Stil för dagen!

 


En bild för om det blir lagom svalt för att bara ha linne, men jag börjar med en kofta över då jag vet hur frusen jag brukar vara och jag inte litar på vädret för fem öre :-D.

Linne, Bondelid
Vita trekvartsjeans, Mamalicious
Skor, Vagabond
Guldarmband, Hallbergs guld

Lördag - kalastajm!

Sitter och väntar på att resten av familjen ska komma hem från simmet, idag stannade jag hemma för första gången på hur länge som helst, men vi ska iväg på kalas så jag tyckte jag gjorde mer nytta här hemma än på bassängkanten. Igår kväll kom några kompisar från Oslo hit på besök. De är nere ungefär en vecka och det var verkligen superkul att träffa dem, det blir inte så ofta numera. Deras barn var hemma i Oslo så de stannade rätt sent, vi hade ju massor att prata om. Det blir nog nån fler träff med dem innan de åker hem på onsdag nästa vecka. Idag ska jag införskaffa Niferex järntabletter, tror de är mer effektiva och mina Hemofer är snart slut. Jag vill få slut på min hjärtklappning och obehagskänsla som uppstår (oftast efter jag ätit) nu så då får man kanske boosta lite extra. Det är 100 mg järn i en sån jämfört med 36 mg som det totalt är i min dagsdos Hemofer. Nu ska jag dona vidare här hemma, men jag ska slänga in en bild på min kalasoutfit först. Ha en underbar lördag och en fortsatt trevlig helg.


Fredag - äntligen helg!

Nu är det bara några timmar kvar till helg. Kom på att igår gick jag in i vecka 30, känns som en milstolpe, inte långt kvar nu. Idag var det dags för glukosbelastning och det gick jättebra, allt såg toppen ut förutom mitt järnvärde som dippat ner till 112 så nu får jag börja ta mig i kragen angående järntabletterna. Det är dock skönt att veta att det inte brukar gå lägre ner än så här, med Filip vände värdet igen runt v 30, men med lite järntabletter så får man väl upp det lite snabbare. Ska ju dit om bara drygt två veckor igen så det blir ju bra att få en koll då och se hur det ser ut.

Igår var vi på Toys R Us och fixade en båt till badkaret åt Filip, han har så lite leksaker när han badar och vi hade lovat honom sen innan att han skulle få något. Sen ville han hem och bada (surprise).

Igår när jag hämtade honom så berättade en dagisfröken en sak som hänt tidigare på dagen. En som jobbar på dagis har en man som avled för någon månad sen och hon var inne och hjälpte till på lunchen på Filips avdelning (hon har varit sjukskriven några veckor pga det som hänt). Då hade Filip sagt till henne "har du varit i huset?" och då sa hon "vilket hus menar du då" och då svarade han "du var hemma i ditt hus för du var ledsen för Anders har åkt till himlen". Bara helt out of the blue. De bara tittade på varann och blev helt paffa och hon vars man hade dött tyckte det var så gulligt av honom. Sen sa han "men nu är du glad igen". De sa att han verkar ha förstått sammanhanget (de har ju pratat lite om det på dagis innan) och dessutom lagt det på minnet. Man blir ju såklart glad över att han har så pass mkt empati med andra människor, det känns bra i hjärtat.

Nu ska jag jobba vidare, ha en bra fredag och en underbar helg allihopa!

Fredag - stil för dagen!


Linne, MQ
Lila tunika, H&M Mama
Vita jeansleggings, MQ
Bruna ballerina, osäker på ursprung
Guldigt armband, ASOS

Nya underlägg!

Idag på lunchen köpte jag två söta underlägg till matbordet, det Filip har nu börjar bli så slitet. Kan vara bra att ha ett extra också när det kommer andra småttingar på besök.


Den som väntar.....

Nu går jag otåligt och väntar på att de ska ringa från butiken angående den oakfärgade Mulberryväskan. De sa iofs att det kunde ta ca 2 veckor men jag funderar på att springa in där på lunchen idag och kika, de kanske inte ringer samma sekund levernasen kommer. De skulle bara få in 3 och de går tydligen åt rätt fort så det kanske är läge för att göra det.

