Vecka 21!

Himlarns så fort det går den här gången, är redan i vecka 21 (22 på torsdag). Mer än halvvägs! Har inte ens börjat tänka på en refresh av profylaxen men ska nog ta tag i det snarast känns det som. Det är ju sommartider sen så det är kanske bra att ha lite framförhållning. Idag var iaf första gången någon på jobbet frågat mig om jag är gravid iaf, så nu känns det som att det är mer officiellt, när folk själva ser och förstår vad det är frågan om.

Trist lunch!

Tyvärr gick latheten före visheten idag när det gällde lunchen. Jag sprang bara ner på Forum här i huset och handlade, vilket jag nästan alltid ångrar, men det är ju SÅ nära. Thaibuffé är det de serverar och allt smakar ganska trist. Kokosmjölkgrytorna smakar som att de inte har någon kokosmjölk alls i sig utan bara utspätt. Köttet i biffwoken var segt som en sula och ja så kan man hålla på. Det kostade bara 60 kr dock och då kan man äta hur mkt man vill, men det vill man ju inte pga smaken. Jag noterar för mig själv att inte äta där igen, OAVSETT HUR LAT JAG ÄR!

Nu har jag iaf fått energi inför eftermiddagen vilket är huvudsyftet med lunchen, får ha något godare till middag istället.

Tisdag - back to business!

Så var man tillbaka i verkligheten igen. Iofs lite skönt då man måste hämta igen allt man tappat när man varit borta, men lite segt att komma upp imorse var det ju. Idag skiner solen iaf så jag har något trevligt att se på när jag sitter inne och jobbar iaf. Hann inte med någon "stil för dagen" idag, försöker få in det när jag kommer hem. Har iaf en blåvitrandig tisha från Vero Moda, beige kofta från MQ, jeansleggings från Vero Moda, skor från Bianco samt armband från H&M. Visualisera!

Ha en fin tisdag allihopa!

Loppisfynd: väska!

Hittade denna gamla relik i min garderob, den införskaffades till min födelsedagsfest för ett par år sen, då jag hade 80-talstema och var supertjusig med svart skjortklänning och rosa detaljer. Iaf är det kul att många butiker lanserat väskor som är lika den här så man kanske ska damma av den och ta fram den, jag köpte den ju som en utklädningspryl på loppis för typ 20 spänn så det vore ju kul.



Kul läsning om jungfruns stjärntecken!

http://cleopatravii.blogg.se/2009/march/astrologi-jungfrun.html

Hos CleopatraVII kan man läsa om jungfruns stjärntecken. Då jag själv är jungfru är det ju intressant att se hur bra det stämmer och det roliga var att väldigt mycket stämmer in på mig. Jag är tex trots min ibland kyliga framtoning en väldigt omtänksam person och väldigt blödig när det gäller vissa saker. Kul läsning var det iaf!

Dagens retrolåt!

Baby D - Let me be your fantasy



Den här låten tycker jag fortfarande håller hög klass och är riktigt skön!

Måndag - stil för dagen!

Jag är glad att jag fortfarande kan ha vissa av mina favvoplagg, men nu är det nog inte många veckor bort att jag får helt lägga undan denna tunika tyvärr.


Skjorttunika, Gina Tricot
Lila strumpbyxor, Lindex
Stövlar, Bianco
Armband, ASOS

Måndag - brunchdag!

Idag åker syrran och co hem och vi tänkte att varför ska man inte kunna bruncha på en vanlig måndag? Vi tog oss därför till Cafe Element runt hörnet. De har supergoda räkmackor och dessutom har de pannkakor så att även barnen får det de gillar mest. Vi satt och jäste bort nån timme där innan jag och Filip gick hemåt, jag frös för mkt för att klara av en promenad till Panduro Hobby och Apotetet, så de andra gick dit själva. Jag har frisörtid i eftermiddag så det blir Alex som kör till flyget, idag ska jag bara färga håret, klippte mig gjorde jag för nån månad sen. Jag är ganska säker på vilka färger jag ska ha, så får vi se om det blir så eller om frisören har några bättre förslag.

Har invigt min nya väska idag, SÅ perfekt den är! Lagom stor och inte alls jobbig att släpa runt på, ett riktigt bra inköp. Dessutom luktar den så gott av skinn :-). Får se om jag hinner ta nån dagens bild idag, ska verkligen försöka.

Ha en fin måndag allihopa!

Söndag - hallå våren!

Idag har vi haft helt underbart väder. Killarna har varit ute på torskfisketur och lyckades faktiskt fixa middagen, så det blir färsk torsk, MUMS! Jag och syster gick en långpromenad med barnen och hann shoppa en väska och strosa på gågatan i solen innan vi landade på St Knuts Torg på uteserveringen där vi lapade sol och åt varsin macka. Härligt! Sen gick vi hem och när vi kom in på vår innergård var det strålande sol och helt vindstilla så vi stannade där en stund också och njöt av våren samtidigt som Filip cyklade runt. Nu är vi alla hemma igen och håller på att förbereda middagen. Imorgon är jag ledig, sen är det tillbaka till verkligheten igen, SUCK. Börjar kännas som att det är riktigt skönt att man snart ska vara mammaledig och semesterledig. Hoppas ni alla får en lika fin söndag!

Väska!

Har hittat en väska idag när jag var på stan med min syster, den är från Don Donna och är i brunt skinn. Den är ganska liten vilket passar perfekt när man ska springa runt i stan och inte vill ha halva hemmet med sig.


Källa: www.dondonna.se

Lördag!

Idag är killarna iväg på fisketur nere i Abbekås, de har fint väder så jag hoppas de får fisk också. Jag och syrran ska in till stan en sväng tänkte vi. Ikväll ska Alex iväg coh representera oss då en kompis fyller 40 och har slagit ihop fest med en annan kompis. Eftersom vi har besök i helgen och de så sällan kommer så valde jag att avstå festen. Vi ses så sällan så det kändes inte rätt att lämna dem själva här och sticka på fest. Det känns lite trist då jag ÄLSKAR fester, men ibland måste man prioritera. Dags att göra sig lite iordning för att ta sig ut på stan nu. Ha en bra lördag!

