Gardintankar

Äntligen har vi börjat komma lite på väg när det gäller att få iordning vårt sovrum. Vi har börjat spåna på färger och har nästan bestämt oss för att köra grönt på gardiner + överkast därinne. Jag har därför surfat runt och hittat lite inspiration, en drös tyger som jag tycker är superfina och precis rätt känsla jag vill framkalla. Valet kommer inte att bli lätt inser jag, slänger in lite bilder nedan för allmän beskådan.

    

Själv är jag nog mest hooked på nr 4 med lite ljusare turkos + guldiga inslag....


Nytt armband!

Idag köpte jag ett nytt armband från Asos. Gillade stilen skarpt!

Let it snow...

Och det har det gjort i massor här idag. Snöstorm hela dagen. Men tyvärr ligger det inte så mkt kvar på marken då temperaturen ligger runt 0:an. Ikväll har vi varit på middag hos några kompisar, givetvis kunde vi inte hålla oss från Idol. Imorgon blir det förutom simskola på förmiddagen en shoppingrunda inne i stan. Vi behöver massa saker så vi får hoppas på att vi får god lycka. Vi pratade om att åka till något köpcenter, men jag vill hellre till stan, det är roligare butiker där. Måste även planera lite för hur vi ska göra inne på lilla toan, det behövs någon form av skåp där men än så länge har vi inte hittat något bra.

Dagens husmorstips - Motiv för plastiska operationer!

För alla er som undrat lite kring ämnet plastikoperationer har husmoderslexikonet oerhört bra förklaringar till när och varför plastikoperationer kan vara bra att ha. Bär i åtanke att boken skrevs 1954, det kan underlätta att man hellre skrattar åt det än gråter......

"Motiv för plastiska operationer
Plastikkirurgi är en självklar utväg i de fall där svåra funktionshinder och dessutom psykiskt lidande föreligger som t ex vid kluven läpp och gom, ärrskrumningar av ögonlocken eller total näsförlust. De måste dock anses som naturliga även i många fall, vilka man förr betraktade som rena utseendefel utan större betydelse. Ett ansiktsärr spelra kanskeingen roll för en robust grovarbetare och det kan rent av göra en krigare stolt, men det är utomordentligt besvärande och direkt hindersamt för t ex ett affärsbiträde. En kvinnlig musiker eller en teaterartist förlorar lätt ett engagemang den dag hon har ett rynkat ansikte och påsar under ögonen. Här gäller det intet mindre än brödet för dagen. Fulhet på grund av underutvecklad haka (fågelansikte) eller kraftigt utskjutande haka (galoschhaka) kan liksom stora, utstående öron och många andra detaljer ge bäraren ett fördummat utseende, som ej sällan blir ett svårt hinder i kampen för tillvaron. Vanställande hängbröst hos unga flickor hindrar dem ofta att deltai bad, dans och sport. De tunga hängbrösten är dem många gånger så till hinders att de rör sig mycket lite och blir tjocka och oformliga, samtidigt som de får mycket svår mindervärdeskänsla. Ryggvärk och eksem under brösten, särskilt sommartid, är andra vanliga följder. Efter operationen går patienterna ned 10-15 kg, de kan sporta och dansa och får en helt ny livslust och arbetsförmåga."

Haha, jag var enormt road av deras stora målande bilder av VANSTÄLLDA unga flickor med hängbröst som inte kan dansa, sporta och bada på grund av sina bröst..... 

Dagens husmorstips - bli av med dubbelhaka!

Dagens tips från Husmoderslexikonet anno 1954 blir hur man kan bli av med gisslet dubbelhaka:

"Dubbelhaka kallas den ansamling av fett under hakan och käkbenet mot halsens övre del som åstadkommer att hakans kontur blir dubbel. Dubbelhaka motverkas genom en kombination av medel.

