Gäääsp!

Efter en svulstig Caesarsallad + en gräddbulle som lunch så är man nu duktigt redo för helgen. Jag längtar till min säng och att få zzzzzoooooova lite. Ska försöka överleva 1 timme och 45 minuter till, blir svårt.......

Nattens höjdpunkt!

Inatt drömde jag en så otroligt sjuk sak, inte helt orelaterat till att jag är gravid gissar jag. Jag drömde att jag min man och min son var i en stuga ute i skogen som vi hade hyrt. I stugan fanns massa saker och jag hittade en nazistisk tidning som hette "Fostervattnet" (nån slags ordvits för fosterlandet skulle det vara) som handlade om hur en nazistisk man ska hantera en gravid flickvän. Bland annat stod det tips om hur de skulle kunna delta i 31-maj firandet (gissar att det var nån slags alter ego för 30 november) och hur de skulle argumentera för det om flickvännen tyckte att det var för riskabelt att delta. Det stod bland annat att
"risken är överhängande att hon kommer att hota med att sluta med folsyra, men det är ingen fara med det då fostret får den folsyra det behöver från fadern och att brist på folsyra inte alls är så farligt som det pratas om".

Precis i detta ögonblick väcktes jag av sonen och blev lite sur, jag ville ju gärna fortsätta läsa "fostervattnet" och se vad mer man kunde hitta där, men som sagt där bröts drömmen.

Vilken sjuk värld egentligen.....

Det bara slog mig när jag tänkte på vår brevbärare att vi lever i en lite sjukt vriden värld. Han tar med sig paket som han vet är för stora för vårt brevinkast och chansar på att vi ska vara hemma, är vi det inte får han dra med dem tillbaka igen, en gång la han det under dörrmattan, såg väldigt komiskt ut med en stor konstig bulle med en matta på. Iaf en annan gång så tog han ett paket med sig och ringde på dörren vid 17-tiden, han bodde på vägen förbi oss och tänkte att han skulle lämna det då istället då vi inte varit hemma under dagen när han försökte. Enligt svägerskan är det creepy att han är så schysst, jag vet inte vad jag tycker riktigt. Men nog är det lite sjukt att man kan tycka att det är obehagligt med trevliga människor......

Fredag - AT LAST!

Helgens planer i korthet.....

Fredag: idag ska vi nog bara ta det lugnt, älsklingen ska på Whiskymässa imorgon så han måste vara utvilad för att  kunna hinka sprit (eh förlåt jag menar sippa på årgångswhisky).

Lördag: Jag ska lämna nycklarna och få pengar för stugan. Sen är det babysim med plutten. Min man är på whiskymässa hela dagen i Danmark och hinkar sprit (sorry igen, jag menar sippar på årgångswhisky, måste lära mig att komma ihåg detta). Svågerns sambo kommer till mig och umgås på kvällen eftersom hon också är gräsänka.

Söndag: Skriva överlåtelsen av arrendet till stugan på förmiddagen, umgås med vänner och käka på eftermiddagen OM inte bebben de väntar väljer att titta fram innan dess.


Igår tuff, idag feg!

Jag skulle vara tidigt på jobbet idag. Räknade lite smart på det och konstaterade att om man kommer innan sju så kommer säkert ingen vara där och jag kan inte larma av (läs: vågar inte larma av) så jag siktade på några minuter efter sju. När jag kom till jobbet så satt en till fegis i trappan och väntade. Vi hade ingen av oss en aning om hur man larmar av för det är vi för fega för att ta reda på (man måste ju testa skarpt förr eller senare då....hjälp). Så vi väntade ytterligare några minuter innan det kom en modig själ som vågade knappa in hela sin kod och trycka OK. Dagens fegis är korad, jag måste verkligen börja ha med mig instruktionen för hur man larmar av, så här pjallig får man inte vara. Skäms!!

Ska det vara nån tröst eller??

Läste nånstans att när man är gravid andra gången så blir magen oftast större fortare (CHECK) men efter vecka 24 så märks det ingen skillnad mellan förstföderskor och omföderskor, då det jämnar ut sig då nångång. Eh TACK då eller nåt antar jag. Det känns som en OTROLIGT bra tröst när man måste berätta för chefen i v 11 att man ska ha barn för att det inte går att dölja längre......  ;-)


Idag är jag tuff.....

