Underbar dag!

Idag är det så underbart väder ute, solen skiner och även om det är svinkallt så var det skönt att ta en liten promenad på vägen hem från dagis imorse. Igår kväll blev det lite hastigt och lustigt Quiz på Pickwick för min del. Superkul att få komma ut bland bara vuxna människor och dricka öl utan att ha en bebis i famnen typ. Det gick jäkligt bra för vårt lag och vi hamnade 0,5 poäng ifrån att få tredjeplatsen, lite surt också med tanke på att jag röstade för ett svar som de andra röstade ner där mitt svar visade sig vara rätt. Hade vi prickat in den också hade vi fått tredjepris... men det är ju inte så mkt vinsten i sig som själva samkvämet som är kul på Quiz. Fick fråga om jag ville vara med även nästa torsdag så om kalendern tillåter kommer jag att haka på då med.

I helgen blir det lite happenings. Imorgon är Alex ledig från jobbet så då ska vi försöka fixa vinterskor och jacka till Filip, sen är min tanke att jag ska föreslå att vi ska ta oss ut till Bokskogen men det kan också hinna ändrasinnan morgondagen inträffar :-). Sen på eftermiddagen måste vi hålla oss hemma för då kommer en mäklare och gör värdering av lägenheten inför vår ombildning. Det är banken som vill se vad lägenheterna är värda innan man lånar ut pengar till folk i huset. Ska bli spännande att se vad mäklaren tror.

Lördag ska vi till M & J och ha halloweenmiddag, det blir vi och ett annat par de känner och det var längesen vi träffade det andra paret så det ska bli superkul. Jag ska fixa efterrätt så jag vill halloweena till den lite, funderar på pannacotta men vi får se vad jag kan trixa till. Söndag har vi middag med familjen hos Alex föräldrar, hans morfar fyller år så vi ska fira honom.

Just nu går jag också i väntans tider (ja inte själv då) eftersom svägerskan just nu är fyra dagar över tiden med sitt första barn. Ska bli så spännande att träffa lilla Amanda och jag tror att det kommer att bli full fart på henne och Tilda längre fram, de är så nära i ålder och vi träffar Alex bror och hans sambo rätt ofta så det  är lika bra att de vänjer sig vid varandra ;-).

Ha en toppentorsdag för det ska jag ha iaf!

Dagis ack dagis....

Filip har berättat om ett par lite större pojkar på sitt dagis som enligt honom inte är hans kompisar. Enligt honom är det för att de slåss. Jag pratade vidare och sen kom det fram att de slagit honom ute på gården en gång på armen, men det verkade ha satt sig hos honom för han tycker de är lite läskiga efter det. Jag vet ju att han även slåss ibland när han bråkar med sina kompisar, men det har liksom inte blivit ett problem eftersom han inte verkar vara rädd för några andra barn, barn slåss ju ibland i den åldern men det är ju skillnad på att man kanske slåss nån gång mot en kompis och sen blir sams eller om man alltid slåss mot alla andra barn.

Jag tog såklart upp det med personalen och frågade lite om det förekommer problem med dessa barn. Det gjorde det. MEN dagis uppfattning är att:
"de här barnen är väldigt intensiva"
"de kan uppfattas som skrämmande av de små barnen"
"de andra barnen har hört oss i personalen prata så de här barnen får ofta skulden för allt so händer för att de andra barnen vet att personalen håller koll på dem".

En annan personal som arbetat där i 2 månader hävdade bestämt att det ALDRIG hänt något sådant under den tiden hon jobbat där och "de här barnen skriker och gapar väldigt mycket men slåss ALDRIG". Eh okej, rätta mig om jag har fel men jag har nog inte träffat ett enda barn som aldrig slåss. Så deras reaktion var minst sagt märklig tyckte jag och vi ska ha utvecklingssamtal imorgon och då kommer jag nog att diskutera detta lite mer ingående med dem. Jag förstår att de inte kan riva upp himmel och jord för allt som händer men om ett barn berättar att de blivit slagna av några som tydligen anses vara såna som slåss hela tiden, så kan ju inte personalen säga att "de slåss ALDRIG". Då känns det ju som att de menar att Filip hittat på allt och det kanske inte är omöjligt men de måste ju iaf gå till botten med det innan de börjar uttala sig tycker jag. Så vi får se var det landar, han är iaf inte rädd för att gå till dagis och han har sina fyra bästisar där som han älskar att leka med så jag har bara gett honom instruktioner att skrika "sluta" och ropa på fröken om något händer igen. To be continued.....

Svininfluensavaccination avklarad!