Lördag - stil för dagen!

Idag blev det lite marint tema såg jag precis. Saknar nån scarf att komplettera med så jag får väl hålla utkik efter en sån!



T-shirt, Vero Moda
Kofta, från en billig outlet i somras-omsydd av mig själv med nya knappar
Jeans, 2wear
Armband, H&M

Fredag - stil för dagen!



Skjorta, H&M Mama
Scarf, H&M
Jeansleggings, Vero Moda
Skor, Bianco
Armband, H&M

GUUD  man kan tro att jag är sponsrad av H&M idag! ;-)

Hemma igen!

Idag har jag och syrran haft shoppingdag i stan. Vi gick runt ett tag och satt och långfikade och snackade, sen shoppade vi vidare. Hittade det jag tänkt mig, inget extravagant utan mest nödvändigheter (mascara, hårgoja och lite annat). Dock hittade jag ett jättefint pussel åt Filip i en barnaffär vi var inne i så det slog jag till på. Tyckte jag var riktigt duktig faktiskt. Nu är killarna iväg och hämtar lite torskdrag inför sin fisketur imorgon bitti. De har också haft några turer till olika fiskeaffärer i stan för att skaffa "förnödenheter". Imorgon har jag och syrran tänkt ta barnen med oss och åka och bada, hoppas att jag är helt bra tills dess. Bussen till simhallen går precis utanför dörren här där vi bor så det är helt perfekt för oss att ta oss dit utan bil nu när killarna behöver den.

Nu ser jag precis att det SNÖAR?!? ute. Suck.

Dagens retrolåt!

Fireside - Kilotin

Band som härstammar från min gamla hemstad Luleå och denna låten var jag helt såld på nån gång i mitten på 90-talet.


Torsdag - soligt ute!

Idag har vi haft en lååång härlig brunchfrukost med syrran och hennes kille. Nu håller vi på och donar lite och sen ska jag och syrran ut på shoppingtur. Skoj att få komma ut och shoppa lite efter tre dagars sjukdom. Imorgon har killarna fiske på agendan och då ska vi åka och bada med barnen, om vi bara är friska allihopa, så vi får se imorgon hur dagsformen är.

Nu är det dags för mig att göra mig iordning för en shoppingdag på stan. Ha en fin torsdag allihopa!

Onsdag - stil för dagen!

Fortfarande hemma sjuk, men kände att jag behövde piffa upp mig lite och ta på mig nåt annat än mysbyxor, så därför blev dagens outfit följande:



Tshirt, ASOS
Lila pashminasjal
Svarta leggings, Gina Tricot

Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen så vi har planerat in att vi ska käka våfflor idag, frågan är bara vad man ska ha till, det kanske behövs något kompletterande om man ska ha det till middag, så att det inte blir för sötsliskigt? Förslag någon?


Onsdag - sjuk men det finns hopp!

Idag har jag fortfarande ont i min hals, men jag känner att det går i rätt riktning. Imorgon skulle potentiellt kunna bli den dagen då jag känner mig någorlunda frisk igen. Idag är Filip också hemma från dagis, han hade drygt 38 graders feber igår kväll så det fanns inget annat val. Idag har han dock varit hur pigg som helst och tempade bara 37 så han är i princip bra nu. Hosta återstår men det är ju inte så ovanligt på småttingar. Vi har helt slut alvedon så alternativet är att jag tar mig till apoteket och handlar eller härdar ut och nu när jag varit vaken en stund så känns det som att jag klarar mig utan dem idag faktiskt.

I eftermiddag vid halv två landar syrran och hennes kille och deras son på 9 månader (eller rättare sagt blir han det på söndag faktiskt). Så kul det ska bli, och bara jag blir bättre så har vi massa planer för bland annat shopping. Vi ska också försöka se lite turistprylar såklart, sist syrran var här var tre år sen och då hade hon inte ens träffat sin nuvarande kille så för honom är det första besöket hos oss (vet inte om han varit i Malmö förut heller). Syrran har inte fått se Turning Torso tex så det stod på hennes önskelista.

Ha en bra onsdag allihopa!

Dagens bild!

Inför en ny kategori där jag tänkte lägga ut bilder jag tagit som jag vill dela med mig av. Då min kravnivå på mig själv normalt är ganska hög så ska jag försöka att frångå den, annars kommer det inte bli många bilder här ;-). Först ut är en bild från kyrkbyn i Gammelstad utanför Luleå.


Tisdag - fortfarande sjuk

Har nu fått konstaterat att jag inte har halsfluss iaf, vilket känns skönt. Halsen är bättre idag och nu fungerar faktiskt alvedon fullt ut  mot smärtan, det gjorde det inte igår, då hade jag ont fast jag tagit alvedon. Lite piggare idag också vilket är bra då jag har fått sällskap av Filip som också blivit sjuk. Idag ska jag försöka städa lite här hemma, syster kommer ju på besök med sin familj imorgon så då måste man ta bort lite damm i hörnen ;-). Det ska bli så himla skoj, bara synd att jag blivit förkyld men förhoppningsvis är det värsta över imorgon.

Ha en fin tisdag allihopa!


Måndag - ONT i halsen!

Nu har min halsont återvänt i ännu starkare tappning, när jag vaknade för en halvtimme sen så hade jag så ont så jag vet inte vad jag ska göra. Svullen och jäklig är jag också. Så jag messade min kollega och sa att jag blir hemma idag. Men det känns onödigt att gå till vårdcentralen för jag har ju inte feber eller så, får väl ringa dem när de öppnar och höra vad de tycker. Men iaf, det är SYND om mej.....

Som tur är har jag ett par avsnitt av Desperate Housewives att titta på under dagen även om jag helst inte vill göra något just nu pga min jäkliga hals.

Ha en bra måndag på er iaf!

Söndag - stil för dagen!

