Spahelgen

I helgen var vi ju på spahelg i Torekov. Var helt underbart. Vi började dagen med att tillbringa tre-fyra timmar inne på spaavdelningen, i varmpoolen, i bastun och avslutade med en behandling. Sen gick vi en långpromenad in till Torekov och hittade en pittoresk servering nere i hamnen som sålde alla sorters fisk. Vi slog till på lite rökt lax och slog oss ner en stund och njöt av solskenet och utsikten. Sen promenerade vi tillbaka och slappade på vårt rum en stund innan det var dags för middag. Middagen var en trerättersmeny och jag åt pilgrimsmusslor till förrätt, anka till varmrätt och en helt underbar chokladbakelse till efterrätt. Alex som är skaldjursallergiker körde carpaccio på oxkött till förrätt och anka till varmrätt samt vanlig vaniljglass till efterrätt. Till det blev det några goda viner som de rekommenderade. En riktigt gourmetmåltid iaf. Frukosten dagen efter var lika bra den och vi hade en härligt lång frukost innan vi begav oss hemåt. Vi tog ett kulturellt stopp vid Hovs Hallar som är ett naturreservat. Vi klättrade ner till stranden och kikade runt lite och sen upp igen (pust). Sen stannade vi till igen när vi kom till Löddeköpinge. Jag har aldrig varit i det köpcentret så det var ett bra tillfälle. Vi shoppade lite kläder till Filip och en skjorta till mig. Därefter var det dags att åka hemåt igen efter en riktigt härlig bröllopsdagshelg.


Me and I

I måndags var jag på klädparty för Me and I. De hade riktigt mycket fina saker och jag handlade för nästan 1000 spänn. Välekiperad liten sötnos får man iaf. Jag anmälde mig som intresserad av att köra ett eget party längre fram så vi får se när det kan bli tid för det. Leveransen blir förhoppningsvis inom några veckor så det ser jag fram emot mycket. En bisak i det hela är att jag insett att jag inte skulle klara av att bo i Ljunghusen iaf (ligger i Höllviken söder om Malmö), det var alldeles för mörkt därute på kvällarna. Annars är det ju väldigt mysigt dagtid med mycket skog osv. Men för en mörkrädd individ som jag själv så får man bo lite mer centralt än så.

SPA-tajm

Nu är man snart på väg till Torekov för en underbar SPA vistelse. Tyvärr har jag krasslig hals så jag får rådgöra med dem om vilka behandlingar som inte är lämpliga då, stod nåt på hemsidan om att massage inte var ok när man är förkyld. Ska bara äta lite frukost och lämna av sötnosen hos farmor och farfar, sen bär det av. Skönt att det bara är cirka en timme att köra dit. Ska ta en pitstop på vägen i Burlöv center och kika in på Lindex och se om de har nån fin väst där. 

En liten lista.....

Favoritcafé: St Knuts Bageri
Favorittidning: Glamour, Cosmopolitan, IForm
Favoritplagg i garderoben just nu: mina mörkblå stupisar
Byter gärna garderob med: Sienna Miller
Vanlig färg på mina kläder: Svart, grått, vitt
Mig själv med tre ord: ironisk, energifylld, omtänksam
Jag tränar: på SATS 
Jag ville bli när jag var liten: djurskötare på Skansen
Humör just nu: glad och lite sömnig
Är det nåt du absolut inte äter: filmjölk
Hur många kuddar sover du med: 2 (okej då, 3 om man räknar med den jag snor från älsklingen)
Morgon- eller nattmänniska: tidigare nattmänniska, numera ofrivillig morgonmänniska tack vare vår lilla buse
Spara eller slösa: Spara har inget utrymme i mitt liv ;-)
Bio eller promenad: Promenad
Är du kittlig: Litegrann
Största svaghet: shopping
Det här är jag bra på: att få saker gjorda
Chips, morötter eller godis? chips
Stökigt eller välstädat? : trots en vild 1,5 åring hemma - förhållandevis välstädat
Kaffe, te eller inget? grönt té
Har du en besatthet? nej inte vad jag kan komma på

Shoppingspreee!

