Rabarberchutney
1 liter rabarberbitar
6 dl farinsocker
1 dl rödvinsvinäger
2 hackade gula lökar
1 tsk finmalen svartpeppar
1/2 tsk kanel
Häll ner alla ingredienser i en gryta och låt sjuda långsamt utan lock i 45 min. Rör om ofta så att det inte bränns fast i botten. Häll den färdiga chutneyn i burkar (noggrant rengjorda) och sätt på lock direkt.
Detta recept har jag använt själv och det är ett bra sätt att göra något annorlunda med dina rabarber.
6 dl farinsocker
1 dl rödvinsvinäger
2 hackade gula lökar
1 tsk finmalen svartpeppar
1/2 tsk kanel
Häll ner alla ingredienser i en gryta och låt sjuda långsamt utan lock i 45 min. Rör om ofta så att det inte bränns fast i botten. Häll den färdiga chutneyn i burkar (noggrant rengjorda) och sätt på lock direkt.
Detta recept har jag använt själv och det är ett bra sätt att göra något annorlunda med dina rabarber.
Kommentarer
Trackback