  1. Massage. Det gäller att åstakomma en god cirkulation i vävnaderna. Stryk in händerna med lite olja eller kräm, håll hals och haka avslappnade, lägg händerna mot ena sidan av halsen, stryk upprepade gånger med den ena handen nedåt och den andra uppåt in under käken med tonvikt på de uppåtgående rörelserna, fortsätt på samma sätt på halsens andra sida. Arbeta sammanlagt 10-12 minuter, gör ett antal nup i hakvecket med tumme och pekfinger avsluta med klappande rörelser med vaddtussar indränkta i sammandragande ansiktsvatten.
  2. Förbättrad kroppshållning. Vänj er att inte gå hopsjunken utan hålla huvudet högt med rak kroppshållning. Ligg lågt med bara en tunn kudde under huvudet.
  3. Omslag. Använd omslag, fuktat med ansiktsvatten som är sammandragande (exempelvis ansiktsvatten med kamfersprit). Lägg på omslaget om nätterna och fäst det stadigt med knut på hjässan (det finns särskilda gummibandage för detta ändamål).
  4. Allmän viktminskning, ifall dubbelhakan beror på korpulens, vilket ofta är fallet. Kampen mot dubbelhakan bör då vara så mycket mer stimulerande, som korpulensen i sig inte anses eftersträvansvärd."

Se så, hem och klappa haka och lägg gummibandage nu med er!



 


Grönsaksanalfabet!

Ja nu har vi ju börjat köra konceptet http://www.middagsfrid.se/ som i korthet innebär att man får hem två matpåsar varje måndag kväll. Dessa innehåller fem dagars måltider för 4 personer. Priset är 870 kr. Det är god och nyttig mat och massor av grönsaker (minst 3-4 kg grönsaker varje vecka). Till detta följer recept för att tillaga maten i påsen. Maten tar cirka 30-45 minuter att laga.

För mig och min man som troligen faller under kategorin hämtmatsmissbrukare uppstår dock ett litet problem i detta enkla koncept. Förra veckan fanns det nämligen ingen fänkål i kylen när jag skulle laga middag. Den fanns med när påsarna levererades för vi bockade av all mat. Det visade sig att min man tagit miste på den och en rotselleri. Jag menar hur lätt är det för oss noviser att se skillnad på alla dessa kålrabbi och fänkål? We live and we learn....

Dagens luriga fråga är:
Kan du namnge grönsakerna nedan bara genom att se dem?

A                                                                                            B
                  

C                                                                                            D
                                             


Trött tröttare tröttast!

Idag blir det väldigt kort inlägg för jag är supertrött. Ska slänga mig i soffan strax har jag tänkt. Har iaf fått god mat, idag var det veckans vegetariska: wok med tofu, omelettbitar, kålrabbi, purjolök, vitlök och portobello svamp. Till detta åt man ris. Slurp!

Dagens retrolåt!

Part Time Lover - Stevie Wonder

Extra plus i kanten för att 80-tals videos är så kul att titta på!

Måndag!

I fredags skulle ju jag skrivit ett certifieringsprov på jobbet men när jag satt hemma och försökte komma in på testet så gick det inte och jag blev ganska sur, då vi hade offrat en fredagkväll på att jag skulle göra detta. SUCK. Men idag när jag kom till jobbet så kunde man se testet fortfarande (det skulle bara vara öppet fredag 21-22) så jag tog min dator och bokade ett konferensrum och satte mig och skrev. Var lite nervös men klarade mig med 80 % rätt så jag hade god marginal.

Nu har jag klarat av den teoretiska delen av Project manager level 1. Nu återstår bara att slutföra mitt nuvarande projekt som kommer att kvalificera mig för den slutgiltiga certifieringen.

I övrigt är det en lugnare vecka den här veckan vilket jag ser fram emot med tanke på förra veckan när jag knappt hann vara hemma alls.

Thomas Müller - intressant konstnär!

