Varför tar det...

.... alltid så lång tid att renovera fast man alltid tror att det ska gå fort?

Varför lär man sig aldrig?

Varför tror man på något sätt att allt "ska gå som det är tänkt"?

Sånt tänker jag väldigt mycket på för stunden....


Dagens låt: Petter - You & Me

En härlig hyllning till en go vän, en riktig favvis just nu!

http://www.youtube.com/petter#p/c/12/PGz3WrOiUa4

Renoveringen!

img_0890 (MMS)

Renoveringen!


Anektdot: PDOL

Piteå Dansar Och Ler - en festivalsom levt kvar när alla andra sommarfestivaler dött ut är väl en ganska bra beskrivning av evenemanget. Flera dagar av sång och musik och artister som gästar staden + massa roliga happenings. Detta var min absoluta favorittillställning alla kategorier. Delvis pga att min gaykompis jobbade där varje år och drog med mig som sidekick. Det innebar att deras gayställe som var enormt poppis och alltid hade celebra gayikoner som gästvärdar (LaCamilla, Michaela de la Coer, Jean-Pierre Barda, Peter Siepen mfl). Dem fick man hänga med hela kvällen och det hände alltid massor av galna och kul saker. Man kunde definitivt hitta hångel-objekt där trots att det var ett gayställe, det blev lite kultstatus och många hetero-människor gick också dit för att det var sånt röj.

Många gånger hade vi som jobbade där dessutom fri tillgång till ölpumparna (men ooonej vi skulle ju aldrig dricka på arbetstid det får man inte ;-) och fick inbjudan till den officiella efterfesten med alla artister från hela festivalen. Det var hur kul som helst att mingla runt med Orup, Håkan Hemlin, Broder Daniel, Ulf Lundell och alla andra möjliga artister. Kommer ihåg en av kvällarna särskilt mkt eftersom vi avrundade den officiella efterfesten vid 6.45 på morgonen när de började stänga. Det hade varit en galen kväll och vi var inte så sugna på att sova så vi gick tillbaka till lokalen vi varit i tidigare på kvällen och fortsatte festa (vi fick sk "busdrinkar" som bestod av vodka, cola och fanta). När vi började känna oss lite sega vid 11.00 så gick vi till en lokal hamburgerrestaurang som hette BigBoy och åt. När vi var på väg dit köpte Per-Erik (en av killarna) en heliumballong och sen gick han och andades helium och sjöng den då så aktuella och kontroversiella låten "varför e det så skönt att knulla bakifrån" med Mats Götherskjöld. Vi skrattade så vi höll på att svimma. Sånt är nog bara riktigt skoj när man festat i 12+ timmar och egentligen borde sovit för länge sen. Det är iaf en sån kul grej man minns från just PDOL och det finns säkert 10 liknande minnen från den perioden.

Måndag!

