Loppis för barnprylar online!

www.loppi.se kan man hitta saker för barn mellan 0-14 år. Lite som Blocket. Fast med bara barnprylar. Yey!


Skinande blanka naglar på några minuter!

Köpte för några veckor sen ett Nevo nagelkit på ett köpcentrum i närheten. Finns även att köpa på nätet:
http://nevo-spa.com/en/eshop/nails-care/special-nail-care-kit--17.html

Det är häftigt hur man kan få sina naglar SPEGELBLANKA med hjälp av bara en "buffer" som följer med i paketet. Först gnuggar man nageln med en sida som ruggar upp ytan lite, sen tar man nästa sida som masserar upp nageln och slutligen den sista sidan som gör nageln blank som "jag vet inte vad". Kika på bilden nedan där jag har använt kitet på ena nageln och den andra är helt obehandlad. Jag har alltså inte lackat den till höger alls utan bara putsat upp den. Denna behandling ska hålla i sig en månad enligt tillverkaren men det håller jag nog inte med om, snarare någon vecka skulle jag säga. Men det är iaf kul att kunna få sina naglar skinande bara på några minuter, för det tar inte mer tid än så att putsa igenom båda händerna.


Dagens låt!

Ny låt med Beyonce som har skön beat:

Beyonce - Control


Måndag - mammabesök!

Idag kommer mamma ner och hälsar på, ska bli väldigt kul, det är inte så ofta hon har vägarna förbi här nere och Filip längtar efter att få träffa mormor. Jag ska hämta henne på flyget i eftermiddag och fram tills dess är planen att bara ta det lugnt. Ikväll är planen att jag och mamma ska gå ut och käka middag, så jag tror att det får bli indiskt, vi har en bra sån restaurang här i närheten. Nu ska jag gå och göra mig iordning tänkte jag, får passa på när Tilda sover och Filip kikar på barnprogram på TV.

Söndag

Helgens planer blev lite ändrade i fredags, V & H hade sjukt barn så de messade i torsdags kväll och ställde in. Jag hade börjat damma av singstarskivorna som inte körts på länge, men fick lägga undan dem igen i väntan på nästa tillfälle :-). Hade som tur var inte berättat för Filip än att de skulle komma för han blir så besviken när det inte blir av så numera väntar jag så länge det går med att berätta, det är så mycket som kan hända så det känns lika bra så. Vi käkade iaf en god middag och såg på film så det blev en mysig kväll iaf.

Igår träffade jag O och förberedde lite inför köpstämman, skrev lite på kallelsen och annat småjox. Sen var det dags för barnkalas på Vizz på Entre för Filips kusin. Det var totalt 3 timmar och snacka om att man var tung i huvudet sen, men barnen hade skitkul iaf. Sen gick vi hem till Linda och Kristoffer och drack lite RIKTIGT kaffe (till skillnad från det blasket de hade där). Det blev lite Wii också innan vi drog oss hemåt.

Idag har vi varit ute och handlat, jag behövde ett regnställ då jag inte haft något på flera år, så jag fyndade ett från Didriksson som var riktigt snyggt och funktionellt på samma gång. Det lär ju vara rätt många år, jag använder inte regnställ så ofta men det är rätt bra att ha nu när man har småbarn. Sen gick vi in på MQ och Alex shoppade två par byxor och en skjorta, han behövde lite nya kläder så det var bra att han hittade mycket på en gång, det är svårt att få med honom ut och shoppa så det är lika bra att han "hetsköper" när han väl är ute. Därefter drog vi oss hemåt och sitter nu och väntar på att svärföräldrarna ska komma hem så att vi kan åka ut och hämta säckakärran och låna bilen av dem, vi behöver det inför veckan som kommer när mamma är här och Alex ska iväg på konferens med jobbet. Imorgon ska jag iväg och hämta min journal hos min gamla barnmorska så då behöver jag kunna vara lite mobil, sen blir det nog att jag åker och hämtar mamma på flyget också direkt efter det.

Alex fick sms idag från en gammal kompis till oss som är nere och hälsar på i Skåne som undrade om vi hade några planer för dagen. Tyvärr är det ju en rätt späckad dag, vi skulle handla, hämta saker hos svärföräldrarna och sen har Alex lovat att hjälpa sin bror att skruva isär ett bord inför deras flytt. Sen behöver man ju ordna upp lite här hemma också inför imorgon när mamma kommer så att det inte ser ut som kriget här hemma.

*Phu*, när jag läser allt jag skrivit ovan inser jag att jag får nog ta mig från datorn nu och ta tag i allt som behövs göras. Ha en fortsatt bra söndag allihopa!


Stil för dagen!