Beslutsångest deluxe! Hoppas nån av mina kollegor som har svarta kommer in idag så man kan kika lite noggrannare på en sån. Jag och beslut.... suck......

 

Uppdatering:
kikade in på lunchen och frågade om väskan kommit, nu var det tydligen 2-3 veckors väntan då de haft problem med leveransen. Kan iofs kika på den i en butik i Lund kanske men då måste man ju ta sig dit också......


Torsdag!

Igår var jag till min nya frisör, GUUD vad det känns som att jag hittat hem! Hon tittade på mig och föreslog direkt vad jag skulle passa i för färg och det stämde exakt med hur jag själv kände. Jag har känt att min ljusa hårfärg inte passat riktigt och det var skönt att hon också bekräftade det. Det tog ca 2 timmar för klipp + färg vilket är bra, min andra frisör tog ibland 3 timmar på sig vilket är för mkt.

Den nya frisören var också gravid, i vecka 14 och hade just igår gjort NUPP hos samma bm som gör mina ultraljud. Vad är oddsen? Dessutom var min svägerska där igår och gjorde UL hos samma person så det blir bara mer och mer twisted. Nu vet vi också att vår lilla bebba får en kusin av samma kön, det kommer bli jättekul för dem när de växer upp att ha en kompis när familjen träffas. Nu känns det som att vår resa till Gekås blir lite roligare för henne också eftersom hon vet att hon kan handla lite som inte är könsneutralt.

Efter frisörbesöket fikade vi hemma hos oss, det var redan fullt hus när jag kom hem. Sen såg jag ett par avsnitt av "desperate houseviwes" innan det var dags att sova.

Men ALLTSÅ!

Läste artikel på Aftonbladet idag: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5233674.ab

I korthet är det en mamma som lämnat en 6 veckors bebis i en bil som är igång (med öppen dörr och allt)  för att hjälpa sin sexåriga dotter på tåget som ska ta henne till sin pappa. Hon berättar om hur orättvist det är att tågets dörrar stängdes och att hon åkte iväg från sitt barn. Tågvärden ville inte nödstoppa tåget då det innebär en evakuering av HELA tåget per automatik. Jag gissar att de har sina rutiner för när nödstopp får användas, då en evakuering av ett helt tåg blir rätt omfattande.

Jag tycker att problemet är att man lämnar sin 6 veckors bebis i en bil som är igång, med öppen dörr. Sen att hon menar på att "ingen tycker att jag handlat fel" och "det är så man gör ute i byarna" bara förstärker känslan att hon försöker intala sig själv att hon handlade rätt. Jag förstår ingenting. Men det handlar för min del minst lika mkt om den stackars 6-åriga dottern som då bara ska slängas på tåget och vinkas av fort som sjutton för att mamma är stressad över att bebben är kvar ensam i bilen. Jag får rysningar bara av att tänka på en sån liten bebis som sitter själv i bilen, om än i bara 10 minuter.

Det är inte särskilt svårt att ta loss barnstolen och bära med sig bebisen ut ur bilen, det är JOBBIGARE, det håller jag med om, men där gör man ju ett val som förälder, vilket mamman gjorde.

Onsdag - snart halva veckan avklarad!

Idag hade vi en riktigt mysig morgon jag och Filip, jag vaknade i rätt god tid så jag hann klä på mig själv och göra mig nästan i ordning innan han vaknade till liv. Han var på bra humör (iofs ingen ovanlighet för han är oftast på bra humör på morgonen) och vi pratade och han hann både med att titta lite på morgontv samt bygga pussel. Kvalitetstid på morgonen, det är ju toppen!

I eftermiddag ska jag till frisören direkt efter jobbet så det blir lite senare hem än vanligt, sen ska vi ha fikabesök också så det ska bli trevligt. Frisörbesöket igår med Filip gick jättebra och det blev jättefint, han fick dessutom två olika färger i det vilket han blev överlycklig över.

Dags att återgå till att slita för brödfödan nu..... ha en fin onsdag!

Tisdag - nedräkning pågår!