Idag ska vi ut på en liten sväng på stan så dagens val blev detta:



Tshirt, Asos
Lila kofta, MQ
Svarta jeansleggings, MQ
Skor, Bianco
Armband, H&M

Dagens låt!

Spinner vidare på det danska spåret, en härlig rnb låt tycker jag:

Nik og Jay - Elsker hende mere


Söndag - uppe med tuppen!

Vaknade vid sju och hade svårt att somna igen så idag blev en väldigt tidig dag. Idag har vi inga planer, jag har några små ärenden jag skulle behöva göra men det är inget akut så kommer något bättre upp på agendan så är det helt ok. Vädret idag är supertrist så det är inte så mysigt att gå ut på en promenad. Både torsdag och fredag var det riktigt vårväder med sol och varmt ute, sen när helgen kommer och man är ledig så blir det mulet och trist.

Filip vaknade också vid sju, hann få en snabb slängpuss i hallen av honom innan han bänkade sig framför Barnkanalen. Själv funderar jag på att passa på att se Desperate Housewives, jag har laddat hem hela säsong 5 så långt de kommit i USA och försöker klämma in att se avsnitt så fort jag får chansen.

Ha en fin söndag allihopa!

Dagens låt!

Den här låten har också något år på nacken. Singer/songwriter med en glad popmelodi.... 

Tue West - Sig du e sikker

Dagens låt!

En halvgammal låt men inte riktigt tillräckligt gammal för att vara retro (eller tillräckligt spridd för att vara det heller). Det är två danska killar som jag verkligen gillar, man bör ju förstå danska för att höra texten och det är texten som gör låten så gripande.

Nik og Jay - Kan du hora hende synge

Lördag - Helsingborgstur!

Igår kväll var Filip lite snorig och både jag och Alex lite hängiga rent allmänt så vi beslutade att skippa simmet idag (vill inte riskera mer baciller nu när vi snart får syrran med familj på besök). Istället har vi varit på en tur till Helsingborg idag med Linda och Kristoffer. Alex och Kristoffer skulle besöka nån fiskeaffär som hade rea och de lyckades fynda lite där. Sen tog vi en promenad inne i stan och kikade i lite butiker, jag hittade ett spel till Filip som verkade rätt kul. Butiken heter Knoll och Tott och är supermysig, de har massa kul leksaker. Nu är Alex och hans bror och fiskar och jag och Filip tar det lugnt, sen blir det pizza när de kommer hem. Imorgon har vi inga planer alls, och det kommer nog inte bli så mkt aktiviteter heller. Hoppas ni alla har en mysig lördag!

Musikpolisen arresterar!

För att ge mitt bidrag till musikpolistrenden så vill jag passa på att "haffa" Emilias bidrag "Youre my world" i melodifestivalen. Början av den låten är mycket lik Bo Kaspers Orkesters "Svårt att säga nej", eller vad tycker ni?



Ska vi, ska vi byta grejor.....

Jag lämnade ju igen min skinnjacka i förrgår, kände att den inte var helt rätt. Istället köpte jag mig ett par nya skor som ska rädda säsongen som är nu, mellan ballerinaskorna och vinterkängorna. Tyckte det var klassigare att gå omkring i dessa skor från Bianco istället för mina gympadojor.

Källa:www.bianco.se

Fredag - lots to do!

Sent inlägg blir det idag, hade både dagislämning (ingen morgonbild på dagens stil) och dessutom har jag drunknat i jobb hela morgonen. Nu tog jag en mikropaus och bloggar lite iaf. Ikväll har vi invigning av vårt ombyggda kontor och det blir lite mat ohc mingel, ska bli väldigt trevligt.

Igår var vi på invigningen av Entre (nya köpcentret i Malmö) och det var MYCKET folk kan man ju lugnt säga. Vi mötte upp svågern och hans tjej och gick runt, men kiillarna gav upp ganska snabbt efter att vi ätit, så vi tjejer fick gå runt själva. Det var dock rätt skönt att slippa dra runt Filip därinne då det var så mkt folk. Det fanns en drös med roliga butiker, men många led av barnsjukdomar (kortläsare osm inte fungerade, juicebaren hade slut på is osv). Det värsta var nog den italienska restaurangen på food courten. Jag är gravid, jag är INTE minsta kräsen angående mat, men det var nog fan den värsta måltiden jag fått serverat i mitt liv. Jag orkade inte ens klaga, för pengarna tilbaka var ju ett givet faktum i detta fallet, men med så mkt folk däruppe lät jag det bero. Pastan kanske var någon italiensk specialitet (lufttorkad pasta?) då den var som gummi ikonsistensen. Gorgonzolasåsen som skulle vara till var ju inte ens en sås utan bara fragment av gorgonzola som fanns lite här och där på pastan. Kommer att dröja innan de får några pengar av mig igen.

Men i övrigt var det trevligt, kul att se ett fräscht köpcentrum och lite nya butiker i Malmö. Nu ska jag bara räkna ner några månader till innan man kan återgå till att shoppa i normala butiker igen :-).

Ha en bra fredag allihopa!

Torsdag - Älmhult!

Idag blir det snabbt inlägg innan jag ska pipa iväg till tåget. Tyvärr hinner jag ingen bild på stil för dagen. Har svart tunika från HM Mama och jeansleggings från Vero Moda. Idag är jag lite småseg, har fortfarande ont i min hals, men inte så farligt så att jag inte kan jobba vilket är skönt. Nu har vi börjat spåna på semestern och nu verkar det som att jag kommer att ha ledigt från midsommar och fram tills bebisen kommer i mitten av augusti, vilket känns jätteskönt, jag känner att det blir välbehövligt med låååång vila innan. Nu ska jag göra mig klar så jag inte behöver stressa.

Ha en superfin torsdag allihopa!

Dagens retrolåt #2!

Åh vilken flashback jag fick till den här låten från Solstollarna:

Anna Book - Killsnack


Onsdag - stil för dagen!



Grå tshirt, ASOS
Guldigt armband, ASOS
Svarta jeanstights, MQ
Svarta stövlar, Bianco

Dagens retrolåt!