Har haft en bra helg! I fredags började vi tömma Tildas rum på saker och hade en trevlig tacokväll hemma, litta vin blidde det också ;-). Sen på lördagen lämnades barnen hos svägerskan, hon erbjöd sig att ta dem så att vi kunde jobba på ostört. Egentligen skulle de bara vara där en stund men hon tyckte att de kunde väl lika gärna sova över när de ändå var där. Det var skönt att slippa tänka på dem i all byggröran. Vi käkade en rätt snabb middag och sen jobbade Alex på jätteduktigt med rivningen av väggen. Jag själv kunde inte göra så värst mycket tyvärr men jag assisterade så gott jag kunde. På söndagen var vi på Ebbas skafferi och käkade frukost. Alex var riktigt imponerad av mackorna och DET gott folk är inte lätt så jag känner mig väldigt nöjd med att ha introducerat honom för detta mysiga lilla hak i Lund. Därefter åkte vi hem igen för att fortsätta jobba. På eftermiddagen skulle svägerskan ta barnen till Oxie där vi skulle äta middag hela familjen så jag packade ihop vinterkläderna och tog mig dit (kunde ändå inte göra något hemma). Tänkte att det är ju trist om barnen ska behöva sitta inne i det fina vädret. Efter en trevlig middag och lite samkväm så åkte vi hem och Alex slutförde själva väggbyggandet. Filip kollade på TV och jag hittade min gamla dagbok från gymnasietiden fram till ungefär när jag och Alex träffades. Haha fan vad jag skrattade gott, läste högt för Alex vissa sekvenser. Genomgående tema var strula, hångla och vara kär :-). Snällt nog hade jag på första sidan gjort en sammanfattning på strul jag haft i den dagboken (listan var hyfsat lång får jag väl säga) och vilka jag varit kär i. Många gånger var jag SÅ förälskad i en person när man skrev en viss vecka, några veckor senare var det ut med honom och på nästa. Ett hångel på Cleo (poppis uteställe i Luleå på den tiden) var inte mkt värt när det kom till kritan ;-). Men vilka roliga grejer man gjort. My god. Ska nog ta och skapa en ny kategori här i bloggen som heter "anekdoter från en svunnen tid" där jag lägger in guldkorn som lämpar sig för offentligheten.... Ja så får dte bli!

Ha en underbar måndag, jag ska dyka in i månadsrapporternas förlovade land :-)!


Stil för dagen!

img_0892 (MMS)

Stil för dagen!


Dagens låt: Aloe Blacc - I need a dollar

http://www.youtube.com/watch?v=iR6oYX1D-0w

Lite gammaldags soulkänsla i modern tappning, riktigt bra låt får jag säga!

Söndag

Fortsätter renoveringen, har varit och käkat frukost på Ebbas Skafferi i Lund idag, det är RIKTIGT goa mackor där. Sen en sväng till Expert för att fixa mobil åt mig men det fick vänta då de var flera hundra dyrare än nätpriset. Jag har ingen brådska och kan lika gärna beställa där. Nu ska eftermiddagsskiftet igång i Tildas rum och sen blir det middag hos Alex föräldrar. Ska försöka slänga in nån bild från hur arbetet går också!

Ha en fin söndag allihopa!


Okej nu börjar det arta sig...

.... lyssnade på lite Ice Cube och nu äntligen har jag kanaliserat lite känslor. Känns det stabilt när man bara känner ett oerhört behov av att lyssna på RÅ musik... ? Det går inte att deppa när man sitter och lyssnar på lite råa rim från nån som bara vill spöa skiten ur alla han möter... ;-). Inspirerande och bra för själen. På måndag blir det thaibox och sen är ordningen återställd.

Seg dag!

Har haft en väldigt seg dag idag, är allmänt hängig och låg just nu. Men ikväll kom ett trevligt telefonsamtal som lättade upp livet lite, så nu är jag lite piggare igen. Har också varit på en trevlig fika hos C idag och fått massa skvaller om nya jobbet och annat. Fan vad jag känner mig TRIST idag, ingen inspiration alls till nåt kul inlägg har jag heller. Ska försöka komma på något skoj att berätta och isf återkommer jag lite senare. Sitter just nu och lyssnar på när älsklingen sågar och borrar och har sig i Tildas rum som för stunden håller på att renoveras. Det är rätt segt har jag förstått då väggen vi skulle ta ner bråkat lite men det verkar vara löst nu iaf.

Ha en fin lördag!

Grattis lillasyster!

Idag fyller min söta lillasyster 22 år! Hon är verkligen värd en riktigt fin födelsedag, och när jag bor långt bort så får jag leverera lite tårta i IT-format istället. Ha en underbar födelsedag! Kram från mig och resten av familjen!


En liten lista...