Idag har vi varit en lång runda inne i stan så idag blev det följande klädsel:

Cerise bluströja, Esprit
Svart amningslinne, Boob
Mörkblå denimleggings, MQ
Svarta pumps, Bianco
Armband, Snö of Sweden


Shoppingtur avklarad!

Idag har jag faktiskt lite fredagskänsla, trots att jag inte jobbar. Ska ut en sväng på stan idag och byta ett par tights som jag köpte igår som inte var helt klockrena. Annars gick shoppingturen riktigt bra, kom hem med följande från MQ:

Jeansleggings, Zoul
Vit blusliknande tröja, 365 sunshine
Blå tunikaklänning, Bondelid (lämnade tillbaka den)
Grå tights, 365 sunshine (bytta mot svarta)
Grå strumpbyxor stickade med mönster

Sen fick jag även paketet från HM som innehöll följande:
Brun polo med halvlånga ärmar och klädda knappar
Gråbrun långkofta med guldtrådar invävda (skickades tillbaka pga att den inte var särskilt snygg på)
Tre olika armband (se bilder nedan)


Källa: www.hm.com

Föräldrarnas bästa vän!

Måste bara tipsa dem som undgått fenomenet Näsfrida att skaffa det omedelbums! Sjukt vad effektivt det är att få ut kråkor ur små näsor. Den är framtagen av läkare på öron-näsa-halskliniken i Malmö så det är inget hokuspokus. Hygienfiltret gör att du kan vara lugn för att få snor i munnen ;-). Tror den går på hundralappen ungefär. Köp köp köp är mitt tips, den går ju att använda i evigheter så det är en bra investering.


Torsdag - shopping på schemat!

Ikväll ska vi iväg och fixa present till Filips kusin som fyller år i helgen, så då tänkte jag också passa på att kika runt lite efter kläder, när man nu har chansen att shoppa lite utan barn. Fick sms igår att mitt paket från HM kommit så det passar perfekt då det levereras till en butik som är på vägen till Entré. Så lite kläder kommer jag att komma hem med oavsett hur shoppingen går.

Igår var vi hos V&H och fikade, som vanligt supertrevligt. Barnen lekte jättefint och det var inget tjafs eller trams alls vad jag kunde höra, trots att båda haft långa dagar på dagis (Filip hade dessutom varit ute på långpromenad med dagis och var nog ganska slut). Härligt att se hur fint de umgås. Jag får ibland frispel över hur Filip och hans kusin leker. Det är bara massa bråk och trams när de ses. Uppenbarligen kan barn i den åldern leka fint eftersom Filip klarar det med andra barn. Så resultatet har blivit att man drar sig för att umgås med dem, för jag orkar faktiskt inte med att avstyra bråk varannan sekund, och vad har de för glädje att umgås när de bara bråkar? De kanske får växa till sig lite innan de kan leka med varandra på ett vettigt sätt?

Idag har jag inga planer alls, hade ett samtal planerat till Hemma-butiken för att kolla läget på vår tvättmaskin vi beställt, den fanns i lager och ordern hade gått iväg till lagret nu, så förhoppnignsvis kan de skicka iväg den idag och med en jäkla massa tur kanske den kan dyka upp redan imorgon? Han sa att det är en dags transporttid till Malmö och Göteborg så allt hänger på när den går iväg från lagret. Jag var lite nojig eftersom Alex ska iväg några dagar nästa vecka vilket innebär att jag inte vill stå i situationen att jag själv måste ta emot och bära upp 57 kg tvättmaskin själv till lägenheten.  Men det ska nog inte vara nån risk, han åker först på onsdag så det borde vi klara innan dess.

Nu ska jag surfa lite bloggar, ha en fortsatt bra torsdag allihopa!

Dagens retrolåt!

Idag kände jag för att återigen tipsa om en bra retrolåt jag nosat rätt på:

Def Leppard - Love Bites

Denna låt för tankarna till tryckare på sunkiga högstadiediscon.....:-D

ÄNTLIGEN!

Nu jäklar har vi beställt en tvättmaskin. Det blev en LG som hade riktigt bra energiklass (A+) och tvättklass A samt centrifugering B (som de flesta mindre maskiner vi tittat på). Ska bli så jäkla skönt att slippa kånka tvätt ner i källaren. Vi kommer fortfarande att tvätta därnere såklart men bara lakan och andra stora saker som vi inte kan torka i lägenheten. 3-8 dagars leveranstid var det så jag hoppas det går fort fort fort.

Bifogar ett par bilder, på själva maskinen och displayen. Den hade massor av olika program (bland annat babytvätt med extra skölj för att få bort tvättmedelsrester osv).






Dagens retrolåt!

Derek & the Dominos - Layla

Kanske inte så många som vet att det finns en rockigare variant än den lugna Eric Clapton gjorde om senare...