På tal om kala väggar så införskaffade jag en ny tavla (inte så stor dock) i veckan när Thomas Müller var på besök på jobbet. Han har riktigt snygga tavlor och jag har funderingar på att åka till hans gård som ligger i Båstad-trakten och titta lite. Troligen kommer vi att försöka få hit honom igen, då det var enormt tryck på hans tavlor. Jag tror han sålde 8-10 stycken på jobbet den kvällen. Han är otroligt stor just nu och är ofta med i inredningstidningar när de ska möblera rum och visa upp. Visar min tavla nedan, hans tavlor innehåller rätt ofta bitar av saker, min tavla tex har en blyknapp mitt på. Han har sin hemsida www.thmuller.com där man kan läsa mer om honom och se lite exempel på hans verk.


Inflyttningsfesten

Igår var vi på inflyttningsfest i vår gamla lägenhet. Det kändes inte så skumt som jag trodde att det skulle göra, iom att de har andra möbler och annan möblering så kändes det som en annan lägenhet. De hade fått iordning fint, men lider av samma problem som vi med ganska tomma väggar och lite avskalat än så länge. Men det kommer väl med tiden.

Nu e det snart helg igen....

Efter en riktigt hektisk vecka är man ju helt redo för helg. Ska bli skönt att vila ut lite, även om det händer mycket i helgen också. Nu ska jag strax ha möte så jag hinner inte skriva så mkt. Återkommer förhoppningsvis senare!

Homosexualitet á la 50-tal

Först ut i "dagens husmorstips" kategorin blir ordet "homosexualitet" som beskrivs på följande sätt av husmoderslexikonet:

"Homosexualitet kallas könsdriftens inriktning mot personer av det egna könet.Mycket ofta uppträder en övergående sådan inriktning under puberteten och under yngre år över huvud, sida vid sida med vanlig könsdrift. Den homosexuella inställningen kan sedan ge vika, så att individen domineras av normal sexualdrift utan att känna sig splittrad eller skadad av föregående känslor och upplevelser, vilka han kan praktiskt taget helt glömma bort. I andra fall synes den homosexuella inriktningen vara medfödd och fast. Hos flertalet individer inom denna grupp trotsar homosexualiteten varje försök till behandling med läkemedel eller psykoterapi. Grundorsaken till en dylik sexualvariation är måhända någon rubbning i de körtlar som avsöndrar drift- och lynnesbestämmande hormoner. Beträffande fördelningen på könen är det så att man, åtminstone vissa tider talar oftare om homosexualitet bland män än om homosexualitet bland kvinnor. I verkligheten torde avvikelsen vara lika vanlig bland kvinnor som bland män.

Jajemensan, så var det med den saken! Skratta eller gråt!

Festblåsa?

Har ett par fester att se fram emot närmaste månaden och vill ha något snyggt att ha på mig, men vad? Min första tanke är en svart top och byxor till det, men funderar också på någon klänning. Hmm får rota lite i garderoben och se vad jag hittar. Känner att en runda i stan blir ett absolut måste inom en snar framtid. MQ har jag inventerat och där fanns inte så mycket tyckte jag. Annars är det kanske Moment eller Åhlens city som kan ha det jag söker? Får ge mig ut i stressen nån dag känns det som.


Nya skor!

Jag har precis införskaffat ett par nya svarta stövlar. Skinn och väldigt basic men supersnygga. Hittade ingen bild på Bianco så ni får visualisera.

För övrigt har jag sett ett par underbart snygga skor som jag dock aldrig kommer att skaffa, klackarna är LITE too much för mig *snyft*. Men de är fina att titta på så jag slänger in en bild här iaf!


Floating!

Vad härligt det var med Floating. Kan verkligen rekommenderas. Det var inget klaustrofobiskt över det hela, man kunde ju själv öppna luckan när man kände för det. Tyvärr fick jag vatten i ögat vid ett tillfälle och det sved som satan. Efter floatingen fick jag en ansiktsbehandling och det var riktigt skönt. Passade ju perfekt för dagen då jag blev nästan en timme försenad från Älmhult med tåget. När jag kom dit var jag superstressad och uppe i varv och när jag gick var jag lugn som en filbunke. Så det blev bra effekt av min tid där!