10 Favoriter :
Färg: Svart
Mat: Sushi
Artist: Rihanna
Film: svenska filmer
Bok: Dyngkåt och hur helig som helst - Mia Skäringers biografi
Sport: thaiboxning
Årstid: vår
Veckodag: fredagar
Glassmak: Dolce Sicilias glassar
Tid på dygnet: Kväll/natt

9 För tillfället:
Humör: glad och lycklig
Smak: spicy
Kläder: svarta leggings, svart tunika och sjalkofta
Bakgrund: ingen bakgrundsbild i datorn just nu
Nagellack: inget
Tid: 10:27
Omgivning: kontorslandskap
Irritationsobjekt: folk som kör som segproppar i morgontrafiken

8 första:
Bästa vän: Jenny
Screen name: Surfing_Girl
Husdjur: fågel som hette Jakob
Piercing: hål i öronen
Förälskelse: Tror nog det var på dagis kanske (Karl-Johan var en bra kompis men var jag nånsin kär?)
Musik: Carola
Bil: Saab 900i
Kyss: nåt partaj i mellanstadiet tror jag

7 senaste:
Cigarett: det var lääänge sen
Mat: Spaghetti och köttfärssås
Dryck: te
Biltur: till jobbet idag
Kyss: riktig tungkyss igår, på munnen - idag
Spelad låt: Kylie Minogue - Wow
Tv-program: Shameless (märklig engelsk serie på TV4 komedi som jag inte kan sluta titta på fast den är så konstig)

6 Har du nånsin:
Dejtat nån av dina bästa vänner:
Ja
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på tv: Hmm inte vad jag vet
Kysst någon du inte känner: Ja

5 nej tack:
Kläder: neonfärgat
Mat: filmjölk
Musik: dansband
Dryck: lättöl
Personlighetsdrag: egoistiska människor

4 saker:
Du gjorde igår kväll: lagade mat, åt maten, umgicks med familjen, gick en powerwalk, såg på TV, jobbade lite
Du kan höra just nu: kollegans telefonsamtal, mitt eget knappande på tangentbordet, stolar som rör sig, allmänt kontorsnoice med andra ord!
Du inte kan leva utan: kärlek, familj och vänner!
Du gör när du har tråkigt: försöker göra något roligt!

3 personer:
Du kan berätta allt för: Alex, mamma och ett par nära vänner
Du tycker om: Alex, barnen och mina vänner (sorry kan inte ta ut 3 personer bara)
Du inte gillar: skriver absolut inga namn men egoistiska och arroganta personer ligger dåligt till... :-)

2 val:
Kaffe eller te:
Grönt te
Vår eller höst: Vår

1 önskan:
Att jag och familjen får vara friska och att vi får ett långt lyckligt liv


Dagens låt: Kylie Minogue - Wow

http://www.youtube.com/watch?v=e1lKbgUbXMg

Nu ere fredag och då ska man lyssna på sån här glad musik!

Stil för dagen!

img_0889 (MMS)

Stil för dagen!


Stil för dagen torsdag!

img_0886 (MMS)

Stil för dagen torsdag!


Dagens låt: Kanye West - All of the lights

med alla gästartister du bara kan drömma om! Håll tillgodo, den här går VARM på min Spotify just nu!

Kanye West - All of the lights

Brum brum...

... är ljudet av min hjärna på högvarv just nu. Igår var Filip på gympa med polaren E, de hade tydligen haft väldigt skoj enligt gympafröken. Kul att de har en gemensam aktivitet tycker jag, han går ju på simskola också men det är ju mer hans egen grej och jag märker att han uppskattar att ha den sociala biten som kommer med gympan. Jag och V skulle fikat under tiden men fiasko skulle väl vara ett understatement känns det som. Vi åkte till tre olika fik varav alla var stängda eller höll på att stänga. Så vi köpte varsin godbit på kondis som vi skulle äta i bilen, men när vi kom till bilen tyckte jag det kändes väldigt orättvist mot en så god kaka att den skulle ätas i all hast i en bil, så vi bestämde att vi skulle äta dem när barnen somnat istället. Så det blev en trevlig fikastund lite senare på kvällen. Innan dess hann jag dessutom jobba en halvtimme när Tilda somnat och Filip stod i duschen. Maximerat nyttan med tiden kan man lugnt säga! Idag blev det hastigt och lustigt bestämt att jag ska äta lunch med en kompis som jag egentligen skulle träffat i fredags, men eftersom jag blev sjuk då så fick vi styra om. Så det blir lite skoj, var ett tag sen jag träffade honom nu så det blir skoj att höra vad han har för sig. Han har börjat plugga och det blir kul att höra hur det går där för honom.