Höst/vinterjacka barn!

Ville bara tipsa om en jacka för barn som jag hittade på LaRedoute. Jag slog till direkt och den verkar poppis då det var ca 5-10 veckors väntetid på leveransen.


Direktlänk till LaRedoute


Klockrent?

Om man är sugen på en ny klocka så här på höstkanten kanske man kan drömma om dessa.....


                
 
Från vänster till höger:
Gucci Twirl ca 25 000kr,
Baume&Mercier Diamant Silver Guiloche Dial ca 20 000kr 
Longines DolceVita ca 15 000kr

Snygga tröjor!

Hittade ett par alster jag kunde leva med att äga (från Nelly.com):

 Bow Top SEK 695, 10 Feet - NELLY.COMEcole Topp SEK 695, Fornarina - NELLY.COM


Onsdag!

Idag får vi våra nya tavlor, tjohooo! Förhoppningsvis levererar han dem vid 14.30, är så spänd på dem fast jag redan sett dem...

Ikväll är det fika på agendan, den blev flyttad från i fredags när det körde ihop sig för V & H så vi tar igen det idag istället. Kul för Filip var väldigt glad för att träffa deras dotter och blev så besviken när det blev inställt, jag drog en lögn om att dottern blivit sjuk, på så sätt kändes det som att det var enklare för honom att acceptera faktum.

Igår kväll fick jag äntligen hem mina Tupperware prylar som jag beställt, Alex glömde dem på jobbet i måndags, han stressade ju hem för att jag skulle på galleribesöket. Så igår kväll diskades det burkar och ordnades i skåp, blev otroligt bra, så mycket plats vi sparar in på att organisera lite, och vi har ju rätt begränsat med skåputrymme så det kräver lite tankeverksamhet för att få plats med allt. Supernöjd är jag. Som kronan på verket så fick jag inspiration och städade av hela köket igår kväll också, det är så himla rent och fint nu och känns riktigt bra. Idag fortsatte jag med toaletterna innan vi gick till dagis. Känner mig som ett under av effektivitet.

Vi har förresten börjat köra med veckomenyer för maten och det funkar riktigt bra, bara vi har allting hemma så har jag inga problem att laga maten. Så Alex veckohandlar på väg hem från jobbet på måndagarna och hittills har det fungerat väldigt bra.

Har tänkt börja plocka fram lite kläder åt Tilda, hon har ju börjat smyga in i storlek 62 nu och det är bra för i den storleken har vi obscent mycket kläder. Nästan alla som gav kläder som present gav det i just den storleken av nån skum anledning. Sen har jag även själv köpt lite kläder plus att Filip hade mycket kläder vi kunde återanvända i den storleken, så vi har ett rejält lager. Till skillnad från 56 där vi bara haft några få plagg. Hoppas hon har storlek 62 läääänge, annars blir det väl till att använda alla plagg typ en gång och sen lägga undan dem :-).

Tavlor inköpta!

Så har jag då slagit till på två tavlor hos galleriet vi besökte igår. Jag diskuterade lite med Alex och visade det jag hade på förslag och han tyckte till. Resultatet blev en Alain Soucasse som jag blev väldigt förälskad i (snacka om att han tilltalar mig, detta är tredje tavlan jag skaffar med honom) samt en Lena Wik som också var lite större än våra andra tavlor vilket är trevligt. Nedan visar jag mina alster, de levereras imorgon så det är snabba bud och bra service får jag säga från galleriets sida. Nu längtar jag tills imorgon!





Alain Soucasse





Lena Wik


Dagens lunch...

.... blir riktigt lyxig, det är nämligen överbliven indisk mat från middagen igår. Vi firade bröllopsdag och försökte lyxa till det så gott det går med ett spädbarn på två månader som ofta blir missnöjd just kring middagstid. Men det gick bra. Sen på kvällen såg vi den senaste Wallander och fick faktiskt en relativt lugn kväll ihop.

Lunchen består av en Chicken tikka sizlar med lime pickle till. YUMMY! Måste gå och äta lite nu känner jag....

Lila dojjor!

Hittade ett par urtjusiga dojor på www.chique.se. Lila och i mocka, kan det bli fel? Dock är klackarna lite för smala och höga för min smak. Skorna är från Friis & Co och kostar 999 kr.


Tisdag - zzzznark!