Idag tog jag en liten cykeltur på lunchen och besökte MQ. Det resulterade i ett par nya grå/kristrecksrandiga byxor från Stockholm och en skjorta (även den Stockholm). Hittade också ett superfint smalt skärp som jag bara "behövde". Ska försöka fynda en väst också tänkte jag men det har jag sett en del på Lindex så jag ska kila dit och sondera terrängen.

Paketet har anlänt!

Igår kom mitt paket med träningskläder från La Redoute och allt var klockrent, jag ska behålla rubbet. Ikväll får jag chansen att testa det för första gången när jag ska på SatsAerobics. Klart det blir lite extra skoj att träna när man får ha fina kläder på sig.

Är hemma med min lilla sötnos idag, fick hämta honom från dagis igår eftermiddag eftersom han hade 39 graders feber. Är inte särskilt förkyld eller så utan mest bara feber. Men idag har febern gått ner så jag tror han kan gå på dagis imorgon igen, annars är det maken som ska vara hemma.

Tre saker som finns i min......

Kyl: mjölk, ketchup, yoghurt
Frys: torskfilé, is, glassmaskinblock
Skafferi: grönt té, fullkornspasta, vildris
Handväska: mobiltelefon, kalender, läppglans
Sminkväska: solpuder, mascara, kajalpenna
Badrumshylla: tops, deodorant, ansiktskräm
Tvättkorg: smutstvätt, smutstvätt, smutstvätt
Skohylla: sneakers, gympadojor, ankelboots
Förråd: mitt gamla SEGA-spel, kassettband, miljoner gamla papper
Hjärna: mina älsklingar, vänner, tråkiga jobbsaker
Jackficka: oftast inte särskilt mycket faktiskt
Kryddskåp: curry, svartpeppar, oregano
Balkong: bänk, litet bord, blomkruka
Barskåp: rom, gin, single malt whisky (skyller på maken)
Köksbänk: sodastream, kaffebryggare, vattenkokare
Fruktkorg: äpple, banan, banan

Fick syn på denna hos nattvinge och tyckte att det var en riktigt kul grej!

Uppdaterad träningsgarderob!

Nu har jag snart hållit igång 2 gånger per vecka i mer än fyra veckor (SATS har ju sin kampanj så på lördag när jag tränar nästa gång kommer jag att få min första belöningsgåva därifrån för att jag klarat första månaden). För att belöna mig själv har jag beställt följande:

         
Källa: www.laredoute.se

Hoppas att det ska förgylla träningen litegrann iaf.

Casanova to be....

Idag var vi ute och käkade snabbmat med svågern och hans sambo. Vi satt och åt och försökte truga i Filip lite mat så gott det gick. Tyvärr var det inte helt lätt då han fått upp ögonen för en tonårstjej som satt och tittade på honom också. Hon och hennes kompis sa "gud vad söt han är" och fnittrade som bara tonårstjejer gör. Sen var det kört att få honom att äta, han satt och charmade dem istället. Så nu vet jag vad man har att vänta, han tycks dessutom gilla äldre tjejer - så kan man ställa in sig på det nu redan. ;-)

Livets val..

Just nu är jag inne i vad jag tror är lite av ett vägskäl yrkesmässigt. Det är nu jag ska göra "det stora valet". Antingen fortsätta hanka mig fram i nuvarande yrke och vara nöjd och ha det helt ok, eller "göra karriär" som det så fint heter. Jag har blivit headhuntad från flera håll och det råder inget tvivel om att jag har efterfrågad kompetens och en CV som dessutom sticker ut tack vare engagemang i kårliv och annat. Att jag är tjej i IT-branschen med teknisk bakgrund och ambitioner inom projektledning och affärskonsulting är inte direkt nån nackdel. Där jag är nu har jag det "bra". Det är tryggt men ger inte särskilt stora utmaningar, jag kommer alltid att få uppdrag som jag klarar och inte så mycket sporre att utvecklas mer heller. I båda jobben jag sökt finns det gott om utrymme för utveckling, lönen är bättre, men jag vet inte hur det kommer att bli, jag har sagt ifrån att jag inte är intresserad av jobb som innebär massor av övertid så det är helt grönt på det området, men det kanske ändå inte blir lika fritt som idag. Man vet vad man har men inte vad man får. Jag känner att om jag vill ha en karriär som utmanar mig lite mer så är det nu jag har chansen att få det jobb jag vill ha, men då måste jag ge upp tryggheten jag har idag och våga ta steget. Just nu väger jag fram och tillbaka och frågar allt och alla vad de tänker och tycker. Allt för att slutligen göra rätt val. Så ni som jag känner som tycker att jag är allmänt pain-in-the-ass just nu - ha tålamod, snart har jag förhoppningsvis gjort mitt val och kan sluta älta detta och förhoppningsvis också sova gott om nätterna igen!