Nu har jag räknat ut att jag har exakt 18 dagar kvar att jobba innan jag får vara leeeedig. Underbart känns det. Vi börjar ju ledigheten med en tripp till Norrland och hälsar på familjen, ska bli kul att komma iväg på lite semester. I eftermiddag ska jag gå med Filip till frisören, det behövs verkligen för hans kalufs är helt vild. Återstår att se hur denna frisören är då det är en ny. Imorgon ska jag själv till frisören, även det en ny då min gamla slutat. Lördag ska vi på fyraårskalas, har lite problem att komma på present, men något ska man väl lyckas hitta.

Igår fick jag tillbaka input för det projekt jag hade hos min förra arbetsgivare. Så nu har jag vidarebefordrat all min info till en kollega som ska vara "sponsor" för min projektledarcertfiering och förhoppningsvis kan jag få min level 1 certifiering i augusti om allt går enligt planerna. Känns bra att ha en sån sak som rullar på när man går på mammaledighet, det gör ju att man har något att visa på när man ska löneförhandla under mammaledigheten, att jag faktiskt inte bara rullat tummar utan även sett till att kompetenshöja mig.

Nu ska jag återgå till att jaga lite folk, hoppas ni får en bra tisdag allihopa!

Lördag!

Igår var vi i Danmark med Magnus, Sandra och Victor. Det blev riktigt bra till slut, vi var lite störda av det faktum att regnet verkade hänga i luften, men vi bestämde ändå att vi skulle åka över. Det var tur för när vi väl kom fram till Christiania så sprack det upp och solen visade sig till och med. Vi lyckades avnjuta vår picnicmat utomhus. Sen promenerade vi tillbaka till centralstationen, med lite drickastopp på ett torg på vägen och ytterligare ett stopp i en öl/whiskybutik som Magnus hade hittat. En riktigt mysig dag på det hela taget. Vi var hemma igen vid halv fyra så det blev inte så farligt sent heller. Sen köpte vi en pizza och myste framför en film, Filip däckade ganska snabbt så han var nog rätt trött av alla upplevelser. Idag ska vi hem till Viktoria och Håkan och käka och umgås. Imorgon ska min älskling iväg och ha fiskedag med sitt jobb, verkar bli en lång fiskedag så jag och Filip ska roa oss själva. Vi har inte så storslagna planer än iaf, in till stan och fika är det vi planerat så långt. Ha en bra lördag allihopa!

Restaurang 2 r.o.k Malmö

Igår var vi och käkade på 2 r.o.k som jag hört väldigt mkt gott om (iaf tidigare). De bytte ägare i slutet av 2007 och det kanske har gått utför sen dess. Jag blev nämligen inte så imponerad av deras mat tyvärr. Det första jag reagerade på var när vi beställde dryck, hon gick iväg och kom tillbaka efter en stund och meddelade att just Cola light var slut tyvärr. Jag har inte jobbat på restaurang men brukar man inte kolla av och fylla på lagret innan man öppnar, eller är det bara jag som tänker helt galet? Det var dock ingen fara på taket utan vi tog annan dryck istället.

Jag tog en toast Skagen till förrätt och den var visserligen ok, men den kom ut misstänkt snabbt så det var nog inget de jobbade så hårt med utan jag fick känslan att röran hade nog stått ett tag. Ingen snygg dekoration eller så utan ungefär upplagt som man själv gör när man gör en räkmacka. Alex tog vitlöksbröd och det går ju inte att misslyckas med.

