Paketet har redan kommit!

Som grädde på moset att det är fredag har mina nya skor anlänt på posten. Båda är i skinn och jag har höga förhoppningar, inte minst på loafersen eftersom jag redan slitit ut ett par vita loafers från samma tillverkare. De var grymt sköna och anpassade sig efter fötterna riktigt bra. Ser fram emot att gå till posten!


 
Loafers - Wildflower


 
Sneakers - Puma

Gräsänka!

Nu har älsklingen åkt till Budapest på konferens över helgen så nu är jag och lillplutten ensamma. Ska bli trist men vi ska försöka ha så mysigt det går ändå. Efter jobbet ska vi möta upp en tjejkompis i stan och ta en liten shoppingrunda. Sen ska hem till vår lägenhet och käka middag. Det är inte så ofta man har chansen till att ha en tjejmiddag i lugn och ro, så jag passade på när älsklingen ändå skulle iväg.

image67

Jag hoppas på att vi ska äta något lite mer smarrigt till middag än detta!

Shoppingrunda

Idag hade jag en snabbshoppingrunda på lunchen (det är underbart att ha kontor mitt i stan!) och införskaffade följande:

Ögonbrynsfärg
Interaktivt PC-spel för sonen



Tips om affärer...

... leder till klirr i kassan. På mitt företag kan man nämligen registrera tips om affärsmöjligheter, vilket jag gjorde förra veckan.  Jag hade hört att ett företag hade behov av projektledare och tipsade om att ta kontakt med dem och se om vi har nåt att komma med. För ett godkänt tips får man 200 kr vilket kanske inte är enormt mkt, men blir det däremot affär får man lite mer. Mitt tips blev godkänt, men det blir nog ingen affär då detta var väldigt brådskande och säljaren inte hunnit bearbeta tipset än. Men men, det fungerade iaf och jag kommer definitivt att lägga in fler tips som jag ramlar över!

Gäsp!!

Idag är jag TRÖTT som fan. Måste vila när jag kommer hem. Träningsvärken är mycket riktigt ännu värre idag än igår, men det är ju positiv smärta ;-). Idag fick jag CV från en fd kollega som är nyfiken på mitt nya företag, skoj! Jag hoppas personen i fråga blir erbjuden och tackar ja till att börja här för då får jag nämligen en tipsbonus! Men det lär ju dröja för den får man isf först när personen påbörjat sin anställning, vilket lär bli minst 3 mån framåt i tiden.

Förlängd officiellt

Nu har jag äntligen fått det officiellt bekräftat att jag blivit förlängd på mitt uppdrag. Jag skulle egentligen bara haft detta uppdrag till nu i mars för att täcka upp för en indisk kollega som anländer nästa vecka, men då de är så nöjda med mig så har de bestämt att jag får vara kvar och den indiska kollegan får ett annat uppdrag. Otroligt glädjande att de är så nöjda. Just nu är det förlängt juni ut, men som det ser ut kan det ev bli ännu längre än så också beroende på hur lång tid uppdraget tar. Förra veckan utökades mitt ansvarsområde så det lär säkert bli längre än så känns det som.

image65

Träningsvärk i antågande?

Körde badminton igår mellan 19-20.30 och det var riktigt skoj, vi var 7 personer och hade två banor så det blev rätt socialt, men jag var ändå trött efteråt och idag har jag lite smått träningsvärk. Väntar på morgondagen då den stora träningsvärken brukar infinna sig för min del (2 dagar efter aktiviteten). Ska absolut göra detta till en återkommande aktivitet, det var ansträngade och dessutom höll man utan problem igång 1,5 timme. Tummen upp för det!


Införskaffat!

Nu har jag hittat ett badmintonracket som jag hoppas ska vara bra nog för mig. Jag satsade på det billigaste de hade, jag är ju trots allt bara en simpel hobbyspelare. Blir jag biten och använder det ofta får jag väl byta upp mig sen.

image62

Måndag!

Solen lyser, jag har stängt min första change i projektet - kan det bli bättre? Trist nog ska älsklingen jobba i stugan hela kvällen så man får inte se mycket av honom vilket är mindre kul.

Imorgon ska jag spela badminton med jobbet, ska bli skoj så idag är det till att investera i badmintonracket för min del.

Och ja, ni ser rätt, jag bloggar på DAGTID! ;-)

Seriös vinkling

Eftersom jag sprutat ur mig massor av "ytliga" inlägg så får jag väl lämna ett lite mer djupgående bidrag också. I veckan har det varit fullt upp, mitt projekt börjar komma igång och det är massor att ta tag i, vi har bra tempo och inga moln på himlen so far. Dessutom har jag fått höra från en kollega att jag tydligen blivit mycket uppskattad i projektet av andra som är med där, det är verkligen kul eftersom jag bara varit med i gänget en månad cirka och tydligen redan blivit en person de värdesätter.