Så var Filip svininfluensavaccinerad. De försöker ju få en att inte säga svininfluensan, men eftersom alla vet vad man menar när man säger så och jag tycker att "den nya influensan" låter så jäkla krystat så får den fortsätta heta så i min värld. Han var superduktig, reagerade inte det minsta när de tog sprutan. Kan bero till viss del att han är med i TEDDY-studien och läkaren sa att TEDDY-barnen brukar vara ganska tuffa (blodprovstagning var tredje månad från 3 mån ålder och dessutom är nålen större och det tar längre tid, en spruta är ju över direkt). 

Efteråt fick vi sitta och titta på film i en kvart för att se att inga reaktioner uppstod. Sen fick vi gå hem och tog en tur inne i Hansacompagniets leksaksaffär, jag hade lovat honom lite LEGO för att han var duktig och tog en spruta. Skönt att BVC ligger i samma hus så blir logistiken smidig. Har inte märkt av några biverkningar än och han är precis som vanligt, men det kanske kommer först senare. Vi håller iaf koll på honom.

Finkläder att drömma om!








Blus: http://www.asos.com/
Kjol: www.rizumikhina.com
Skor: http://www.theoutnet.com/product/67902

Tjuvaktig analfabet!

Idag fick jag gå hem med Filip från dagis utan jacka (eller med en ofodrad regnjacka) pga att någon smarting har tagit hans jacka till sin unge. Hur går sånt till undrar man stilla för sig själv. Som tur är bor vi nära dagis så det var inte så långt att gå och då klarar man sig även om det är kallt ute.
Men ändå. Snälla. Hjälp mig förstå.

Jag kan iaf konstatera att personen i fråga är en analfabet eftersom vi skrivit Filips namn i jackan för att undvika att någon tar fel på den. Återstår att se imorgon om den kommer fram igen.....

Update:
Jackan kom fram idag (torsdag) så uppenbarligen hade nån "lånat" den igår.

Garderobsfunderingar

Vi har börjat fundera på att göra om garderoberna i vårt sovrum om vi får köpa loss lägenheten. Vi har tittat runt lite på olika alternativ och tyvärr så var ILVA ganska dyra, de hade dock snygga lösningar. IKEA verkar ha helt ok lösningar dock så det lutar åt dem i sovrummet iaf. Till hallen får vi hitta något företag som kan skräddarsy dörrar åt oss då hallväggen är lite sned. www.rolandsystem.se verkar ha flexibla lösningar, men är ganska dyra (från ca 2800 kr per meter och uppåt, och då ingår inte inredning alls).

Måndag - cupcake premiär!

Idag har det varit en rätt körig dag så jag har inte orkat blogga. Vi hade möte i vår spirande BRF och det börjar närma sig valet av bank. Imorgon har vi förhoppningsvis klart den biten och det känns superskönt. Idag har jag och Filip bakat, lägger in en bild nedan. Egentligen tänkte jag göra en supergod sockerkaka med fyllning som jag fått recept på av mamma, men Filip tittade i en bakbok och pekade på cupcakes och eftersom jag aldrig provat göra det så tänkte jag att det kunde vara kul. Vi hade dessutom dekorationsströssel hemma så det var inte så omständigt att sno ihop dem. Jag gjorde en vanlig basmuffinssmet som jag blandade ut med lite kakao så det blev lite chokladig smak och sen gjorde jag en chokladglasyr som jag smetade på och sist toppade jag med strösslet. De ser ganska goda ut va? Med denna bild önskar jag er en fortsatt bra måndag de 45 minuter som återstår av denna dagen.


Ny svensk favvoskådis!

Jag och Alex har börjat ta oss igenom lite filmer med Johan Falk (svensk polisfilmserie á la Beckfilmerna fast de utspelar sig i Göteborg istället). I de vi sett hittills har en kille som heter Joel Kinnaman en ganska central roll och jag diggar honom verkligen. Nu fick jag precis reda på att han ska spela i "snabba cash" när den blir film. Jag längtar redan efter filmen.

PS. Funderade lite på att lägga detta inlägg under kategorin "vill ha" ;-) men beslutade mig för att vara PK och lägga det under "allmänt". DS

Snyggt fat!

Snubblade över ett supersnyggt fat idag hos PerlanLiving. Infogar en bild nedan, klicka på bilden så kommer du direkt till sidan för produkten.


Källa: www.perlanliving.se


Designa egna knappar!

Hos www.knapp.nu kan man designa sina egna knappar utifrån bilder och text man själv väljer. Kul idé!


Onsdag - hektisk vecka!