Till huvudrätt tog jag en grekisk sallad, min mage rymmer inte så mycket numera så jag vågade mig inte på nån maffig köttbit. Det var mitt stora misstag. Salladen kändes inte fräsch, gurkan syntes att den skurits några timmar tidigare för den var lite så "torr" som den kan bli när den legat ett tag. Salladen var obotligt tråkig både till utseende och smak, bara vanlig isbergssallad i botten, lite gurka och tomat samt rödlök ovanpå och det värsta av allt var fetaosten. Tråkig jävla "typ Apertina" färdigtärnad fetaost som smakade hushållsost ungefär. Nog borde det vara relativt lätt för en restaurang att iaf beställa hem riktig fetaost. Hallå vi bor i MALMÖ, jag kan rekommendera en grekisk butik om de behöver hjälp. Oliverna smakade ingenting de heller.  Alex tog en Filet Mignon och den smakade bra enligt honom, det håller jag med om, smakade en tugga och det smakade helt ok. Jag känner generellt sett att maten var ätbar men lämnade inget avtryck alls hos mig, annat än möjligen besvikelse. Sen kanske jag tog "fel" mat, men jag tycker inte man ska behöva känna till i förväg vad man kan och inte kan beställa på en restaurang, har man maten på menyn tycker jag att man ska göra en bra rätt av det, annars kan man ju ta bort den. Grekiska salladen tror jag skadar dem mer än den gör nytta så den borde bort. Jag lär ju inte gå dit igen efter detta så den kostade dem iaf en kund.

Det enda som var riktigt bra var ju priset, de hade 20% rabatt mellan 17-19 vilket blev en glad överraskning. 340 kr för oss båda för för- och varmrätt är ju ett riktigt bra pris.

Helhetsbetyget skulle jag säga blir medel, men det är enbart pga att priset var så lågt på maten.

Torsdag - ledig!

Idag är jag ledig i dubbel bemärkelse. Darlingen åkte iväg och fiskade på förmiddagen idag så jag är både barnlös och gräsänka. Igår kväll var vi och såg "män som hatar kvinnor" och filmen var precis så bra som jag hade hoppats. Ska skriva ett särskilt inlägg angående vår matupplevelse före bion. Det var en liten besvikelse, men det var iaf mysigt att komma ut och käka lite.

Idag på morgonen så kom Alex in och väckte mig och ställde två mackor och smoothie + te brevid sängen. Såå gulligt och jag blev riktigt glad och överraskad. Det är rätt ovanligt att han får chansen att ge mig frukost på sängen då jag typ alltid vaknar före honom och är lite mer morgonpigg. Men idag tog han alltså chansen. Vilken lyckost jag är. Nu ska jag fundera ut vad jag ska göra idag, vi ska till darlingens föräldrar på middag idag, skulle hämta Filip så det passade ju bra. Men innan dess har jag en låååång förmiddag på mig att göra vad jag vill.....

Lilla toaletten!

Nu har vi inte satt kvartslister än så det är lite mörka glipor längs med listerna men det ser ändå betydligt fräschare ut.


Sista timmarna.....

.... innan långhelg och jag är SÅ seg. På lunchen var jag ute på en riktig runda, gick först till Ittala och spanade in lite glas som jag fastnat för som är superfina, ska visa dem för darlingen och se vad han tycker om dem. Finns i massa roliga färger men jag är mer för de vanliga klara. Sen gick jag vidare in på HM och shoppade lite kläder åt Filip, han behövde nya shorts samt en skjorta han kan ha när det blir lite kalas och annat, det blir en hel del sånt närmaste tiden och han har vuxit ur nästan alla sina finkläder. Sen gick jag ner på Bianco och provade lite sandaler, köpte inget men hittade ett par som jag tyckte var både sköna och snygga, får se om jag slår till på dem eller inte. Sen gick jag vidare till iisa af Malmö där jag klämde och kände på en Mulberryväska. De hade tyvärr inte oak inne för stunden så hon tog mitt nr och skulle ringa när de får in dem igen. Jag måste se dem live innan jag kan bestämma mej, men nu när jag såg den svarta så kände jag spontant att den inte känns helt rätt. Men det blir lättare när de har båda färgerna inne och jag kan jämföra dem mot varandra.


Onsdag - snart långhelg!

Idag är sista arbetsdagen denna veckan, otrooooligt skönt. Ikväll ska vi lämna Filip hos farmor och farfar och ta oss iväg på bio. Män som hatar kvinnor ska vi se och jag har längtat efter att se filmen, läste böckerna för sådär 2 år sen och när jag fick reda på att det skulle bli film så blev jag överlycklig. Men ändå har det tagit mig x antal månader att komma till skott. Jag kan skylla på att jag varit trött och illamående av graviditeten innan så att jag har inte känt att sitta på bio mellan 21.00-23.30 känts så lockande iofs. Men nu är det dags. Hoppas den är så bra som jag föreställer mig. Vi ska testa nya bion på Entre så det ska bli spännande att se hur det ser ut där också, det är bara 60 platser så det känns som en lite mysig salong.