I fredags hade jag mitt utvecklingssamtal. Det var verkligen kul och framför allt BRA för mig. Jag tvingades äntligen sätta lite styrning på vad jag ska ta mig för, jag har ju velat mellan olika alternativ (ITIL, projektledning eller kanske nåt helt annat). Nu fick min chef vara med och påverka lite och utgången blev följande: jag ska under detta året uppgradera min ITIL certifiering till version 3, jag ska gå en projektledarkurs i Frankrike och jag ska sätta mig mer in i virtualisering. Inom tre år ska jag ha uppnått en högre projektledarnivå, jag ska ha fördjupat mig inom en utvald roll inom ITIL samt att jag troligen har hittat nya spår att förkovra mig inom. Jag förklarade för min chef att jag får ångest av alla val, då jag käner att jag väljer bort något när jag väljer en sak, men då sa han att "det är det som är det bästa, du får ändra dig precis när du vill, helt plötsligt kanske du vill arbeta med sälj tex och då styr man om planen". Sen kände jag att ångesten lättade och nu känner jag verkligen att jag bara fokuserar på närmaste året och vad som händer därefter får vi se. Min styrka är ju att jag är rätt bred, jag kan ta rätt många olika typer av roller och uppdrag vilket gör att jag inte fastnar i en viss roll som många andra. Jag kan både ta tekniskt orienterade projekt, men kan också hantera lite mer verksamhetsnära projekt vilket är rätt ovanligt. Så jag får väl försöka se vad mina styrkor är istället för att fokusera på vad jag INTE kan.

Buffétajm!

Idag har vi lämnat sötnosen hos farmor och farfar och ska bjuda svågern och svägerskan på middag som tack för all hjälp i vår stuga som vi renoverat massivt senaste halvåret. Det blir St Markus Vinkällare här i Malmö - tyckte de var värda en sån lyxig måltid.

image61
Källa: www.malmborgen.nu

Måste ha!

image60

Japp - så e det bara, jag är kär!

Införskaffat!

Idag har jag införskaffat följande accessoar (att ha när jag kör lite ryggträning hemma):

image59

Första månaden avklarad!

Nu har jag klarat av första månaden på mitt nya jobb och jag är SÅ sjukt nöjd med tillvaron. Jag har anmält mig till innebandy på fredagarna så nu ska här hackas med klubban, skoj att få lite motion och social samvaro samtidigt. Förra veckan hade vi after work, jag var LITE trött dagen efter kan jag säga, men dock var det riktigt skoj. Det känns lite som att man behöver vara med på aktiviteter och annat för att få ett bra kontaktnät, då vårt företag bygger mycket på att man har sitt kontaktnät och på så sätt hamnar i roliga uppdrag. Uppdraget jag har är hos en jättestor kund och jag har fått ett delprojekt i ett gigantiskt projekt som pågår hos kunden. Det ska pågå under flera år men som det är sagt nu ska mitt delprojekt pågå året ut som det ser ut nu. Det är en bra merit att ha dock, så jag är glad att få vara med på ett så intressant och utmanade uppdrag.

På fredag ska jag ha mitt första utvecklingssamtal, jag har höga förväntningar då det nu faktiskt verkar som att man tar dessa samtal på allvar jämfört med min förra arbetsgivare. Här lägger man upp en plan för sin utveckling och den styrs till största delen av ens egna önskningar. Man funderar över "var vill jag vara om fem år" coh sen tar man det steg för steg varje år tills man uppnår det man vill. Om man sen ändrar sig på vägen så justerar man bara planen. Men det ska vara både konkreta saker som "den här utbildningen ska jag gå" till lite mer flummiga saker. Dessutom hanterar man inte bara hur jag ska utvecklas personligen utan även hur jag ska utvecklas för att bidra till verksamheten hos min arbetsgivare så att det hela tiden är en ömsesidig utveckling för mig och arbetsgivaren, någots om jag tycker är väldigt sunt. Det enda som blir svårt när man får önska fritt är ju att det är så jäkla svårt att helt plötsligt veta vad man vill göra. DEt finns så mycket skojiga saker att pyssla med. Men det hoppas jag få lite vägledning av min chef också, vad som kunde passa mig osv.

Min nya bästis!

Jag har fått en ny bästis, det är Philips råsaftcentrifug, nu juicas det maximalt hemma kan jag säga. Det fungerar fantastiskt bra, man kan slänga ner hela äpplen med pinne och allt - det enda man inte får kasta ner med skal är apelsiner (deras skal ger beska i juicen) och ananas och liknande hårda skal. Morötter - fungerar underbart bra, man slänger ner en hel morot med skal och allt så får man lite nyttigare juice men känner inte smaken om man blandar med massa annat gott. Vi har juicat på kiwi, apelsin, blodapelsin, äpplen, melon, ananas, plommon, morot och citron. MUMS - betyg fem av fem möjliga säger jag. Vi köpte en lite dyrare variant, då den fick jättebra i olika tester, det var viktigt att den ska klara hela frukter och att den ska vara lätt att rengöra och det är den verkligen.

image58

Helgen...