En gammal power ballad får det bli....

Giant - Ill see you in my dreams

Onsdag - på gång igen!

Igår var jag helt ur fokus och hade total bloggtorka. Jag var seg i huvudet och hade ont i halsen dessutom men det känns mkt bättre idag. Idag är vädret helt underbart, sol och varmt och skönt ute, inte som igår när man blåste bort om man vågade sig ut. Jag har bestämt mig för att inte behålla min skinnjacka, det var inte helt rätt modell och ett sånt investeringsplagg som man ska ha några år framåt måste kännas helt rätt. Jag har provat in den lite nu med olika saker till och känner att jag måste leta lite mer innan jag hittar "den rätta". Igår lyckades jag klämma in både ultraljud och barnmorskebesök på samma dag vilket var praktiskt. Allt såg bra ut och nu vet vi könet på den lilla rackaren. Mitt blodvärde som jag var helt säker hade falllit enormt mkt hade bara gått ner från 121 till 119 så det var toppen, inget järntablett-tvång än iaf. Jag har ju såna hemma men har inte orkat ta dem så ofta då jag inte mått tiptop när jag ätit dem. Nu kan jag med gott samvete fortsätta ta dem lite när andan faller på vilket känns skönt. Dags att få i sig lite te nu, min hals behöver lite vätska.

Ha en toppendag!

Måndag

Ska strax ner och möta upp min kollega här nere men skriver några snabba rader. Idag är jag ganska pigg faktiskt för att vara måndag morgon. Gjorde både klädval och tvättade håret igår kväll så idag gick morgonen väldigt smidigt. Ikväll blir det en slappkväll känns det som, brukar vara rätt trött när jag varit i Älmhult.

Ha en underbar måndag på er!

Stil för dagen - måndag!

Jag hann faktiskt med ett par inlägg innan jag ska iväg, hade gott om tid den här morgonen. Idag blir det följande klädsel:



Röd t-shirt, Zara
Kofta, Esprit
Jeanstights, Vero Moda
Skor, ej bestämt mig än
Halsband, Pilgrim

Dagens retrolåt!

Nu blir det en riktigt gammal hiphop låt, men den är speciell för det var en låt som jag lyssnade på väldigt mkt när jag och min älskling precis träffades. Dessutom var det den som öppnade mina ögon för Foxy Brown.

Jay-Z, Foxy Brown & Babyface - Sunshine

Dagens låt!

Alicia Keys ft John Mayer - Lesson learned

Riktigt skön låt från hennes senaste skiva som jag verkligen gillar! Tyvärr ingen video men låten är så bra så det behövs inte :-D.

Söndag - schlööö!

Igår kväll hade vi några vänner över och kikade melodifestival, det var ju en rysare i slutet av röstningen, jag hade glömt bort Alcazaars bidrag och när jag hade hört alla låtar var det min absoluta favvis. Tyvärr vann de ju inte, men vem vet, kanske det blir bra att skicka det där operabidraget till Moskva. Tiden får utvisa.

Idag har vi haft en väldigt slö och skön dag, vi sov ut, åt frukost och sen tog vi en promenad med svågern och hans sambo till Espresso house och fikade lite. Sen skildes vi åt och de gick hemåt, vi tog oss till Hansacompagniet för jag skulle hitta strumpor, men jag hittade inga som var helt rätt, istället blev det lite te, mitt gröna var helt slut så det behövdes fyllas på. Vi spelade förresten backgammon idag, det var jättelängesen sist och vi fick googla för att komma ihåg grunduppställningen. Men sen kom vi in i det snabbt. Älsklingen fick såklart spö av mig ;-). Nu har Filip precis somnat och det är skönt att han kom till ro snabbt, så får vi chansen att se en film ikväll. Imorgon är det Älmhult som gäller så det blir ingen sen kväll ikväll. Ska försöka få ihop morgondagens klädsel redan idag så man slipper springa runt och joxa med det halv sex på morgonen (jag är ingen morgonmänniska och den tiden på dygnet vill jag helst slippa tänka).

Till veckan finns det lite olika saker på agendan, bland annat invigningen av Entre (Malmös nya stora shoppingcenter) som jag ser fram emot väldigt mycket. Det är på torsdag och vi ska dit direkt efter jobbet. De har ju food court så vi ska prova hur maten är där. På tisdag har vi både ultraljud på förmiddagen och sen ska jag till barnmorskan på eftermiddagen.

Ha en underbar måndag om jag inte lyckas få in något inlägg under morgondagen!

Lördag - skön dag!

Idag har vi haft toppenväder, när vi åkte till simmet vid 12-tiden lyste solen och tempen visade 10 grader plus! Vår i luften kan man lugnt säga. Simmet var jättekul som vanligt och sen käkade vi och handlade lite godis i Limhamn (de har en riktigt bra godisaffär där). Vi ska ju ha lite melodifestivalkväll hemma idag så vi måste ju ha lite att tugga på. Nu ska vi ta det lugnt en stund, gästerna kommer först vid 18-tiden så det är ett tag kvar, men det är helt ok då Filip hinner sova förhoppningsvis. Imorgon har älsklingen planerat att åka och fiska på eftermiddagen, det ska vara toppenväder då, så jag får se vad jag och Filip ska hitta på. Nu kom min älskling hem så jag ska se hur det gått för honom att handla och fixa. Ha en toppenlördag på er!

Förresten, vem tycker ni ska vinna melodifestivalen? (jag håller nog på Agnes när jag tänker efter)

Shoppingrunda!

Idag tog jag mig till stan med Filip, det var en kollega som undrade om jag ville luncha och lunch måste man ju ha. Filip har inte varit särskilt sjuk idag heller så det var bara bra med lite frisk luft. Det blev "Vår tids mat" och som vanligt var det supergott. Sen tog vi en liten extratur in till stan, min kollega skulle till HM och jag var inte svårövertalad, då jag ville spana in sjalar. Den rosaleopardmönstrade var precis så fin som jag föreställt mig så nu är jag stolt ägare av en sån, dessutom köpte jag ett armband som jag tror blir jättefint till lite solbrun hy längre fram i sommar.