Igår fick världen återigen se prov på min (och älsklingens) impuls/spontanitetsådra, när han kom hem från jobbet fick jag med honom till Optimera för att kika på matta till lilla toagolvet. Jag fick bara en sån känsla av att vi måste lägga nytt golv därinne. Jag frågade golvkillen om råd när han var och la vårt vardagsrumsgolv så förutom råd så lämnade han även krokknivblad till oss samt kvartslister så att det räcker till minst tre toaletter typ. Riktigt snällt av honom och jag bad inte ens om det utan det gjorde han helt friviligt. Vi kom till Optimera och blev lite besvikna då de har en veckas leveranstid på mattor, lagerför alltså inget alls. Men vi tog oss istället till Hornbach och lyckades välja ut en ljus och fin matta till rimligt pris. När Filip hade somnat så började jag fixa med det, Alex satt och kikade på TV en stund men jag behövde lite expertisråd så till slut var vi båda två engagerade i projektet. Det slutade med att vi lyckades lägga hela mattan igår kväll och det blev SÅ fint därinne, som ett nytt rum. Ska slänga in en bild här sen när jag får tid att ta foto. I helgen hoppas jag slutföra det hela genom att slänga in kvartslisterna också så att man slipper gliporna vid listerna, det drar ner intrycket den del.

Nu ska jag jobba vidare, har lite funderingar på att gå till iisa på lunchen och kika lite på väskor, får se om jag orkar ta mig iväg. Iaf önskar jag er alla en riktigt fin onsdag!

Golvet klart!

Äntligen är golvet klart och det blev riktigt fint. Har redan noterat att det är grymt lättstädat jämfört med det gamla (det hade ju massa glipor och sprickor överallt så skiten gick aldrig bort ordentligt). Slänger in en bild nedan.


Yes. Please.

Den här hade jag inte tackat nej till. Snygg och funktionell!


Källa: http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/system/bw_zeppelin_hoegtalarsystem__svart.htm

Måndag - ny parkett!

Idag kom så ÄNTLIGEN golvläggarna och började med parketten i vårt vardagsrum. De hann faktiskt lägga hela golvet idag så nu kvarstår bara lite småpillande innan de är färdiga så jag gissar att de är klara vid lunch imorgon senast. Blir så fint. Jag har jobbat hemifrån idag och så blir det även imorgon. En sjukt jobbig baksida av det hela var att vi fick massa fint damm över hela vardagsrummet och hallen och även lite i Filips rum, jag fick världens nysattacker och kände mig allmänt besvärad i luftrören. Dammet kom troligen av dels den gamla parketten de sågade upp och rev ut (25 år gammal skit som rivs runt) samt att de sågade till den nya parketten också. Nåja jag gick ett varv över lägenheten med moppen och dammtrasa och sen tog vi oss iväg hemifrån ikväll så att vi slapp sitta i dammet och kraxa.

Sen när vardagsrummet är klart återstår bara sista projektet som är att måla tak + väggar i hallen. Har ju målat om listerna i större delen av hallen nu så det är inte så jättemycket jobb kvar egentligen.

Idag lossnade det på jobbet, ska inte gå in på för mkt detaljer för ingen lär ju fatta nåt ändå men en produkt jag haft dialog med sen hösten 2008 angående avveckling av servrar meddelade äntligen att de lyckats med övergången till ny version och att det var klartecken för att avveckla de gamla servrarna. Jag är glad både för deras skull eftersom de haft mkt problem med övergången, och för min egen eftersom vi väntat så länge på att få igenom detta.

Idag är en riktigt bra dag helt enkelt på många sätt och vis! Vi hade en underbar kväll, käkade supergod thaimat på Korrapong, sen åkte vi till havet (helikopterplattan ute i Västra hamnen) och gick en promenad och Filip fick busa av sig lite. Känns verkligen härligt när vi får sån bra tid tillsammans hela familjen. Nu ska jag återgå till TV tittandet, vi har ju TV i sovrummet nu så man kan ju ligga och glo lite förstrött, imorgon kväll åker den ut i vardagsrummet igen så det är till att njuta av den så länge man kan.