Inflyttningsfest

I veckan damp det ner en riktigt annorlunda och kul inbjudan till en inflyttningsfest - SKOJ. En gammal studiekompis från Lund och hennes kille har äntligen fått iordning så pass mycket i sin nyinköpta lägenhet att de faktiskt vågar bjuda dit någon. Jag ser fram emot detta riktigt mycket då jag vet att det kommer att bli en del folk från studietiden. Det är inte så ofta man har såna gatherings längre, jag brukade ha lite större fester hemma tre-fyra gånger per år när jag pluggade, men så fort man fick barn så blev det ganska fort ändrat. Ska bli skönt att gå bort på fest och ha en trevlig kväll utan att behöva arrangera det själv.


Libanesisk mat = da shit!

Jag gillar ju skarpt libanesisk mat och i helgen käkade vi lunch på Leonard vid Möllan. De har öppnat en ny restaurang i sin food court och det var en libanesisk sådan. Snacka om prisvärt. Man fick en jättetallrik med massa smårätter för 45 kr!!!! Man fick själv välja vilka rätter som skulle ingå, men jag provade det mesta, så kan man satsa på det goda nästa gång. Rekommenderas varmt. Vet dock inte vad den heter men det är inte så många restauranger i food courten så ni lär hitta den. För de som är välbekanta med stället så är det fd Roots (afrikansk restaurang) plats de tagit över. Jag tyckte iofs att Roots hade helt ok mat, men detta är snäppet bättre. GÅ DIT!

Räserfart

Där står man varje söndag kväll och undrar vad som egentligen hände. Vart tiden tog vägen. Varför helgen som nyss började nu redan är slut. Jag beklagar mig inte, det tyder ju på att man haft roligt. I alla fall om man ska tro det lite lätt scoutiga uttrycket "tiden går fort när man har roligt". Jag har ibland funderat på det där och då har tankegångarna gått ungefär så här: ska man ha ett jävligt roligt och kort liv, eller ska man ha ett tråkigt liv som känns så mycket längre? Jag vet fasen inte vilket jag föredrar, just nu försöker jag ju ändå leva efter det förstnämnda, det är så jäkla tråkigt att ha tråkigt om ni förstår vad jag menar. Men tänk utifall att. Om det faktiskt är så att mitt liv skulle kännas 20 år längre om jag hade tråkigt lite oftare. Helt plötsligt ter sig ordet tråkigt inte så pjåkigt. Nåja. Ni som vågar testa kan väl underrätta mig om resultatet, tror jag håller mig till alternativ nr 1 för säkerhets skull. Så man inte sitter där på ålderdomshemmet gammal och grå bara för att inse att även de som hade tråkigt också sitter där brevid en..... samtidigt trots all deras tristess......