MEN det största inköpet av dem alla var en skinnjacka (sån som alla affärer har just nu) i kortare modell från MQ. Jag hade ju 400 i bonuspresentkort + att guldmedlemmar får 10 % just nu på allt så 1800 kr förvandlades snabbt till 1215 kr vilket jag tyckte var jättebra. Nu hänger den här hemma och jag ska prova in den lite, men det lutar åt att det är en keeper. Jag har sneglat på många såna, bland annat på Zara, Oasis och H&M men inte hittat någon som varit helt rätt innan. Nedan finns en bild på både jacka + scarf.


Stil för dagen!

Eftersom jag är hemma idag är det myskläder som gäller.



Vitt linne, HM Mama
Vit kofta, MQ Stockhlm
Mysbyxor, Juicy Couture
Tofflor, ASOS

Fredag - hemma

Idag är jag hemma, Filip blev hemskickad från dagis igår. Anledningen? Den extremt höga febern 37,9 grader. Jag vet inte, han var pigg när han kom hem och har inga andra symtom och senare på kvällen hade han bara 36,9 samt 37,0 så jag vet ärligt talat inte om han var särskilt sjuk. Men vi håller honom hemma idag iaf. Ska tempa honom och se hur det blir idag. Jag har lite veckorapporter och statistik att skicka in så jag måste fixa undan det så därför passar jag på att gå upp tidigt iaf. Men jag däckade ju vid 22-tiden igår så jag har sovit ganska länge.

Nu har jag gått in i vecka 19, tänkte på det häromdagen att det går så jäkla fort ändå. Snart halvvägs, och nästa vecka blir det ultraljud igen. Spännande. Magen börjar nu vara synlig även för dem som inte vetat om det, men det roliga var att senast i veckan så var det en på jobbet som fick reda på att jag var gravid och blev helt förvånad. Uppenbarligen har jag lyckats dölja det väl, även om jag inte gått i tältkreationer utan ändå haft hyfsat figurnära kläder. Dags att jobba vidare snart, ska bara fixa en stil för dagen bild också :-).

Sjalar från H&M

Här kommer äntligen inlägget med några sjalar från HM som jag tyckte var snygga. Får se om det blir någon av dem, leopardmönstrat är ju lockande och jag som har en böjelse åt rosa hållet fastnade såklart för den rosaleopardmönstrade :-D.


Källa: www.hm.se

Stil för dagen (i efterskott)

Hade ju tidig morgon idag och då prioriteras inget fotograferande, men när jag kom hem tog jag en bild på dagens klädval:



Rosa trikåtröja, MQ
Svart tunika, HM Mama
Svart kofta, Busnel
Blå jeanstights, Vero moda
Svarta pumps, Bianco (dåligt skoval för vädret slog om till snöstorm)
Guldiga armband, H&M
Rosa scarf, minns inte märket

Torsdag

Idag är jag i Älmhult så det blir ingen hetsbloggning. Försöker ta igen det imorgon istället :-). Solen skiner och allt var hur fint som helst när jag tog tåget på morgonen. Känns som en helt underbar dag.

Igår var jag runt en vända inne i stan men hittade inget direkt som jag slog till på. På kvällen var vi hos svågern och fikade och jag och hans tjej babblade graviditet (skönt att ha nån som aldrig tröttnar på att prata om sånt... haha).

Jag hittade några snygga sjalar på HM som jga funderar på, men är inte helt säker än på vilken färg, eller om jag ens ska ta nån av dem, men de hade bra pris så det lockar lite iaf. Ska försöka slänga in ett till inlägg med bild efter detta.

Ha en toppendag allihopa!

Snygga armband!

Miss Linde tipsar om supersnygga armband från Maloa. Det bästa av allt? Att de finns i flera butiker här i Malmö, så jag ska definitivt ta mig till en av dem snarast och spana in dem live!


Onsdag - halfway there!

Idag har jag haft en superstressig morgon, vilket inte underlättades av klädvalsångest. Därav ingen "stil för dagen" bild då jag inte hade tid att pyssla med sånt i morse (hann med nöd och näppe torka håret ens). Men dagens klädsel utgörs av jeansleggings från Vero Moda, linne från HM Mama och svart skjorttunika. Accessoarer är halsband och klocka. Less is more!

Idag har jag haft en del att göra på förmiddagen, därav att mitt första inlägg kommer väldigt sent in på dagen. Men det blir säkerligen fler om jag känner mig själv rätt.

Schlöösurfande och donande!

Efter att ha stökat runt i vardagsrummet halva kvällen så börjar jag känna mig relativt trött. Imorgon är det ju ingen supertidig morgon tack och lov så det ska bli skönt att slippa gå upp halv sex. Har surfat runt och läst lite bloggar och kikat lite på skor, så många fina vår och sommarskor som börjar kika fram. Men jag ska vänta lite till, har ju en massa ballerina sen förra året, däremot ett par gladiatorsandaler hade inte suttit fel. Hittade ett par från Wildflower som var superfina, men man får väl sondera terrängen lite till innan man slår till på ett par.

Nä, nu börjar det bli dags att sova känner jag, sov så gott allihopa!

Is this gonna be forever?

Haha ja nog fick man sig några goa garv av detta klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=txqiwrbYGrs

Svart kofta!

Nu börjar jakten på en ny svart kofta, min gamla har gjort sitt och fått ett hål på armbågen..... may the best kofta win!

Lunchen över

Dags att återgå till jobbandet igen. Behöver något sött i mig, tur att vi har köpt hem mini-plopp och mini-kexchoklad som ligger i skåpet (hoppas att min älskling godismonstret inte rört dem för då vet jag vem som förvandlas till ett monster).

Hetsblogger...