Nu har det blivit glest med inläggen igen, den här veckan har varit ganska körig so far och bättre lär det inte bli. Måndagen var det både tandläkarbesök för min del samt köpstämma här i huset på kvällen. EFtersom jag är med i styrelsen så blev det en hel del arbete att förbereda inför det. Sen igår var det älsklingens tur att gå till tandläkaren och jag var hos läkaren, det positiva var att jag får sluta helt med mina Levaxin tabletter nu, mina värden var så pass låga, sen håller han koll på dem närmaste tiden så att vi ser att det ser ok ut. Superskönt! Idag är det möte med vår hyresvärd för att diskutera vissa saker nu på eftermiddagen, sen ska jag till frisören kl 18 och sen styrelsemöte ikväll kl 21.30. Gaaah! Blir lite trist inlägg nu för jag måste dra mig från datorn och fixa lite grejer, men jag lovar att försöka komma in med något lite roligare inlägg senare! Ha en fortsatt bra onsdag allihopa!

Fredag - zzznark!

Kan ju börja med att ondgöra mig över att jag är så jävla trött för tillfället, och sen får jag också klargöra att mina kära barn inte är skyldiga på något sätt. Båda två sover exceptionellt bra. Jag har fått en blåsa på sidan av tungan som gör så ont så jag vaknat minst 100 gånger inatt känns det som. Har dock nosat rätt på en salva som ska kunna användas som skapar en skyddande hinna över blåsor i munnen, så jag ska springa till apoteket och fixa den sen tänkte jag. Aftamed heter den förresten om nån fler har behov av såna prylar :-). Nu ska jag strax få fikabesök av svägerskan som varit på koll hos sin BM, ska bli spännande att höra hur det var med magen.

Ha en toppenfredag allihopa, för min del hoppas jag på singstar ikväll!

Torsdag - stil för dagen!



Idag har jag varit på höstpromenad till Entré och handlat lite småprylar, sen blev det en runda på Coop Extra på Värnhem eftersom vår kyl gapade skrämmande tom, kläderna för dagen består av:

Långärmad trikåtröja, Gina Tricot
Bolerokofta, ONLY
Mörkblå jeansleggings, MQ
Bruna stövlar, Bianco
Armband, Pearls for Girls


Stövelhållare!

I min jakt på bra hallprylar snubblade jag över denna pryl som finns att köpa på Designtorget. Det kallas Bootpin och hjälper till att hålla stövlar i upprätt läge. Kostar 175 kr.


Källa: www.designtorget.se


Dags att packa undan sommarkläderna?

Isf har jag hittat en riktigt bra pryl som underlättar förvarning om man har lite trångt i skåpen. Det är vakumpåsar man kan lägga kläderna i, sen suger man ut luften med vanlig dammsugare och vips så tar kläderna minimalt med plats. Dessa saker kan man hitta på www.smartasaker.se



källa: www.smartasaker.se


Exklusiva galgar!

Hittade ett par svindyra galgar när jag surfade runt på nätet idag. Kan inte bestämma mig för om de är fina eller fula, men dyra är de iaf. Fempack kostar mellan 600-900 kr beroende på vilken modell man väljer. De kommer från SB Nord som har sin bas i Boden vilket är extra kul, och de har riktigt snygga trämöbler i övrigt också, kan verkligen rekommendera ett besök på deras hemsida. Infogar bilder på de två modellerna jag hittat nedan:



Källa: www.sbnord.se


Stövlar från Bianco!

I söndags hade jag och V en shoppingrunda på Nova Lund. Jag hade tjuvkikat på Biancos hemsida och spanat in några snygga stövlar så jag gick in och provade dem. Satt perfekt och det var verkligen inget annat att göra än att ta med dem hem. Infogar en bild nedan på alstret:


Dagens låt!

Ny låt med Britney Spears - 3! Gillar den och den passar rätt bra som fredagspartylåt tycker jag! Hittade även guldkornet Burhan G - vil ha dig for mig selv som jag gillade skarpt!

Inspirationen idag kommer från http://uwantit.blogg.se/ som tipsar om många riktigt bra låtar!

Pearls for girls - armband!

Klickade hem följande underbart fina armband från "Pearls for girsl" igår via www.frozza.se, nu hoppas jag på att postgången är väldigt snabb :-D. Klicka på bilden för att komma direkt till sidan där armbandet finns.


Källa: http://www.frozza.se/ProductPopup.aspx?filename=2619-02_1826.jpg


Stil för dagen!

(sorry för lite suddig bild, såg det när jag laddade upp den)




Linne, Boob
Gråbrunaktig klänning, Esprit
Tights, MQ
Pumps, Bianco
Armband, H&M
Sjal, Pieces


Gräsänka!

Anledningen till min frånvaro på bloggen just nu är att mamma varit på besök hos oss sen i måndags så jag har inte haft tid. Igår åkte Alex med jobbet till Prag så han är borta några dagar till. Imorgon åker dessutom mamma hem så då blir det lite utmaning att vara själv med båda barnen, men det går säkert bra. Ska försöka hinna slänga in min "stil för dagen" för en sån bild har jag iaf hunnit ta.

RSS 2.0