Mexikansk kräftskiva

Gårdagen avslutades på ett mycket angenämt sätt: en kräftskiva med mexikanska gäster. De måste ju invigas i svenska traditioner så även om vi var lite smått sena med tanke på traditionen så fick det bli så. Idag har jag än så länge hunnit med mitt lördagsträningspass på SATS, duscha och göra mig iordning. Så fort vår lilla sötnos har vaknat från sin tupplur så ska vi ta en promenad till Möllan och käka lunch och sen ska vi faktiskt till jourläkarcentralen med honom. Han har haft såna hostattacker inatt så vi vill kolla upp det. Ikväll ska vi iväg och käka middag och kika på fotbollen. Imorgon blir en riktigt körig dag tyvärr, gillar inte när det blir så på helgen. Först ska jag på Yoga på morgonen och sen ska vi springa runt i huset och lämna ut kalkyler för vår ombildning-till-bostadsrätt. Sen kl 15 ska jag ha Lingon&Blåbär visning här hemma för lite bekanta. Det ser jag fram emot, lite trevligt sådär och säkert en del bebbar. Dags att lätta mot Möllan! Ciao.


Soulmate

Jag har hittat en riktigt najs kollega. Eller kollega, vad är man egentligen när båda är inhyrda som konsulter hos samma kund fast från olika företag? Konkurrenter? Well iaf så är den här tjejen så lik mig själv och vi har riktigt skoj ihop. Vi klickade direkt och kan prata öppet om allt möjligt. Hon är t ex den enda personen som jag kan diskutera jobbyte med. Hon vill också byta jobb men vet  inte till vad, hon har EXAKT samma tankegångar som jag själv har "konsult eller ickekonsult" "projektledare eller ickeprojektledare". Kul att prata med nåon som förstår precis vad man tänker och hur man resonerar med sig själv. Hon har ungefär samma tempo som jag, aktiv i saker vid sidan av jobbet, kan inte heller bara "delta" i saker. Lite roligare och fartigare har det blivit att gå till jobbet så det är positivt.

Huvudjägare & parasiter

Senaste tiden har jag fått en hel del mail från olika rekryterare. Jag har lagt ut mig på Monster och det har givit ett ganska stort utslag måste jag säga, mer än jag nånsin kunde tro. Jag har nu vaskat fram vad jag tror är guldkornen och har just ju två kandidater som jag känner skulle kunna vara aktuella. Nästa fredag ska jag träffa det ena företaget för första gången och då ska det bli intressant att se vad det egentligen går ut på. Spännande är det dock och jag känner inom mig en viss glädje i att jag med största sannolikhet kommer att byta arbetsgivare inom ett halvår.

Idag har varit en ganska seg dag på jobbet. Jag har stått ut med en otroligt påfrestande typ (annan konsult) som de flesta har väldigt svårt för. Han är en sån tids-parasit som bara tänker på sig själv. Ett exempel är hans sätt att boka in möten. Han skickar mötesinbjudan för möte 9-12 men sen räknar alla med hela dagen för "han pratar så mycket och det drar alltid över". Senast igår var det så. Alla satt kvar efter 12. Utom jag. Jag åkte tillbaka kl 12. Den respekten får han ha för andras tid att man inte kan lägga beslag på hela dagen om man inte bett om det i förväg. Så gör han kategoriskt vid alla möten jag varit på som han kallat till. Hur svårt kan det vara att skicka inbjudan för hela dagen istället så är det ju liksom klart redan från början? Nu såg jag att nästa möte han bokat in var heldagsaktivitet. Kanske har poletten äntligen trillat ner?

En annan sak jag stör mig på är att ibland när han sitter brevid mej och jobbar (vi har gästarbetsplatser brevid där jag sitter) så kan han bara börja ha en lång utläggning om något fast han ser att man är fullt upptagen med något annat. Inte så att han frågar "har du tid att prata med mig en stund". Social kompetens - my ass.

Bröllopsdag-getaway-deluxe!

Nu har vi bokat vår bröllopsdags-grej. Vi ska sticka till ett spa i Torekov (solsidan) och ha en skön helg. De hade färdiga paket där man får trerättersmiddag, dubbelrum, inträde till spa samt en spabehandling. Det tyckte vi passade oss bra eftersom vi firar femårig bröllopsdag i år. Så den 22 september åker vi dit, det är bara en timmes resa, helt perrans tyckte vi.

