After Work...

Snart dags för dagens after work på Cuba Cafe. Ska bli nåt enklare att äta och sen lite najsiga drinkar tänkte jag. Kul att komma ut och träffa lite folk från jobbet i en mer avslappnad miljö. Vädret ser ut att hota med lite regn, så man får väl sitta inne gissar jag. Imorgon ska vi fixa och dona inför kvällens event, jag fyller nämligen år på söndag så vi ska ha middag för närmaste familjen. Vi har tänkt göra moussaka och grekis sallad med nåt lantbröd till huvudrätt. Som efterrätt blir det pannacotta. Sen har vi varit på Möllans ost och handlat in massa goa ostar som vi ska ha senare på kvällen. Vi har också beställt hem ett gott vin vi fick på ett bröllop från Systembolaget som jag hämtade idag som vi tänkte kan vara gott till osten. Det är inte så mycket kvar att fixa och matlagningen imorgon ska bli skojig. På söndag blev vi inbjudna att hänga med svägerskan och hennes man på Plockepinn och snacka om att jag blev sugen. Jag har sneglat och tänkt på att gå dit i ungefär ett halvår nu utan att komma till skott. Så på söndag blir det av. Ser fram emot det! Dags att vila lite nu inför kvällens bravader, blir nog en tidig kväll ändå men lite piggare måste man ju vara.

Tha baddest mördarbakteries från dagis

Parallellt med mitt jobbintervjuande och jobbet har jag också en snorig liten sötnos därhemma (syftar inte på min man Alex just nu även om han också varit hemma och varit snorig). Min son Filip har nu klarat tre hela veckor på dagis *fanfar* och DÅ slår dagis-bacillen orvar till. Däckar först Filip i feber och snor, hoppar sen till Alex som får feber och snorar och samtidigt tar den en liten omväg förbi mig också och ger mig tonvis med snor och en vaddig tjockhetskänsla i hela huvudet. My GOD. Dessutom har denna bacill också lyckats nästla sig in hos svågern och hans sambo som också ligger däckade i feber och snorbobbor. So far är jag tydligen det enda vittnet som stått öga mot öga med denna bacill utan att få feber! Det ni. Nu skulle jag kunna snöa in på nån dryg diskussion om att grönt te är ett bra sätt att förebygga elaka baciller (eftersom jag intar det flera gånger per dag och är övertygad om dess hälsofrämjande effekter). Men eftersom jag inte vill skrämma bort alla som läser denna blogg så ska jag inte vara så pretto. Jag nöjer mig med att konstatera att dagis-baciller är ett djävulens redskap.

Vänliga personer i min närhet har dock som tur är lugnat mej med kommentarer i stil med "ja det är nu det börjar". Eller "inte för att det är säkert att det blir så med er men jag vet folk som haft sjukdomar i ett i ett utan att hinna jobba mer än en dag åt gången innan barnet är sjukt igen". En variant är "jasså bara en förkylning, annars brukar ju det vara mer halsfluss de får". Jag är iaf inte så bekymrad, om de inte slutar med sina snälla kommentarer har jag ju trumfkortet i min hand - jag kanske åker och hälsar på dem nästa gång Filip får bacillen Orvars elaka kusin!

Grillad!

Idag har jag klarat av intervju 2 med ett företag som kontaktat mig via Monster. Första var med en person som jobbade på HR avdelningen och nu träffade jag en konsultchef. Det kändes riktigt bra måste jag säga. Hon var jäkligt trevlig och det känns som att jag verkligen skulle trivas i det klimatet de har där. Så som det känns just nu så ska det mycket till om jag inte kommer att hamna där någon gång i början av nästa år. Hon tyckte det kändes jättebra och skickade mig på sista och tredje delen i anställningsprocessen - personlighetstesten. Tänkte för mig själv att "jaha då var det kört nu då" ;-). Ne skämt åsido, det känns som att det är mer en formaliagrej. Lönen var vi inte helt överens om, hon tyckte jag låg lite högt i anspråk (jihaa, äntligen) så troligen blir det några tusen ner från det. Men jag ska säga er en hemlighet om ni lovar att inte berätta det för någon, det var faktiskt så att jag tänkte ut att jag vill ha X antal kronor och plussade på två tusen på det. Och VOILA. Nu tycks jag hamna på det jag ville ha från början. Fan ibland är jag helt imponerad av hur smart jag kan vara. Så om allt går som det ska har jag ett spännande och utvecklande jobb med en helt ok lön i början av nästa år.

Människor....

Nu ska jag berätta en liten anekdot från gårdagen. Det var svågern som skulle sälja bil och de hade haft telefonsamtal med den intresserade köparen och sagt att de INTE under några omständigheter skulle gå under den summan de sagt. Han skulle då höra av sig igen inom nån vecka. Det gjorde han inte. Han hörde av sig efter typ två veckor och försökte då pruta igen. Svågern förklarade att de inte skulle ge med sig för att bilhandlaren bjudit dem ungefär samma summa som de själva bad honom om och för att sälja bilen privat så vill man ha lite extra för besväret det innebär (bilen hade ändå ett bra pris). Han sa då att han skulle fundera och fick på sig till v 33 ut sen skulle deras nya bil komma så sen var det för sent. Nu i mitten av v 34 ringer han igen (deras bil är försenad så han hade ren tur att den var kvar) och säger att han vill titta på bilen. Fine, tänker de och erbjuder honom att titta på den men påpekar att priset ligger kvar på samma nivå. Han åker från Göteborg till Helsingborg till sin son. Sen åker de ner till Malmö och tittar och klurar och har sig ett par timmar för att sen till slut dra fram en postväxel på fem tusen under beloppet svågern sagt. Kan ni gissa vem som åkte hem utan bil?  

Kvar lämnar han mig med den stora frågan: vad har han druckit/rökt/injecerat egentligen - och under hur lång tid?


RSS 2.0