Jag inser ju att mitt bloggande är lite som hetsätande i karaktären. En lång period (tex en hel måndag) så gör jag inte mer än kanske ett inlägg (kan liknas vid ett slags svältperiod). Sen kommer tisdagen då jag hetsar ur mig inlägg på inlägg, nästan lite maniskt. Resten av veckan följer liknande mönster. Men jag säger såhär: 

Im a hetsblogger and im proud!

Gästrummet tar form!

Nu börjar vi få lite ordning på kontoret/gästrummet. Vi har införskaffat en bäddsoffa med bättmått 140 cm x 200 cm. Det innebär att man får rätt ok med sovutrymme om man är två och det är bekvämare än att sova på luftmadrass. Nästa projekt blir att möblera om i vardagsrummet, ev får vi tid att fixa lite med det idag.


Vaccin mot diabetes!

http://diabetesportalen.se/arkiv-foer-nyheter/groent-ljus-foer-diabetesvaccin-till-friska-hoegriskbarn/

Nu har man äntligen börjat komma nånvart i diabetesforskningen. Vår son deltar i studien och kollas regelbundet då han hade just GAD antikroppar när han föddes. Sen visade det sig att när mitt blod försvunnit ur hans omlopp (efter ca 9 månader) så hade han inga antikroppar kvar utan de kom från mig. Det var oerhört skönt men vi deltar ändå i studien och hoppas kunna bidra med något. Samtidigt ser vi det också som att vi snabbt upptäcker om han är i riskzonen (om han får någon antikropp längre fram) och då är man ju aktuella för att delta i just såna här tester av vaccin osv. Jag är iaf väldigt glad att de hittat något som kanske kan hjälpa till att förhindra utbrottet av sjukdomen och följer detta med spänning.....

Langning av blad från norrland...

Tur man har lite connections i de norra delarna av landet. I Luleå finns köpcentrumet Smedjan och där har de en tebutik som har det godaste gröna teet jag smakat. Det har smak av jordgubb och kokos. Har inte hittat det här i Malmö, så jag får skicka bud med familjen när de kommer på besök.


OBS! Teet på bilden har inget att göra med teet i texten ovan.....

Tisdag - förhandlingsdrillad!

Idag vaknade jag före väckarklockan och var PIGG? Jag hade kurs igår i förhandlingsteknik och den var riktigt bra. Vi höll på från 13.00 till 20.00. Vi fick genomföra två praktiska övningar där vi fick träna på det vi fått lära oss och ena övningen videofilmades dessutom. Det kändes LITE märkligt, men det var inte alls så farligt som jag tänkte mig. Superbra att få övning inom detta område då man använder det så ofta även i vardagen. Idag jobbar jag hemifrån vilket är skönt, men ska ändå iväg på lunchen en sväng.

Stil för dagen

Idag blev det följande klädval:


Röd t-shirt, Zara
Svarta jeansleggings, MQ
Svarta stövlar, Bianco
Svart bolerokofta, Only
Silverfärgat armband



 


Måndag - gäsp!

Idag blir dock en kort dag i Älmhult, då jag ska gå kurs i eftermiddag i Malmö. Det är en kurs i förhandlingsteknik och jag ser fram emot att lära mig mer om det. Det är tydligen en guru inom området som ska hålla kursen och han brukar bland annat anlitas av företag som ska förhandla med facket tydligen så då gissar jag att han är tuuuung. Igår hade Filip en lite småjobbig kväll, han vägrade sova, men vi lyckades faktiskt se en film under tiden han tramsade. Det var en film som hette "yes man" och det var Jim Carey som hade huvudrollen. Normalt sett är jag lite less på honom men i denna filmen lyckades han faktiskt få min respekt, det var en helt ok film och även om hans sedvanliga ansiktsgrimaser förekom så var inte allt fokus på dessa.

Vi har också fått iordning bäddsoffan nu, så nu har våra framtida gäster 140 cm helt ok säng att sova i, istället för uppblåsbara historier som tappar luften (mamma vet mer om det) och tunna resesängsmadrasser som tar kål på en. Vi har också börjat fundera på att möblera om i vardagsrummet, så vi får se om vi lyckas ta tag i det också.

Stil för dagen!

Sitter och väntar på mina älsklingar som är på IKEA och fixar bäddmadrassen till vår bäddsoffa (den fanns inte inne i förrgår när vi var och handlade). Ska strax iväg till några kompisar så jag tycker att de borde komma NU. Men i väntans tider slänger jag in en bild på min stil för dagen. Lite småtråkig, men den fungerar bra när man ska ut och promenera lite och vill ha bekväma kläder.



Grön sjal, Gobigobi
Grå topp, HM
Svart skjorttunika, HM Mama
Jeanstights, Vero Moda

Ny webbutik för skotokiga!

Nu har Savannahs.se öppnat en skobutik med lite lyxigare skor. Alla som är skotokiga kan därmed sitta och dregla lite extra framför datorn. Vad sägs om paret nedan, går ju bara loss på sisådär 7000 kronor. Kom ihåg det viktigaste av allt: önska kostar ingenting.....

Byte från Zara!

Idag åt jag lunch med en gammal kursare (numera kollega) som inte kikar in på kontoret så ofta. Men vi tog en lunch idag och då "råkade" vi ramla förbi både en sjalaffär samt Zara. Bytet för min del (som egentligen inte skulle ha något) blev således en stycke grön sjal (till fyndpriset 140 kr men i superskön kvalitet) från Gobigobi och två stycken tishor från Zara. De kostade 149 kr styck och var perfekt längd så jag tog båda färgerna.


Marin inspiration

Asos har en snygg militärinspirerad marinblå kofta. Den är i mitt tycke precis rätt färg. Ca 400 kr går den loss på vilket är helt överkomligt. Klicka här för länk direkt till koftan!


Mango öppnar i Malmö!

Nu kommer det kul nyheter för de som gillar Mango. Det ska tydligen öppnas en sån butik i Entre (nya köpcentret vid Värnhem). Så nu slipper man åka till Fisketorvet. Entre öppnar den 19 mars, så det är bara att hålla ut!

Fredag - sweeet!