...  så jag vågade mig på att försöka smuggla ombord en Latte Macciato på bussen. Jag var osäker på om man får ha sånt med sig så jag försökte lite diskret hålla muggen lågt och bara slinka ner kortet i läsaren och sen smyga förbi chauffören. Då kommer ödet in i bilden och för första gången nånsin får jag ERROR på kortet, provar i nästa apparat och får ERROR igen. Sen får jag börja krångla upp laddningskvitto osv och vid det laget har chaffisen sett min smugglade latte. SATAN. Men han sa bara nåt halvtyst om kaffe som jag inte riktigt hörde sen fick jag slinka ombord. Sen tillbringade jag resten av den tre hållplatser långa resan med att stå ut med att den överkryssade "dricka och glass" skylten stirrande på mig riktigt elakt.....


image81image80image83

Tur i oturen.....

.... igår när jag skulle till posten och hämta ut mitt paket så kom jag till utlämninsservice (där sömninga ICA-expediter uppgraderats till POSTKASSÖRSKOR). Tror att de har nåt slags omvänd accordersättning, ju färre kunder de hanterar desto högre lön. Fick iaf nummerlappen i min hand och såg att "shit, det är 27 nummer till min tur, detta kommer att ta HELA kvällen". MEN då såg jag den, lappen som någon vänlig själ lämnat ovanpå lappapparaten, den som hade numret efter nuvarande nummer. Och jag tog den och travade glatt fram framför näsan på 26 personer som troligen skulle tälta där hela natten. Det är lycka, sen att lyckan avslutades med notan på 700 kr, det talar vi tyst om!

Jag är så hurtig!

Med undantag för lite ångest imorse inför påklädningen (standardupplevelse varje morgon numera) så är idag en ganska bra dag. Fick en frisk morgonpromenad till jobbet och HAHA till alla er som tog bussen jag precis inte hann med, för jag kom fram precis lika snabbt tack vare rusningstrafiken och jag fick dessutom både motion och frisk luft, så det så!!

Akta er för USA, dom bits!

Jag har ju ofta beställt på nätet men tydligen lyckats undvika USA rätt så bra innan, då jag totalt ignorerat det faktum att TULLEN vill vara med på ett hörn när man beställer utanför EU. GaAAAH. Igår hämtade jag ut ett paket som kostade mig 1400 svenska kronor för själva varorna. Gissa vad tull och avgifter blev på härligheten? 700 kr, dvs 50% extra som ett brev på posten. Jag ska aldrig göra om detta misstag och jag ska försöka att bära mina nya mammakläder med värdighet trots detta hutlösa slutpris för dem. Så nu hoppar vi alla jämfota och sjunger "aldrig nätshoppa i USA mer.... lalalala"


Dags igen....

... hittade en butik på nätet (typ Euphora maternity eller nåt sånt) och beställde två tröjor och en mysdress därifrån. Kände att jag behövde pigga upp mig lite med nåt nytt. Just nu är jag inne i en otroligt oglamorös period, när magen är svullen och jag mår tjyvtjockt till och från och allt känns allmänt buääää. Så därav att jag unnat mig extra mycket nya roliga saker på sistone.


image75


Uppdatering: Euphoriamaternity.com ska vara korrekt namn på sidan!

Big business day!

Vi var och provkörde en bil idag. Det var en Peugeot 307 Kombi. Vi hade mest tänkt prova och känna lite och sen se, men vi dealade lite och fick ett bra pris och slog faktiskt till. Vi behöver ju större bil nu för att få in vagn och annat trams man får mer och mer av när man är småbarnsförälder, mest bara att vi inte orkat ta tag i det innan och att vi tycker att de flesta kombi är alldeles för dyra för det man får. Vi tog en lite större motor än standard (en 2.0 med 140 hästkrafter och det var rätt bra drag i den faktiskt). Man fick mycket bil för pengarna måste jag klart säga, allt nödvändigt var standard och det ingick komfortpaket samt metalliclack.

Filip har varit magsjuk fredag natt samt hela dagen igår(kräktes). Idag har han dock "bara" haft diarre vilket är nästan värre tycker jag (iaf lukten). Så idag passade farmor och farfar honom när vi provkörde bilen. Sen var vi hos mäklaren och skrev under pappren för stugan så nu är den officiellt såld också. Många stora affärer gjorda idag med andra ord.

Nätshopparen NO1 .....

.... måste vara MOI! Nedan ser ni dagens fynd från internett:

image73 image74

Ser fram emot att de dimper ner i brevlådan inom en snar framtid (5-14 dagar närmare bestämt).

Trevlig lunch

Idag käkade jag lunch med min fd uppdragsgivare som numera är konkurrent. Han bytte jobb för bara två veckor sen så det var skoj att höra lite hur det gått hittills. Han verkar trivas. Han och hans sambo ska ha sitt första barn i juni så det blev lite prat om barn och sånt också. Nu ska jag bara hitta på ett sätt att genomlida de sista två timmarna innan HEEEEELGEN inträffar.

Imorgon är det Skattkammarön som gäller för vår del.


Armband som lockar...

