Påsk!

Idag är sista dagen innan långledigt och det ska bli SÅ skönt! Barnen lämnas hos Alex föräldrar redan idag så vi har två nätter av ostörd sömn. Så det kommer att bli konstigt, första gången sen Tilda föddes vi lämnar bort barnen två nätter på raken. Sen kommer bekämpnings firman ÄNTLIGEN och sprutar mot våra misstänkta vägglöss. ALLA våra kläder har genomgått torktumling eller tvätt i minst 60 grader med undantag för vissa plagg som inte går att hantera så. De får väl besprutas eller nåt så att ev kryp dör. Alla täcken och kuddar har åkt torktumlare varje kväll sen vi hittade första betten. Detta för att ev kryp inte ska få fäste där. Samma sak med bäddmadrassen och ev överdrag till sängen. Allt som tagits ut ur sovrummet till andra rum har genomgått den behandlingen för att inte sprida dem. Vi har inte fått fler bett sen förra lördagen i vårt rum, däremot har Filip fått ett par till. Överlag känns det som att allt förekommer i hans rum vilket är riktigt märkligt med tanke på att han inte rest någonstans och vi inte haft några väskor inne i hans rum. Vi misstänker att då min mamma fick ett bett och vi har fått enstaka så är det när Filip kommer över i vår säng han dragit med sig något. Samma med mamma då han sov inne hos henne när hon var på besök. Det skulle kunna förklara att allt upphört i vårt rum efter att vi rengjort som galningar därinne och varför det inte hjälpt i Filips rum, där är de kanske fler. Iaf så hoppas jag att våra egna förberedelser ska bidra till att vi blir av med det, det är ju inget enormt problem än och vi fick in bekämpningsfirman inom 7 dagar från första bettet så det bådar gott, att vara snabb är tydligen en av success-faktorerna bakom vägglusbekämpning. En annan viktig faktor är hur noga man själv förberett genom att tömma garderober och liknande i sovrummet och det har vi ju verkligen gjort med råge :-).

Men nu ska jag se fram emot en lugn helg, UTAN torktumling 24/7 - bara det! Så ska vi försöka få fint i vårt uterum också under helgen, det är vår plan iaf.

Ha en underbar påsk allihopa!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Jadu.. är det inte löss på väggarna så är det parasiter i vattnet... dessa mikroskopiska förbenade flerbeningar som ska orsaka så mycke skit.. kram å hoppas de går fint.. nu ska jag gå och koka vatten för att få bort våra små äckelpäcklisar

2011-04-21 @ 20:36:25
Postat av: Maria

Hmm ja fy fasen. Jag avundas ju inte er heller kan jag säga. Hoppas de kommer på vad det är snart så att ni sliper parasiterna. Kram kram!

2011-04-25 @ 21:41:10
URL: http://hobbelito.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0