Idag är jag ganska så trött. Nä vi tar om det där, idag är jag väldigt trött. Vaknade inatt av att Filip kissat i sängen så det blev upp och bädda om när man är sådär mysigt pigg klockan halv sex på morgonen. Sen tog det evigheter för mig att somna om och när klockan ringde vid åtta så var det ungefär som att försöka väcka en klubbad säl. Men upp fick man ta sig för tisdag är utflyktsdag på dagis så då måste man komma i tid om man vill följa med. Nu sitter jag hemma och passar på att surfa, dricka en latte och slappa lite, gissar på att Tilda snart vaknar och vill äta. När hon ätit tänkte jag försöka få oss båda att somna en stund så man får igen lite sömn. Jag har börjat surfa runt lite efter inspiration till höstens mode, får se vad jag kan hitta för något. Funderar på att ta mig till Entré nån dag och kika runt lite, Tilda sover rätt mycket på förmiddagen och mitt på dagen så det borde gå att ta en liten shoppingtur med henne utan problem.

Igår var vi på galleribesök med jobbet, slutade med att vi shoppade konst för 40 pix till konstlotteriet, men efter förhandling och dealande så fick vi rubbet för 25 pix. Inte så pjåkigt, dessutom var galleriet beläget på våning 40 i Turning Torso så det var kul att få komma upp dit. Smörgåstårta och annat gott fick vi också. Jag och Linda har ju redan varit i Torson en gång på foto-grejen vi gjorde, men det var ju bara våning 12 så det här var lite högre upp. JAg har ju tidigare varit lite sugen på att bo där, men nu när jag varit däruppe där bostäderna är belägna så är jag inte det minsta sugen längre. Fy sjutton vad högt det är och jag som har lite anlag för svindel höll mig nån meter från fönstret, så jag uppskattar inte den "fantastiska utsikten". 

Jag hittade dessutom ett par alster som jag själv är sugen på, fick ett bra pris även där, så jag ska ringa honom idag och snacka lite, så blir det kanske att vi slår till, behöver en lite större tavla än de vi har just nu. Nu ska jag ta och surfa vidare innan Tildisen vaknar.

Sköna smycken från Maloa!

Vill bara tipsa om www.maloa.se som har ursnygga armband. Lite som en godisbutik i smyckeform, man blir helt enkelt glad av att titta på dem. Har själv ett sen i somras, men funderar på att skaffa ett till. För er som inte bor i de städer där det finns återförsäljare finns deras smycken på ett par nätbutiker också. Skynda fynda.....

Måndag och dags för bloggande...

Nu har det ju bara förflutit sådär tre veckor sen sist, men jag tänker inte dra allt som hänt under denna tiden, har varit ute och ränt en hel del. Förra helgen var jag på fest hos en tjej här i huset som fyllt år, det var SÅ underbart att få komma iväg en stund och bara ha kul utan en tanke på amning och trotsålder ;-). Jag är ganska bra på att koppla bort sånt när jag väl får lite egentid så jag hade det riktigt kul. Vi har en gemensam kompis som också dök upp på festen så det var ju ytterligare en bonus att höra lite hur det var med honom, senast jag träffade honom var i november förra året så det är ju ett tag sen. 
 
I helgen har det varit hyfsat lugnt faktiskt, i fredags hade vi planerat fika men det blev inställt så vi åkte till IKEA istället och handlade in lite krokar och toarullehållare till vår nykaklade toalett. Blev hur bra som helst, tur man har en hyperhändig älskling som gärna fixar såna saker. I lördags hade vi middag här hemma, hade lagat stek för första gången och det blev SÅ j-a gott om jag får säga det själv, såsen blev helt underbar och vi konstaterade att vi gärna skulle göra det igen. Igår söndag var Alex iväg och fiskade hela dagen utanför Halmstad med sin pappa och bror, jag och barnen tog en tur ner på gården och sen gick vi en promenad till Entre och käkade på Burger och därefter handlade jag lite små förnödenheter också. Ikväll är det dags för ett besök hos ett galleri med vår konstförening på jobbet, jag väljer ut de saker jag känner att jag orkar delta i nu när jag är mammaledig och att gå på galleri tycker jag är kul så det hänger jag gärna med på. Ska bli spännande!

I veckan hoppas jag på att få lite indikationer på hur bankerna svarat på vår förfrågan inför ombildningen, föreningens lån är det det handlar om och det är spännande att se vad de ger för respons.

Förra veckan fick jag min bonuscheck från MQ och den var på hela 250 kr så nu har jag ytterligare en slant att spendera på höstmodet. Jag ska försöka ta mig ut en runda till helgen, får se om det blir nån chans till det, Entre har en underbar MQ butik så jag ska flanera där tänkte jag. Hoppas på att hitta en snygg jacka samt nån topp. Sen har jag ju beställt lite både från LaRedoute och HM i veckan så det borde väl dyka upp om nån vecka senast. Garderoben är bara för trist och jag vägrar att gå i samma kläder dag ut och dag in bara för att jag är mammaledig. Slänger in en bild på ett av mina senaste alster från Esprit!




Ha en fortsatt bra måndag allihopa!

RSS 2.0