Måndag och lite vardag igen!

I helgen har vi haft det riktigt bra. I lördags var Alex med brorsan och farsan på fiskekurs hela dagen, sen käkade vi middag med Linda och Kristoffer här hemma och spelade Wii. Söndag ska vi inte prata om, som var en riktigt späckad dag, först var vi ute hos svärföräldrarna och lämnade en skrivare, sen åkte vi och lämnade Filip som skulle på bio med sin kusin, under tiden de var där passade vi på att åka och storhandla det mesta inför mina kalas. Sen hade vi en stund över innan Filip skulle hämtas på Entré så då åkte vi hem till Linda och Kristoffer och väntade (de bor ju precis mitttemot). Sen åkte vi hem, eftersom vi hade planerat in en promenad till Dolce Sicilia med O & M. Vi hann hem och landa lite och sen dök de upp, de hade en supersöt liten dress med sig som present till Tilda, tack och lov lite större storlek och inte storlek 62 i vilken vi har fått en sjukligt stor mängd kläder. Det lustiga är att nästan alla som gett henne något gett i den storleken, innan vi förstod att det skulle bli så mycket så tog man ju bort lapparna och tvättade kläderna, annars hade man ju kunnat byta till en annan storlek. Nåja hon får bli en välekiperad dam i den storleken :-). När vi kom hem från glassturen så var det dags för Alex och Filip att åka iväg och kvällsfiska lite, de drog iväg vid strax innan sex och var sen borta tills det blev mörkt. De hade nog haft rätt kul, Filip hade plurrat och var blöt om fötterna, men ingen fisk fick de, fast det tror jag inte Filip brydde sig så mycket om, han var mest glad att få komma ut och fiska med pappa och farbror "Skistoffer".

Idag ringde vår sköterska från TEDDY studien, jag hade meddelat henne Tildas personnummer så att hon kunde hålla utkik efter henne och se till så att hon fick henne i sina register om hon skulle vara med där. Men idag visade det sig att hon till skillnad från Filip inte hade någon förhöjd risk för diabetes vilket var enormt skönt att veta. Lika skönt är det ju att slippa börja om och gå där med henne var tredje månad nu när Filip snart ska glesa ut sina besök till en gång i halvåret. Han har inte utvecklat några antikroppar och då får man gå mer sällan när man blir 4 år.

Jag har också varit riktigt duktig och gått en promenad på förmiddagen och skickat paket samt handlat lite veganprylar inför middagen med våra vänner. Inte helt lätt att jonglera en vegansk måltid och en vanlig, men jag har hittat ett gott recept som är rätt lätt att byta ut saker i så att den blir vegansk så jag hoppas den går hem hos dem. Roligare är ju om alla äter samma sak ´(ungefär iaf) istället för att ha helt olika maträtter.

Idag var jag också inne på Lindex och kikade runt lite, men såg inget jag direkt fastnade för. Ska gå igenom min garderob här hemma också och se vad jag har osm passar och vad som behövs uppdateras. Nu ska jag snart tvätta så jag måste börja fixa lite inför det, ha en fortsatt bra måndag allihopa!

En månad med Tilda...

.... och tiden bara rinner iväg känns det som. Vi har haft rätt mycket att göra, folk har kommit i en strid ström och fikat och ätit och hälsat på. Vi har också varit ute och ränt rätt mycket själva. Tilda är en riktigt go lite tjej, även om hon har sina skrikperioder på kvällarna (blir några timmar per kväll hon är rätt missnöjd). Nu är det dock förhoppningsvis bara någon månad kvar innan magen blir lite bättre, det är nog det som krånglar för hon har mycket luft i magen.

Ikväll har jag varit på after work med jobbet, det var ungefär hur trevligt som helst. Ett par glas vin och trevligt sällskap och pizza, vad mer kan man begära? Vi hade även en Quiz som mitt lag inte direkt briljerade i, men vi skyller på de suspekta frågorna. Igår hade vi möte i vår än så länge temporära bostadsrättsförening i huset, nu har vi iaf bokat in extrastämma och surprise surprise så blev jag vald till ordförande, för att citera de andra "det finns väl egentligen bara en person som är aktuell för den posten". Jag fick acceptera mitt öde och det känns ändå helt ok då jag varit med längst och man faktiskt kan avgå om det blir för mycket. Men den dagen den sorgen. Nu ska vi först få kalkylerna från vår ombildningskonsult och skapa individuella lappar till alla i huset med priset på deras lägenheter osv. Sen får vi hålla tummarna för att det går vägen när vi kör köpstämman. Den är planerat till om någon månad så vi har lite tid på oss. Extrastämman där vi väljer in vår styrelse är i mitten av september.

Imorgon ska Alex iväg på en fiskekurs med sin pappa och bror, det är deras 60-årspresent till deras pappa och de själva hakade också på kursen. Sen blir det middag här hemma.

Nästa helg blir det också rätt hektiskt då vi ska på kräftskiva med Alex jobb på fredagen, jag ska ha kombinerad kräftskiva/kalas med familjen på lördag och sen ska vi ha födelsedagsfirande med vännerna på söndag. Så det blir en födelsedagshelg med stort F då.

Nu ropar Tilda på sitt eget lilla ilskna vis så det är dags att gå iväg..... Ha en bra helg allihopa!

Torsdag - hyfsat bra med sömn inatt!

Inatt har Tilda faktiskt sovit helt ok, så jag är rätt utvilad. Igår var Alex iväg och fiskade med sin pappa och jag var hemma själv med Filip och Tilda. Det gick rätt bra, även om Filip trotsar en hel del när han ska sova. Idag har vi haft några kompisar här på fika och titt på Tilda, ävne om hon mest sov hela tiden som vanligt.

Idag kom också fotoboken vi beställt och den blev jättebra så jag är riktigt nöjd. Nu börjar Tilda knorra lite så jag ska springa och titta till henne! Ha en fortsatt bra torsdag!

Livet i sakta mak...

... just nu är tillvaron lite långsammare än vanligt. Äter vattenmelon i massor, ser på film, går promenader, ammar, vilar, städar förråd, lagar mat, handlar, umgås med vänner och har det riktigt bra just nu. Tilda växer sakta men säkert, hade gått upp i vikt när vi var på första besöket på BVC så det kändes skönt att hennes viktkurva verkar ha vänt uppåt. Idag har Alex och Filip varit på ett lekland, jag och Tilda var hemma, vi kände att det var lika bra så, vill inte dra ut henne i onödan.

Imorgon har vi som vanligt inga planer, utan vi får se vad dagen erbjuder. Vi pratade om att försöka få iväg Filip till frisören, så vi får se hur det går med det projektet. Sen har vi lite fixande i förrådet att göra, så om det regnar har vi ju alltid det som tröstprojekt.

Nu ska jag gå in och lägga mig i soffan en stund och titta på TV, ville bara slänga in ett inlägg så att ni ser att vi lever.....

RSS 2.0