I går lämnade vi sötnosen hos farmor och farfar och gick ut och åt. Vi gick på Hai (japansk restaurang på Davidshalls torg i Malmö för er som inte vet) och det var SÅ himla gott. Vi brukar ju äta sushi rätt ofta härnere på hörnan (Sushido) men detta är ju en helt annan kaliber. Jag provade Sashimi som är bara tjocka bitar rå fisk istället för ris och annat som brukar finnas på maki och nori bitarna. Det var speciellt och jag gillade laxen bäst (det är för övrigt den fisken jag gillar bäst av alla sushifiskar jag smakat). Sen blev det pannacotta till efterrätt. 


Sashimi!


Efter maten tog vi en liten promenad till Tilt för att spela flipper, men icke! De hade tagit bort alla flipperspel och visade istället sport på en TV för intresserade. SUCK - var ska vi ungdomar vara nu när de stänger alla fritidsgårdar och flipperställen? ;-). Vi ändrade oss då och gick istället till Barista (ett rättvisemärkt café på gågatan) och tog varsin kaffe-latte och värmde oss i kylan en stund. Sen kom vi på att de nog hade flipper på Nöjesmagasinet vid triangeln så vi knatade dit och lyckades äntligen hitta flipperspel. Så vi spelade lite och gick sen hem.



MEN inatt vaknar jag av det välbekanta ljudet av nån som inte mår så bra inne på toa. Mycket riktigt, älsklingen mår urkasst och jag misstänker maten från igår, jag mår ju bra, men han åt en varm maträtt som bestod av kyckling så jag misstänker att den inte tillagades helt korrekt. Han har bara spytt en gång och är inte lös i magen heller så jag tycker det låter misstänkt matförgiftning. Nån som vet symtomen på det?

Om en stund ska jag till föreningshuset och lära upp min efterträdare. Jag ska ju sluta i styrelsen i mars, orkar inte med det längre + att jag inte tycker att det är skoj längre så jag ska försöka hitta nåt roligare att lägga min tid på (tex familjen).  Får se hur älsklingen mår senare idag för vi ska på middag hos hans föräldrar kl 15 så ev får jag åka själv. Även babysimmet ikväll ligger i farozonen för hans del så eventuellt får jag och lillplutten åka dit själv.

Inköpslista

Det blev en lyckad tripp till Nova Lund (fast vi åkte faktiskt inte förrän lördag förmiddag, jag var så himla seg och trött på fredag så vi köpte bara en pizza och slappade). Jag lyckades hitta följande:

  • Svart lite tjockare bomullsklänning med kort ärm och två små fickor på framsidan (Soaked in luxury)
  • Mullvadsfärgad kortärmad top (Soaked in Luxury)
  • Stretchjeans (Denim birds, JC)

Nya Jeansen!


 



Shopping!

Har övertalat älsklingen att följa med mig till Nova Lund efter jobbet idag. Eller jag var ärlig mot honom och sa att det faktiskt bara är hans kreditkort jag vill ha med mig, då vi har varsitt kort till vårt gemensamma konto och mitt kort inte längre fungerar. Han sa att det förstod han direkt - härligt med insiktsfulla människor! Så jag hoppas på att hitta nya stretchjeans och kanske nåt annat trevligt. Så nu har jag ännu mer att se fram emot med att det blir helg! Weeeeeheeeee.....

Freedag!

Idag är det fredag = helgen är här! Härligt efter en riktigt hektisk vecka med kurs i Sthlm måndag-tisdag. Det var jätteskoj och hade helt klart kunnat vara ytterligare en dag. Jag har lyckats spärra mitt bankomatkort. Jag skulle ta ut pengar till naprapaten i onsdags och tidigt på morgonen som det var så lyckades jag trycka in min gamla kod tre gånger och fick ingen varning första två gångerna, då hade man ju hunnit rätta till felet. Men efter tredje försöket fick jag beskedet - fel kod tre gånger på raken, kortet spärrat. Men kortet kom ut och jag kunde handla i affärer. Tyvärr spärrades det kortet helt när man beställde nytt så fram till måndag är jag helt utan kort vilket är lite småjobbigt. Särskilt som jag för bara nån vecka sen avslutade mitt enda kredtikort, för att jag tyckte att det var onödigt att ha. Men för att se det från den ljusa sidan så blir det inte mycket impulsköp vilket är en stor fördel :-D. Nu ska jag kila iväg på fika, magen kurrar.


Musik i lurarna

Har ju bytt arbetsgivare rätt nyligen och som gåva när man började fick man en liten Ipod shuffle. Då tänkte jag inte så mycket på det ,men då jag nu har uppdrag som innebär pendlande nån timme i enkel riktning två gånger per dag ett par dagar i veckan är denna present en riktig guldklimp. Så nu har jag fyllt den med massa ny och trevlig musik, ett axplock av vad som snurrar i den just nu är:

Snoop Dogg feat. Robyn - Sexual Eruption
Adam Tensta - My cool
Rihanna - Good girl gone bad
Rihanna - Dont stop the music
Petter - Frustration
Petter feat. Säkert - Logiskt
Snook/Petter/Veronika Maggio - Lycklig
Justin Timberlake - Summertime (kommer jag nog aldrig lessna på)
Petter - Get by
Petter - Soptippsvärld

RSS 2.0