlösning. Det vi själva ska göra nu innan vi flyttar in är:
* bygga rum åt Filip (påbörjat och snart klart)
* renovera hela köket (allt från måla väggar till byte av alla vitvaror)
* måla om vårt sovrum (klart)
* måla om klädkammare (klart)
* måla om Tildas rum (behöver nödvändigtvis inte vara klart när vi flyttar in)

Senare projekt innefattar tex:
* renovering av badrum
* renovering av extrarum vid garage
* renovering av tvättstuga
* riva trädgårdskjul och bygga friggebod

De senare projekten är dock lååångt fram i tiden så det är ingen press att få dessa gjorda.

RSS 2.0