Torsdag!

Igår hade vi  lite ombytta roller så jag lämnade på dagis och darlingen hämtade. Det innebär att han för en gångs skull var hemma redan halv fem vilket var väldigt trevligt. Han fixade middag och sen så blev jag sugen på en fika. Men samtdigt var jag för lat för att GÅ nånstans, så vi bestämde oss för att ta bilen. Vi diskuterade lite, man tar ju inte bilen in till stan när man bor fem minuters promenad därifrån så det som kom upp på förslag var: Mobilia, Burlöv eller Jägersro. Jägers försvann rätt snabbt pga tråkiga fikamöjligheter. Efter lite övervägande kom vi fram till Burlöv, så kunde vi dessutom kolla Coop efter dagisstövlar till Filip. Vi köpte där förra året och de var både billiga och bra. Vi gjorde slag i saken och vi lyckades fynda stövlar + fika. Sen stötte vi dessutom ihop med V & H som var där och shoppade vilket jag tyckte var lite lustigt för Burlöv är ju rätt stort så att vi ska pricka in rätt plats samtidigt är nästan omöjligt. Vi hann förresten också kika på strykjärn och det lutar åt det jag hittade som fått bäst i test, det såg väldigt bra ut i verkligheten. Nu är det dags att sätta sig och jobba lite, idag har vi bokat arbetsrum hela dagen jag och min kollega så att vi ska kunna jobba undan lite som hängt över oss ett tag nu. Ha en toppentorsdag!

Internt inlägg till systeryster!

Har två saker jag bara måste dela med mig av i nostalgiväg, den första är en flashback till typ kanske 1994-1995 nån gång när vi hade kul till denna låt: Länk! Skriver inte vilken det är för det får du se när du går in där. :-)

Nästa grej är ett ord jag kom på igår (fråga mig inte varför det ordet hemsökte min hjärna bara) är "anorexiabrillot". Några klockor som ringer?

Ha en fin dag, ser fram emot i sommar.

Onsdag!

Sitter och väntar på att frukosten ska dukas fram. Är vrålhungrig. Sitter och funderar lite på att det idag är mindre än tre månader kvar till förlossningen. Det ni. Fast jag känner mig rätt lugn, vet ju att jag klarat av detta en gång innan, så nu längtar jag mest efter att få en liten bebbe att gosa med. Nu har vi tvättat upp alla kläder jag handlade för några veckor sen och jag sitter och spånar på hur vi ska ha det, funderar på något slags byrå i kontoret där vi kan ha barnkläder, ev nån skötmöbel Vore praktiskt att ha något som har skötbädd på ovansidan och lådor undertill, så har man ju skötbord på toan för stora insatser och ett "byta kläder" bord i kontoret när det bara är kissblöjor eller kräk-kläder som ska av.

Häromdagen sa älsklingen till mig att han tyckte att jag skulle göra slag i saken och köpa den där Mulberryn jag gått och suktat efter jag-vet-inte-hur-länge. Så nu har jag grönt ljus att införskaffa den, problemet är bara att jag då får beslutsångest. Brun eller svart, svart eller brun. Jag känner spontant att Oak är min färg och när jag pratade med darlingen igår så sa han också att brun var mer jag. Så jag känner att det lutar mot den, men jag vill nog klämma-känna lite på dem först innan jag bestämmer mig. Sen är det ju så den handfull jag känner till som har såna har just svarta, så det är ju ännu roligare då att inte ha samma färg som alla andra. Samtidigt måste man tänka praktiskt då detta är en väska jag förväntar mig att äga mååååånga år. Dagens I-landsproblem är nog en ganska precis beskrivning av vad jag går igenom.... men jag har ingen brådska så jag tar det med ro.