Ljudbok á la random!

Jag och Alex skulle softa lite förra veckan så vi slog igång en ljudbok på datorn.  Vi lyssnade och när vi var klara så upptäckte Alex att vi råkat lyssna random. Dvs allt utom första filen kom i slumpad ordning. Vi lyssnade totalt på fem filer och även om vi fick ihop historien bra ändå, så kändes det skönt att få en förklaring varför handlingen kändes LITE osammanhängande vissa stunder.... haha ja teknikens under.

Måndag

Lite seg imorse, och lite ont i halsen, men annars vid god hälsa. Jag har tänkt skapa en ny kategori här i bloggen som ska heta "dagens husmoderscitat". Jag har ju husmoderslexikon hemma och igår satt jag och läste högt för Alex ur det och vi skrattade rätt gott åt vissa saker.

Vanligt förekommande termer förr i tiden var tex pullover, jumper. Till saken hör att på bilderna har alla tjejer toppiga bröst á la madonnas vouge om någon minns det. Killarnas huvud var jättelika och såg inklippta ut. Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att jag undrar hur vi i dagens samhälle klarar oss utan såna böcker, där man kan hitta tips om allt från hur man bygger en gunghäst, till hur man gör slipsar!

Så fort jag kommer hem idag ska jag (om jag orkar) lägga in första citatet. Ska försöka hitta något riktigt matnyttigt.

Helgen!

Så har vi nu skjutsat mamma till flyget. Filip blev väldigt ledsen, men det gick över när vi kom hem och fick sätta på TVn. Nu ska vi bara ta det lugnt ikväll jag och Alex, vi har några filmer på lut som vi kan titta på, ska inviga vårt nya filmrum tänkte vi.

Har varit en skön helg, i fredags var jag ledig på eftermiddagen så vi gick en runda i stan, sen gick vi hem och tog det lugnt. Det var riktigt pissväder så det var inget kul att vara ute ändå. Sen på lördag var vi och simmade, mamma fick följa med och se hur det går till på simmet. Idag har vi varit och ätit frukost på Element och sen gick vi en vända till lekparken. Sen var vi bara hemma och umgicks tills mamma skulle åka hemåt.

I veckan får vi se vad som händer, har bland annat teammöte och ska på spabehandling.

Snart helg!

Är lite trött och seg idag så jag välkomnar att det är fredag imorgon. Ikväll kommer mamma ner på besök och stannar över helgen. Vi har inte planerat något annat än att umgås och ta detlugnt. Imorgon bitti ska vi på TEDDY-studien med Filip och då ska hon få följa med och se hur det går till där, sen på lördag har vi simskola och då får hon vara med i vattnet, men i övrigt är det relativt tomt i kalendern.

Någon dag framöver ska jag också fösöka ta tag i planeringen inför vår inflyttningsfest som vi ska ha om några veckor. Ska bli skoj med lite partaj. Nu ska jag jobba vidare då det ramlar in nya saker hela tiden jag måste hantera, men det är kul när det händer massor så jag ska inte klaga.....

Dagens låt!

Darin ft. Kat de Luna - Breathing your love

Oh vilken bra låt! Lyssnade på den igår på radio när jag vaknade, kan dagen börja bättre? I dont think so!

Koja på kontoret!

Hur cool är inte denna idé av Soojin Hyun?






Floating!

Jag har bokat in floating + ansiktsbehandling på ett SPA här i stan. Ska bli superspännande då jag har hört mycket om floating men aldrig provat det innan. Känner mig rätt trött just nu rent allmänt så jag hoppas att bli lite piggare av detta!


Snygga skor!

Dessa två gillar jag skarpt!


Dagens retrolåt

För att fortsätta på gårdagens "Garbage" - tema så kommer idag ytterligare en låt som är snäppet bättre än gårdagens.

