Grattis Maria!

Idag har jag namnsdag så jag tänkte börja med att gratta mig själv. Sen har vi firat dagen med att först äta en supermysig brunch med diverse goda ostar, prosciutto och en svingod calabra (stark kryddad salami). Sen gick vi iväg på en promenad hela familjen och kände på lite barnvagnar, men jag har börjat inse att Urban Jungle faktiskt inte är så bra som jag har trott. Den är lite instabil tycker jag, gungar lite för mycket för min smak när man rör den i sidled. Faktum är att vår trehjuliga Brio som vi har kvar sen Filip är faktiskt både stabilare och mindre i storleken än UJ. Så nu släpper jag UJ faktiskt en gång för alla och nöjer mig med den vi redan har, som vi varit supernöjda med. Den finns inte att köpa längre så jag hoppas inte något pajar så vi behöver reservdelar....

Sen åkte vi hem och käkade lite och därefter var det dags för en eftermiddagsfika som sen avrundades med lite inköp på IKEA. Vi bor nästan där numera känns det som eftersom vi gått och spanat in kök och idag köpte vi de första prylarna till vårt nya kök. Vi ska köpa lite i omgångar för att inte behöva ha totalt kaos hemma, så Alex byggde ihop ett par skåp idag som vi sen ska fästa en annan dag. Lite i omgångar får det bli. Vi börjar med hörnan längst in i köket som vi ska sätta skåp i nu istället för den öppna sideboardvagnen vi har idag. Vi måste bara handla bänkskiva också och det gick inte in i bilen idag så det får darlingen ta på väg hem från jobbet nån dag när han har Rovern och kan ta takbågarna och frakta hem den på.

Dags att sova nu känner jag, sov så gott allihopa!

Snart dags att däcka...

... i soffan, men jag hade faktiskt lite flyt idag, älsklingen kom hem i lagom tid för att hjälpa till att natta barnen så jag slapp göra det själv. Jag har varit hos hans föräldrar och ätit middag med hela familjen, de åker utomlands imorgon så vi hade lite sammankomst pga det. Alex kunde ite följa med för han hade bokat in en tripp till Kristianstad för att kika på en båt han och H hade hittat som var väldigt intressant tydligen. Sen blev H sjuk så då återstod för Alex att köra själv eller skippa det och han valde det förstnämnda, vilket var bra för killen hade tydligen hållit båten för deras skull. Den var över förväntan och efter ett kort samtal med sin pappa så bestämde de sig för att de ska slå till OM de får en garageplats till den, vilket är en förutsättning. Dock blir de bara två som delar på den, men det blir säkert jättebra det med. Kan tänka mig att det är skönt att slippa vara beroende av båttider som alltid är såna att man måste vara på plats 7 en lördagmorgon för att få en vettig plats på båten.

Imorgon har vi en ganska aktiv dag, vi ska till en dagiskompis till Filip och leka på eftermiddagen och sen ska jag på ansiktsbehandling.

Nu ska jag slänga mig i tvsoffan och softa med min äkta hälft en stund..... ha en fortsatt bra torsdag allihopa!

Stil för dagen!




Mörkgrå skjortklänning, Mango
Svarta tights, MQ
Lila pashminasjal
Bruna stövlar, Bianco


Torsdag - bra start på dagen?

Knappade in mig på MENSAs hemsida och gjorde deras test... inte så pjåkigt! Frågan är nu: ska man våga göra det riktiga testet?


Dagens låt!

Beyonce - Waiting

Växer för varje gång jag hör den!

Onsdag - jag hinner blogga?!?

Helt makalöst är det men jag har ju hunnit blogga flera gånger den här veckan. Idag har vi haft en softish dag hemma jag och lillpluttan, snart dags att hämta storebror på dagis. Imorgon är det lunch på schemat med Peter (kollega), han är lika galen som jag och vi har alltid grymt kul när vi ses, så det ser jag fram emot. Sist blev det en riktig långkörare på så sätt att vi först gick och lunchade och sen efter lite övervägande så gick vi till Cafe Mäster Hans och tog en semla och en kaffe. Får se vad vi ska hitta på imorgon, men jag måste in på kontoret iaf och hämta min tavla som jag vann i konstutlottningen.

Nu är det dags att börja packa ihop sig och ta sig till dagis, men några rader hann jag med. Ikväll har älsklingen AW på schemat och jag blev bjuden på Quiz men kan nog inte hänga på tack vare Alex kvällsaktiviteter, men det kommer fler chanser, Quiz är det varje vecka så annars blir det nästa gång.Ciao!

Tisdag - går mot sitt slut!