Det känns skönt att det är fredag. Planerna för helgen är lite flytande just nu, Filip har ju varit krasslig och det beror på hans dagsform idag, jag tyckte han kändes "normalvarm"  när jag gick till jobbet imorse men vi får se ikväll hur han varit under dagen. Han hostade iaf inte alls mkt inatt vilket var skönt. Alex får ändå vara hemma med honom idag så att han hinner bli frisk innan vi skickar honom till dagis igen.

Jag var på jobbet klockan 07.00 och då var bara snickarna och städerskan här. Men det lönar sig för jag har redan skrivit veckans rapport och tidrapporterat. Inte illa pinkat. Idag har vi smygpremiär av vårt ombyggda fika/loungerum på jobbet, så det ska tydligen bli lyxfrukost idag istället för de sedvanliga ostmackorna. Spännande.

Igår kväll tog vi oss till IKEA, vi hade sen länge funderat på en liten bäddsoffa till vårt kontorsrum. Bra att ha och när man får besök och dessutom skönt att sitta i när vi kikar på film därinne. Så nu har vi en soffa och två fåtöljer, så fåtöljerna åker ut, de får stå i vardagsrummet så länge så får vi se var de hamnar sen. Vi hittade även lite småpillsaker som vanligt.
Nu kom en kollega jag inte sett på länge så jag ska socialisera lite.


Är du en Shopoholic?

Här kan du hitta ett test som avslöjar om du är en Shopoholic eller inte. Som tack för att man gör testet får man en E-bok som är skriven av killen från Grannfejden på TV3.

Jag funderade på om jag kunde vara i farozonen då jag shoppar rätt regelbundet, men jag fick tack och lov svaret att jag troligen inte är Shopoholic. Jag har inget tvångsmässigt i mitt shoppande iofs, utan köper saker som passar min ekonomi och sånt jag behöver. Jag använder också det jag köper, att hänga det oanvänt i garderoben har inte hänt så ofta för mig.

Lycka till!


Fagottini!

Låter jäkligt pretto när Coop Konsum döper sina pastaknyten till Fagottini. Det är alltså färsk pasta med svamp och ostfyllning. Typ som tortellini fast en tia dyrare (det är ju trots allt fagottini). Det blev iaf vår lunch idag med lite grönsaker till. Fyra minuters koktid och sen är man redo att äta, SWEEET!

Shopping i arla morgonstund!

Så har jag äntligen lyckats hitta en tisha med tryck som jag gillar (i lång modell som jag letat efter). Jag tog lite större storlek så att magen ska rymmas. Fyndet gjordes på ASOS och jag hittade även ett guldigt armband. Dessutom hade jag 20% rabatt så det hela landade på 322 kr inkl frakt. Det tyckte jag var det bästa med det hela :-D.



Torsdag - tidigt uppe!

Idag är jag också hemma men var ändå uppe tidigt. Skulle till provtagningen så det var lika bra att få det överstökat. Effektiviteten där är inte strålande direkt, men jag lyckades få blodprovet taget iaf så jag är nöjd :-). Idag får vi se vad som står på agendan, blir nog ett telefon/webex möte med jobbet senare idag, eftersom det skulle äga rum ett möte som de gärna ville ha med mig på. Vädret är trist och grått så nån promenad blir det inte iaf.

Dagens retrolåt

Ken Ring - Flashback från häktet

Killen har ju haft sina problem, helt klart, men pga graviditetshormoner kan jag inte mer än smälta när jag hör texter om att sakna sina barn.....



T-shirts med tryck!

Såhär inför våren känner jag att det var dags att knåpa ihop ett litet kollage med några utvalda t-shirtar med tryck. Alla finns på www.netaporter.com . Priserna? Ja med tanke på de märken som är med kan ni själva tänka er, men man kan ju alltid drömma.....




Då texten i själva bilden inte blev så tydlig när jag la in bilden här 
så kan jag berätta att tröjorna (från vänster till höger) kommer från:
See by Chloe
DKNY
Marc Jacobs
Stella McCartney

Stil för dagen!

I eftermiddag ska jag och sonen skjutsa maken till provtagning så man kan inte såsa runt i myskläder hela dagen idag. Så dagens kläder fick bli följande:



Linne, HM Mama
Mullvadsfärgad topp, Soaked in Luxury
Jeanstights, MQ
Halsband ASOS

Sjalmania!

Har sorterat lite sjalar idag, får passa på när tillfälle ges :-). Infogar en bild på resultatet. Sjalar är något jag använder nästan jämt. Ser att jag har mkt rosa tendenser i min samling, får ta och komplettera med lite fler färger. Utöver dessa har jag ett par vanliga halsdukar som jag använder under vinterhalvåret när det är riktigt kallt ute, men de är inte så fina så de får inte vara med i samlingen.


Sjukling hemma...

Filip är fortfarande hostig så han fick vara hemma idag med. Inatt fick jag en hel natts sömn nästan och det är inte fy skam. Igår var vi borta och fikade och kom hem strax efter nio, då var jag enormt trött så jag somnade nästan i soffan strax innan tio, då gav jag upp och gick och la mig i sängen.

Igår var ju hyresvärden här och kollade. De kikade på parketten och kom fram till att det inte var lönt att slipa, så de lägger nytt golv ovanpå det befintliga, JIIPPPIIIEE, vi slipper byggdamm i hela lägenheten :-). Sen toaletten började de först dividera om att ev lappa några plattor som släppt osv tills jag visade dem att ca en kvadratmeter av kaklet svajade när man tryckte på det. Då insåg de att det inte gick att ta några genvägar. Så vi kommer att få en totalrenovering av hela badrummet, omkaklade väggar och vi slipper den rostbruna mattan. Detta innebär dock en hyresökning för oss eftersom det blir en standardhöjning av lägenheten. Det struntar vi blankt i. Får vi totalrenoverat badrum för 250 kr per månad så kan jag leva med det, och mer än så blir det inte enligt snickaren. Sen var det bara kruxet att de inte kunde fixa vägguttag för tvättmaskin åt oss, då detta måste dras från proppskåpet i hallen. Men som tur är har vi en kompis som är elektriker som vi har hjäplt med hans dator rätt många gånger, så vi har lite gentjänster att kalla in där och det ska nog spara många sköna tusenlappar, snickaren sa att ett sånt ingrepp att dra el+ koppla in tvättmaskinen skulle gå på ca 4000 kr om man hyr in elektriker ute på stan.