Nu är det bara tre veckor kvar tills det bär av tiil Gekås. Detta mekka för köpgalna. Jag har bara varit där två gånger tidigare och är nog inte så rutinerad, då jag oftast inte handlar så galet mycket, men nu ska jag ha tag i lite babygrejer så vi gjorde slag i saken och bokade in en tripp dit, utan äkta hälfter och barn så att man får gå i lugn och ro och handla. ;-)

Nu ska jag jobba vidare, men jag önskar alla en fin onsdag!


Lanvin-pjucks!

Hur vackra är inte dessa skorna? Tyvärr inte riktigt min klackhöjd, och lite väl maffigt pris måste jag ju säga att det var, men de var iaf snygga. Hittas på www.net-a-porter.com

                                                 

Balkongprojektet!



Tänkte visa lite hur mitt balkongfixarprojekt fortskrider, har kommit en bit på väg, nu saknas bara lite blommor och grönt därute, visst är det en markant skillnad mot hur det såg ut innan vi började?

Tisdag - Stil för dagen!


Blåvitrandig skjorttunika, HM Mama
Vita jeansleggings, MQ
Vita sneakers, Esprit
Guldigt armband, ASOS
Grön sjal, Gobi

Kors i taket!

Nu har jag äntligen fått ändan ur att skriva ett inlägg, blir väldigt sällan numera känner jag. Vi har börjat fixa och dona lite hemma, har målat listerna runt ytterdörren. Fick reda på igår att vi får ny parkett i vardagsrummet så vi blev väldigt glada, och lite förvånade för vår hyresvärd är så snål jämt. Ska också ta hit en kompis som är elektriker som ska kika på om vi kan få el indraget i badrummet så att vi kan köpa tvättmaskin. Känns som att vi verkligen behöver det nu när jag inte kan kånka ner tvätt i tvättstugan. Jag har ju shoppat lite nya kläder för nån vecka sen, har äntligen tagit tag i att fota dem, blev inte superbra bild men man ser ju ungefär hur de ser ut, kläder som funkar både nu till lite större mage och sen efteråt då det är min vanliga storlek på dem. Idag är det 28 arbetsdagar kvar exakt tills jag går på semester och sen mammaledighet. Ska bli härligt att få vara ledig ett tag innan det är dags. Helt galet känns det att jag i övermorgon är i vecka 28, veckorna bara springer iväg, samtidigt så är det ju bra då man inte hinner känna efter hur många krämpor man har heller ;-).


Vit topp (365 sunshine), Hallonrött linne (Bondelid) samt vita jeansleggings (Zoul), allt införskaffat på MQ.

Fredag!

Har haft en fullspäckad vecka så det är skönt med fredag. Vi lyckades hitta doppresent igår och klämde in lite andra butiker på vägen, lika bra när man är igång. Jag har också fyndat lite kläder i veckan, en korallröd top från Bondelid som var underbart fin och passar växande mage, dessutom i strl M (min vanliga) så att jag kan ha den även senare. Hittade även en vit tröja på MQ som var lite räfflad framtill, svår att beskriva som jag högg samt ett par jeansleggings i vitt även de från MQ. Jag är riktigt glad för alla kläderna passar både nu och troligen sen. Jag har ju förmånen att det mestadels varit min mage som växt så benen är som vanligt, så länge jag hittar byxor som sitter under magen så funkar det superbra med vanliga jeansleggings.

Igår ringde mamma och hade någon på jobbet som hade sidensjalar med sig som de sålde, så hon ivlle veta färgpreferenser. Det är ju supersvårt att veta, men jag guidade in henne på en sida på nätet som säljer sjalar och där försökte vi synka ungefär vilka färger jag gillade och inte så jag tror hon väljer bra. Jag har ju redan en rätt rejäl sjalsamling, men sjalar kan man inte ha för mycket av :-).

Jag satt igår och räknade på SGI och blev lite glatt överraskad då det verkar som att jag kommer att få ut några tusen mer än vad jag väntat mig. Sånt gillar vi!

Hoppas alla får en bra fredag för det ska jag ha!

Scrapbooking!