Det verkar som att Filip börjar komma tillrätta på dagis också nu, jag har varit lite orolig för honom eftersom han inte verkat vara lika glad för nya dagiset. Men nu börjar han prata mer och mer om olika barn på dagis och Alex sa att häromdagen när han lämnade Filip så kom nästan hela avdelningen ut och sa "nu kommer Filip" så då kände jag att då är han nog som vem som helst i gänget nu och de andra börjar lära känna honom också. Kul, man vill ju att ens barn ska ha det bra på dagis. Jag har iofs alltid känt mig glad för att jag vet att han har E att leka med vilket är en trygghet, men ibland är det ju bra att ha alternativa lekkompisar också.

Nåja, nu börjar det bli dags för mig att jobba vidare lite, och frukosten är ju serverad också så det kanske är läge för en macka först? Svåra val.

Ha en underbar onsdag allihopa!

Efter en månads uppehåll....

... får jag väl ta och göra ett inlägg. Har bara fokuserat på jul, nyår, familj, umgänge, mys, inga krav och sånt. Hade en underbar julafton med SNÖ! Hela familjen var samlade här hemma och även om det var hektiskt så var det jätteskoj. Sen firades även nyår här hemma, vi var 9 vuxna och 8 barn och ett par hundar på det också! Man var lite nervös innan hur det skulle gå men det gick hur bra som helst. Det var väldigt trevligt och det var skönt med tanke på att vi för första gången bjöd hem flera olika vänner på samma gång (som inte träffats tidigare). Vet inte varför jag egentligen skulle oroa mig, vi har så himla fina vänner :-). Filips kalas gick av stapeln helgen efter nyår och då hade vi bjudit hit släkten. Dagen efter släktkalaset var det barnkalas med Filips närmaste vänner och jag tror han hade riktigt kul, det kändes så iaf.

Har funderat på att ta bort bloggen helt vissa dagar, men ändå inte kunnat ta beslutet. Så jag tänkte att den får leva kvar och så kan jag göra inlägg lite när jag känner för det. Jobbet tar mycket energi just nu, allt nytt kräver sin tid att sätta sig in i rutiner och annat. Att alla mina nuvarande uppdrag är väldigt fria i sin form gör inte saken bättre då det ställer krav på mig att hela tiden tänka hur saker ska göras och hur man kanske kan göra saker ännu bättre. Men jag lär mig massor så jag klagar inte.

Barnen har haft vattkoppor båda två och sen fick Tilda magsjuka i veckan så det har varit rätt hektiskt på dne fronten också, men jag är glad att hon fick vattkoppor innan dagis drar igång om några veckor.

Vi har bestämt oss för att renovera hennes rum nu också, det har fått vänta då hon är yngst i familjen och minst märker hur hennes rum ser ut, men nu känner vi att vi har både tid och ork att ta tag i det. Det ska sättas lite nya innerväggar och isoleras bättre mot köket så att det inte blir så mkt ljud därinne som det är nu. Kommer säkert bli jättebra. Alex skulle egentligen ut på shoppingtur ikväll med en kompis, men det blev lite ändrade planer eftersom jag var dålig i magen imorse.

Nu ska jag ta och slappa lite till i soffan, är ganska seg idag. Ha en fin helg allihopa så ska jag försöka att återkomma med nån bild i nästa inlägg, blir lite roligare då!

RSS 2.0