Push it

Videon i sig är väldigt kontroversiell, så den förhöjer låtens weirda intryck. I LIKE!

PS. Jag offrade t o m 59 kr på att köpa den som CD-singel, så bra är den!! DS.

Dagens retrolåt

Garbage - I think im paranoid

Kommer från skivan "Version 2.0" som jag köpte och detta var en av mina absoluta favvislåtar just då!

Favoritpartiet är ca 2:50 in i låten, det är grymt tycker jag!

Dagens sjukdom: hål i läppen!

Idag är dagens sjukdom egentligen ingen riktig sjukdom, men jag har valt att inte vara så kräsen. Jag blev hemringd från jobbet idag av dagis då min son hade ramlat mot bordet och slagit sig så att det var två små tandformade hål på underläppen, eller inte läppen egentligen utan under läppen där man typ brukar pierca sig. Så vi drog iväg till vårdcentralen för koll, men de tyckte det såg ut som att det skulle läka bra så de sa bara att vi borde uppsöka en tandläkare för att få skadan registrerad ifall det blir framtida problem med de tänderna pga detta. Så på onsdag fick vi tid för en koll där. Nu jobbar jag hemma på eftermiddagen, sonen är tillbaka på dagis och har inga men av händelsen vad man kan se iaf.

Dagens retrolåt

Som jag tyvärr inte hittar någon länk till på Youtube.

Kinda - Dont bring sand to the beach

Hon var nog nästan lite onehitwonder den där Kinda.......

Dagens retrolåt

Ash - Oh Yeah

Denna låten är en klassisk rockig låt från gruppen Ash. Den är från 1996 och jag har fortfarande kvar CD-singeln!

Middagsfrid - middagskoncept för stressade!

Har hittat ett nytt koncept som finns på flera håll i landet som vi anmält oss till och tänker prova. Första matleveransen kommer 10 november och det ska bli jättespännande. Man får på måndagar en leverans av all mat man behöver för fem middagar för 4 personer. Är man färre i familjen blir det såklart mat över som man kan ha till lunch eller middagar andra dagar. Man kan välja mellan leverans varannan vecka eller varje vecka. I varje leverans finns recept på kompletta middagar som går snabbt att laga men ändå är näringsmässigt bra sammansatta. Låter helt perfekt tycker jag.

Jag hittade exempel på en leverans på deras sida och det är bland annat lax, kyckling, lammfärs och massor av rotsaker och grönsaker. Dessutom är många ingredienser ekologiska. Både miljömässigt och tidsmässigt perfekt för en småbarnsfamilj.

www.middagsfrid.se är hemsidan om någon blev nyfiken!

Ridskor!

Nu har jag äntligen hittat ett par ridskor. Linda ringde och frågade om jag ville med till en ny hästbutik i Lomma så vi åkte dit och kikade. Hittade ett par riktigt sköna skor för 269 kr. Precis lagom. Det känns bra, eftersom jag tidigare använt gympadojor och det är itne helt bra säkerhetsmässigt då man inte har någon klack och kan glida igenom stigbygeln med foten och då blir det inte kul. Nu känner jag mig rustad inför morgondagen!

Singstar rokkar fett!

Det blev en jättetrevlig kväll igår och singstar gick på högvarv. Det är en sån himla bra grej att ha när man bjuder hem folk, fast det måste ju vara nån som vill och vågar sjunga, vilket inte alla är helt bekväma med. Men igår var det inga problem med den biten. Vi körde en del med den nya "boyband girlband" skivan och det fanns några bra låtar på den faktiskt.

Det blev rätt sent, men jag hade ändå inga problem att vakna redan 8 imorse så jag gick upp och donade lite här hemma. Ikväll ska vi hem till några kompisar och äta middag och umgås. Gissar på att vi inte gör så mycket annat idag för vi ska dit rätt tidigt på eftermiddagen.

RSS 2.0