Idag var en ganska hyfsad dag, jag tog med mig Tilda och åkte till IKEA när vi lämnat Filip på dagis. Där lyckades jag fixa återvinningskärl till skåpet under diskbänken så nu ska vi kunna sortera ordentligt här hemma. Ska bli skönt att slippa alla påsar och kartonger vi haft drällande i köket innan. Sen var det dags för lunch och lite middagsvila för Tilda, medan jag ringde VVS firma för att få prisförslag på en kran till tvättmaskinen. Fick tag i en kille som kommer förbi här och kikar på det och lämnar prisförslag. Sen har dagen lunkat på och jag är faktiskt rätt så trött så jag ska försöka komma i säng strax.

Vi ska ta tag i att föra över vårt bolån till vår egen bank, jag har dealat lite med dem så vi får en rätt bra ränta jämfört med den vi har idag. Husköp lugnar vi oss med tills bostadsmarknaden nyktrat till lite (häromdagen såg jag att budet på ett totalt renoveringsobjekt med säkert närmare 1 mille i extra kostnader för renovering låg på över 3,5 mille och då var det fyra som budade på det). Det kommer att bli intressant att se vad som händer när räntorna sticker iväg lite, det måste ju korrigera priserna något iaf, och förhoppningsvis blir det lugnare bostadsmarknad så man har en sportslig chans att få ett hus. Men vi bor bra där vi bor och har ganska låg belåningsgrad och amorterar av lite varje månad så det känns ganska tryggt. Vi får bida vår tid helt enkelt och inte göra något förhastat, fortfarande är det ju några år tills Filip ska börja skolan så innan dess ska vi väl ha hunnit landa nånstans vi också.

Den här veckan är en ganska lugn vecka faktiskt, inget sim med något av barnen pga sportlovet och inte så mkt planerat, förutom på fredag då jag ska på ansiktsbehandling på eftermiddagen - som jag längtar! Sen får vi se i helgen, har preliminära planer för lördag med några vänner om deras dotter blir frisk (just nu hostig och febrig) så vi håller tummarna.

Nä nu känner jag att jag nästan slumrar här vid datorn så det är dags att sova! Natti natti!


2012

Har nu sett filmen 2012, uppdelat på två dagar eftersom den var 2,5 timmar lång. Det var en typisk Hollywoodkatastroffilm och rätt så underhållande emellanåt. Men det är inte riktigt min genre, gillar ju inte katastroffilmer så där överdrivet mycket, men nu är den sedd iaf!


Dagens låt!

Jets Overhead - Where did you go

Sticket är det som gör halva låten! Ser man på House är det här låten från scenen där Cameron och Chase separerar från varandra och den passar så underbart bra till den scenen!

Stil för dagen!

Längesen nu men jag slänger in en stil för dagen (dopoutfiten) för idag fick jag ju nån annan att ta bilder åt mig :-)



Mörkgrå skjortklänning, Mango
Plommonlila strumbyxor, Falke
Svarta stövlar, Bianco
Svart kofta, Busnel
Lila/silverarmband, Dyrnberg & Kern
Lila pashminasjal


Lördagens aktiviteter avklarade!

Så var det snart nästan söndag och nu vi har haft en hektisk dag. Vi åkte hemifrån vid tolv och kom hem vid nio ikväll. Amandas dop var på agendan och först mötte vi upp Linda och Kristoffer i församlingshemmet. Sen lämnade vi över våra barn till farmor och farfar så att vi kunde fokusera på uppgiften som gudföräldrar (eller faddrar som det numera heter). Jag fick frågan om jag ville läsa i kyrkan och det gjorde jag självklart, kul att få vara lite delaktig. Alex fick hålla Amanda under hela gudstjänsten och jag skötte läsningen ur bibeln. Väldigt stämningsfullt och fint var det och Filip fick hälla upp vattnet i dopfunten. Det känns som en stor ära när man blir tillfrågad att vara fadder. För oss är det en självklarhet att man ska vara en extra vuxen som finns där för barnet om de behöver stöd. Ett slags extra trygghet i tillvaron helt enkelt.

Efter dopgudstjänsten gick vi till församlingshemmet och fikade några timmar innan det var dags att gå hem. Men vi åkte inte hem direkt utan följde med Linda och Kristoffer hem där vi slappade med lite pizza och tvtittande. Nu har vi sorterat lite bilder från dopet och tittat igenom dem och det börjar bli dags att sova känner jag. Idag körde vi rejäl styling på våra barn, Filip fick en skjorta från Benetton, vi var ute på Nova Lund igår kväll och letade som tokar efter skjorta, vi finkammade både HM, Lindex och Kappahl utan resultat och hade så när som gett upp hoppet när vi gick förbi Benetton och tänkte att "ja vi kan ju kika även om det lär vara snordyrt". Men vi fyndade en riktigt fin skjorta för dryga 200 kr vilket jag tycker är helt ok för en skjorta som troligen kommer att hålla ett bra tag framåt (används ju inte så ofta). Men Tilda tog nog priset ändå, för hon fick sporta en Burberry body dagen till ära. JA det är ju lite sisådär tveksamt om det verkligen är läge att köpa såna kläder till småttingar, men vad sjutton gör man när den bara är så j-a underbart fin och perfekt? Jag som går hemma och torkar bajs och kräk hela dagarna måste ju få njuta lite av glamour när tillfälle ges, det kan ni väl ge mig? SÅ nu har jag motiverat mig själv och alla andra tillräckligt och kan kanske somna lugnt.