Detta armband gillar jag! Finns att hitta på Asos.com.

image72

Visning av stugan

Fick precis samtal från mäklaren och tydligen ska han ha visning av stugan redan i eftermiddag. Wow, det gick undan. Håller tummarna för att det går bra.


Helgen går så fort....

.... i fredags hade vi middag hemma med ett par vänner, spelade lite buzz och hade trevligt. Men vi var så himla trötta allihopa så de drog sig hemåt vid halv tolv.  Vi stupade i säng och sov rätt gott fram till halv nio på lördag morgon. Då drog älsklingen iväg till stugan med sin bror och jag tog med lillplutten ut på stan en sväng, hittade bland annat en träbräda (pussel-liknande) med lite kluriga klossar åt sonen, var lite tveksam då den var från tre år, men då han redan galant klarar föregångaren så chansade jag, och det var tur för han gillade den jättemycket och det var lite utmaning för honom men han klarar den jättefint med lite tankeverksamhet. Jag hittade en ny tröja att ha på jobbet, vilket alltid är välkommet. Det var en skjortliknande sak i svart från Stockholm. Sen på eftermiddagen kom svärföräldrarna och hämtade sonen och tog med honom hem till sig så att jag och älsklingen kunde fortsätta ute i stugan. Nu var fokus att röja inför mäklarens bildtagning på söndagen. Det gick riktigt bra och med lite extra arbetsinsats på söndag förmiddag så hann vi klart. Det enda vi inte gjort nu är att ta bilder i uterummet då där var för mycket bråte. Sen ville mäklaren komma och ta nya utomhusbilder i veckan när det var lite soligare väder än igår (det regnade). Men nu har de nyckel och kan komma och gå som de vill. Lördagkväll var vi och käkade hos svärföräldrarna och det var tacksamt att få färdiglagad mat efter eftermiddagens slit i stugan.

Söndag blev inte så mycket gjort, vi var i stugan på förmiddagen sen var vi hemma på eftermiddagen och bara tog det lugnt, jag och sonen sov nån timme medans älsklingen åkte och spelade bordtennis med sin bror. Sen var det dags för simmet, men när vi kom dit så var det bara en lapp där som sa "stängt pga sjukdom" så vi fick vända hemåt igen. Jag tyckte så synd om lillskrutten som älskar sitt sim, men vad ska man göra, han verkade inte ta det överdrivet hårt heller som tur är. Kvällen avslutade jag och älsklingen med att se "the curse of the golden flower" (kinesisk inspirerad från gamla tider typ). Vi konstaterade att just denna genre är en som vi inte sett så många filmer inom (Crouching tiger hidden dragon är väl den andra vi sett) och att vi troligen inte kommer att se så jättemånga heller då ingen av oss riktigt fastnar för denna typ av film. Men nu har vi iaf sett den och den var rätt ok ändå.

Fredag - snart HELG!

Idag är en liten transportsträcka till helgen, men jag mår inte illa så det är en riktig solskensdag för mig iaf. Igår spelade jag badminton med svågern och det var riktigt jobbigt. Ikväll ska vi ha några kompisar hemma på middag och Buzz. Sen kommer helgen gå med racerfart, då vi ska fixa färdigt det sista i stugan, nu har vi bokat att mäklaren ska komma och ta bilder kl 11 på söndag. Så nu har vi verkligen en deadline. Imorgon ska älsklingen åka ut med sin bror på förmiddagen och slutföra massa byggrelaterat, sen på eftermiddagen ska vi ha sötnosen hos farmor och farfar och då ska jag också åka ut och "homestyla" lite därute. Sen på söndag ska det bli så skönt, när mäklaren har tagit bilder och fått nyckel så är det ju på nåt sätt slut på allt slit. SKÖNT att få tillbaka våra helger igen, att kunna ha lite socialt liv igen.

Vi har bytt tid för babysimmet också, fast f r o m nästa lördag först, då vi har så mkt arbete i helgen. Vi har fått tid 11.40 på lördagar istället för 18.00 på söndagar. Det är lite av omtanke för sötnosen då det är en rätt sen tid. Sen blir det lite trist socialt sett då man aldrig kan träffa nån på söndagar längre när man har en sån dum tid för simmet. Så det känns som ett bra byte.

Nu är det snart frukostdags, jag tycker att det är en riktig lyx att jobbet bjuder på frukost varje dag, så slipper man stressa med det varje morgon innan man ska iväg.

Seg dag!

Idag är en seg dag, jag mår illa och det regnar ute. Men det positiva är att idag är näst sista dagen denna veckan sen är det helg!

Torsdag - ToDo

Idag har jag följande på min agenda:
Spela badminton med svågern
Ringa mäklaren angående vår stuga som vi håller på att sälja


RSS 2.0