Idag har jag varit till Panduro på lunchen, de hade 30% rabatt på alla sina designark. Tyvärr har jag inget album än till bebben, men jag letar med ljus och lykta. Tänkte att jag skulle vara väl förberedd dne här gången, det tog mig ju 2 år att slutföra Filips album över hans första år. Ikväll ska vi hem till Linda och Kristoffer, älsklingen ska hjälpa dem att sätta upp rullgardiner och jag och Linda passar på att ta med Filip ut och shoppa doppresent till en släkting. Bra kombo tyckte jag.

Onsdag - veckan går fort!

Halvtidsvila strax, ska iväg med en kollega på lunchen, vi ska hem till henne och hämta upp lite grejer och sen beslutade vi oss för att köra till Limhamn och käka. Kul att komma ut på lite nya lunchställen. Sen efter jobbet ska jag möta upp Lovisa och käka med henne (blir något matigt och inte bara gofika då det är den tiden på dagen). Ska bli trevligt faktiskt, har mycket att ta igen då det var ett tag sen sist. Kanske blir en liten sväng på shoppingstråket också. 

När jag kommer hem från stan ska jag ägna mig åt älsklingen, han kom hem från konferensen vid tolv igår kväll, så vi hann inte umgås så mkt, men jag var iaf vaken coh det var ju mysigt att få somna brevid varandra igen efter ett par dagar utan närhet.

Hoppas ni får en fin onsdag allihopa!

Myten avlivad....

Fick idag reda på att jag hade ALLA rätt på mitt ITIL-foundation prov. Där fick alla ni som tror på myten att gravida bara har vällinghjärna och gröt i huvudet!

HA!

Långhelgen snart slut...

Har varit en riktigt mysig helg. Valborg firade vi med några vänner hemma hos dem, barnen hade full rulle hela eftermiddagen och kvällen och Filip var vaken ända tills vi åkte hem. Vi fick en himmelskt god rabarberpaj (första för i år för oss alla). 1 maj var det kalas för svägerskan som fyllt år, hela tjocka släkten, full rulle på barnen även där. Igår var älsklingen och fiskade (surprise) och jag tog Filip till svärföräldrarna som skulle ta hand om honom när vi gick på 30-årsfest. Fick en lapp av svärmor om en outlet som hade öppet nu två dagar där de sålde ut barnkläder, så jag åkte dit. Ujuj vilka priser det var. Inga plagg kostade mindre än 300 kr från böjran och även om det var 70 procent rabatt så blev det ju ändå typ 90 kr för billigaste plagget. Märkena var typ IKKS, DKNY och Elle (samt lite andra, men dessa dominerade). Men jag fyndade faktiskt fyra plagg iaf, mest för att komma till skott ohc köpa något nån gång.  Det jag köpte ser man nedan, klänningen i mitten var SÅ fin (normalpris var 600 kr för den så det var rejäl rabatt iaf). Den rosa bodyn längst ner till höger är inköpt tidigare så den är inte fynd från igår.



30-årsfesten var riktigt kul och det var god plockmat och många goa skratt, så fick vi även planerat för vad vi ska göra istället för att åka till Islay som vi pratat om (jag förstör ju allt med min graviditet ;-). Förra året blev det Ven som substitut (då hade vi också pratat om Islay men då blev de gravida... haha). Kanske får bli tradition med substitutprylar? Idag var vi först och åt frukost på St knuts, sen åkte vi och hämtade Filip hos svärföräldrarna och sen i eftermiddag så åkte älsklingen på konferens med jobbet. Jag och Filip har varit en sväng på IKEA idag och kompletterat lite smågrejer vi behövde hem, sen i eftermiddag har jag bakat och gjort en riktigt smarrig bakelse åt mig och Filip, tänkte först bjuda hem nån men skippade det. Nedan finns en bild på skapelsen innan den slank ner i magen. Det är svenska jordgubbar på och det var riktigt gott, även om de inte var riktigt så söta som de brukar vara på sommaren.



Imorgon blir en hektisk dag då jag måste både lämna och hämta Filip samt ska hinna till Älmhult däremellan. Hoppas verkligen på att inget händer på dagis då det tar mig ett par timmar att komma hem, men i värsta fall får man ju ringa någon som är på plats i Malmö som kan rycka in om det är superakut, så jag tror det löser sig om något händer.

RSS 2.0