Vill ha!

Andreas Grega är en ny spännande artist vars debutalbum jag gärna lägger vantarna på!


Dagens låt: Mammas gata

Promoe, Timbuktu, Supreme & Andreas Grega - Mammas gata

ÅÅÅH vad jag blir melankolisk när jag hör den här låten! Kan inte undvika att drömma mig tillbaka....


Ny bil!

Vi har diskuterat lite (eller ja iaf i några dagar) och i söndags slog vi till och beställde en ny bil. Vi har känt att vår nuvarande är lite smått trång med två barnstolar och vi har ofta familj på besök eller andra som vill åka med och då är det praktiskt att kunna sitta 7 i bilen kortare sträckor. Därför blev vi väldigt nyfikna när vi fick hem reklam för Peugeots nya modell 5008 som har två extra stolar inbyggda i lastutrymmet. Vi var inne och provade och kände och föll direkt för både pris och komfort. Så efter några timmars förhandling med en Pitbo, så hade vi kommit överens om pris och slagit till. Det ska dröja några veckor innan den levereras för den var tydligen på ingång och hade skickats från fabriken. Det blev en 1,6 liters Dieselmotor med automatlåda och premiumpaket så att man får alla nödvändiga tillbehör. Nedan har jag hittat lite bilder på bilen som ni kan kika på för att få en känsla för hur den ser ut, den är verkligen härlig att köra!



Källa: www.peugeot.se

Våren är här.... ;-)

JAG VET, jag skulle lugna mig nu och vänta tills vårinköpen började bli akutella, men faktum är att jag tror jag kan komma undan här. Faktiskt. Jag har en BRA förklaring. Den här tunikan GÅR att ha till våren.... det är ett vårplagg. Slänger in en bild på den, ska försöka matcha ihop den med lite bra accessoarer också! Fan jag börjar inse att om jag vore ett plagg så skulle det utan tvekan vara en skjortklänning, jag har nog haft sex olika varianter på dem....


Hinner bara inte....

... så därför har det inte blivit av att jag bloggat på sistone. Jag lever. Jag andas. Jag är. Så vet ni det ni som läser bloggen. Har haft en underbar vistelse i Norrland med min familj, turne i Luleå och Skellefteå. Sen har jag haft en tillvaro fylld av vår bostadsrättsförening (att vara ordförande tar tid), min familj och lite annat smått och gott. Till helgen ska jag och älsklingen gå och se Magnus Betnér och det ska bli superhärligt att få göra något bara vi två. Sen är vi halvt barnfria på lördag när Filip ska sova hos farmor och farfar tillsammans med kusinen, så då återstår att se vad vi ska göra. Har varit på ansiktsbehandling häromdagen - UNDERBART, vilket påminde mig om att jag och darlingen måste försöka komma iväg på en spavistelse framåt våren. En övernattning borde funka med Tilda hos barnvakt har jag räknat ut, bara vi får henne att börja äta välling.

Idag hände något som är lite av en milstolpe (det vet alla som fått barn) och det var att jag kom i mina gamla jeans igen. Inte några fuskistunna stretchjeans med 90% elastan utan vanliga jeans med bara ett par procent stretch i. Visst är det lite hull i midjan som ska bort innan de sitter som sig bör, men ändå, nu har jag helt plötsligt tillgång till helt andra möjligheter i garderoben. Jag har inte shoppat kläder på ett bra tag nu (har sagt till mig själv att jag inte får något nytt förrän vårkläderna ska börja köpas in). Jag räknar INTE den runda jag tog i Lollopardbutiken häromdagen, det var ju till Tilda ;-).

Snart är det dags för dop för Amanda (Alex brorsdotter). Vi har blivit tillfrågade om vi vill vara gudföräldrar och självklart tackar man ja till det, det känns hedrande att bli tillfrågad. Så jag ska läsa en dikt i kyrkan är det tänkt. Idag blev hon av med sin skena som hon haft för att få höfterna på plats så det var lite av en milstolpe det med, så vi har varit hemma hos dem idag och fikat och firat det hela familjen.

Vi kikade på ett hus förra helgen som Alex tittade på själv när jag var i Norrland men det kändes inte alls helt klockrent, för många trappor (1,5 plan med källare) så vi letar vidare i sakta mak. Nu målas det om i vårt trapphus så det blir så fint så, vilket jag hoppas ska höja värdet på våra lägenheter den dagen man ska sälja, trapphuset är det första man ser och är det fint så hoppas jag att det kan bidra till att höja priset på lägenheterna.

Dags att joina älsklingen i soffan en stund innan det är dags att sova, ha det så bra alla läsare, en vacker dag kommer det ett nytt inlägg - när ni minst anar det!

RSS 2.0