Bokade också julens resa till Lulé häromdagen. Snacka om att det svider i plånboken varje gång man vill fira en vit jul, 6300 kr ville de ha för det hela denna gången. Snacka om sjuka priser, men jag gick in dagen efter och kikade på de datum vi valt och då kostade det 1500 till så vi bokade nog i rätt tid. Men men, ska bli trevligt att komma hem till familjen och fira jul iaf.


Grattis till mej!

image21


Idag fyller jag år så jag gratulerar mig med en fin bild på en tårta. Igår hade vi kalas med närmaste familjen och det blev riktigt trevligt. Vi käkade grekiskt som varmrätt och sen hade vi lite efterätt i form av pannacotta och lite Peter Bier choklad till kaffet. Jag fick en elektronisk febertermometer till örat i present av Alex syskon (jag hade tänkt köpa en själv men de hann före). Av Alex föräldrar fick jag en jättefin kameraväska. Av Alex (och med på ett hörn Filip) fick jag ett par diamantörhängen. Jag blev riktigt glad över alla sakerna (mest över Alex såklart *hihi*) så för en gångs skull fick jag bara massa nyttiga saker jag verkligen behöver.

Idag har jag haft en soft dag, började med att få frukost i sängen och läsa tidningen i lugn och ro. Sen iväg till SATS för ett Yogapass. När jag kom hem så tog vi det lugnt och åkte till vår kolonistuga och hämtade lite saker vi skulle ha hem därifrån, sen ska vi bara vara hemma och ta det lugnt resten av dagen.

Morgonprogram med kraftig benstomme!

Jag har hittat ett riktigt soft och skönt morgonprogram på radio. Inte massa jäkla kackelpellar som sitter och kläcker den ena "skojiga" kommentaren efter den andra (det enda som saknas är pålagda trumvirvlar efter varje ord de säger). Nä nu snackar vi ett down-to-earth program där de snackar om lite ditt och datt och aktuella saker utan att bli för pretto. Det är Juan och Susanne på Din Gata som har en riktigt bra synk emellan sig och sköna radioröster också (jag är helt förälskad i Juans dialekt). Jag brukar slå på deras program på morgonen och lyssna när jag vaknar till liv. Ibland pratar de om allvarliga saker som mobbing, ibland pratar de om vikten av kompisar och om senaste helgens händelser. Sluta aldrig med ert morgonprogram för då får ni en snigel i ögat!!!!

Varning däremot för eftermiddagsprogrammet, inte alls i samma kaliber, då håller nämligen "det är jag som är Ehsan" låda. Han är i mitt tycke lite mer i samma klass som de kommersiella kanalerna där det mest tycks handla om att framhäva sig själv och gapa högst. Av någon outgrundlig anledning är det just Ehsan som fått äran att sändas rikstäckande på eftermiddagarna. Shame shame shame. Men som de brukar säga gillar man det inte så är det bara att byta kanal och det är det jag gör på eftermiddagarna. Man får int´ bli bitter!

Jekkla whiskynördar!!!

Efter ett riktigt svettigt träningspass på SATS så hade jag siktet inställt på Hansacompagniet för att äntligen lyckas hitta det vinet jag letat efter rätt länge men inte hittat än. Men då har jag förbisett den lilla detaljen att Mackmyra släpper en whisky idag och att kön ringlade lååååååång därinne. Jag fattade först inte vad det var som var så kul med systemet en lördagsförmiddag halv elva (normalt är det ju bara vi småbarnsföräldrar som är vakna då), men ganska snart trillade poletten ner när jag såg att kön gick in till en speciell avdelning därinne. Jag smet förbi alla och fick tag på en väldigt hjälpsam tjej som nu gett mig två varianter på Gallo med mig hem (hoppas nu det är nån av dem). För att göra en lång historia kort så drack jag ett jättegott vin ute för nån månad sen och frågade då vad det hette. De sa Gallo. Då fattade jag inte att Gallo har typ sådär tre miljarder olika sorter att välja på. Så nu har vi provat två varianter och nu har jag köpt hem ytterligare två. Skam den som ger sig (eller nåt). Men säga vad man vill, man har iaf kul under tiden man provar sig fram ;-).


image20
Källa: www.mackmyra.se

RSS 2.0