Förresten har jag hittat tvättmaskin + torktumlare som bara är 45 cm djupa vilket gör att vi kan behålla både badkar och sätta in dessa isf.

Vårkänslor!

Tur i oturen att Filip var sjuk idag eftersom solen också ville visa sig från sin bästa sida. Så efter lunchen blev det en vårpromenad till Folkets park, inte direkt i rasande tempo då jag inte känner för att röra mig i superfart numera, men lite behaglig lunk och njutande av vårvädret! Nu ska han vila lite och då ska jag passa på och fixa lite saker under tiden.

Hemma idag

Filip vaknade med en rejäl hosta idag så det blir inget dagis för honom idag. Han verkar inte ha feber men lät ganska rosslig i rören. Snart kommer dessutom vår hyresvärd hit och kikar inför vår badrumsrenovering. Han ska även titta på parketten i vardagsrummet. Hoppas på att renoveringen kan dra igång snart. Vi funderar på att fråga om möjligheten att byta badkaret mot dusch, på så sätt skulle vi även få in tvättmaskin med torktumlare ovanpå därinne, men vi får se. Jag är lite kluven, jag vill ha både och :-D. Nu ska jag gå och mysa med Filip litegrann, men försöker skriva lite senare när han vilar.


Måndag kväll - jäser i soffan!

Ikväll har jag varit jättetrött, jag vilade en stund efter maten och sen har jag gått på halvfart hela kvällen. Har legat och slöat i soffan och kikat på Design Simon & Thomas. Jag har införskaffat ett par Juicy-mysbyxor, jag resonerade som att det troligen blir en hel del hemmakvällar framöver pga graviditeten och då kan man väl få mysa med stil ;-).

Idag blir det inte särskilt inspirerande inlägg, ska försöka komma med något kul imorgon, idag är min fantasi på nivå 0.

Sov så gott allihopa!

Måndag - tidig morgon!

Idag är jag ute hos kund så det blir inte så mkt inlägg under dagen. Jag har iaf haft en toppenhelg. Vi lånade svärfars undervattenskamera och tog med till simmet i lördags så nu har vi lite kul bilder (de blev verkligen jättebra) på Filip i vattnet + några filmer under vattnet när han simmar. Haha så läckert det ser ut, han simmar både med öppna ögon och stort flin på läpparna, han ser överlycklig ut! Syrran fick en försmak igår via MSN, filerna är 5 mb stora så de går inte att maila ut hur som helst. Vi funderar på att själva införskaffa en sån, älsklingen ser nyttan av att ha en vattensäker kamera när han fiskar och sen kan vi ju ta massa kul bilder på simmet också.

I fredags var vi hos tandläkaren med Filip, och hon sa till oss att han hade tendens till korsbett och att vi skulle försöka sluta med nappen. Hon sa att det inte var någon panik så direkt men vi tyckte det var lika bra att ta tjuren vid hornen. När vi var hos tandläkaren sa han bara "näääääähh" och skrattade till när hon föreslog att han skulle ge nappen till bebisarna som behövde dem bättre. Men sen när vi kom hem så pratade vi lite om det jag och han och efter att han låtit det sjunka in lite så gick han med på att kasta nappen ner för trappen. Han gjorde det och sen sa jag att sopbilen skulle komma och hämta den. Jag var väldigt nervös för hur han skulle reagera när han skulle sova (vi hade ingen annan hemma heller) men han somnade hur bra som helst både på kvällen och dagen efter när han skulle vila. Han har nu varit utan napp utan att ens efterfråga den sen i fredags eftermiddag och det känns superskönt.

Jag kan förresten tillägga att jag verkligen gillar vår tandläkare (vi har samma hela familjen). När vi var där så sa jag till henne att vi skulle ha ett barn till i sommar och hon tittade lite skeptiskt på mig och sa "vaddå, ska ni ha barn i sommar? Men hur långt gången är du?". När jag sa vecka 17 så tittade hon på mig och sa "näää ,  men det syns ju inget alls, fy vad orättvist". ME LIKE!! Så mycket man nu kan gilla en tandläkare får jag väl tillägga.

Dags för frulle.....


Helgen lider mot sitt slut...

Idag har vi haft en ganska skön dag. Jag och svägerskan tog en liten tripp till lite barnaffärer. Hittade följande portabla matstol:
 


Perfekt att ha med på resor osv, passar både Filip nu och även lilla bebisen längre fram. Den tar knappt nån plats när man packat ihop den, tror den kommer att hänga med på många turer. Sen hittade jag också en liten present till våra kompisars bebbe som fyller 7 månader idag. De kom över på middag, väldigt trevligt, var ett tag sen vi sågs sist nu så det var en del att skvallra om :-D. De har precis åkt hem så nu ska jag strax pusta ut framför tvn innan det är dags att sova.

Just det ja, vi fick ju fixat en massa här hemma också i eftermiddag. Älsklingen städade ur sin garderob i hallen som var överfull av onödiga saker som han kastade. Sen tömde vi byrån i hallen på hans fiskesaker (som nu helt plötsligt fick plats i garderoben pga allt annat som åkt ut) och jag la våra vantar och mössor i korgar på hatthyllan. Sen tog vi in byrån i vårt sovrum och flyttade sängen lite mer mot mitten av rummet. Nu är det jätteluftigt i hallen och sovrummet känns mycket mer symmetriskt. Vi ska försöka hitta nån slags sittförvaring till hallen där man kan sitta och ta på sig skorna och samtidigt ha någon typ av förvaring undertill som sväljer lite grejer. Får se om vi lyckas hitta något bra.

RSS 2.0